Terug

Deel deze pagina:

Abominabel slecht Groningen levert wanprestatie tegen Den Bosch

Door Sven Heikens 54 reacties

FC Groningen heeft vanavond in een walstaltig slechte wedstrijd met 0-3 verloren van FC Den Bosch.

FC Groningen begon met twee wijzigingen aan de wedstrijd. Blokzijl kwam in de ploeg voor Rente (was geschorst), Balker schoof door naar rechtsback. Irandust kwam in de ploeg voor de vorige week geblesseerd geraakte Turay. Ook Emeran was omwille van een blessure niet beschikbaar.

Opstelling: Verrips; Balker, Blokzijl, Peersman, Määtä; Bacunca, Hove; Irandust, Valente, Abraham; Van Veen.

Groningen begon nog wel goed aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch, maar tot mogelijkheden kwam de ploeg niet. De eerste mogelijkheid was pas na een halfuur, maar de doelman van Den Bosch werd niet getest. De grootste mogelijkheid tot op dat moment kwam van Den Bosch, maar Van Grinsven schoot over. Het eerste schot op goal van FC Groningen was pas vlak voor rust, toen Määtä het eens vanaf afstand probeerde. Groningen speelde in een veel te laag tempo, zonder creativiteit. Niemand passeerde een man, creërde een overtal, sloeg een man of linie over in de passing. 

Waar velen dachten dat het na rust beter zou worden, werd het alleen maar minder. Net als voor rust wist Groningen nauwelijks iets te creëren, na rust besloot de ploeg ook Den Bosch geen strobreed in de weg te leggen. Verdedigend klopte het van geen kant, want elke uitbraak kwam tot een levensgrote kans (en dus goal van Den Bosch). De 0-1 werd gescoord door Kostorz, de 0-2 door Ogbaidze en na de tijdelijke staking zelfs een 0-3.

Kortom, een volledig terechte nederlaag tegen FC Den Bosch, waarbij de spelers nauwelijks de wedstrijd kon volhouden. De ene na de andere speler lag met kramp op het veld en toch wist Groningen de Bossche defensie niet kapot te spelen. Erg zorgwekkend.

Reacties:
Marco29-09-2023 om 23:26

Slechte ploeg, slechte resultaten.

Ontbreekt veel kwaliteit. 2 miljoen in matige spelers gestopt.

Iedereen die het beste voor heeft met de club heeft aangegeven dat ze makkelijk scorende spelers moesten halen: minimaal 70 doelpunten om te kunnen promoveren. Niks mee gedaan.

De doelpunten uit hoekschoppen zorgden nog voor punten op de ranglijst, maar het voetbal is alleen maar slecht geweest.

Backs die geen assists geven.

Een Valente als spelbepaler met 0 doelpunten en 0 assists.

Flankspelers die vrijwel nooit een assist geven of scoren.

Vandaag verdedigend zwak. Rente en Peersman voeren nog hun verdedigende taken uit, zonder hen is het een schiettent.

0 spelpatronen, ondanks 10 weken bezig. 

Ziet er somber uit. 

 

 

Boerentrien30-09-2023 om 00:11

Ik wist niet wat ik zag, toen ik de uitslag zag. Ik kon het niet geloven, wat een blamage. Wat is er toch aan de hand met FC Groningen? Er moet wel helemaal iets fout zitten, als je thuis niet van FC Den Bosch kunt winnen. Arme supporters die aanwezig waren. Wij zijn met vakantie, dus ik heb deze ellende gelukkig niet met eigen ogen hoeven te aanschouwen. Aan mooie praatjes hebben we niets. Er moet heel snel een ommekeer komen. 

.29-09-2023 om 23:32

Dat je er als team niks van bakt...dat kan...dat je ook nog eens niet voor elkaar wilt werken...dat kan.

Maar dat je nog geen eens voor jezelf wilt werken...dat kan niet. Laat zien dat jij als individu wel kwaliteit hebt. Dat je je best doet om aan de malaise te ontsnappen. Laat zien dat je wel degelijk talent hebt.

In deze ploeg zou dat niet eens zo moeilijk zijn.

Het ontbreekt dit team vooral aan leiding. Niemand wil de kar trekken.

Gudde heeft het vrouwenelftal ingeschreven voor de kkd. Kutkutdivisie.

NAC uit...ook een rukploeg...wordt gezellig.

Twee punt.29-09-2023 om 23:44

Je zou toch verwachten dat een Bacuna, met al zijn ervaring, dit elftal op sleeptouw zou nemen, maar zelfs deze speler loopt erbij of dat hij een zak aardappelen op zijn rug heeft. En wat betreft de trainer, ik had een hekel aan dat geschreeuw van Buijs, maar Lukkien mag zich langs de lijn wel iets meer profileren.

Hgz29-09-2023 om 23:46

Mensen laat ik de positievoos uit de droom helpen, dit wordt hem niet met dit elftal. Tijd dat de verandwoordelijken van de samenstelling van deze selectie eens ter verantwoording worden geroepen dit kan zo niet doorgaan!

Marcos00930-09-2023 om 00:39

Het is allemaal niet zo moeilijk! 2goalsvanLien, die mag dus in de basis. 
Volgende week graag;

Jurjus

Peersman, Bakker, Blokzijl, Rente

Schreuders, Pelupessy, Bacuna,

Hove op 10 

lien en Postema 

 

Irandust, maatta, niet meer opstellen. Valente misschien nog s als 10 proberen en anders ook weg ermee, alleen maar balverlies 

TomOkker30-09-2023 om 06:48

Valente afscheid van nemen loopt werkelijk waar iedereen voor de voeten. Bacuna ook maar een tijdje banken en eerst fit worden. Voor de rest zou ik het na gisteren echt niet meer weten, het stort als een kaartenhuis in elkaar.

appie happie30-09-2023 om 07:28

2 x lien? Was het dan 2-3

 

Ik heb tv uitgezet na de 0-2   was er wel klaar mee.

 

Luister niet eens naar de trainer na de wedstrijd,weet toch wel wat er gezegd wordt je kunt het van te voren opnemen.

 

 

Abraham !!! Wat moet je met die slappe lul dan? Ergernis nr 1..

Marcos00901-10-2023 om 15:22

Lien scoorde 2x maar werd afgekeurd ivm 2 mm buitenspel

Woltjer30-09-2023 om 00:40

Wat een wanprestatie eerste klas. Ben benieuwd naar de sancties die niet gaan volgen. 
Die steen gaat de directie drie keer raken let maar op. Einde van de rit niet gepromoveerd geen geld en armoedig voetbal. Het positieve is dat het daarna alleen maar beter kan gaan..

Bierboer30-09-2023 om 01:25

Dacht eerst dat vertrouwen na vorig jaar weer wat moest groeien en dat dan de resultaten wel onze kant op zouden vallen. Aan de tegenstanders kan het niet liggen  want als je(met alle respect) tegen tegenstanders op dit niveau al zoveel punten laat liggen na 8 wedstrijden mag je hopen op play offs.

Mocht je die winnen moet er nog heel wat gebeuren wil je weer eredivisie waardig worden. 

Dijk30-09-2023 om 06:43

De eeuwige optimist Badkuip zich nog niet gemeld. Met oh fijn de mannen van onze Dick Lukkien. Ze waren fantastisch heersten de 1e helft volledig 1 kans dat wel in de extra minuut speel tijd . 

2e helft de mouwen werden opgestroopt de kapsels van onze mannen zaten weer perfect. Määttä weer nieuw stuk kauwgum van de trainer Dick Lukkien gekregen.

Peersman verrassend in de kleedkamer achter gebleven hoop niet dat hij ook geblesseerd is. Maar Musampa strijder van 020 mocht het proberen.

Badkuip nog steeds bezig als hardnekkige optimist en positief verhaal te schrijven haha.

Dit drama elftal kan winnen van jongens van 16 en 17 jaar en dan stopt het na de 1e helft . W2,  Den Haag, jong Utrecht, worden geen of amper punt of punten gepakt.

Gudde met dat Kevin v Veen moet er zal er komen hoe dan ook met 10 retourtjes Schotland man geef de clown en enkele reis kan hij bij zijn vrouwtje blijven ik schiet zelf nog geen deuk in pakje boter. Gudde idioot dit is jou aankoop drama is het. Of zou van Veen zijn verslaving weer hebben opgepakt gokken. 

Beste supporters helaas weer klote weekend weer fantastische sfeeractie maar de zogenaamde mannen zien het niet thuis uit de support. Je zou ze voor straf hele weekend laten trainen maar zullen zich wel weer in de nacht in de binnenstad laten zien. 

Ondanks dit dramatisch verlies de makkelijkste potjes hebben ze gehad de komende 4 wedstrijden zal nog erger worden en staat de fc op een plek waar ze horen de kelder KKD.

Nou Badkuip kom er maar in. 

 

 

 

 

BROMBEER30-09-2023 om 07:00

En dan zegt die kutcoach ook nog dat den Bosch een goede ploeg was, schei uit !! Het zijn de kelders  van het betaalde voetbal.  Zijn eigen team is te beroerd , te lamlendig en zonder enige kwaliteit.  Slechste wedstrijd  ooit in de euroborg gespeeld!!

Holwierde30-09-2023 om 08:57

er zit veel meer inzet en voetbal in de elftal van Den Bosch dan die zwakke vertoning van onze fc .

Bayco30-09-2023 om 07:47

Die lukkien...dat is hem niet..

Als je in dit systeem blijft volharden...Dan snap je er niets van. 4-2-2-2... in de wedtrijd staat fc 4-4-2.  En dat in de kkd!!!. Zo laat je tegenstander voetballen.. dat schijnt hij ook te willen... zodat je je kan toeslaan in de tegenaanval.. als ik me niet vergis zoals Brighton speelt. Dat si toch zijn grote voorbeeld.

Maar deze kneuzen zijn te bang om te voetballen. Lukkien ziet het niet.. marcel groninger is dik fan van dit systeem.. je hebt er de spelers niet eens voor omdat systeem te kunnen spelen.  Van Veen  te sloom. Hove en bacuna beide te defensief nu. Enz enz

Ouderwets 4-3-3. En vol druk op tegenstander..absoluut niet laten voetballen.  Want dan verliezen je gewoon

 

Kortom allemaal weer lekker onduidelijk in de staf en tussen staf en spelers.. want als ik zo es kijk op.het veld is niemand gelukkig en heeft zin om te voetballen.. neuzen staan allemaal de verkeerde kant op

 

grunn196730-09-2023 om 07:56

Hoe krijg je het voor mekaar om een goede eredivisie club in een paar jaar tijd naar zijn klote te helpen en dan ook echt naar de kloten helpen in alle geledingen. 

Met dank aan Wouter Gudde en Mark Jan Fluderus.

Ik zou hier een prijsje voor in het leven roepen.

 

campesino30-09-2023 om 08:09

Oei, deze had ik niet zien aankomen. Dit komt wel heel hard aan. Zie hier ook geen oplossing voor.

TirolBeuk30-09-2023 om 08:11

Is niks , voor de beker vliegen ze er ook uit , te veel gastjes zoals Valente ,vader Abraham ,v Veen , Bacuna ,Verrips en ga maar door , allemaal véél te licht .Ga zo door en het word vanzelf weer muisstil in de euroborg zoals een paar jaar geleden .

Dijk30-09-2023 om 08:40

SCHANDALIGE WANVERTONING! Steek die promotie maar in je reet Gudde. Gaat niet gebeuren!

Reactie verwijderd door redactie

Bayco30-09-2023 om 08:54

Laten we lekker zeiken op de spelers trainer en club.. die moeten er wat aan doen..

Mede forumleden kunnen er niets aan doen.... laten we elkaar iig in waarde laten

Dijk30-09-2023 om 09:03

Deze bm poster praat toch ook altijd in de wij form. En gewoon door blijven gaan. Wil niet met zo iemand geassocieerd worden.

Herman Badkuip30-09-2023 om 09:05

Té triest voor woorden, niet alléén het dramatische voetbal van FC Groningen tegen FC Den Bosch, maar óók de reacties van sommige posters op deze Boerenmachtsite! Ik schaam mij kapot voor de posters, die tijdens én na de wedstrijden van FCG op zo'n herhaaldelijke én belachelijke manier óp de man spelen! Laat iedereen alsjeblieft in zijn waarde én reageer op een fatsoenlijke manier op het voetbalspel van onze club! 

Hgz30-09-2023 om 09:24

We kunnen wel elke keer positief blijven als er gewonnen is maar je ziet het zelf promoveren kun je vergeten met deze selectie. En volgend jaar gaat dat financieel nog meer pijn doen. De club gaat naar de kloten met deze mensen aan het bewind. Tijd om in te grijpen en de verandwoordelijken Gudde en de scouting ter verantwoording te roepen. Deze selectie is te zwak dat zie jij nu toch ook? Ze kunnen niet beter. Kwaliteit in de selectie is er te weinig. Meerdere keren aangegeven door velen hier. Niks mee gedaan door arrogantie en kortzichtigheid

Dijk30-09-2023 om 10:03

Schaam lekker voor jezelf door alweer in meervoud te praten badkuip. Je bent zelf ook zo op de man te spelen en nou de onschuldige jopi uithangen gereformeerde streken noemenze dat in Groningen in westen is het natuurlijk iets anders.  Helaas geen vrijkaartje van Gudde badkuip.

Dus hou het lekker bij jezelf hardnekkige optimist.  

 

Rob197030-09-2023 om 09:21

Kunnen alle transfers van de inkomende spelers bij Groningen ook eens onder de loep genomen worden.

Onze selectie heeft een hoog "Mislintat-gehalte". Er lopen echt spelers rond, die op voetbal zitten, maar helaas geen voetballer zijn. Mocht er toch nog 1 persoon bij Groningen rondlopen, die wel zeggenschap heeft over andere medewerkers, dan ingrijpen. Beuvink en Gudde, zo snel mogelijk de deur uit. Beleidsbepalers, die dit goed genoeg vinden zijn niet capabel om Groningen terug te brengen naar de eredivisie. Vorig jaar alleen maar misperen, dit jaar niet anders.

Lukkien weet zich geen raad met dit bosje kreupelhout. Dit kreupelhout is toch echt samengesteld door de huidige zittende macht.

Verhalen over dat de spelers ook zelf moeten willen, een groot dooddoener, er zijn potentiële spelers zat geweest, die goed geschikt waren, maar misschien in eerste instantie niet wilden, maar hebben gewacht op betere clubs. Die betere clubs zijn niet gekomen, maar Groningen wilde daarop niet wachten, want wat in hun eigen koker zat, was van grote "klasse". De betaling bij Groningen is echt goed, daar kan het niet aan liggen.
Van de spelers die gisteren op het veld stonden, kunnen slechts enkele een bepaald niveau aantikken en de rest is brandhout. Lien gehaald voor Kruger, Peersman gehaald voor wie? Maatta, van Hintum, Meijer? Rente voor?, dat weet eigenlijk niemand. Rente is gehaald omdat men dacht dat Balker zou vertrekken en eventueel van Gelderen kon vervangen. Van Gelderen had in zijn geheel vervangen moeten worden. Dan had je Dankerlui nog beter op de back kunnen zetten dan Balker of Rente. 
Voor Duarte, Pelupessy, Oeratmangoen,Suslov, is gedacht het met Bacuna en eigen jeugd wel te kunnen. Oeps, wat valt dat even tegen. 

Abraham is te duur om te worden afgeschreven, is daarom niet vervangen, maar de hoop dat dit nog wat wordt is bij mij vervlogen. Valente is ver terug gevallen, hoe komt dit? Irandust, mist power, kan alleen gebruikt worden in een vrije rol op het middenveld, om de laatste pass te geven. 
Pepi is vervangen door van Veen, Pepi kreeg geen aanvoer, evenals van Veen, dan worden dan 16 goals, te mager.

Ngonge is nu vervangen door Emeran, die nog geen volle wedstrijd heeft gespeeld. 

Kortom geen hoopvolle situatie. 

Om terug te komen op Mislintat, Lukkien zit met hetzelfde ingenomen zooitje als bij Ajax, geen spelers, waar hij zou mee willen spelen. Ik begrijp zijn interesse in Mendes nu ook wel, een speler waar hij van op aan kan. Geen dartelend veulentje, die moeite heeft met zichzelf. Geef Lukkien zo snel mogelijk Bakker, kan hij zijn verdediging versterken met misschien niet de allersnelste verdediger, maar wel een speler die weet hoe hij moet staan. Peersman is geen centrale verdediger evenals Musampa. 

Meer woorden maak ik er maar niet aan vuil, ik ga weer eens wat anders doen, wat wel voldoening geeft. Een wedstrijdje van de Fc valt daar al jaren niet meer onder.

Iedereen een fijn weekend.

Harris30-09-2023 om 09:37

Eens met Rob En als je de spelers niet hebt om positiespel te spelen moet je dat ook niet proberen. De bal moet sneller de 16 in en met 2 centrumspitsen gaan spelen.Lien on van Veen heen. Hove hoger zetten en Jurjus op foel.Tegen Nac is Emeran er weer bij waarschijnlijk.

Oeleoptak30-09-2023 om 10:43

Inderdaad

campesino30-09-2023 om 10:04

En toch is het raar. Bijna iedereen was hier razend enthousiast over bacuna. Als gudde die zou laten lopen...

Van veen heeft her toch 30 ingeschopt en loopt er nu als een dood vogeltje bij. 

Hove dat was bijna de nieuwe messias.

Hoevkan het dat die jongens er ineens niks meer van kunnen? Dat er kwaliteit mist IS wel duidelijk, dat de selectie uit evenwicht is dat weet iedereen, maar dan nog. Zo slecht? Ik begrijp het gewoon niet.

Is het dan toch de trainers? Maar ja buijs, wormuth en die Andere looser, ik ben zijn naam kwijt, konden er ook geen chocolate van maken. Hoewel het wel allemaal dezelfde soort trainers zijn., met dat behoudende verzorgde priegelvoetbal. Misschien toch van dijk, verbeek of de jong maar even bellen?

Jantje30-09-2023 om 10:14

tijd dat de jeugd van de FC de kans krijgt'. Maata eruit en nooit meer op die positie laten spelen . ik ben voor dat Wouter Prins zijn kans krijgt.

Roelofsky30-09-2023 om 10:54

Gudde had geen vertrouwen meer in Mark Jan... en meent dat die zelf wel directeur en technisch directeur kan zijn. Nou mensen dit kan niet RVC grijp in en voor de winterstop graag. Als je ziet wat voor brandhout er is gehaald daar zakt toch je broek vanaf.

Oeleoptak30-09-2023 om 10:56

Als iets niet loopt is de managementregel: net zolang veranderen tot het beter gaat lopen. Tal van spelers in deze selectie hebben hen niet, een spaarzame opleving daargelaten. Als Abraham het niet kan weg ermee! Probeer Slor dan eens uit. Die vond ik een jaar geleden niet zo slecht. Of die Prins die genoemd wordt, die ik niet ken trouwens. Verder eens met kritiek op schuif en priegelvoetbal. Hou daar mee op!!! Dit is KKD!!!Als je het interview ziet met Lukkien. Ik zie een trainer die het niet meer weet. Hij gaat thuis eerst thuis de wedstrijd opnieuw kijken. Dat vind ik bijzonder. Je kunt bedachtzaam zijn, wat hij is. Maar hij staat de hele wedstrijd naast de lijn. Ziet hij niet goed? Hij weet het niet meer is mijn idee. Ineens is het zijn probleem. Ik zou zeggen, maak het het probleem van de spelers. Wissel gelijk in de eerste helft als iemand loopt te kloten. Maak oorlog. Ga spelers slaan in de kleedkamer. 
Maar dat gebeurt niet. Dat zit niet in het karakter van Dick. 
Wordt vervolgd. 

Dijk30-09-2023 om 11:33

Milko4ever30-09-2023 om 11:06

Na 20 jaar seizoenkaart te hebben gehad volg ik de FC alleen nog op de tv. De reden dat ik ooit gestopt ben zit hem in het feit dat ik graag wat wil zien en dat de verveling niet de overhand zou krijgen. Na gister vraag ik me af of deze supporters niet ook gaan denken: "wat doe ik hier". Begrijp me niet verkeerd. FC Groningen is en blijft altijd mijn club maar wat ze gister lieten zien! Lukkien is geen verkeerde trainer maar je bent zo goed als je materiaal. Wat me wel opvalt is dat het tempo zo laag is dat het me verbaasd dat er spelers bij zijn die het niet eens 90 minuten kunnen volhouden. Deze patiënt is zo ziek dat een terugkeer binnen een jaar niet gaat gebeuren. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk maar denk dat een ommekeer te laat is. Hoe dan? 
De laatste decennia zien we de FC afglijden naar het niveau waar ze nu staan. Pijnlijk is het. Gelukkig verzacht de ruïnering in twee maanden van Ajax enigszins de pijn. Wil niet weten hoe zij zich voelen....

Dijk30-09-2023 om 11:35

En natuurlijk hoerenveen die krijgen hem terug via karma. Vonden toch zo mooi als enigste noordelijke club in eredivisie te zijn.

Bombarda779130-09-2023 om 12:20

Het enige dat wel leuk was, was de sfeeractie. Dat kan de FC wel goed, echt championsleague niveau! 

Kunnen we nu eindelijk gewoon Abraham en Irandust gratis wegdoen svp? Die Abraham wordt bij de 0-1 voorbij gelopen en sjokt er maar wat achteraan. Hove probeert het nog wel bij de 0-2, maar hij laat zijn man gewoon lopen en is te laat. DIe lui interesseert het totaal niet hoe het met de FC gaat. Opzouten met die gasten, verlos niet alleen hen, maar ook ons uit het lijden. 

En dat gebrei... systeem zus, systeem zo. Zullen we gewoon even zonder systeem gaan spelen en vanaf minuut 1 die ballen in de zestien pompen? Vechten voor afvallende bal. Twee, drie strijders voorop en gas erop. Die jongens staan stijf van alle opdrachten die ze meekrijgen. Hou het simpel. Dat is het doel, daar moet de bal in. Succes. 

Verder schijnt het dat we geen video's of foto's meer mogen maken op de Noordtribune. Je mag ook meer roken. Je mag niet op de trappen staan. Je mag geen vreugdebier gooien. Wat je wel mag is veel te veel geld betalen voor bier en kutvoetbal. 

Dat hele voetbal, mondiaal, is kapot. Ziek. Ziek gemaakt door het grootkapitaal. Al tijden overigens. Nou, eerst maar eens in de tuin. Das wel dankbaar werk. Sterkte mensen. 

Rob197030-09-2023 om 12:28

Maak er iets moois van, Kun je daar volgend jaar op zondag ook weer van genieten.

Harris30-09-2023 om 12:38

De vijf kernwaarden van FC Groningen zijn:

Aanpakken

Reëel 

Volks

Samen

Groei

Mooie kernwaarden op papier 

.30-09-2023 om 18:31

We jagen samen successen op sportief, maatschappelijk en economisch gebied na. Samen zijn we altijd op weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling zo worden we groter. 

Bombarda779130-09-2023 om 13:00

Dank je wel Rob. Dat zit er dik in volgend jaar. Maar of het nou KKD of Eredivisie gaat worden, ik ga toch maar eens een andere hobby dan voetbal zoeken. Iets goedkopers en iets leukers, dat moet niet heel moeilijk zijn om te vinden. 

Jandeb30-09-2023 om 14:11

Het is echt crisis bij de FC. Vergt een crisisaanpak. Als dat niet gebeurt hangt de club over twee jaar aan de latten, vooral financieel. Daarom crisisteam aanstellen. Twee belangrijke taken: veel geld binnen hengelen, zodat we betere spelers kunnen aantrekken en veel beter scouten. Grote urgentie, anders komen we nooit weer uit de KKD, anders gaat de club misschien wel failliet over een jaar of twee.

En op korte termijn: lukkien stop met dat gebrei, ga maar een soort vechtvoetbal, lange halen e.d spelen, want meer zit er niet in.

Oeleoptak30-09-2023 om 16:17

Betere scouting ja. Rente is tot nu toe een redelijke speler gebleken. Tenminste iemand die zijn bek opentrekt als het niet gaat. 
Ze geven het geld te gemakkelijk uit. Aan teveel spelers die niks brengen. Clubs met veel minder budget doen veel meer met hun centjes. Geld is niet het probleem. Voetbalverstand niet aanwezig is een groot probleem. Dat is al jaren zo, een enkele voltreffer daargelaten. Hoop in de winterstop tovenaar Veldmate aan het werk te zien. Want een half dozijn spelers moet je desnoods gratis wegdoen. En dan in ieder geval een paar karakterspelers weer halen. 

.30-09-2023 om 16:36

Lukkien vindt 8 wedstrijden te weinig voor een evaluatie. 10 wedstrijden vindt hij wel genoeg voor een evaluatie.

Uitstel van executie en een stuk overschatting van eigen kunnen want die 2 wedstrijden gaan het verschil niet maken.

Jammer dat Lukkien het niet voor elkaar de spelers met een beetje enthousiasme te laten voetballen. Ze staan op het veld met tegenzin.

En al dat gezeur over geen vertrouwen wekt weinig vertrouwen...

De Fc heeft een trainer nodig met een beetje charisma en flair.  Een trainer waarvoor de spelers een stapje extra zetten.

Betreffende de financiën. De Fc heeft een aantal dure spelers lopen met lange contracten. Prestaties 0,0 en onverkoopbaar. Dat kan de Fc gaan opbreken met inderdaad nog een jaar of 2 kkd 

 

Boerentrien30-09-2023 om 17:13

Maar serieus, zou er echt iets gaande kunnen zijn op het gebied van het aankoopbeleid van spelers als bij Ajax? Ik vind het zo onverklaarbaar, dat een grote club als FC Groningen niet in staat is een samenhangend team op het veld te krijgen. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen, vraag ik me af. Waarom lukt het andere clubs wel, zoals Sparta etc. Ik begrijp het echt niet.

RKR30-09-2023 om 17:33

Hele technische beleid klopt niet. Wordt op data gescout. Van Veen zegt nu dat Pepi wel heel goed moet zijn geweest. Maar diezelfde Van Veen zegt eerst nog dat het niet uitmaakt omdat hij in Schotland op een eiland stond.

Maar goed. Dit beleid moet van top tot onder weg. Je ziet nu het resultaat van Gudde zonder Fleddie. Het is nog slechter.

Rob197030-09-2023 om 18:45

Nee, daar is absoluut geen sprake van, waar wel sprake van is, is scouten op data. Mislintat haalt daar zijn informatie vandaan. Een heel andere tak van sport, is bij Ajax mislukt en heeft veel overeenkomsten met wat er bij Groningen gebeurd. De rechtsback van Ajax tegen Feyenoord is gekocht als back, maar heeft daar zijn hele profcarrière nog nooit gespeeld. Gevalletje Maatta.

Nachtwacht30-09-2023 om 20:26

Hier is een simpel spreekwoord voor...

ALS WE DOEN WAT WE DEDEN, KRIJGEN WE WAT WE KREGEN

Niet meer en niet minder. Het wordt pas anders als we het allemaal helemaal anders doen.

Ander systeem, andere spelers en een aantal op een andere positie.

 

Eigenlijk jammer dat het resultaat af en toe wat verbloemde, want ook Helmond Sport en Top Oss uit waren qua spelniveau niet best. Daardoor werden de problemen nog een beetje verhuld. 

Fan op afstand30-09-2023 om 21:45

Als je van dit bouwval genaamd FC Groningen nog iets wilt maken, moet je lef en geduld tonen. E.e.a. betekent dat je dit bouwval moet slopen en opnieuw moet beginnen met een degelijk, stabiel en breed fundament en daarop verder bouwen. Als je dat wilt doen gaan er koppen rollen, moet je af van het oude jongens krentenbrood handelen en kijken naar echte kwaliteit ipv geld. Als je dat niet gaat doen gaan we geen pleisterwerk meer aanbrengen maar stutten net zolang totdat er niets meer te stutten valt. Wees daarom nu rigoureus en bouw vanaf de grond opnieuw op. Maar ja, dat vergt lef en de juiste mensen, die bij mij qua naam niet direct boven komen borrelen. En het zal bij veel mensen niet de handen op elkaar krijgen. Maar na al die jaren zal de koe bij de horens gevat moeten worden.

Dijk01-10-2023 om 09:17

Wordt maar weer eens tijd dat de supporters even bezoekje komen brengen aan de trainingen en dat er niet meer deze lamlendigheid wordt geaccepteerd door de supporters. 20.000 supporters fantastische sfeeractie en vanaf minuut 1 de pampers weer om. Bacuna Hove niemand eist de bal op of wil hem hebben de schijters. Bacuna oh wat was men blij dr verloren zoon is terug weer hetzelfde liedje haal heen oude spelers terug.  Was Bacuna maar naar de zandbak verkast nu dik contract in Groningen en niks heb je aan hem. Zelfde voor Hove niemand wilde hem anders was hij al lang weg geweest zaakwaarnemer heeft gewoon gek gemaakt en de supporters erbij brengt ook niks . Zelfde geldt voor die lamlendige Abraham en King Irandust met de week slechter.  Als komende winter geen afscheid wordt genomen van heel veel spelers zal deze lamlendigheid blijven.  En dan heb ik het nog niet eens over Peersman Balker Määttä Valente Veen kunnen het allemaal niet aan. 

En teleurstelling supporter Jos dat hij Kevin van Veen geschreven had hij moest maar harder lopen en gunde hem dat zijn vriendin miskraam moest krijgen.  Deze idioot Jos . Gelijk stadionverbod voor 25 jaar.

BROMBEER01-10-2023 om 20:59

Zo ist dijk , die verwende  ruggengraatloze  en zonder enig club en eergevoel  es even  stevig de waarheid vertellen.  En knuffel actie, schei uit bakstenen  verdienen  die nietsnutten.  

.01-10-2023 om 11:51

Veel plezier dan bij jouw helden.

DE TRAININGSTIJDEN VAN DE EERSTE SELECTIE

Wil jij graag eens komen kijken bij een training van de eerste selectie van FC Groningen? Dat kan! Tijdens een training kun je zien hoe jouw helden trainen. De trainingsdagen en de tijden waarop wordt getraind zijn echter variabel, daarom kunnen we niet altijd vooraf communiceren wanneer en hoe laat we trainen.

 

In principe traint onze selectie om 11:00 uur bij Sportpark Corpus den Hoorn. Dit is echter afhankelijk van allerlei factoren, op sommige dagen traint de selectie daardoor niet of op andere tijden. 

 

Wanneer er een training is op Sportpark Corpus den Hoorn, dan is deze toegankelijk voor publiek.

.01-10-2023 om 18:23

Oktober:

NAC uit

De Graafschap uit

Emmen thuis 

Cambuur uit

Pittige maand voor de fc. Tot nu toe waren de tegenstanders van een lager niveau.

3 uitduels voor de fc. 3 clubs uit de top kkd. 3 clubs met veel scorend vermogen maar ook met een matige verdediging.

Lukkien mag aan de bak. 

NAC uit eerst maar eens. Bij NAC veel onrust, zoals altijd. Ook daar veel ontevredenheid en onzekerheid. Maar een ding hebben ze daar wel en dat is volle bak energie en alles of niets in thuiswedstrijden.

Zelfs dat hebben wij nog niet...

Thuis maakt NAC altijd een goal. De Fc zal er dus minimaal 2 moeten maken...

 

 

Herman Badkuip01-10-2023 om 20:54

Alle tegenstanders van FCG in de maand oktober spelen net zo wisselvallig als het team van Dick Lukkien.....alléén eerste periodekampioen Roda JC steekt er bovenuit!

BROMBEER01-10-2023 om 20:54

Begin november  zien we wat voor kut ploeg  dit daadwerkelijk  is, maar ach ja de jongetjes  hebben ook een vervelend  jaar  achter  de rug , de stumpers!! En lekker massaal  bij ee. 0- 3 achterstand blijven zingen  en springen. 

Het wordt tijd voor echte actue!! 

BROMBEER01-10-2023 om 21:01

Lukkien moet oprotten!!

appie happie01-10-2023 om 21:27

Kijk Nac graaft zich niet in zoals sommige anderen,dus daar liggen de kansen voor de FC..Nac MOET  dus..winnen we daar .

marcelfcg02-10-2023 om 07:54

Dat deed Den Bosch ook niet Appie, ondanks dat Lukkien anders wil beweren.

Den Bosch liet zien combinerend beter te zijn dan ons en zelfs Jong PSV liet dat bij vlagen zien.

Dat zegt genoeg. We hebben een selectie die niet kan bikkelen, voetballend niet best is en karakterloos.

Kortom, een bende.

Twee punt.01-10-2023 om 23:11

Als Lukkien weg zou moeten, welke trainer zou de voorkeur van jou hebben Brombeer?

BROMBEER02-10-2023 om 07:16

Een trainer die voor zijn eigen  systeem  en spelopvatting staat , en niet die van een assistent.  Iedereen  met een klein beetje  voetbal in zijn poriën ziet dat dit systeem  totaal niet bij deze spelers past. Veel te moeilijk  en statisch. Ze creëren  helemaal niks , geen variatie en in 4 tempo 's te laag. Iedereen  weet zit een elftal vast , gewoon terugschakelen  naar 433 . Beste veld bezetting  en voor iedereen duidelijk  wat er verwacht wordt. Zit gewoon niet meer in deze groep. Kan lukkien  niks aan doen , maar hij is wel verantwoordelijk.  Er is nog geen enkele wedstrijd geweest  waarin ze normaal  gevoetbald  hebben,  buiten de puppyteams om. Teams als den Bosch, Helmond sport en top oss moet je vanaf  minuut  1 bij de strot pakken en niet meer los laten. Wij zijn tot fc groningen  gvd straal dat dan ook uit!!

appie happie02-10-2023 om 09:24

Je moet sws stoppen bv Abraham  Irandust   dat zijn gewoon slpape  gasten,zet dan maar onze jeugd er in jongens die ervoor gaan!!

Peersman is ook zo'n induidelijk geval net als Musampa...

Hove moet 1 linie naar voren..achter de spitsen

 

En vechten voor elke meter,ophouden met dat vrijblijvend gedoe..DenBosch kon er 2 x uit komen door balverlies en/of slecht ingrijpen op links..Abraham-Peersman Määtä had geen schuld.

En dat Lulkien als een " dooie" aan de kant staat,straalt ook op de spelers af..mag van.mij allemaal 2 stapjes meer..

Ik KKD moet dat gewoon!

Ik kan zondags zeggdn ik ga vissen dan ben ik er vanaf vrijdagsavond niet( donker) dus kijk ik wel..nee ik ga niet naar stadion,werk tot 18 uur..ga ik niet redden..nu ook ff geen straf..

Fijne week iedereen.

Oja laat Badkuip ff met rust,hij mag/ kan zeggen wat hij wil..net als Brombeer...wij dienen allemaal dezelfde club.

 

 

 

.02-10-2023 om 09:36

"vissen dan ben ik er vanaf vrijdagsavond niet( donker)"

Tegenwoordig...heeft men beetverklikkers...pieppiep...ideaal voor in het donker.

Mocht dit te ingewikkeld zijn dan heeft men ook nog zo'n ouderwets belletje voor op de top...tingeltingel...ideeal voor in het donker.

Wat ook een optie is zo'n lamp op je hoofd...ideaal voor in het donker.

Kortom je kunt vrijdagavond gewoon gaan vissen.

appie happie02-10-2023 om 10:29

Hou niet van in t donker vissen......oke geen excuus dus..naja  ik geef toe   ik wil graag kijken.

Beetverklikkers heb ik sws wel...jij hebt er ook verstand van dus....

Hgz02-10-2023 om 12:27

Kan iemand mij even uitleggen waarom Stefan Bleeker zegt op rtvnoord  dat er voor de winterstop geen geld is voor versterkringen? Hebben ze alles verbrast door die miskopen? Kan toch niet zo zijn dat ze na al die verkopen geen geld hebben. Dan kun je zeker zeggen dat we niet meer uit die kk divisie komen 

.02-10-2023 om 13:51

De Fc moet geld reserveren voor de toekomst mochten we blijven hangen in de KKD. Verkopen van huidige spelers in de KKD levert weinig op.

Tevens moet er geld beschikbaar zijn mochten we toch binnen nu en 2 jaar promoveren. Nu al nog meer geld pompen in promotie houdt in dat er weinig tot geen geld over blijft voor versterkingen Eredivsie. Met een paar miljoen kom je er niet...

Ook een beetje principe he. Deze selectie heeft al genoeg gekost en moet waarde tonen op het veld.

Bacuna, Van Veen, Rente, Duarte en Balker moeten de kar trekken zo simpel is het. Wanneer je deze namen leest moet de FC toch makkelijk meedraaien in de top KKD...

 

Bombarda779102-10-2023 om 14:08

HEY BROMBEER, BEETJE KALM AAN MAN... MAN MAN MAN, DENK OM JE HART...

Twee punt.02-10-2023 om 15:14

Niet kalm aan Bombi. Voetballen moeten ze, die lamzakken. Hierin heeft Brombeer gelijk

BROMBEER02-10-2023 om 14:31

Nee niet kalm aan, dit wanbeleid en gepruts kunnen we toch gvd niet langer meer accepteren met zijn allen.

Onze club is het lachertje van het betaalde voetbal in nederland geworden. 

En telkens dat slap gelul over zelfvertrouwen en dat de jongetjes een vervelend jaar achter de rug hebben, schei uit ..

Dat moet een straatmaker , stucadoor, lasser of constructiebankwerker es tegen zijn baas zeggen, gelijk einde oefening.

En die slapjanussen van fcg komen er weer mee weg.

En dan zegt die klotencoach van een lukkien ook nog  dat hij niet wedstrijden nodig heeft voor een echte evaluatie,ophouden !!

Die kan ik hem nu ook al wel geven:   TWAS NIX,  TIS NIX en TWORDT OOK HELEMAAL NIX!!!

Bombarda779102-10-2023 om 18:40

Ja het valt allemaal niet mee Brombeer. Misschien heb ik toch goed nieuws voor je. Je kan hoog springen, laag springen, met hoofdletters schrijven of niet, je invloed op de FC Groningen is precies 0,0. Het is niet anders. En zoals de FC zijn er vele clubs waar het kommer en kwel is (ajax, heerenveen, utrecht, willem2, graafschap, nac en ga zo maar door). De vorige degradatie staat me nog helder voor de geest met als dieptepunt thuis verliezen tegen Telstar met 0-3. Ook dat is weer goed gekomen. Ben je wel met je eens dat er iets moet veranderen. Een hele hoop van die spelers moeten gewoon weg. 

Ik wou dat we op mijn werk ook konden zeggen tegen mensen als ze niet voldoen, einde oefening. Zodra ze een vast contract hebben, meldt men zich tegenwoordig maar ziek bij elke scheet die dwars zit.. En we moeten maar respect en empathie hebben voor alles wat er in de privesfeer gebeurd. Maar van die mensen kom je ook niet af of je moet een dossier opbouwen dat maanden duurt. En dan nog moet je maar afwachten. Ik dwaal af. Steek je energie in zaken waar je wel invloed op hebt Brombeer, dat levert veel meer op. In ieder geval wens ik je het allerbeste. 

Fugazi02-10-2023 om 20:19

Nou, de almachtige Bombarda heeft gesproken. Dan kunnen we nu bij deze dit forum sluiten. 

Herman Badkuip02-10-2023 om 21:09

Laten we alsjeblieft met z'n allen de rust bewaren.....de eerste periode was voor FCG héél wisselvallig, maar dat geldt voor de meeste teams! Uitzondering is periodekampioen Roda JC, zij zijn in elk geval zeker van het spelen in de nacompetitie voor een promotieplek. Er komen nóg 3 periodes en er kan nog van alles gebeuren in deze gekke KKD-competitie. Begrijp dat een aantal posters gefrustreerd zijn door de matige wedstrijden van de mannen van Dick Lukkien, maar we geven 't nog niet op hoor de komende wedstrijden! Oók onze trainersstaf ziet écht wel in dat het spel van FCG véél beter moet, met veel meer inzet van de spelers.....Zou in elk geval eerst het systeem van 4-2-2-2 snel loslaten en overstappen op het 4-3-3 óf 4-4-2 systeem, dat onze spelers waarschijnlijk veel beter ligt! 

Boerentrien02-10-2023 om 20:37

Om toch nog ergens hoop uit te putten. Tegen sterkere  tegenstanders wil onze FC nog wel eens beter presteren. Dus wie weet......

appie happie02-10-2023 om 21:28

Komt allemaal  goed  jongens..

grunn196703-10-2023 om 12:32

Helaas Appie, met deze selectie niet. Zagen het vorig seizoen al, hoe talentloos zooitje het is. Zijn nog een paar bij gekomen die nog minder zijn. Hoe krijg je het voor mekaar z'n zooitje bij elkaar. Strijden kunnen ze ook niet, dus het is een talentloos slap zooitje en de trainer kan hier weinig aan doen. Voorbeeld vind ik Abraham, de personificatie van dit team.  Slap, talentloos, traag en 2 miljoen gekost. Was voor mij seconde 1 al dat dit nix zou worden. De hele selectie moet op de schop en dat gaat even duren.

Zal wel paar seizoenen duren voor uit deze crisis zijn, helaas. (met dank aan gudde (wanneer vertrek je !) en fluderus)

Dijk03-10-2023 om 13:14

@grunn1967 de hardnekkige optimisten blijven voldharden. Komt allemaal goed jongens. Wat fijn. 

Herman Badkuip03-10-2023 om 14:03

Tsja..en de dikke zuurproemen worden steeds zuurder...

Dijk03-10-2023 om 15:07

Ik noem me zelf geen hardnekkige optimist dat heb jij van jezelf gezegd. Maar blijf lekker positief. Jij zult de vrijkaartje nog wel krijgen natuurlijk voor je eeuwige optimisme zo fijn Gudde wat doe je het toch goed. Binnenkort wel een grote markt natuurlijk oh zo fijn. 

En die zuurpruim van jou is natuurlijk al bitter.

De eeuwige optimist, is voor het eerst somber: Ik weet niet wat ik ermee moet.

Dijk03-10-2023 om 08:25

We, hoe langer er de rust wordt bewaard hebben we vorig jaar wel gezien. Eerste periode wel heel wisselvallig gelijk. Niet kijken naar andere teams kijk naar de FC. En niet interpreteren badkuip met je aantal posters gefrustreerd jij met je week in week uit hetzelfde hardnekkige optimisme bla bla bla waren het maar mannen van Lukkien pussy zijn het dit mentaal zo zwak zijn geen karacter hebben. En Buys die duitser en ree kregen het niet voor elkaar en nu lukkien goedkoop en groninger wel? En meld jezelf aan eeuwige optimist want inderdaad lukkien heeft geen plan b . 

 

Ik citeer van een supporter: Het punt met de FC is dat het nog geen crisis is, Zelfs niet na de degradatie en nog zeker een jaar niet. Iedereen zwemt nog comfortabel in het warme bad met geld. Spelers komen hier als een mooie stap in hun carriere ze verdienen goed geld ze kunnen op stap na een verloren potje. Dat is geen crisis. Crisis is wedstrijdpremies nodig hebben om de boodschappen te kunnen betalen, het kantoorpersoneel eruit en de directeur zelf die de kaartjes verkoopt en de sponsors af moet een trainer die vecht voor bestaansrecht. De FC voetbalt met hele ruime middelen tegen clubs die elke dag vechten om te overleven. Ik zie uit naar de allerdiepste crisis waar de FC ooit in heeft gezeten en zo is het maar net. 

Twee punt.03-10-2023 om 10:39

En met het beleid dat er nu gevoer wordt, blijft de club ook in die crisis zitten. Dus nog voor de winterstop een exit voor diegene die deze crisis hebben veroorzaakt o.a Gudde en ook die datascout Beuving en dan geef ik Lukkien nog het voordeel van de twijfel, die mag dan nog een halfjaartje blijven, mits hij het spelsysteem aanpast naar 4-3-3, en zo niet, ook wieberen.

.03-10-2023 om 12:53

Wat was de allerdiepste crisis tot nu dan?

- Renze de Vries en zwart geld?

- een na laatste degradatie, laatste degradatie?

- gemiste penalty?

Zit ik niet op te wachten. Je weet maar nooit of je er weer uit komt he zo'n crisis.

Op dit moment gaat het financieel gezien prima, althans gezien het laatste jaarverslag.

Wel heeft de FC, naar mijn mening, veel personeel in dienst.

- maar liefst 108FTE's, incl. spelers en technische staf etc. Op kantoor alleen al 38FTE's. Kosten personeel(incl. spelers etc.) 12miljoen. Redelijk stabiel de laatste jaren.

Resultaat op transfer was 12miljoen vorig seizoen. Mega resultaat voor FC begrippen maar dat was al bekend. Geen idee hoeveel daarvan nu nog over is. Ik verwacht redelijk veel want de FC heeft diverse spelers zonder koopsom gehaald toch?

Geld vooral reserveren voor spelers mochten we ooit nog promoveren. Dat gaan namelijk dure(nieuwe) spelers worden...Komt bij dat een aantal spelers dan al met pensioen zijn.

Inkomsten tv gaan in de KKD uiteraard wel fors teruglopen na verloop van tijd.

Voetbal mag dan al jaren bagger zijn. Maar de FC was nooit top he. Weliswaar speelden we middenmoot Eredivisie maar dat was het dan ook wel. Behalve 1 bekerwinst en af en toe een leuke pot in Europa(lang geleden...) zijn we maar een kleine club. We zijn jaren geleden al op grote achterstand gezet door diverse clubs van gelijk allooi. Kleine clubs degraderen nu eenmaal zo af en toe. Niet leuk maar dat hoort bij een club als de FC. In theorie hebben we ambitie maar dat is allemaal gebakken lucht.

 

 

 

TomOkker04-10-2023 om 05:59

Realistische analyse van 35 jaar FCG

Marco03-10-2023 om 18:49

Er zijn nog 30 wedstrijden te spelen, is 90 punten. 

Probleem is dat we tot te weinig kansen komen. Dit valt goed te trainen. De aanvoer moet wel komen, dat is nu heel slecht. 

Met Rente en Peersman weer in de achterste linie zal het verdedigend beter gaan. Maatta is geen links back. Was al duidelijk na Ajax uit. Zet die jongen er niet meer neer, kan niet verdedigen. 

Herman Badkuip03-10-2023 om 21:06

De druk om het spel te moeten maken is té lastig voor de mannen van Dick Lukkien, dat is wel gebleken uit de eerste acht wedstrijden van dit seizoen. Laten we in de oktoberduels tegen NAC Breda, De Graafschap, FC Emmen én SC Cambuur de tegenstanders maar het spel laten maken en op de counter spelen in een 4-4-2 óf 4-3-3 systeem! Volgens mij hebben we dáár de spelers voor met onze snelle spitsen [Noam Emeran, Fofin Turay, Thom van Bergen] op de vleugels. Laat Kevin van Veen maar even banken en geef de komende wedstrijden Kristian Lien de kans om zich te laten zien! Wellicht kan hij ook scoren als hij niét in buitenspelpositie staat.....

Dijk03-10-2023 om 21:41

Vrijkaartje? 

TomOkker04-10-2023 om 06:37

Ik lees net het artikel in DVHN over 'de giftige vingertjes van Jos' wellicht dat dit 'normaal' is op social media, mij zie je daar namelijk niet, maar dit is natuurlijk verschrikkelijk triest. Ik lees af en toe nog weleens reacties onder een nieuws item en daar word je bij vlagen al onpasselijk van maar het kan dus nog erger. 

Dijk04-10-2023 om 07:30

Ja niet normaal.

ChiChi05-10-2023 om 12:16

Uit de training vanochtend lijkt dat het morgen de volgende opstelling wordt:

Verrips

Rente  Blokzijl.    Balker.    Maatta

            Pelupessy.    Bacuna

            v.Bergen.   Hove

            Postema.     v.Veen

Dijk05-10-2023 om 12:36

Peersman, Irandust, Valente, Abraham banken of ook geblesserd ?Jammer dat Verrips niet gaat banken en Jurjus en kans krijgt. Zal me benieuwen. Of ze karacter hebben voor avondje NAC. 

Herman Badkuip05-10-2023 om 13:21

Tóch niet weer in een 4-2-2-2 systeem voetballen......dat zou mij vies tegen vallen! Liever een 4-4-2 systeem en op de counter spelen met de snelle Thom van Bergen en Romano Postema. Laat óók spits Kevin van Veen tot de winterstop rustig banken, hij is er met z'n hoofd niet bij....Geef Kristian Lien eens een kans in de spits, heb 't gevoel dat hij er klaar voor is!

TomOkker06-10-2023 om 07:51

Hahaha Herman hou nou toch eens op man met figuurtjes tekenen. Als chichi 4132 had uitgetekend zoals in het DVHN was je er dan geruster op? 433, 442, 4231,532, 4321 ect. waar gaat het over, het gross roept maar wat? Zolang de bal niet naar dezelfde kleur gaat kun je vanalles en nog wat roepen over systemen maar het gaat er nog steeds om hoe je de tegenstander kunt opvangen en vandaar uit een aanval probeert op te zetten. Als je allemaal achteruit loopt te voetballen en nog geen bal voor de pot krijgt wat heb je dan in godsnaam aan plakkertjes op een white board? Ik denk dan ook nog met weemoed terug aan de 'kerstboom' van Co. 

campesino05-10-2023 om 13:34

Dat gelul over wel systeem maakt voorlopig weinig uit. Het gaat om de instelling. Mooi voetbal is momenteel ook ver weg. Je hebt momenteel 11 strijders nodig. Wat dat betreft kan het geen kwaad dat de mooiweer voetballers even banken.

Dijk05-10-2023 om 15:06

van Bergen  en Postema maken helmaal niks klaar de dravers. inderdaad instelling. Gevoel dat iemand klaar voor de wedstrijd lekker aan de trainer overlaten. 

campesino05-10-2023 om 15:21

Ja dijk, de door jouw genoemde spelers laten het week in week uit niet zien. Dan moet je wat anders. Van bergen en postema zijn in potentie voetballend minder maar draven in ieder geval. Meer smaken zijn er ook niet. Maar of je ze nou 4-3-3 of 4-4-2 of wat dan ook laat spelen. Ik denk niet dat dat veel uitmaakt.  En morgen hoef je geen sprankelend voetbal te verwachten, maar in ieder geval strijd en je niet als makke schapen je door den Bosch  met 0-3 naar de slachtbank laten leiden.

Dijk05-10-2023 om 16:50

Inderdaad strijd dat willen de supporters en als makke schapen verliezen. 1 minuut bij de strot pakken mentaliteit. 

Herman Badkuip05-10-2023 om 19:02

Tis héél jammer dat Fofin Turay en Noam Emeran nog geblesseerd zijn, deze snelle vleugelspelers kun je goed gebruiken als je op de counter voetbalt....

En wat zou er met Laros Duarte en Daniël Beukers aan de hand zijn? Zijn hélaas al weken uit de running.....

Marco05-10-2023 om 19:37

Zet Peersman linksback. Verdedigend staat hij zijn mannetje. Maatta is Verdedigend zo zwak. Blokzijl is Verdedigend ook kwetsbaar, dan moet je geen 2 zwakke Verdedigers opstellen in een zware uitwedstrijd. Aanvallend brengt Maatta ook vrijwel niks 1 assist en een mislukte voorzet die een doelpunt werd. Verdedigende stabiliteit heeft het elftal nu meer aan. 

Fugazi05-10-2023 om 22:00

Ik ben van mening dat het niet uit maakt wie je in het veld zet. We hebben op elke positie gewoon te weinig kwaliteit. Ik denk dat iedereen gehoopt had dat die jongens die vorig jaar zijn gedegradeerd en helaas nog bij de FC spelen het dit seizoen wel zouden kunnen. Niveautje lager. Moet kunnen. Die jongens spelen nog boven hun niveau. Dat ligt vooral aan gif, slimheid, inzet. De wil om als team te spelen. Vuile meters maken voor elkaar. Er staan bij ons allemaal individuen op het veld met te weinig techniek. Het is al zo erg met dit team dat ik geeneens meer zin heb om er naar te kijken. Ik erger me alleen maar groen en geel. Helaas is er ook geen verbetering te bespeuren. Ze spelen nog net zo als de eerste oefenwedstrijd zonder automatismen. 

Twee punt.05-10-2023 om 22:08

Je groen en geel ergeren? Misschien is ADO iets voor jou? (grapje).

TomOkker06-10-2023 om 08:13

Gedeeltelijk met je eens Fugazi, ik denk dat de kwaliteit er wel is maar het probleem zit op het mentale vlak. Een Hove en een v Veen willen wel en een Mätää rent zich ook het snot voor de ogen maar als je medespeler met z'n handen in de zij blijft toekijken dan kun je rennen wat je wilt maar dat gaat hem niet worden. Vandaar ook dat ik eerder zei dat na het vertrek van de rotte appelen FCG opnieuw moet bouwen en dat valt met een jong elftal zo te zien niet mee. Er missen kerels die af en toe een tegenstander de 2e ring in schopt (figuurlijk dan hè). Als ik dan van Lukkien hoor dat het op mentale vlak bij sommigen helemaal niet goed zit en er zelfs iemand speciaal voor is aangesteld, dan hebben we het over heel andere zaken en dat heet onzekerheid en dan lijkt elke beweging amateuristisch. Na vanavond zullen we het zien en je mag mij erop aanspreken maar ik denk en dat heb ik in het begin ook gezegd dat spelers als Pellupessy ons gaan helpen in deze hotse knotse begonia competetie. Maar hij kan het niet in z'n eentje.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!