Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint door goal in slotseconde bij Helmond Sport

Door Sven Heikens 10 reacties

FC Groningen heeft gisteravond door een goal van Liam van Gelderen in de allerlaatste seconde gewonnen bij Helmond Sport. Na een klutssituatie in de zestien van Helmond wist Groningen met 10 man nog de belangijke drie punten binnen te slepen

FC Groningen begon met één wijziging in de basisopstelling. Fofin Turay kwam in de ploeg voor Noam Emeran, de overige tien namen bleven staan. De ploeg van Lukkien begon best aardig aan de wedstrijd en had in de eerste twintig minuten had Groningen de overhand en wist het een aantal kansen bij elkaar te spelen, de grootste kans was voor Kevin van Veen, maar in de 1-op-1 met Helmond keeper Wouter van der Steen schoot Van Veen voorlangs. De kwaliteit van het Groningse spel nam af nadat Helmond zich een aantal keer voor het Groningse doel wist te melden, de onzekerheid en twijfel sloeg toe in de Groningse koppies. Helmond kwam er een aantal keren flink gevaarlijk uit, maar verprutste nagenoeg elke uitbraak door onzuivere passing/uitspelen voor de goal. Smet was het geblesseerd uitvallen van Fofin Turay.

In de tweede helft nam het niveau verder af en was het Helmond met het betere van het spel en de meeste kansen. Tot aan het moment in minuut 65 met de dubbele wissel van Groningen. Blokzijl en Van Bergen kwamen in het veld voor Abraham en Balker. De twee invallers brachten een nieuwe energie in de ploeg. Van Veen mistte nog een nieuwe 1-op-1 poging met Van der Steen, maar even later was het raak. Van Bergen schoot raak uit de corner. 

Na de 0-1 liep Groningen achteruit, begon Helmond lange ballen te spelen en bij één van die lange ballen ging het mis. Verrips zat mis en ging onder de bal door, Helmond leek hem zo te kunnen binnenschieten, maar Rente voorkwam dat. Dit gebeurde wel door het vasthouden van de Helmonder, zodoende een rode kaart en een penalty. Kaars schoot keihard binnen, 1-1. In de allerlaatste seconde kwam het dan alsnog goed voor Groningen. Een klutssituatie na een corner kwam voor de voeten van Van Gelderen en hij schoot binnen. Direct daarna was het ook klaar, 1-2.

Reacties:
Herman Badkuip23-09-2023 om 10:31

Knotsgekke uitwedstrijd in Helmond, waar de gelukkigste uiteindelijk gewonnen heeft! Brabantse tegenstanders liggen ons wel, fijn voor FCG dat er maar liefst 7 teams uit het Brabantse land komen....Onze Brabander, spits Kevin van Veen, heeft zijn vizier nog steeds niet op scherp staan! Hoeveel kansen heeft hij nodig om te scoren? Maar wellicht geeft de uitslag tegen Helmond Sport óók hem zelfvertrouwen en scoort hij er volgende week weer lustig op los....Werd blij van de invalbeurten van onze youngsters Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen, zij verdienen volgende week thuis in de Euroborg tegen weer een Brabantse tegenstander [FC Den Bosch] een basisplek! Jammer dat wij in deze competitie regelmatig op dat vervelende nepgras moeten spelen, dat kost alleen maar blessures! Hoop dat Fofin Turay én Noam Emeran snel weer hersteld zijn, want wij hebben beide vleugelspelers hard nodig! Nóg blijer word ik van onze supporters, maar liefst 400 in Helmond, die de hele wedstrijd met hun gezang te horen waren. Onze twaalfde man gaat FCG nog in veel wedstrijden over de streep trekken! 

Marco23-09-2023 om 11:21

Zeer gelukkige overwinning. Groningen maakt het voor zichzelf ontzettend moeilijk.

Balbezit en aanvalspel zeer zwak, ontbreekt aan kwaliteit en doelpunten. Patronen ontbreken. Door 2 hoekschoppen gewonnen.

Gif en diepte van Postema wordt gemist.

Door een zeer degelijke achterhoede, met weinig tegendoelpunten, waar ook Peersman een belangrijk aandeel in heeft, blijf je bovenin meedraaien.

 

campesino23-09-2023 om 12:50

Voetballen is niet alleen aanvallend, maar ook verdedigen. Wat dat betreft heeft lukkien ( voor KKD begrippen) de zaakjes in tegenstelling tot vorig jaar, voor elkaar. Hopelijk kunnen er ook aanvallend stappen gemaakt worden. Maar als dat niet lukt in ieder geval achterin de boel op slot houden

.23-09-2023 om 13:32

Verdedigend de zaakjes op orde...

Zelfs tegen de zwakste broeders krijgen we al goals tegen.

Emmen, Cambuur, de Graafschap, Roda, NAC,, gaan veel plezier beleven aan de Fc verdediging.

Twijfels over Balker, Peersman en Blokzijl komen niet uit de lucht vallen.

campesino23-09-2023 om 15:02

@.  Op eindhoven na de minst gepaseerde verdediging van de KKD.  Volgens mij heb ik hier toch een .

Bayco23-09-2023 om 12:12

Gelukkig gewonnen 3 punten is enige wat telt...maar wat een matig spel..

Mist scorende vermogen.. 

En volgende week beginnen met blokzijl. Dan komt er zoveel meer voetbal in..  en excuus van hij kan minder verdedigen....schei uit.. als je in de kkd uit gaat van alleen maar verdedigen.. 

Hij is de enige die van achteruit goed vooruit speelt.. balker mag banken  die blijft maar matig

 En gauw hopen op postema..kan valente ook banken ook matig

Oeleoptak23-09-2023 om 12:13

Waar we vorig jaar vaak 'pech' hadddn door in de laatste minuut te verliezen, hadden we nu mazzel. Dat is mooi maar je mag niet verwachten dat dit elke keer goed gaat. We staan derde maar als je de wedstrijden terug kijkt valt het niet mee. Balbezit is vaak wel aanwezig maar wordt niet effectief benut. Zie deze wedstrijd. Breed en terug is schering en inslag. Er mist zelfvertrouwen wordt gezegd. Dat zal wel maar ik zie ook geen speler die opstaat als het niet loopt. Ook Bacuna is niet de leider waarop werd gehoopt. Hobbelt wat anoniem mee, legt zijn lat niet hoog. Hij mag daarop worden aangesproken. 
Als je dit elftal in de eredivisie bedenkt dan weet je het wel, wordt weer niks. De vele jonkies kunnen dit seizoen gebruiken om beter te worden. Wie weet groeien ze door van redelijke KKD spelers naar goede KKD spelers. Maar er zijn een aantal waarvan je nu toch mag zeggen dat ze genoeg kansen hebben gehad. Nog steeds geen presteren over meerdere wedstrijden. 
Gudde kwam pas laat tot besef dat het bij elkaar houden van de groep van vorig jaar niet zo snugger was. Er zijn zodoende te weinig uit die fatale Fleddieclub vertrokken. Gelukkig is er in de winterstop weer een kans om spelers te lozen om er aub betere voor terug te halen. Irandust inruilen voor een daadkrachtige AVM zou bv een begin kunnen zijn. 

Heiky23-09-2023 om 12:20

Precies Oele. Het ervan uitgaan dat de bestaande selectie het wel 'even' zou gaan redden is een misvatting gebleken. Dat diezelfde selectie wordt aangevuld met 2 overjarige spelers met amper een track record is wellicht nog extra verwijdbaar. Met enig fortuin sta je nu derde.

Maar het blijft dansen op de vulkaan op deze manier.

campesino23-09-2023 om 12:52

Mazzel dwing je ook af. Vorig jaar dwongen we niks af.

Misschien toch meer ruggegraat dan sommigen denken

Jandeb23-09-2023 om 12:22

Slecht spelen, tegenpartij nog zwakker en heel veel geluk, zo win je in de KKD. Dus alles is nog mogelijk. Nog even doorbijten tot de winterstop en dan 2 goede middenvelders kopen, geen jong spul, geen halve kneuzen, maar degelijke, volwassen spelers en dan komt het misschien toch nog goed.

campesino23-09-2023 om 12:46

Ja en die staan te springen om naar Groningen te komen.

Zowiezo wat vrijkomt inde winterstop zijn kneuzen. En de betere van die kneuzen gaan zeker niet naar Groningen. Wat overblijft zal wasrschijnlijk niet beter zijn dan wat er nu rondloopt.

campesino23-09-2023 om 12:55

Om dit sport wedstrijden is voetbal mooi en is het mooi om supporters van een kleiner club te zijn. Niet om het mooie voetbal alleen. Als ik mooi voetbal wil zien kijk ik wel naar Barcelona.

Schitterend toch dat uitgerekent van gelderen de winnende scoort

Marco23-09-2023 om 13:37

In het uitvak groot feest. Maar het is triest dat je het als kampioenskandidaat zover laat komen. 

Jandeb23-09-2023 om 13:54

T.a.v. campesino: Geld maakt zure druiven zoet.

campesino23-09-2023 om 15:04

@jandeb, dan is de woestijn zoeter

Alberto123-09-2023 om 22:16

Even wat anders: het kost dus € 8000 (te betalen aan ESPN) om de uitwedstrijden van de FC live op tv te kunnen zien. De FC zegt hiervoor het geld niet te hebben. ( wat ik wel raar vind trouwens) maar wat is nou € 8000 ? Als je 8000 supporters hebt die elke 14 dagen 1 € betalen dan ben je er al. Er zullen nog een stuk of 15 uitwedstrijden zijn. Ik zet met plezier € 15 in. ( ook wel meer als er niet genoeg animo is). Kan Gudde of de voorzitter van de supporters vereniging dit niet regelen? Wat vinden jullie?

Marco23-09-2023 om 22:55

Met nog zo'n 15 uitwedstrijden te gaan ben je ruim een ton kwijt als club. Welk belang heeft Groningen daarbij? Espn moet zijn eigen abonnementjes maar zien te verkopen aan particulieren. 

Voor de thuiswedstrijden zijn de seizoenkaarten in prijs verlaagd. 

.24-09-2023 om 00:21

Belang?

Fc Groningen staat of valt bij de supporters. Daarvoor zouden ze het kunnen doen. Service naar de supporters, klantenbinding. Hoe meer de supporters zien van de Fc hoe meer binding.

 Gudde mag op zoek naar geld. Daar liggen zijn kwaliteiten....

campesino24-09-2023 om 09:19

Gisteren fantastische Srand Larsen gezien tegen Barcelona. Prima doelpunt, bijna nog een doelpunt na een sterkte kopbal die de keeper ternauwernood kon redden. Heeft fysiek ook flinke stappen gezet en is uitstekend aanspeelpunt. Mooi om te zien

Herman Badkuip24-09-2023 om 13:22

Ook Ricardo Pepi doet het goed bij PSV, jammer dat er een spits als Luuk de Jong bij PSV speelt.....Maar in de speelminuten, die Pepi krijgt, doet hij 't erg goed, al drie keer gescoord in de Eredivisie!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!