Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen tankt vertrouwen met ruime zege op Jong PSV

Door Sven Heikens 44 reacties

FC Groningen heeft vanavond een ruime zege geboekt op Jong PSV. In eigen Euroborg won de ploeg van Lukkien liefst met 4-0, alle goals vielen al in de eerste helft.

FC Groningen trad zonder wijzigingen aan, dat betekent dat Emeran en Abraham de positie van vleugelaanvallers net als tegen ADO mochten bekleden en dat Valente rondom spits Kevin van Veen zou spelen. Jong PSV trad aan met een sterk verzwakt team dan waar Jong PSV normaliter mee zou kunnen spelen i.v.m. Europese verplichtingen van zowel PSV 1 als het Youth League van PSV.

In de eerste helft kwamen de Eindhovense beloften er nauwelijks aan te pas, zonder dat Groningen er echt goed voor hoefde te spelen. PSV vond het prima om het spel te maken (en had daardoor ook meer balbezit), Groningen loerde op een foutje of onoplettendheid en profiteerde daar ruimschoots van. In de 16e minuut opende Määtä de score voor FC Groningen Iets wat hemzelf en de ploeg goed leek te doen, want Groningen tankte vertrouwen uit de goal. Even later was het Kevin van Veen met een goede knal achter PSV-doelman Peersman. Abraham (schot in de verre hoek) en Balker (kopbal uit corner) zetten de 4-0 ruststand op het bord. Wat een weelde! 

Na rust zakte het niveau van Groningen weg, de passing werd slordiger, het drukzetten verliep vele malen stroever en de eindpass naar Van Veen ontbrak er meermaals aan. Ook Jong PSV kon nauwelijks iets uitrichten en daarmee werd de ruststand ook de eindstand. 4-0.

Voor Groningen zaak om vertrouwen te putten uit de ruime overwinning, ondanks dat het tegen Jong PSV is zal de ploeg ergens vertrouwen op moeten doen om straks tegen de grotere ploegen ook weer te kunnen putten uit dit vertrouwen. Vrijdag wacht de volgende pot, namelijk op Stadion De Braak. Helmond-uit!

Reacties:
Marco18-09-2023 om 23:00

Promotie droom weer levend.

Mooi voor Abraham dat hij na al het blessureleed weer scoort. 

ChiChi18-09-2023 om 23:26

Wat een dramatische 2e helft, was echt weer "ouderwets"

wat een stelletje lamzakken.

Die Peersman kan er helemaal niets van,leverde alle ballen in,

maar mag de hele wedstrijd blijven staan!!

En onze zgn."talenten"zijn er nog lang niet en moeten nog veel leren.

TomOkker19-09-2023 om 09:17

Dat laatste roep ik hier al geruime tijd maar of het nu Peersman was of Balker ik kon ze moeilijk uit elkaar houden want volgens mij viel het nl. wel mee met Peersman. Balker is allang niet meer de 'stabiele' factor achterin. Wel weer een mooie goal van hem.

appie happie19-09-2023 om 07:17

Ik heb weinig meer vertrouwen gekregen..4-0 winnen tegen jongentjes die nig geen hasr op de zak hebben..2de helft geen haar beter dan de afgelopen jaren.

Slechter kan eigenlijk niet!!

Vrijdag er weer af net verlies..

Peersman kan eigenlijk niet,Bacuna is ook niet meer wat het was!!

TirolBeuk19-09-2023 om 07:37

Helemaal met chichi en appiehappie eens , tweede helft om te janken , en als PSV wel gescoord had in het begin dan was het weer zero points ????.

Fugazi19-09-2023 om 08:36

Ik zit met verbazing naar dit FC Groningen te kijken. De B1 van PSV speelde een veel beter positiespel dan wij. Die jonkies waren veel sterker aan de bal. Ze hadden pech dat ze hun spits thuis gelaten hadden anders hadden we echt een probleem. Druk zetten lukt amper en niet alleen de tweede helft. Er zit totaal geen drive, snelheid, duelkracht en passie in deze groep. Ons middenveld sjokt alleen. Achterin hebben ze ook geen idee. Blokzijl past zich ook al aan. Ik erger me dood aan het feit dat ze regelmatig met de bal onder de voet stil staan. En voorin wordt er nooit ineens een voorzet gegeven. Altijd weer terug kappen. Je zal maar spits zijn. Het maakt ook niet uit wie je op de vleugel zet. Ze doen het allemaal. Abraham, Thuray of Emeran allemaal van hetzelfde laken een pak. Tweede helft zeg ik niets over. Oh ja, één ding. De spelers hebben laten zien dat ze lak aan het publiek hebben. Dit had je namelijk met  10-0 moeten winnen maar dat moet je wel willen. Onze spelers kunnen dat niet opbrengen. Ook niet tegen een stel pubers. Pfffff

Dijk19-09-2023 om 08:49

Inderdaad de supporters op Noord maken er een feest van. En spelers Inderdaad weer vergeten dat ze gedegradeerd zijn. Tegen de jongens van Utrecht en mannen thuis van ado verloren verliezen mag gewoon weg niet en net wat je zegt als je niet op kunt brengen 2e helft uit te lopen tegen spelers O18 je moet je gvd doodschamen Groningen.  

BROMBEER19-09-2023 om 08:50

Tis dat psv broekies niet konden bijten, anders had ik het   nog wel willen zien.

Zo'n juniorenploeg moet je gewoon met 8-0 oprollen. Hove en maatta uitstekend , peersman en bacuna dikke drama

TomOkker19-09-2023 om 09:56

Allemaal prima om te roepen dat het allemaal slecht is, maar accepteer dat we in een fase zitten waarin automatismen nog niet aanwezig zijn en de bal naar dezelfde kleur spelen nog steeds erg moeizaam gaat. Bacuna bijvoorbeeld moet een Hove beter in-of aanspelen want daar verwacht ik toch meer van in zo'n wedstrijd. Laten we eerst maar eens zorgen dat we beter gaan voetballen dan komt de rest vanzelf. Ik begrijp de overspannen reacties van sommigen totaal niet. 2e Helft viel wat mij betreft wel mee, sinds lange tijd de gehele wedstrijd bekeken, ja het was fijn geweest als er nog 2 of 3 goals waren gevallen maar dat zit er op dit moment blijkbaar nog niet.

Dat een Abraham 2 x verzuimd om een bal af te geven en dat een Valente in geen velden of wegen te bekennen is bij een goed opgezette aanval, behalve dan als hij zelf op solo tour gaat en er bij vlagen als een blind paard in gaat en verzuimd om een Emeran meer in het spel te betrekken.

Typerend vond ik de 3 inworpen bij de cornervlag in minuut 40, in plaats van 3x kort spelen en bal kwijt, had de bal m.i. bij inworp 3  in het strafschop gebied moeten vallen, dan zie je dat we (nog) niet in staat om dit slimmer uit te spelen en dan staat zo'n minder ervaren Valente je gewoon in de weg. 

In ieder geval nog 32 wedstrijden te gaan en in mijn optiek, als we allemaal normaal blijven doen, geen man over boord.

Kein geloel Fu­­ßbal spiel'n

marcelfcg19-09-2023 om 10:02

Mooi verslag Tom. Ik heb dezelfde wedstrijd als jou gezien.

TomOkker19-09-2023 om 13:48

Dat waardeer ik Marcel evenals jou kritische opmerkingen aan mijn adres.

.19-09-2023 om 10:04

Kijk de eerste 10 minuten maar eens terug dan zie je hoeveel duels de Fc verloor. Dat zegt genoeg over de concentratie en professionele houding en kwaliteit. Heeft niks te maken met vertrouwen voor profs met ervaring.

Rente, Peersman en Van Veen. Alledrie laten ze zich wegzetten alsof ze tegen Manchester City spelen. 

Het vertrouwen wat men de eerste helft won zogenaamd, tegen 18-jarigen notabene, heeft men de tweede helft weer verloren.

Bijzaak: ik hoorde Martin Drent redelijk positief zijn over gisteren. Maar daar moest hij wel erg veel moeite voor doen...heel erg veel moeite.

Jandeb19-09-2023 om 10:24

We hebben gewonnen van de scholieren. Zij speelden trouwens wel beter, verzorgder, beter positiespel. Pelupessy viel prima in. Tweede helft niet om aan te zien. Spelers hebben blijkbaar lak aan het publiek, toonden geen enkele inzet op een paar spelers na. Helmondsport wordt nederlaag. Het is nu wel duidelijk: we zijn een matige KKDploeg geworden. Sombere vooruitzichten voor de FC, eens de Trots vh Noorden nu een club die richting afgrond gaat. Maar we hebben van jongPSV gewonnen.

Jandeb19-09-2023 om 10:24

We hebben gewonnen van de scholieren. Zij speelden trouwens wel beter, verzorgder, beter positiespel. Pelupessy viel prima in. Tweede helft niet om aan te zien. Spelers hebben blijkbaar lak aan het publiek, toonden geen enkele inzet op een paar spelers na. Helmondsport wordt nederlaag. Het is nu wel duidelijk: we zijn een matige KKDploeg geworden. Sombere vooruitzichten voor de FC, eens de Trots vh Noorden nu een club die richting afgrond gaat. Maar we hebben van jongPSV gewonnen.

Hgz19-09-2023 om 10:37

Zijn nog steeds sommigen die denken dat dit elftal beter kan voetballen. Dit is het mensen, zit niet meer in. Denk nou niet dat het lek boven is. Tegen Cambuur, de Graafschap, Roda , Nac of Emmen zullen ze weer een keer verliezen. In de winterstop hebben ze zoveel punten verspeeld dat rechtstreeks promoveren  al niet meer lukt.

Hgz19-09-2023 om 10:37

Zijn nog steeds sommigen die denken dat dit elftal beter kan voetballen. Dit is het mensen, zit niet meer in. Denk nou niet dat het lek boven is. Tegen Cambuur, de Graafschap, Roda , Nac of Emmen zullen ze weer een keer verliezen. In de winterstop hebben ze zoveel punten verspeeld dat rechtstreeks promoveren  al niet meer lukt. WANBELEID mensen

TomOkker19-09-2023 om 16:22

Was er iets lek dan? Wie heeft gezegd dat je niet kunt verliezen tegen de ploegen die jij noemt. Wie heeft gezegd dat FCG alles ging winnen. Wie heeft gezged dat FCG vanaf dag 1 eerste op de ranglijst zou staan. Volgens mij noemen we dit verwachtingen en of ze realistisch waren of zijn weet ik niet maar jij helemaal niet. 

Jandeb19-09-2023 om 11:06

Het lek: we hebben een zielloos team en een flegmatieke trainer. Geen speler erbij die de boel op sleeptouw neemt, de anderen aanjaagt, de boel op scherp zet. Alles gaat zo plichtmatig, lauw (zie bv miskoop Bacuna). In de winterstop 2 pittbulls erbij en de Euroborg wordt weer in vuur en vlam gezet. Dat geeft het publiek meer beleving dan het zangkoor van het huidige Noord.

BROMBEER19-09-2023 om 13:39

zo ist

Herman Badkuip19-09-2023 om 11:29

Tsjonge wat komt er weer een negativiteit naar boven na weer een wedstrijd van FCG ....heb genoten van het spel én de doelpunten in de eerste helft. Vooral fijn voor Paulos Abraham met een mooie assist op spits Kevin van Veen én een mooi doelpunt! Hoop dat de beoogde rechtsback Daniël Beukers snel van zijn blessure af is, zodat Marco Rente samen met Radinio Balker óf Thijmen Blokzijl in het centrum kan spelen! Ondersteun de post van TomOkker, het team van trainer Dick Lukkien zit nog altijd in de fase dat ze naar elkaar toe moeten groeien. Verwacht dat het samenspelen de komende weken steeds beter gaat worden, als er niet té veel gewisseld gaat worden. Jammer dat ons FCG in de tweede helft heeft verzuimd door te gaan met het aanvallende spel van de eerste helft. Complimenten voor onze fanatieke supporters op Noord, die de hele wedstrijd het team op een geweldige wijze hebben ondersteund! 

Hgz19-09-2023 om 12:22

Sommige mensen zien het echt niet.. dit elftal kan niet beter

Dijk19-09-2023 om 12:51

Fijn dat jij hebt genoten alles wat ander zegt is negativiteit in jou ogen. Zijn Abraham zijn eerste goal tegen team O18 kom op zeg. Mijn oma had hem nog gemaakt. Verwachtingspatroon is bij jou al 3 jaar hetzelfde andere zien het ook alles alleen maar slechter. Spelen ze keer zoals tegen ado wordt er verloren. Nooit een kans paniek slaat toe zegt Lukkien. Natuurlijk zul jij de positievelingen weer steunen. Nu nog in fase dat elftal moet groeien kom op zeg. Bel Lukkien ff op niet teveel wisselen zegt ex jeugd scout. Gudde maar ff bellen dat je weer lekker hardnekkige positiviteit op de bm hebt verspreid je vrijkaartje voor jou en je broertje liggen klaar bij de volgende wedstrijd van de fc.  

En iedereen ziet zelf ook dat supporters er volledig achter staan. MAAR HET ELFTAL HEEFT DE SUPPORTERS BEHOORLIJK IN DE STEEK GELATEN. 

campesino19-09-2023 om 11:57

Ik moet werken en heb de wedstrijd niet kunnen zien. Maar als ik de reakties hier lees lijkt het wel of we met 4-0 hebben verloren. Ik heb het nogveven gecontroleerd, maar er is toch echt met 4-0 gewonnen.

Over die tweede helft. Ik heb zelden een wedstrijd gezien waarom een team in de pauze ruim voorstaat, dat er daarna een leuke tweede helft volgt. Om daar nou een team om af te maken....

En ja het voetbal is kut, zaterdag zelfs zwaar kut. Eigenlijk al jaren kut. Dan is het niet logisch dat het 3 dagen later ineens fantastisch is. Laten we blij zijn met de 3 punten en volgende week zien we wel weer. Ik heb er gisteravond toen ik thuis kwam er een glas wijn op genomen.

Boerentrien19-09-2023 om 11:57

Wij zijn wel tevreden uit de Euroborg weggegaan. Een goede en leuke 1e helft gezien met 4 doelpunten. De 2e helft was minder, maar wel de 0 gehouden en ook nog enige kansen gecreëerd. Het team moet nog groeien in stabiliteit en vertrouwen. De licht stijgende lijn zien wij al. We zullen zien, hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Wij hebben er wel vertrouwen in.

Hgz19-09-2023 om 12:24

Dit elftal kan niet beter  onthou dit maar

Dijk19-09-2023 om 12:53

HGZ Men begrijpt jou niet.  De meesten gelukkig wel.

Hgz19-09-2023 om 13:33

Dat idee heb ik ook incl Gudde en  bestuur. We kunnen aangeven wat we willen, ze blijven aanklooien  met miskopen. Er veranderd niks,  de club gaat naar de kloten zo

Dijk19-09-2023 om 13:49

HGZ Gudde heeft inder tijd zelf RVC er neergezet. Gudde zegt dat hem zo bevalt en nog moet leren. Kom op zeg zijn eigen functioneren zal hij nooit op aangesproken worden. Kruipen elkaar in de reet. 

Meer jarige contracten, spelers die niks extra's brengen je zag het 2e helft had binnen 10 min 6 - 0 moeten staan helemaal niks alleen maar bergafwaarts. 2 wedstrijden in 3 dagen te veel voor de fc. En dan wordt er 5 x gewisseld waarom geen Lien voor v Veen brengt hij v Bergen. En omdat de shampoo fles van Pelupessy nog vol zat mocht hij ook ff meedoen. 

ChiChi19-09-2023 om 12:08

Onbegrijpelijk dat je nog positief kan zijn na de wedstrijd tegen de jongetjes van PSV,

die zelfs in de combinaties en positiespel en in balbezit beter waren dan de FC.

Dit vond ik dieptriest!!

Waar hebben ze die Peersman opgeduikeld? Die kan er HELEMAAL NIETS van.

Het was (al jaren) niks, het is niks en het wordt voorlopig ook niks!!!!

 

Fugazi19-09-2023 om 12:13

Even in perspectief. We speelden tegen jongens met jeugdpuistjes. Maar gelukkig zijn er mensen die het een goede prestatie vinden. Iedereen zijn eigen kijk op voetbal. Vrijdag weer een kans maar nu wel tegen volwassen mannen. 

Groen hart19-09-2023 om 13:09

Ongelooflijk dat er hier mensen trots zijn op deze wedstrijd. Je speelde tegen kinderen . Mijn geloof is helemaal weg .

TomOkker19-09-2023 om 14:01

Het zou inderdaad ongelofelijk zijn als we hier een positieve bijdrage van jou zouden kunnen verwachten.

TomOkker19-09-2023 om 13:59

Goede prestatie, trots, positief dat zijn niet de woorden die ik lees van de mensen die het niet zo somber inzien. Daarbij heb ik nog geen normale reactie gezien van de mensen die hier al weken lopen te roepen dat het allemaal slecht is, ik ben wel eens benieuwd zonder er allerlei personen bij te halen die niet in het veld staan, wat zo slecht is.

Dijk19-09-2023 om 14:05

ChiChi19-09-2023 om 14:33

Lukkien is ongetwijfeld een goede trainer/coach en de trainingen zien er prima uit,

maar het elftal speelt zoals Lukkien overkomt:

rustig, bedachtzaam,gelaten, maar zit geen vuur in!

Zijn maar drie spelers die dat vuur wel hebben: Rente, Maattaa en v.Veen.

De rest speelt te rustig en te bedachtzaam en gemakzuchtig en dat is zeer kwalijk.

Ik mis het vechten met "het mes tussen de tanden".

Het fantastische publiek hebben ze de 2e helft gewoon 'Verneukt' en daar hebben ze schijt aan.

TomOkker19-09-2023 om 16:02

Verneukt? Dat vind jij en dat ze er schijt aan hebben is een aanname en grote onzin. 

BOUWE19-09-2023 om 14:52

Dat is allemaal flauwe kul jong psv deze spelers willen doorstromen naar de eerste team psv daar zijn deze ploeg voor van jong na de eerste fc Groningen heeft goed gespeeld dan is het flauw om te zeggen ja tegen de school klas of tegen Jong spelers nee fc Groningen was super goed gisteren dit moeten ze door trekken 

Dijk19-09-2023 om 15:16

Super goed is 10-0 winnen flauw he Raatjes. 2e helft niet gezien natuurlijk.  

.19-09-2023 om 16:09

Vertrouwen kan het probleem eigenlijk helemaal niet zijn. Waarom niet? 

5 van de basis gisteren zijn nieuw in deze selectie.

4 speelden zelfs in het buitenland en hebben helemaal niks meegekregen van het debacle van de Fc vorig seizoen.

Van Veen, beste seizoen ooit. Scoorde met de ogen dicht. Moet blaken van vertrouwen.

Bacuna, prima carrière in de op een na hoogste divisie in Engeland. Het spel gaat daar een stuk sneller dan de KKD. Vertrouwen moet goed zijn.

Rente, kampioen geworden in de KKD, met goals en assist. Vertrouwen moet groot zijn.

Peersman, hoogste divisie Griekenland en dat bij een prima draaiende ploeg. Vertrouwen idem.

Emeran, kan volledig zijn gang gaan op rechts en zal weinig kritiek krijgen.

 

3 van deze spelers zijn ook nog een 30+. Meer dan genoeg ervaring. 

Wanneer deze spelers hun vertrouwen en ervaring nu nog niet hebben overgebracht naar de rest van de selectie dan is dat een gebrek aan kwaliteit.

Kans is groot dat deze spelers alleen goed kunnen functioneren met betere spelers om zich heen.

Op zich niet zo vreemd.

 

Sammy19-09-2023 om 17:06

Vier goals in de eerste helft en met een beetje geluk had je er de tweede helft nog een paar gemaakt. Wellicht dat de reacties dan anders waren geweest maar ik vond het weer niet best en dan druk ik me heel voorzichtig uit. Waar de eerste helft nog een paar leuke combinaties op de mat werden gelegd werd het de tweede helft met de minuut slechter. Peersman, verschrikkelijk slecht gisteren, Bacuna idem, de door mij allang afgeschreven Abraham maakt een mooie goal maar wat staat die altijd verdedigend lucht te dekken. Valente niet best, Emeran, tja. Dan wordt het al snel moeilijk om iets fatsoenlijks op de mat te brengen. Fatsoenlijke bal voor de goal amper gezien. Wordt er druk gezet op de tegenstander dan hoeft de tegenstander zich maar iets te laten uitzakken en ze spelen zich er zo onder uit omdat er weer een aantal spelers niet doordekken. Veel balverlies ( lees verkeerde kleur aanspelen), duels worden verloren, geen gebruik maken van de ruimte en zelf heel veel ruimte weg geven. Ik verwacht van een titelkandidaat ( dat plakaat heeft de FC zich toch echt zelf toebedeeld) veel meer dan wat we gezien hebben tot dusver. Kom op jongens, we hebben gisteren tegen 18 jarigen gevoetbald die ook nog niets eens de eerste keus zijn in Jong PSV omdat die spelers zich voorbereiden op de Youth Leaque. Zie ons echt niet bij de eerste twee eindigen. En er zijn natuurlijk nog 32 wedstrijden te gaan maar mogen we ondertussen al wel enige automatismen verwachten? 

no guts no glory19-09-2023 om 23:09

Helemaal mee eens. Met name het druk zetten en het doordekken vanuit het middenveld en de verdediging is echt zeer matig. Er worden veel te weinig tweede ballen veroverd. Jongens als Abraham en Irandust maar zeker ook Peersman en Bacuna zetten zeer matig druk. De tegenstanders spelen daar gemakkelijk onderuit. 

Stadjer8120-09-2023 om 08:35

Dat balverlies viel me al op tegen Willem II. En Jong PSV is fysiek te zwak om dat af te straffen maar de wat betere teams als ADO en Willem II houden hier makkelijk de 0. Daarin zie ik nog niet echt verbeteringen. We zijn al wel 6 duels onderweg inderdaad, volgens mij wordt de 1e periodetitel over 3 duels al vergeven.

Harris19-09-2023 om 18:54

Ik denk dat de meesten op dit forum die kritisch reageren ook de eersten zijn die het zeggen als het wel goed is. En uiteraard willen en hopen ze dat het ook goed gaat. Dat willen we allemaal. Dus laat iedereen in zijn waarde.  Iemand die van dit voetbal kan genieten en dat uitspreekt is prima,andersom ook. 

 

Marco19-09-2023 om 19:10

Lukkien was zelf ook zeer kritisch over het vertoonde spel en dat dit beter moet. Spelpatronen zijn goed trainbaar. 

Ondanks de 3 punten en 4 doelpunten, werk aan de winkel. 

 

Herman Badkuip19-09-2023 om 19:40

Natuurlijk is er nog veel werk aan de winkel, ondanks de mooie 4-0 overwinning op Jong PSV. Oók trainer Dick Lukkien ziet dat het positiespel én samenspel nog niet zo lekker loopt als bv. bij de huidige koplopers Roda JC, Cambuur en VVV Venlo. Wij zitten nog altijd in een proces, geef ons team en de trainers de rust én tijd om tijdens de trainingen te werken aan het samenspel én positiespel. Belangrijk daarbij, is een vaste samenstelling van het elftal, dat een aantal wedstrijden achter elkaar kan spelen. Zo min mogelijk basisspelers wisselen zorgt voor vastigheden in het spel van FCG! Alleen wisselen bij blessures en schorsingen óf bij spelers die hopeloos uit vorm zijn. Daarnaast is het ontzettend jammer, dat nieuwkomer Daniël Beukers en Laros Duarte nog steeds niet bij de wedstrijdselectie zitten. Komende vrijdagavond tegen Helmond Sport zullen we zien of het vertrouwen van onze spelers is toegenomen door de overwinning op Jong PSV. 

King Poffel19-09-2023 om 19:40

Moet zeggen dat ik gisteren wel een leuke wedstrijd heb gezien, niet heel goed maar wel leuk! feiten liegen er ook niet om: 21 schoten waarvan 9 op doel (waar PSV maar 1 schot op doel heeft gelost), dat is iets waar we vorig jaar alleen maar van konden dromen. Dat dit dan tegen "jonkies" is boeit me niet zo veel. Ook PSV speelde niet heel veel meer naar dezelfde kleur dan dat wij deden, dat was miisschien een vertekend beeld: 82% om 84%.

Emeran had het even niet maar dat komt mede door Valente, die net als Abraham veel te egoïschtisch was. Dit is in mijn ogen ook de reden dat er in de eerste helft te weinig werd gescoord. 

Tevens heb ik veel snelle uitbraken gezien, waarbij ik heb genoten van de rushes en energie van Määttä (vooral ook in de tweede helft in de combinatie me een goed invallende Turay). Het probleem is alleen dat Van Veen er dan al staat i.p.v. dat hij er moet komen en dat op dat moment we de een speler missen die naar de penaltystip/16 meter komt (dit gebeurde sporadisch). Moet wel zeggen dat Van Veen zich bij balbezit van de tegenstander zich wel het snot voor de ogen werkte, iets waar ik me eerder nog aan stoorde dat hij dat te weinig deed én dat je ziet dat hij de jongere garde wel probeert te helpen.

Peersman moet er wel echt uit, die heeft het echt niet. Schuif dan Balker naar zijn plek en zet Blokzijl op Balker zijn plek.

De rest was redelijk. Gisteren was dus nog niet goed, maar het was "beter", ondanks dat het tegen de "jonkies" was. Andere teams gaan hun ook niet met 10-0 oprollen. Nu hopen dat dit niet eenmalig was maar dat ze op de goede dingen gaan voortborduren en dat is in mijn ogen de een na laatste keuze die voor een doelpunt wordt gemaakt, want daar schortte het naar mijn mening gisteren het meeste aan. Als ze daarin betere keuzes hadden gemaakt dan was de score een stuk hoger uitgevallen, maar ik heb wel degelijk een aanvallend FC gezien.

Zoals gezegd, het was nog niet heel goed, maar wel beter dan wat ik eerder heb gezien. Ik heb mij gisteren dus ook bijna niet geïrriteerd en/maar wel degelijk vermaakt.

Boerentrien19-09-2023 om 20:16

Ik ben blij, dat er meer zijn, die vooral een leuke wedstrijd hebben gezien. Dat komt overeen met de mening van de supporters, die bij ons in de buurt zitten.

Hgz19-09-2023 om 20:35

Hef lijkt wel of de meesten hier in slaap gesukkeld zijn. Ze moeten zich schamen. Deze club hoort niet in de kk divisie. Wanbeleid!

King Poffel19-09-2023 om 21:41

Ben het daar nog steeds 100% mee eens hoor en ik vind ook nog steeds dat een aantal mensen binnen de organisatie hier hun conclusies uit moeten trekken. Maar dat neemt niet weg dat ik gisteren toch wel een vermakelijke (geen hele goede) wedstrijd heb gezien. Staat in dit geval compleet los van elkaar.

Hgz19-09-2023 om 20:35

Hef lijkt wel of de meesten hier in slaap gesukkeld zijn. Ze moeten zich schamen. Deze club hoort niet in de kk divisie. Wanbeleid!

Hgz19-09-2023 om 20:35

Hef lijkt wel of de meesten hier in slaap gesukkeld zijn. Ze moeten zich schamen. Deze club hoort niet in de kk divisie. Wanbeleid!

Dijk19-09-2023 om 20:52

.19-09-2023 om 20:44

Gezien het spel eerder tweede divisie inderdaad. 

Holwierde19-09-2023 om 20:51

trap die Valente er ook maar uit ,zal best een talent zijn maar hij kan het nog niet aan.

Holwierde19-09-2023 om 20:54

Jong Psv voetbalde de tweede helft veel beter dan Grunn.

Herman Badkuip19-09-2023 om 21:01

Beste mensen, laten we gewoon accepteren dat wij dit seizoen in de KKD spelen. Wij hoeven ons écht niet te schamen hoor, dat hebben wij vorig seizoen in de Eredivisie al gedaan. Natuurlijk hoort FC Groningen niet in de KKD, maar 't is op dit moment de realiteit. En laten we er maar het beste van maken, door te genieten van de fijne wedstrijden én te slikken als 't even tegen zit. Als wij met z'n allen achter het team van trainer Dick Lukkien blijven staan en ze door dik en dun blijven steunen, is er een grote kans dat wij komend seizoen weer in de Eredivisie spelen! We moeten de rust bewaren én geduld hebben, dan komt 't vast wel goed met onze huidige spelers en trainersstaf! Naúúrlijk zullen we niet alle nog komende 32 wedstrijden gaan winnen, maar ik heb er vertrouwen in dat wij ons direct óf via de nacompetitie gaan verzekeren van een plek in de Eredivisie! 

Fugazi19-09-2023 om 22:09

Ik heb een deja-vu. Herman die net als vorig seizoen rust predikt. Vertrouwen in technische staf en spelers en dan komt alles wel goed. Yeah right!!! Dat is nu juist de reden dat wij nu KKD spelen. 

Dijk20-09-2023 om 06:26

Weer vrijkaartje verdiend. WIJ WIJ WIJ praat voor jezelf.

Rob197020-09-2023 om 22:35

De rust die jij noemt, is bij mij omgeslagen in berusting. In de KKD kan het alle kanten opgaan, soms zit het mee en soms zit het tegen. Met de middelmatige spelers is alles mogelijk, de ene week top, de andere week flop. De huidige selectie is aangevuld met van Veen, Peersman, Rente en Emeran. Peersman is de grootste mispeer. Deze speler drijft Rente uit zijn sterkste positie, laat Blokzijl banken en bakt er zelf helemaal niets van. Mocht je met het huidige team promoveren, kijken wij volgend seizoen weer tegen een machteloos elftal. Met de ervaren spelers waren ze ook machteloos tegen jong Utrecht, Willem ll en ADO. Hierdoor ontgaat mij ook helemaal de logica waarom Blokzijl niet speelt. Een talent, begeerd deze zomer door verschillende clubs, moet vlieguren maken om zich te ontwikkelen en daardoor van grote waarde wordt voor onze club. Bjorn Meijer heeft zich door te spelen enorm ontwikkelt, dit kan ook met Blokzijl. Helemaal onbegrijpelijk dat Peersman op zijn positie speelt. 

Maar als zo vaak, wij zien ook dit weer verkeerd. Daarom des te meer, kreeg ik de lach op mijn gezicht, dat afgelopen zondag een speler van Go Ahead, onze supertrainer van der Ree, moest attenderen dat het verstandig was om na de rode kaart een wissel toe te passen om het elftal weer goed neer te zetten. Een bevestiging dat onze directie de grootste fout heeft gemaakt door deze trainer aan te stellen. En nog een grotere fout door hem na 1 wedstrijd niet te ontslaan. 
Zolang dit soort zaken spelen gaat het nooit meer wat worden. Iedereen staat er bij en kijkt er naar, met het idee, het komt wel goed. Deze houding kennen wij nog van vorig jaar. 
Zolang je Peersman haalt als linksback, er in de voorbereiding achter komt dat dat niet zijn sterkste positie is, je daarna je kapitaal op de bank zet, begrijp je er niet zoveel van. Gudde, moet zich alleen nog op het financiële- en andere randzaken storten en zich onthouden van zaken op het technische vlak. Mocht daar tekort aan zijn dan wordt het tijd dat daar aandacht aan besteed worden.

Oren laten hangen aan de datascout is nog steeds geen succes, maar dat gaat ook niet gebeuren. Nu moet ik wel toegeven dat Groningen de pech heeft gehad, dat Mislinat in dezelfde vijver viste als Beuvink.

 

BROMBEER20-09-2023 om 08:33

Badkuipie mag samen met peersman en verrips weer het gras van dick lukkien komend weekend  maaien.

Als  je die 2  ten faveure van blokzijl en jurjus laat spelen dan begrijp je er toch echt  helemaal geen kloten van, wat een ongelofelijke slappe hap. Peersman loopt erbij of dat ie een Butt plug in zijn reet heeft, wat een kutvoetballer.

Tis dat PSV niet de power had om het goede positiespel om te zetten in kansen anders verlies je deze wedstrijd gewoon, gvd.

D'r is nog nix veranderd, 5e a 6e plaats kkd thats it.

no guts no glory20-09-2023 om 11:30

Je chargeert het misschien een beetje maar die opmerking over Peersman is goud. Helemaal mee eens. 

Johan20-09-2023 om 12:22

Ben het hier mee eens. Snap ook niet waarom deze meneer perse moet spelen. Snapte al uberhaupt niet waarom je deze speler perse moest hebben. Keeper heb ik wat minder op aan te merken.

val20-09-2023 om 12:43

Waar staat FCG na 6 wedstrijden? De meningen wijzen naar een situatie dat de club geen favoriet meer is voor directe promotie. Anderen zien FCG in de middenmoot eindigen. Is er nu al iets te zeggen ? Hoewel nog vroeg is al wat meer duidelijk;

-dat Rente geen echte rechtsback is maar beter tot zijn recht komt als RCV-er.
-de opbouw vanuit de centrale verdediging te wensen overlaat.
-Bacuna kwetsbaar is in de omschakeling bij balverlies.
-Emeran en Abraham nog te weinig balvast zijn en zich te gemakkelijk fysiek laten aftroeven. Hierdoor is het voor de overige middenvelders moeilijker om "bij"te sluiten.
-Van Veen heeft het nog moeilijk door te schaarse, gerichte aanvoer. Hij is zelf ook niet in goede doen en heeft nog weinig wendbaarheid laten zien.
-zorgelijk is nog steeds het positiespel. Andere ploegen zoals Willem 2, Den Haag maar ook afgelopen maandag Jong PSV lieten zien hiermee verder te zijn.
-er is onvoldoende creativiteit is om tot (meer) kansen te komen.

De vraag is of op korte termijn zaken zijn te verbeteren of dat er in de winterstop nog gerepareerd moet worden. Opvallend is dat op dit moment ook volop transfervrije spelers zichzelf aanbieden zoals bij Roda JC. Een oplossing op korte termijn is het niet. FCG zal zeker nog zoeken naar een rechtsback en een creatieve middenvelder. Bij Irandust wordt steeds meer zichtbaar dat hij tekort komt. Voor de positie van rechtsback is bijvoorbeeld Vesterlund een optie.

 

.20-09-2023 om 13:34

Welke spelers hebben zichzelf aangeboden bij de fc? Heb je een overzicht?

Herman Badkuip20-09-2023 om 20:47

Waarschijnlijk de volgende spelers : Joost van Aken - Maxim Gullit - Ben Rienstra - Jordy Wehrmann - Kevin Luckassen - Kaj de Rooij en nog een paar andere transfervrije Nederlandse voetballers......

val20-09-2023 om 20:13

Roda heeft aangegeven dat een aantal transfervrije spelers zich bij hun hebben gemeld maar hebben hiervan geen gebruik gemaakt. Namen hebben zij niet genoemd vanuit privacy. Deze spelers zullen zich ongetwijfeld ook hebben gemeld bij andere clubs.

.20-09-2023 om 22:38

Beetje kutje nougat voetballers he. Niet echt spelers die de kar gaan trekken bijvoorbeeld op het middenveld.

Bombarda779120-09-2023 om 20:20

Het lijkt erop dat het nog wel een seizoen gaat duren voordat de erfenis van Fledderus is weggepoetst. Daarnaast heb ik een advies voor vele mensen die hun gal spuwen op dit forum: doe beetje kalm aan, ga lekker met iets anders bezig, dit is slecht voor je gezondheid en je helpt er verder niemand mee. Ga tuinieren, korfballen, wandelen met de hond etc. Het tekent de teneur in dit land. Himmelhoch jauchzend und zum Todt betrubt. Het is wat het is en het gaat wel even duren voordat de FC promoveert. Alleen de tijd kan ons vertellen wanneer. 

Hgz20-09-2023 om 21:28

Jouw gaat de club duidelijk niet naar het hart. Kan jou niks schelen.

TomOkker21-09-2023 om 08:55

.

Bombarda779120-09-2023 om 23:16

Klopt helemaal. Sterker nog, ik hoop dat de club BV Veendam achterna gaat. Dan zijn we in ieder geval af van die matige berichten hier op deze site. Want met de mentaliteit twas nix, tis nix en het wordt nix, wat goed bij de regio past overigens, kom je niet ver. 

Uiteraard deel ik de zorgen. Maar zet de ranglijst eens op volgorde op basis van tegengoals. Dan ziet de wereld er al weer anders uit. En vrijdag kunnen ze even zo goed verliezen tegen Helmond Sport. Dat is ook sport. Onze club zit duidelijk in de problemen. Maar das niet voor het eerst. Het duurt gewoon even voordat dat weer rechtgebreid is. 

Kalm aan. 

Fugazi21-09-2023 om 09:04

Ach ja Bombarda. De een maakt zich erg druk over de staat van de FC en de ander niet. De een uit zich daardoor op een forum op een bepaalde manier (daar is een forum overigens voor) en de ander niet. Sommige mensen vinden de reacties niets en maken zich daar weer druk om. Ik zou zeggen maak je niet druk. Lees de reacties niet en ga wat anders doen. Lees een boek, ga een stuk wandelen met de hond of geef je partner wat aandacht. 

.21-09-2023 om 08:59

Gaat niet gebeuren Mariano want de Fc heeft Gudde:

- we gaan voor Europees voetbal

- we gaan niet degraderen

- de selectie blijft zoveel mogelijk intact

- we gaan direct promoveren

Met dit soort wijze woorden komt het helemaal goed met de fc.

Bombarda779121-09-2023 om 20:40

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!