Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen speelt in eigen huis tegen FC Den Bosch

Door Sven Heikens 68 reacties

Matchday! FC Groningen speelt vanavond in eigen Euroborg tegen FC Den Bosch. Een belangrijke pot waarin Groningen de goede reeks van het moment een vervolg kan geven, alvorens de FC moet aantreden tegen een aantal mede promotiekandidaten. Wel moet Lukkien het stellen zonder enkele sterkhouders.

FC Groningen

Groningen is bezig aan een goede reeks, de laatste twee wedstrijden werden gewonnen en de ploeg stijgt elke week iets verder op de ranglijst. Afgelopen week werd in de slotsecode gewonnen bij Helmond, een belangrijke overwinning voor het moraal, aldus Dick Lukkien.

De wedstrijd heeft wel wat sporen nagelaten. Rente pakte een rode kaart en is geschorst. Emeran en Turay vielen geblesseerd uit en zijn beide niet beschikbaar voor vanavond. Daarentegen keert Romano Postema weer terug in de wedstrijdselectie na zijn blessure. In plaatst van Rente zal Blokzijl (die de laatste weken al goed invalt) weer in de basis komen, waarbij Balker een plekje doorschuift naar rechtsback. Matchwinner van afgelopen week zal daardoor nog even op de bank moeten plaatsnemen. Voorin zullen Irandust, Valente en Abraham de posities bezetten achter spits Van Veen.

Vermoedelijke opstelling: Verrips; Balker, Blokzijl, Peersman, Määtä; Bacuna, Hove; Irandust, Valente, Abraham; Van Veen

FC Den Bosch

De bezoekers uit Den Bosch staan momenteel met zes punten op de 17e plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg won van TOP Oss en MVV (beide thuiswedstrijden) en verloor tot dusver al haar uitwedstrijden. Afgelopen week verloor de ploeg van trainer Kaczmarek nog met 4-1 bij koploper Roda JC. Speler om op te letten in de Poolse spits Kostorz, momenteel clubtopscorer met drie goals. De speler met de meeste assists aan Bossche zijde is morgen geschorst door zijn rode kaart van afgelopen week.

Overigens kreeg Den Bosch nog een domper te verwerken, want door Gemeente + Burgemeester van Groningen mochten de supporters van Den Bosch niet meer met de auto naar Groningen afreizen, maar kregen ze 48 uur van tevoren te horen dat enkel nog met een verplichte buscombi afgerezen mocht worden naar Groningen

De wedstrijd van vrijdag begint om 20.00 uur en is live te zien op ESPN3. Overigens zijn er ook nog genoeg kaarten in de verkoop om de wedstrijd echt live te zien. Come on FC!

Reacties:
no guts no glory29-09-2023 om 00:29

Belachelijk de beslissing van de gemeente en burgemeester van Groningen. 
Zo kort van te voren. Liefst 500 supporters van Den Bosch worden zo benadeeld. Schandalige beslissing. Als meereizende uitsupporter weet ik wat voor impact dit heeft voor de Den Bosch supporters. 

TomOkker29-09-2023 om 06:21

Ik denk dat de komende tijd wel meer onsympathieke maatregelen of beslissingen volgen. Jammer dat de gemeenschap hier weer voor moet opdraaien. Ik vind het daarom dan ook een goed besluit dat de politie stopt met de begeleiding van evenementen. Op deze manier krijg je een beter beeld wat de werkelijke kosten zijn. Want los van schade zijn het niet alleen de boetes die clubs krijgen door wangedrag, de extra beveiliging die FCG vorig seizoen heeft moeten inzetten is natuurlijk ook niet gratis. Terecht of niet , de roep om het weren van uitsupporters wordt steeds luider en of we het leuk vinden of niet er zullen netten komen, want telkens achteraf de put dempen ga je uiteindelijk wel voelen in je portemonee. Misschien dat we dan wat vaker bij ESPN te zien zijn.

Kein geloel Fußbal spiel'n

Bombarda779129-09-2023 om 09:57

48 uur van te voren... man man man... die wedstrijd is al weken bekend. De KVM piethoane van de week kan deze keer naar de gemeente Groningen. 

Hopen dat Hove nou eens de pannen van het dak gaat spelen! 

Herman Badkuip29-09-2023 om 10:01

Zeker jammer voor de sfeer in een voetbalstadion als de uitsupporters door B & W van de stad Groningen geweerd worden. Maar ja, de realiteit is hélaas wel, dat óók in de KKD-competitie al veel wedstrijden gestaakt zijn door wangedrag van de supporters....Om weer een onvervalst fijne sfeer in het stadion terug te krijgen, zullen onsympathieke maatregelen hélaas nodig zijn. Netten rondom het veld, stoppen met bierverkoop in en rond het stadion én puntaftrek voor de clubs als hun supporters zich misdragen in en buiten het stadion! Als supporters zich niet op een behoorlijke manier gedragen, zullen de uitvakken in een stadion terecht leeg blijven! Tis toch van de zotte, dat je tegenwoordig bijna niet meer met je eigen [klein]kinderen naar een voetbalwedstrijd durft te gaan!

Vanavond thuiswedstrijd in wéér een volle Euroborg tegen FC Den Bosch, een Brabantse tegenstander, die graag vooruit wil voetballen. We hebben de laatste wedstrijden gezien, dat Brabantse teams ons wel liggen, zowél in uitwedstrijden [TOP Oss en Helmond Sport] als in de Euroborg [Jong PSV]. Eindelijk gaat onze blonde Socrates dit seizoen zijn verdiende basisdebuut maken, samen met Marvin Peersman vormt hij het hart van onze verdediging. Liam van Gelderen moet nog even geduld hebben, want niet hij, maar Radinio Balker speelt op rechtsback.  Oók fijn dat Daniël Beukers bijna hersteld is van een langdurige blessure....zou hem toch graag eens als rechtsback zien spelen! Fofin Turay en Noam Emeran liggen er hélaas een tijdje uit, maar Thom van Bergen én Romano Postema zijn er weer klaar voor! Misschien wordt 't vanavond wel de échte doorbraak van onze Zweedse beloften Paulos Abraham en Delaho Irandust? Gun 't ze beiden van harte een heerlijke wedstrijd met afgemeten voorzetten op spits Kevin van Veen. Mensen, we gaan 't weer beleven, zou zeggen heel veel plezier in de Euroborg óf thuis met ESPN 3! FORZA FC GRUNN 

 

Bombarda779129-09-2023 om 10:56

Ja dat hoop ik ook Herman, dat Abraham en Irandust een dusdanige pot op de mat leggen dat clubs voor hen in de rij gaan staan. Wie weet houden we er dan nog wat knaken aan over. Het zal tijd worden dat we ook van deze erfenis van Fledderus afkomen. 

.29-09-2023 om 10:31

Matige tegenstander Den Bosch. Weer eentje uit de onderste regionen. Semi-amateurs.

De FC heeft tot nu toe 1 tegenstander uit het linkerrijtje gehad, ADO, en dat was direct einde oefening.

Bij de FC mag men gelukkig zijn met de zwakke tegenstanders tot nu toe.

Welke spelers, bij de fc, zijn in vorm de laatste tijd? Heb er niet 1 kunnen vinden...

4-0

Fan op afstand29-09-2023 om 11:55

Hoe en met wie maakt mij niet zoveel uit als de 3 punten maar in Groningen blijven.

Fugazi29-09-2023 om 20:12

Het is gelukkig een flitsend begin van de FC met een snelle balcirculatie. Veel beweging en diepgaande mensen. Dat het nog 0-0 is mag een wonder heten.

Bayco29-09-2023 om 20:13

Nu alweer moeizaam..

Hele rechte kant wordt niet gebruikt...omdat valente weer dramatisch speelt..en meteen geel pakt..sukkel

 

Alles nu over links zo voorspelbaar.. na 20 min nog geen goal dan kunnen we zomaar verliezen

 

Balker eruit.. van gelder maar erin..hopen op drive naar voren.. valente eruit..irandust op  zijn plek.. van bergen voorin

JopieGall29-09-2023 om 20:13

Wat een kut elftal zeg. Huppelkut schijt voetbal!!!

Dijk29-09-2023 om 20:18

peper in der reet. Lekker Lukkien. Allemaal zo traag. Afbraak voetbal ongelofelijk slecht.

Balker kan niet eens gvd een bal normaal ingooien.  

JopieGall29-09-2023 om 20:17

Worden gewoon weggespeeld! Wat een drama dit!

JopieGall29-09-2023 om 20:17

Worden gewoon weggespeeld! Wat een drama dit!

Bayco29-09-2023 om 20:23

Ja ik moet zeggen... die lukkien aardige vent echt...maar elftal is niets beter geworden sinds van ree er voor stond.. 

Was ook aardig vent..

Moet iemand zijn die ze trap in de reet geeft...

 

Is het nou zo moeilijk..enige wat ik wil zien is dat fc alles wil geven.. ze lopen nu als misplaatste vedettes op veld.. walgelijk gewoon.. dat krijgen wij voorschotelt...als trouwe fans.. bah

Oeleoptak29-09-2023 om 20:52

Mee eens Bayco.

Je kunt 100 systemen bedenken of opstellingen. Maar als er geen vuur in zit en te weinig intentie naar voren dan krijg je dit. Bij Emmen was het ook vaak brei voetbal. Ik mis wat kwaadaardigheid bij Dick. 
Maar ligt ook aan selectie denk ik. Irandust laat zomaar man lopen die kan schieten. Moet verder doorgeselcteerd worden in de winter. Mss dat Han Berger zijn invloed kan laten gelden dan. 

Groen hart29-09-2023 om 20:26

In en in triest!!!

Fugazi29-09-2023 om 20:29

Die keeper van Den Bosch is wel een klasbak trouwens. Die moet de ene na de andere redding verrichten. Die man heeft een topdag.

Bayco29-09-2023 om 20:41

Hove stelt ook zwaar teleur.. pelupussy er ook maar in

TomOkker29-09-2023 om 20:45

Wat een ouwe wijven tempo mensen mensen nog aan toe zeg. Ik snap ook wel dat Den Bosch zich aan het ingraven is maar mag ik iets meer voetbal vernuft verwachten. Ik heb heel veel geduld maar met een Valente en Abraham ga je dit niet redden. Overigens zijn het bijna allemaal ziekenhuis ballen waardoor snelheid meteen weg is. Bacuna ook zeg staan 2 man naast hem en hij roept om diep te gaan, hoe diep kun je zakken. Blij dat ik sinds lange tijd mijn cluppie Sparta weer eens live kan zien spelen. Ik groet u.

m o i29-09-2023 om 21:52

Dit is wat het is op dit moment Okker, wen er maar aan. 

Bayco29-09-2023 om 20:46

Nou volgens mij 0 schoten op doel...hopelijk striemende fluit concert zo..

 

Zo zo 1 schot op goal

Bayco29-09-2023 om 20:46

Nou volgens mij 0 schoten op doel...hopelijk striemende fluit concert zo..

 

Zo zo 1 schot op goal

Bayco29-09-2023 om 20:46

Nou volgens mij 0 schoten op doel...hopelijk striemende fluit concert zo..

 

Zo zo 1 schot op goal

Dijk29-09-2023 om 20:50

Het hele elftal maar wisselen. En trap die Lukkien er ook maar uit. DB nog meer laten zien dan die wijven van Groningen schaam je kapot. 

Herman Badkuip29-09-2023 om 20:52

Maar snel nieuwe spelers er in na de rust....rechtsback Liam van Gelderen, rechtsvoor Thom van Bergen en spits Romano Postema erbij! Alle ballen in de 16, scherpe, strakke voorzetten van de flanken én scoren!

appie happie29-09-2023 om 20:54

Eens pompen en oportonitisch spelen..engels voetbal..dit is NIKS.

Dijk29-09-2023 om 21:01

Tuurlijk ga zelf spelen wel jou niveau 

appie happie29-09-2023 om 20:53

Wat een waardeloos  voetbal...jezus nog aan toe ..ik zet het af ..

TomOkker29-09-2023 om 20:55

Oh je keek nog Appie? Zit al 10 minuten naar een basketbal wedstrijd te kijken.

no guts no glory29-09-2023 om 21:57

Gloryhunters hou je altijd Tom. 

TomOkker30-09-2023 om 06:37

Hahaha grapjas veel glory de afgelopen 6 jaar hahaha

TomOkker29-09-2023 om 20:53

Van wie Herman van wie?

King Poffel29-09-2023 om 20:59

Twee hele kippen, gegrild, voor maar 8 euro!

Waar de FC het hoogtepunt van mijn dag zou moeten worden (tegen beter weten in) zijn het toch de kippetjes geworden. Damn, wat slecht dit voetbal!

Fugazi29-09-2023 om 21:02

De spelers worden toch betaald? Ik zie er niets aan af. Geen plezier,  geen beleving,  geen vernuft. Het is helemaal niets. Ik vraag mij af als ze er wel zin aan hebben. Wat is dit dramatisch zeg. Pfffff. 

Bayco29-09-2023 om 21:09

Who keepertje hoor..! Volgende keer van veen op doel zetten.. heb je er ook wat aan

Bayco29-09-2023 om 21:09

Nou goed gedaan hoor.. gvd zeg prutsers

Fugazi29-09-2023 om 21:12

Over en uit. G elftal.

Dijk29-09-2023 om 21:13

Ongelofelijk laat DB voetballen Abraham Musampa Balker Blokzijl en Verrips allemaal MIS stelletje nietsnutten schaam je kapot.  

JopieGall29-09-2023 om 21:16

Ik stop hiermee. Dit elftal is niks en wordt ook niks. Gudde en Lukkien en de selectie hebben de uitstraling en bezieling van een dooie mus. Ik wil Gronings vechtvoetbal zien a la atletico Madrid en Diego Simeone. Denk dat de FC over een paar jaar niet meer bestaat. Wie wil hier nou supporter van zijn? Ik ben 43 jaren fan maar deze slappe hap trek ik niet meer, adios amigos. 

Oeleoptak29-09-2023 om 21:16

Jonge jonge jonge. Beloning voor de lamlendigheid. Abraham doet niks, Maäta te laat. Verdiende loon. Wat een afgang!!!!

Bayco29-09-2023 om 21:16

Dat het nog zo rustig is in het stadion..

Witte zakdoekjes en spreekoren 

Dijk29-09-2023 om 21:24

Fijn dat Boerentrien Badkuip weer kunnen genieten. 0-2 Gudde Lukkien oprotten 

Bayco29-09-2023 om 21:25

SCHAAM JE KAPOT SCHAAM JE KAPOT SCHAAM SCHAAM.JE SCHAAM.JE KAPOT

 

WITTE ZALDOEKJES

Bayco29-09-2023 om 21:25

SCHAAM JE KAPOT SCHAAM JE KAPOT SCHAAM.JA SCHAAM.JE SCHAAM.JE KAPOT

 

WITTE ZALDOEKJES

Dijk29-09-2023 om 21:28

Bagger Bagger Bagger stelletje prutsers.  

 

Komende 4 wedstrijden nu al nederlagen stelletje wijven.  En is hier is ook Lukkien debet aan. Staat langs de kant met zijn pamper volgeschreven. Rot op. 

Dit is wat anders dan tegen kinderen te spelen. 

 

appie happie29-09-2023 om 21:29

Is werkelijk nog slechter dan vorig jaar..hoelang denk je dat de mensen nog blijven komen!! Tis gebeurd...drama voetbal..

 

Ze wilden graag DAMES voerbal,nou dit lijkt er veel op.of is dat een helediging voor de dames!!

Ja denk ik wel..

Fan op afstand29-09-2023 om 21:30

Stel je alvast maar in op een paar jaar KKD.

debultjes29-09-2023 om 21:30

Creativiteit 0, balvastheid 0, beleving 0, pass nauwkeurigheid 0.

Dan een keeper die niks pakt, Hove die voor de zoveelste keer zijn man laat lopen, een spits die vreselijke overgewaardeerd is. Zo gaat het niks worden

Twee punt.29-09-2023 om 21:33

Als je zo lamlendig speelt als deze ploeg, verdien je niet om te winnen en jaag je het publiek  van de tribunes.

Bayco29-09-2023 om 21:42

Die lukkien ook loopt er als een zaadbal bij..straalt gvd niets uit

Milko4ever29-09-2023 om 21:43

WAT EEN WAARDELOOS ELFTAL!

Ga zo door en met de kerst zitten er nog hooguit 7000 supporters. Om je kapot te schamen!

hermank196929-09-2023 om 21:44

Heb vanaf begin al gezegd dat ik Lukkien, Bacuna liever niet zag komen maar men was overtuigd dat dit de redders waren.

Nul uitstraling als trainer! 

grunn196729-09-2023 om 21:46

Wat had je verwacht dit seizoen, dat we de pannen van het dak spelen,

Vorig seizoen slechtste ploeg in betaald voetbal. Je zit nog steeds met een hopeloze selectie en wat gehaald is nog slechter met als dieptepunt van Veen. Goed gedaan Gudde. 

Dit gaat jaren duren, worden het NAC van het noorden, waar het ook een zooitje is.

Dijk29-09-2023 om 21:48

Smerige kut van Veen rood moeten geven smeerlap 

m o i29-09-2023 om 21:50

Geef van Veen op basis van de beelden maar rood. Mijn god, wat een onbesuisde aanslag. En verder zoals eerder gezegd: het was niks, het is niks en het wordt niks. 

Dijk29-09-2023 om 21:55

Heiky29-09-2023 om 21:59

Precies! Laat die gek maar een paar wedstrijden buiten de selectie. Slechter dan dit kan het gewoonweg niet. Echt top gescout.

Bayco29-09-2023 om 21:53

Als protest allemaal lekekr naar huis gaan nu tijdens staken

m o i29-09-2023 om 21:57

Ze zijn gebleven, om de FC bij terugkeer op het veld uit te fluiten. Den Bosch ook trouwens. 

Bayco29-09-2023 om 22:04

0-3  hahahah blamage 

Dijk29-09-2023 om 22:07

Haha terecht maar 1 ploeg die wilde voetballen. FIJNHE BADKUIP HEB JE DE VAN BERGEN DE POSTEMA VAN GELDEREN GEZIEN BAGGER . 

NU HEEL SNEL LUKKIEN MET GEVOLG NAAR DE UITGANG BEGELEIDEN EN ALS EERSTE GUDDE ERUIT HAN BERGER

Geef die van Veen maar enkele reis Schotland praatjes maker met zijn 30 goals rot op.

Fijn dat de jongens van Lukkien zo hun best hebben gedaan.  Badkuip. 

debultjes29-09-2023 om 22:07

Lukkien ziei de ondergrens gaat omhoog, nou dieper dan dit kan je niet zinken 

Bas3829-09-2023 om 22:07

Wat een waardeloze bende joh kut keeper van veen waardeloze kut spits schaam je dood joh 

appie happie29-09-2023 om 22:08

Nou wat een waardeloos,kansloos elftal  0-3 is blamage..1ste klas!!!

Lukkien terug naar Emmen..met dit voetbal red je het niet..links achter nog steeds slecht becdeld..Musampa  drama..stuur maar weg..

 

Allemachtig   niet 1 kans gecreëerd!

ChiChi29-09-2023 om 22:16

Wat een slappe hap, geen enkele bezieling.

Lukkien is het ook niet!!!

Het was al jaren niks, het is nu niks en het wordt ook niks.

Heiky29-09-2023 om 22:21

Je wilt, nee je moet, bij monde van Gudde, direct weer promoveren. Wat doe je: je haalt twee, onbewezen, overjarige, spelers, of eigenlijk drie, als je Bacuna mee rekent, geeft ze meerjarige contracten en de klus is zo goed als geklaard blijkbaar. Vervolgens stel je een, ongetwijfeld, sympathieke, trainer aan die er wedstrijd na wedstrijd bijstaat alsof hij een damwedstrijd in goede banen lijkt te leiden. Ben bang dat er nu toch echt koppen moeten gaan rollen. Maar dat zal, uiteraard, weer niet gaan gebeuren.

Dijk29-09-2023 om 22:24

Goed dat Han BERGER rvc zit kan hij gelijk die Gudde laten oprotten.  

Milko4ever29-09-2023 om 22:21

Wel mooi dat we nu zeker weten dat we volgend seizoen weer tegen Ajax 1 gaan spelen. In de KKD!!

Woltjer29-09-2023 om 22:25

Het is al jaren slecht en regelmatig heel slecht dan denk je slechter kan gewoon echt niet maar dan gebeurt het toch. Een nieuw dieptepunt pff

BROMBEER29-09-2023 om 22:28

Nou badkuip en raatjes waar blijft jullie positieve spinn off over deze inspiratieloze laffe wanprestatie  van dat zootje zonder ruggengraat.  Oprotten  met dat volk. En lekker klappen, springen en zingen  met mekaar, jippie! Het wordt tijd dat de training  es een keertje weer wordt bezocht , stelletje nietsnutten 

Dijk29-09-2023 om 22:31

Badkuip heeft zijn pamper vol.

Dijk29-09-2023 om 22:29

Kom er maar in badkuip volgend weekend geen vrijkaartje zit er niet . Nou ga lekker slijmen over de fijne jongens en Lukkien maar snel vergeten deze wedstrijd en op naar de volgende zullen we daar de punten pakken zei de eeuwige optimist hahaha

Milko4ever29-09-2023 om 22:31

Vraag me af of t nu aan de trainer ligt of dat de spelers gewoon te slecht zijn om betaald voetbal te spelen. 
De kanarie in het doel zal nooit punten gaan pakken. Balker, Musampa en Peersman kunnen er geen reet van. Bacuna kan met zijn dikke pens niet meer mee komen. Abraham en Irandust zijn voor Lewenborg 4 nog interessant. Welke blinde van Veen gescout heeft???? 
kortom: dit wordt nog jaren KKD. 

Jantje29-09-2023 om 22:34

Tijd om te stoppen met betaald voetbal in Groningen.

Dan hoeft men zich ook niet langer te ergeren aan het waardeloos voetbal van de FC.

 

m o i29-09-2023 om 22:49

Gaat vanzelf gebeuren als je jaar in jaar uit ver onder de plek uitkomt waar je qua begroting zou moeten staan. Vorig jaar 7e of 8e begroting, als 18e geëindigd. Dit jaar de 1e begroting, maar volgens mij staan we geflatteerd ergens in de middenmoot. Geflatteerd omdat het qua voetbal ook gewoon plek 16 zou moeten zijn. 

Johan29-09-2023 om 22:47

Vond Bacuna de 1e helft goed spelen. Voor de rest heb ik in 90 minuten 0 gezien. Spelers kunnen niks en hebben ook geen idee. Voorlopig laatste keer weer voor mij want kan er niet naar kijken. 0-3 tegen een baggerelftal. Echt verschrikkelijk wat een wanbeleid. Mogen blij zijn met plek 10 dit jaar

TomOkker30-09-2023 om 06:39

Bacuna mag je wel iets meer verwachten en zo bijzonder speelde hij niet. Met zijn ervaring moet hij Hove in staat stellen om het spel te maken, maar Bacuna denkt dat zelf te moeten doen en dan kan ie niet.

TirolBeuk29-09-2023 om 22:50

Wat een kut elftal en zgn staf rondom de club , ben blij dat ik niet gekeken heb , ga ook niet meer kijken ,wat een blamage , ik zeg bekijk het maar ..............

TirolBeuk29-09-2023 om 22:50

Wat een kut elftal en zgn staf rondom de club , ben blij dat ik niet gekeken heb , ga ook niet meer kijken ,wat een blamage , ik zeg bekijk het maar ..............

Twee punt.29-09-2023 om 22:52

Zo staan we er voor dat we thuis van Den Bosch met 0-3 verliezen, niets meer en niets minder. Volgend jaar naar de Grote Markt zit er niet met dit stelletje ongeregeld.  Jammer maar wel realiteit.

Sammy29-09-2023 om 22:58

Echt weer een waardeloze pot gezien in de Euroborg. Dat geneuzel van 4-2-2-2 ben ik nu helemaal wel klaar mee, een trainer die geen plan B heeft maar hij zal wel gezien hebben dat de automatismes beter worden. Precies het zelfde brei voetbal als bij Emmen. Oktober maand serieuze tegenstanders maar als je hem zo aan de kont krijgt van een Den Bosch haal je geen enkel punt de komende wedstrijden. Wat een blamage. 

MFEgrunn29-09-2023 om 22:59

Tis niet te geloven, wat een blamage. Wat is de FC geworden.... Schandalig hoe onze mooie club naar de afgrond is gegaan. 

 

Wel benieuwd net als anderen wat onze optimist Badkuip nú wéér gaat zeggen

Jantje29-09-2023 om 23:01

Tijd voor ontslag van de trainer. Niet voor niks vorige jaar gedegradeerd met Emmen.

 

Twee punt.29-09-2023 om 23:24

Nou niet zeuren hé. We waren allemaal toch blij dat er nu een echte Groninger trainer kwam die FC-GRONINGEN dna in z'n aderen had en de "verlosser" Bacuna kwam deze club wel even redden. Nou, we zien het resultaat.

Rob197029-09-2023 om 23:35

In de zomer heeft de directie gefaald met de aankopen. Daarna heeft Lukkien het falen overgenomen met dramatisch voetbal zonder ideeën. Een systeem spelen met spelers, die er samen totaal niets van maken.

De keuzes van Lukkien zijn dan ook niet sterk, Utrecht uit (foute opstelling), Willem II en ADO (geen plan), vandaag was de overtreffende trap. Het kan vrij simpel, van Gelderen, Blokzijl, Balker, Maatta, opstellen door het uitvallen van Rente. Dat doet hij niet, want Peersman mag weer opdraven, na dramatische wedstrijden eerder. De achterste lijn is ook een scheef verhaal. Balker staat echt als back, Maatta staat continue hoog, waardoor Peersman telkens als linksback een gat moet vullen en hierdoor een zwak centrum ontstaat. Balker kan dit niet snel genoeg invullen, mede doordat het rechts op het middenveld ook niet klopt. Kortom, wanorde.

En de rest is ook chaos, met dramatische positiespel, slechte passing, dit alles in combinatie met een veel te laag tempo, maakt dit zooitje, want dat is het toch echt.

Voor mij is ook een raadsel, wat voor functie heeft Jurjus, is hij alleen gehaald als 2e keeper die mag keepen bij een blessure? Onbegrijpelijk.

Verder is alles nog bij hetzelfde als in de laatste jaren, armoedig voetbal zonder entertainment.

 

 

 

marcelfcg30-09-2023 om 09:44

Marcel Groninger wordt vaak geroemd om zijn tactische brein. Maar tactisch is het juist complete chaos. Dit slaat helemaal nergens meer op.

Rob197030-09-2023 om 12:26

Ze hebben iets voor ogen, wat niet lukt, omdat de Wormuth's basiskwaliteiten ontbreken. Die basiskwaliteiten zijn niet toegenomen door het vreemdelingenlegioen van vorig jaar met daarvoor een waardeloze trainer. Het blijft kwalitatief erg matig, met individueel meer kwaliteit dan hun tegenstanders, hoe kan dit?

Er ontbreekt aan zoveel bij Groningen, gisteren kwam ook niemand op het idee om die hopeloze, Jan van Grunsven keeper zwaar op de proef te stellen. Het elftal komt niet eens in de buurt van de keeper.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!