Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest in slotseconde bij NAC Breda

Door Sven Heikens 75 reacties

FC Groningen heeft in door een tegendoelpunt in de slotseconde verloren bij NAC Breda, waardoor Groningen opnieuw een pas op de plaats moet maken op de ranglijst en nog net in het linkerrijtje staat.

Groningen begon de wedstrijd met, zoals verwacht, een aantal wijzigingen. Rente keerde na zijn schorsing terug op de backpositie, Blokzijl kreeg in het centrum gezelschap van Balker, Pelupessy kwam erbij op het middenveld, waardoor Bacuna een linie naar voren schuifde. Postema en Van Bergen vervulden de vleugelposities. 

Over de eerste 25 minuten kan ik heel kort zijn, door de waardeloze organisatie bij het stadion mistten circa 300-400 meegereisde supporters de eerste pakweg 25 minuten van de wedstrijd. De poortjes + ingang naar het uitvak werden dichtgehouden en dus moesten we aan het gejuich vernemen dat NAC op een 1-0 voorsprong was gekomen.

Wel waren we net op tijd op het vak om de 1-1 van Van Veen te zien. Uit een vrije trap schoot hij prachtig raak, waarna hij het ging vieren voor de NAC-supporters, die dit niet konden waarderen en Van Veen trakteerden op een bierdouche. Naderhand bleek het te gaan dat Van Veen gedurende de wedstrijd de meeste verwerpelijke dingen naar zijn hoofd had gekregen tijdens het begin van de wedstrijd. 

Na de tijdelijke staking ging het spel verder met NAC als bovenliggende ploeg, Groningen werd veelvuldig terug gedrukt en het duurde dan ook niet lang alvorens NAC de 2-1 had gemaakt. Verrips kon een afstandschot nog keren, maar op de rebound was hij kansloos. Ruststand 2-1.

Na rust een totaal ander Groningen, Groningen legde NAC de wil op, zette druk, kreeg kansen en NAC kon de bal nog maximaal 3 keer naar mekaar overspelen. Groningen creërde een aantal grote kansen, maar o.a. Van Bergen en Hove mistten het doel, een aantal afstandschoten werden gekraakt. Totdat Rente (die opnieuw erg sterk speelde) een panklare voorzet afleverde op het hoofd van Van Veen, die kon binnenkoppen. 2-2.

Maar na de 2-2 koos Groningen er niet voor om door te drukken, maar koos het ervoor om in te zakken. Vragen om problemen, want Groningen had NAC precies waar het ze wilde hebben in de tweede helft. In de allerlaatste minuut werd een bal totaal onnodig tot corner verwerkt en uit de corner kopte Kemper raak voor NAC. 3-2.

Een wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft matig, de tweede helft was tot aan de 2-2 goed, erg goed zelfs. Vervolgens miste de killersmentaliteit om de wedstrijd over de streep te trekken en sta je wederom met 0 punten.

Reacties:
Marco07-10-2023 om 11:00

Van Veen vlag op de modderschuit.

6 tegendoelpunten in de laatste 2 wedstrijden, tegen ploegen onderin de kkd. Groningen is een rechterrijtje kkd ploegje geworden. Amper een jaar geleden wonnen we nog thuis met 4-2 van PSV en hadden we het op dit forum over Europees voetbal. 

Ervaren spelers als Berghuis, Kramer en nu Van Veen staan op tegen het kwetsend verbale geweld door supporters. Clubs en KNVB lukt het niet om het te verbannen. 

Een generatie stadionbezoekers eerder was het al o.a  tegen Louis van Gaal en Rafael vd Vaart heel heftig. De mensheid verbetert zich niet echt.

Enige wat helpt is als een ploeg op eigen initiatief van het veld loopt en stopt met voetballen. Een Van Veen heeft wel personality genoeg om te weten wanneer die grens is bereikt. Volgende keer maar naar binnen gaan als elftal, dat gebeurt ook als een plastic bekertje op het veld komt. Wachten op de scheidsrechter heeft geen zin. 

 

Dijk07-10-2023 om 11:19

Pellupessy heeft de groep na de wedstrijd even de waarheid verteld intervieuw rtv noord. Had hij in het veld moeten doen nobody. Is maar 1 speler die in veld tegen van Gelderen wat zei en dat was Hove. Schijterd praatjesmaaker Pellupessy niet. Elke bal safe naar Verrips die dan weer de ene bal naar voren schiet en nooit 1 keer dat de bal aankomt bij medespelers. Banken deze 2 nobody's Verrips die kost je punten zie vorig seizoen en nu nog erger. Pellupessy laat deze maat plaatsnemen op de tribune kan hij daar genieten van eerst de supporters vannac te benoemen oh ja onze supporters in het uitvak heeft er letterlijk schijt aan. Nou ik aan jou tribune en nooit meer opstellen voor wat dan Lukkien mag hij mee doen? slijmbal eerste klas. 

Hgz07-10-2023 om 11:26

Nogmaals deze selectie is te zwak. Is al door meerdere voor gewaarschuwd. Tijd dat de verantwoordelijken ter verantwoording worden geroepen en opzouten!

.07-10-2023 om 11:31

De trainer moet het elftal op de hoogte brengen van de tactiek van de tegenstander. NAC heeft altijd dezelfde tactiek van inzet, chaos en wild voetbal en heel veel energie. Dat was de eerste helft ook duidelijk te zien.

De Fc liet zich de eerste helft overrompelen. Passiviteit alom.

Ik kreeg niet de indruk dat de trainer en zijn spelers klaar waren voor NAC.

Marco07-10-2023 om 11:32

Emmen counteren nac simpel en volwassen weg. 2 doelpunten in een uitwedstrijd moet genoeg zijn voor de punten.

 

Roelofsky07-10-2023 om 12:19

Het wordt tijd dat er nu eens wat gebeurt. Het hele scoutings apparaat mag weleens doorgelicht worden. Kortom Beuvink en technisch directeur Gudde wegwezen en wel zo snel mogelijk. Trainer mag nog even blijven maar als dit voetbal wordt door gezet ook Lukkien de deur uit... zet spelers op de plek waar ze zich lekker voelen. Dit moet voor de winterstop gebeuren dan valt er misschien nog wat te redden....anders wordt het weer een drama seizoen.

 

 

 

 

Dijk07-10-2023 om 12:26

Niks geleerd van vorig seizoen. Toen Ree de leiding had. Achter af Gudde,  koe in de kont kijken had anders gemoeten. Nu 1,5 week de tijd. Let maar op zal niet gebeuren. 

Hgz07-10-2023 om 12:26

Gudde + scouting weg!

Dijk07-10-2023 om 13:01

Dit mag je toch wel concluderen? 

Bombarda779107-10-2023 om 13:18

Wat een heerlijke vent die Kevin van Veen! Staan voor het vak met NAC supporters, en blijven staan, maakt niet uit wat er gegooid wordt. En hij heeft gelijk. 

Om bij het begin te beginnen. De sokken. Hoe kan het dat er blijkbaar niemand heeft nagedacht over het feit dat zowel NAC als de FC in hun thuistenue witte sokken draagt? Dit soort kleinigheden, hoe minimaal ook, verstoort de voorbereiding naar de aftrap toe. Is niet nodig. En dat past wel bij een amateurvereniging, niet bij een grote betaald voetbal organisatie. 

Genoten van de tweede helft, dit is wat we willen zien. Maar de ploeg is mentaal labiel, de angst regeert. Dan kun je er op wachten dat die derde goal nog gaat vallen. Ga lekker voetballen, haal die doelstelling van promotie eraf. De vorige keer duurde het ook drie (kan er eentje naast zitten) seizoen dat we weer promoveerden. En dan zit er niets anders op dan de tering naar de nering te zetten, financieel gezien. Dat moet kunnen. 

Tot slot: stel dat een ploeg degradeert, dan denk ik dat het zaak is om van 80% van de selectie afscheid te nemen. Tegen bodemprijzen. Dat wilde de FC niet. Maar je moet van die erfenis af. En dat kost ook geld. Dan pas kun je echt beginnen met een frisse selectie. 

We gaan het zien wat het seizoen ons verder brengt. En voor Kevin hoop ik dat hij een prachtig en gezond kind gaat krijgen! 

Dijk07-10-2023 om 13:35

Ze kunnen niet degraderen. Maar 80% afscheid nemen prima. Gudde zelf meegekomen langdurige contracten en nu zitten ze met die bagger. Duarte, Verrips, Musampa, v Gelderen, Balker, Pelupessy, Mattaa, Postema, Irandust, Abraham, Peersman, Valente jeetje bijna de hele selectie. 

campesino07-10-2023 om 13:47

Ik ben het in alle punten met je eens. Betreffende van veen, ik dacht dat er een protocol voor dit soort spreekkoren is. Als de scheids niet ingrijpt had bacuna als aanvoerder moeten zeggen, we kappen er even mee. Persoonlijk kan ik er slecht mee leven dat de wedstrijd om een beetje bien gestaakt wordt, maar om dit soort spreekkoren niet.

Verder heb je helemaal gelijk betreffende de doelstelling. Groningen moet publiekelijk communiceren dat de doel stelling verandert is. Een nieuwe doelstelling om in 3 jaar te promover en en dit jaar de playaffs te halen is veel realistischer en haalt de druk eraf, waar het elftal duidelijk niet mee om kan gaan. En dan inderdaad lekker proberen te voetballen, jeugd proberen in te passen en in de zomer een para gerichte lowcost aankopen. Financieel  zal dat wel wel een drama zijn, maar het is niet anders. 

Gudde eruit, nieuwe trainers en un januari weer een blik nieuwe spelers/ stumpers lost ook niets op, sterker daar wordt het alleen maar minder van.

We hebben de bodem simpelweg nog niet bereikt. De rotte appels zijn verweidert, maar de andere appels al aangetast.

Dus Neem je verliest, helemaal opnieuw beginnen en proberen een ploeg te formeren met voetbal wat ons asnspreekt. En niet dit tikkie breed angsthazen voetbal. En ook een beetje selecteren op karakter ( dat die je inderdaad niet in data) wat dat betreft kan van veen me wel bekoren.

Herman Badkuip07-10-2023 om 13:59

Zeker genoten van een tweede helft, na een lamlendige eerste helft.....de geweldige vrije trap van Kevin van Veen [1-1] en het stilleggen van de wedstrijd heeft wel wat losgemaakt bij de spelers van FCG. Eindelijk zagen we veel passie en strijd én goed combinatie-voetbal met volop kansen op meer doelpunten! Maar hélaas weer een terugval in de laatste fase van deze spannende wedstrijd, waardoor het team van Lukkien weer met nul punten naar huis ging! Deze eerste periode van 9 wedstrijden was over het algemeen té wisselvallig én de resultaten teleurstellend, máár....er komen nog drie periodes met kans op een periodetitel! Je moet spelers nooit té vroeg afschrijven, maar ik zou zeker de komende duels andere spelers [Hidde Jurjus, Daniël Beukers, Wouter Prins, Laros Duarte, Tika de Jonge en Kristian Lien] de kans geven om zich te laten zien!

Nachtwacht08-10-2023 om 11:03

@Badkuip... je dropt hier allerlei namen, maar zie jij O21 wel eens spelen? 

BROMBEER07-10-2023 om 14:00

Gewoon. Een kloten team zonder enige ruggengraat en een schijtbak als coach,  volgende week tegen de graafschap  gaan ze er ook weer gewoon  aan. En we blijven  lekker springen,  zingen  en klappen  met zijn allen! Jippie!!!

Rob197007-10-2023 om 14:19

Het springen en klappen is er bij mij wel af, misschien ook de leeftijd, maar zeker het vertoonde amusement is al jaren zeer mager, en blijft zeer mager. Allerlei andere factoren die bij de hand worden genomen, om het vermaak beter te maken, zijn helaas buiten het krijtlijnen van de Euroborg. Op het veld is het niets en wordt het niets op deze manier.

Lukkien is begonnen met een vaste basis, met daarin ervaring en een systeem met een doel. Nu is van een systeem niets te ontdekken. Een vast team met een vaste basis is ook niet aan de orde of niet mogelijk en zo moddert het maar door.

Er zijn ook geen aanknopingspunten dat het misschien wel iets gaat worden, als je kijkt naar het spel van Groningen. Het spel van Groningen is los zand, zonder ideeen, zonder diepgang, zonder verrassing, allemaal zaken die er niet ingeslepen worden. Daarbij komen dan nog de tekortkomingen van veel spelers en niet onbelangrijk, zoveel dommigheid, verkeerde keuzes, enz enz.

 

Twee punt.07-10-2023 om 17:02

Dick Lukkien werd, onder ander, ook door posters op dit forum, met klaroengeschal en tromgeroffel  binnen gehaald als zijnde een "verlosser" en na negen wedstrijden in deze "kinderen  divisie", al weer bij het grofvuil gezet. Ja, ja, het kan verkeren. 

Rob197007-10-2023 om 18:49

Lukkien kan hier op dit moment geen team van maken. Dat gaat het op lange termijn waarschijnlijk wel lukken. Het was mooi geweest om hem uit de wind te houden door de lat iets lager te leggen.

Bij Emmen heeft hij ook een systeem in het team geslepen, maar daar heeft hij ook tijd voor nodig gehad. De spelers daarvoor heeft hij in die tijd ook bij elkaar verzameld. 

Hoekie07-10-2023 om 14:51

Herman @ We speelden een half uur redelijk tegen een verzwakt NAC. Je doet voorkomen dat de FC tegen Real Madrid aan het spelen was. Zo zijn Irandust en Abraham hier natuurlijk ook binnengekomen. Scouts hebben een paar leuke acties gezien tegen clubs waarvan het weerstandnivo zeer laag was. Ik begrijp niet dat jij als ex-scout kan genieten van zoveel gepruts. Een prachtige vrije trap,  1 assist en een goede goal van de twee spelers die zich aan de malaise onttrokken is toch zwaar onder de maat. Die periodetitel zegt mij helemaal niets. Blijkbaar ben jij al zover gezakt dat jij dit belangrijk vindt.

Herman Badkuip07-10-2023 om 19:59

Wat een onzin Hoekie.....in de tweede helft heeft FCG een aantal grote kansen op een doelpunt gehad, waarvan twee keer [Marco Rente en Thom van Bergen] tegen het houtwerk! De afschuwlijke scheldpartijen tegen spits Kevin van Veen waren hélaas de prikkels voor de spelers van Lukkien om er flink tegenaan te gaan. De eerste helft van FCG was futloos én waardeloos, dat hebben we allemaal gezien. Zal voor de trainersstaf nog een hele toer worden om de spelers van FCG in te laten zien, dat er de hele wedstrijd veel meer inzet en strijd moet zijn! We zitten nu in een flinke dip, maar het kan na een aantal succesvolle duels zomaar weer heel anders zijn!

Hoekie07-10-2023 om 20:43

Als je met een labbekakkerige instelling begint Herman en denkt met een halfuurtje redelijk voetbal de klus te kunnen klaren en het laatste kwartier de pijp al weer leeg hebt, dan is er iets goed mis. Je geeft dat trouwens nu zelf aan dat de trainersstaf ze dat moeten laten inzien. Te zot voor woorden, dat moet uit de spelers zelf komen.

Dijk08-10-2023 om 10:45

Schei toch uit hardnekkige optimist. Jij krijgt jouw vrijkaartje wel van Gudde. Maak je daar maar geen zorgen over.

.07-10-2023 om 15:21

Periodetitel is de enige optie voor promotie.

Wanneer het een feit is dat de Fc mee mag doen met de nacompetitie kan er wat rust komen in de ploeg. Dan kan men met iets meer vertrouwen bouwen aan een vaste basis met een snellere opbouw.

Kwaliteit en ervaring genoeg. Al valt dat niet te zien op het veld...

BROMBEER07-10-2023 om 15:43

De enige optie voif promotie  is als gudde, lukkien, beuving en langeler  oprotten!!

Hoekie07-10-2023 om 15:44

@ .  Buiten de nrs 1 en 2 doen er 6 andere clubs uit de KKD mee in de nacompetitie. Dat is de helft van de KkD clubs omdat de jong teams niet mee mogen doen.Met het budget van de FC is dat een poedelprijs. 

.07-10-2023 om 16:43

Daar heb je gelijk in.

Op dit moment staat de Fc op een niet nacompetitie positie. De Fc speelt op dit moment op het niveau rechterrijtje kkd.

De Graafschap, Emmen, Cambuur voor de boeg deze maand...

Hgz08-10-2023 om 03:05

Clubs als Excelsior . Almere, Heracles, Sparta en rkc, go ahead voetballen nog beter. Daar kan Groningen al niet meer van winnen. Te triest voor woorden. Wat hebben Gudde en die scoutung er een puinhoop van gemaakt. Ongelofeijk beleid!

BROMBEER08-10-2023 om 08:31

Daarom 23 oktober massaal   en hard tegen het beleid en bestuur, dan maar weer staken !! Misschien gaan dan de ogen  open. Het klappen  , zingen  en springen heeft bij deze labiele imbecielen niks geholpen. 

ChiChi08-10-2023 om 10:18

Er mankeert iets in jouw "bovenkamer" als je dit roept!!

Dijk08-10-2023 om 10:44

Nee ChiChi hoe lang gaat dit geaccepteerd worden? beloftes beloftes door Gudde etc. Drama dat zeg je zeg ook. Straks een nobody en dat is de fc inmiddels al. De spelers zien het niet in en de laatse 3 jaar wat een bagger ingekocht. Rente die krijgt een voldoende maar de rest ? bedenkelijk het niveau. 

Brombeer zegt het al lang en luister zelf maar eens naar de commentaren van o.a. Paul Zweverink van afgelopen vrijdag RTV Noord. De club is ziek en dat krijgt Lukkien niet voor elkaar. Tijd dat er ingegrepen wordt door o.a. Han Berger.

Nachtwacht08-10-2023 om 11:06

Met staken verneuk je de club en komen we nooit meer uit dit dal.

Bierboer08-10-2023 om 08:46

In de winter gewoon rest van die slappe hap spelers weg doen. Desnoods gratis, kost geld maar iig geen salarissen meer. Kun je ook bouwen om de spelers welke wel wat toevoegen. Geef maar wat spelers de kans zich te bewijzen dat ze bij groningen willen vlammen. Op het veld laten zien. 

Ondanks de beroerde start zijn er nog wel mogelijkheden om er wat van te maken. Periodes,nacompetitie. Onderkant eredivisie treffen in nacompetitie is geen kansloze missie.

Zoals nu gaat is dat ver weg. Dus stapje terug doen, rechtstreeks omhoog zie nu niet gebeuren, inzetten op nacompetitie en zorgen dat je rest van seizoen door bouwen aan iig een team dat 90 min lang wil.vlammen.

Ondertussen de bezem er verder door trekken, zowel spelers als beleidsbepalers

Ik geef lukkien nog voordeel van de twijfel. Veel spelers waar hij mee werkt zaten hier vorig seizoen al te prutsen. Dit hadden gudde en co moeten zien en afscheid moeten nemen.

ChiChi08-10-2023 om 10:48

Dijk! Ik ben het met je eens!

Maar de oplossing is niet een wedstrijd te laten staken zoals vorig jaar tegen Ajax!

Dat berokkend de club nog veel meer schade en boetes!

Dijk08-10-2023 om 11:25

Staken is ook niet de oplossing. Maar er zal keer wat moeten gebeuren en gokken op een periode titel dat zal hem  niet worden. En zelfs Lukkien zegt tegen spelers wat is er aan de hand in het staking moment.  Krijgt geen antwoord.  Dan weet je genoeg angst regeert.  En Lukkien dacht wel even te  kunnen oplossen nou nee dus al zijn voorgangers riepen het al behalve ree want dat was een zoutzak. 

En hand boven Gudde houden nee en nu al roepen er komt niks bij in de winter nou dan is het de doodvonnis voor de fc. 

no guts no glory08-10-2023 om 20:40

Misschien eens een keer weer ouderwets met een paar duizend man naar de laatste training gaan voor de wedstrijd. Uiteraard wel op een fatsoenlijke en respectvolle manier met wat duidelijke spandoeken met iets van bloed zweet en tranen erop. Na afloop van de training een gesprek met John de Jong ( voorzitter supporters vereniging) en de spelers raad. De spelers op hun verantwoordelijkheden wijzen dat ze de supporters niet zo in de steek kunnen laten. Misschien ook Gudde en Lukkien erbij. Ik weet het ook niet maar er mag best wel eens een statement gemaakt worden. 

.08-10-2023 om 11:32

Gudde heeft nog een paar jaar te gaan:

'Het is heel leuk dat FC Twente aan mij dacht, maar ik ben simpelweg niet beschikbaar', legt Gudde zijn beslissing uit. 'Ik heb de opdracht gekregen om FC Groningen sportief en financieel naar de subtop te brengen. Dat is een grote uitdaging, maar wel een die ik wil vervolmaken. Los daarvan heb ik het in Groningen ook uitstekend naar mijn zin.

Gudde werd in 2019 aangesteld bij FC Groningen, als opvolger van Hans Nijland. Voor zijn tijd bij de noorderlingen was Gudde werkzaam bij Excelsior. Zijn contract bij FC Groningen loopt nog tot 2026.

Subtop kkd...

Zal je zien dat de rvc ook nog met hem gaat verlengen.

Dijk08-10-2023 om 14:01

Heeft zelf RVC aangesteld 

.08-10-2023 om 16:13

Het Stichtingsbestuur van FC Groningen gaat over het aanstellen van RvC-leden. 

marcelfcg09-10-2023 om 14:18

Die mogen zich dan ook eens flink achter de oren krabben als je frauderende vastgoedcowboys als Edward Wielens aangesteld hebt.

Roelofsky09-10-2023 om 11:10

Wat mij betreft mag Gudde directeur blijven maar stop in godsnaam met het technisch directeur spelen en Beuvink had allang weg moeten wezen. Het technisch directeur zijn is een vak en hiervoor moet een ex voetbal man worden aangetrokken. Graag voor de winterstop nog zodat deze man de bezem door de selectie kan halen... voordat het te laat is zo door modderen is totaal zinloos.

marcelfcg09-10-2023 om 14:22

De vraag is en blijft, is Gudde echt dé TD of slechts op papier om Veldmate uit de winsten houden.

Als Gudde wel de TD is dan heeft hij zich schromelijk overschat en moeten daar consequenties aan verbonden worden. Directeur is prima, maar absoluut geen TD.

Boerentrien09-10-2023 om 12:18

Wat ik vooral heel kwalijk vind, zijn de torenhoge verwachtingen,  die gewekt zijn. Dat is Gudde en consorten echt aan te rekenen. Ieder weldenkend mens, die het spel van de laatste jaren heeft gezien, had kunnen bedenken, dat dit niet één  twee, drie omgekeerd zou kunnen worden. Doelstelling had moeten zijn beter en aantrekkelijker voetbal zonder direct het kampioenschap daaraan vast te koppelen. Dan waren de verwachtingen en de teleurstelling minder groot geweest. Kortom, realistischer zijn!! Ik sta weer met beide benen op de grond en verwacht niet meer, dat we binnen een jaar terug zijn in de eredivisie. Maar ik verwacht wel  dat keihard gewerkt gaat worden aan inzet en beter voetbal.

marcelfcg09-10-2023 om 14:25

Die verwachtingen waren gezien het budget logisch. Het is en blijft schandalig dat we nu staan waar we staan met ons budget. En bovendien, hoelang kan onze club het financiëel volhouden in de KKD. Ik vermoed 2 jaar en dan is het over en sluiten.

.09-10-2023 om 14:38

Pure marketing. Vertellen wat de klant wil horen en niet verder nadenken over de gevolgen. Arrogantie ten top. Bewijs van onkunde op technisch gebied. Niet de eerste keer...vorig seizoen ging het idem. Een hoop blablabla.

Met als gevolg behoorljk wat seizoenkaarten verkocht en dus heeft Gudde het goed gedaan...

Bij de FC zijn ze kortzichtig.

Herman Badkuip09-10-2023 om 13:07

Heb mijn eigen verwachtingen t.a.v. dit seizoen ook bijgesteld, als je heel realistisch bent en de resultaten van de eerste periode bekijkt, lijkt rechtstreeks promoveren als kampioen óf tweede plek in de eindrangschikking voor het team van Dick Lukkien een hele lastige opgave.....Zou al fijn zijn als FC Groningen een periode kan pakken en aan de nacompetitie mag meedoen. Maar je weet 't natuurlijk maar nooit, misschien gaan ze ons na de interlandbreak wel verbazen....

RKR09-10-2023 om 14:58

Voor een periode moet je vaak wel een serie neerzetten zoals Roda JC heeft gedaan. Dit FC Groningen gaat niet gauw 3 wedstrijden op rij winnen. Vergeet het maar. 

BROMBEER09-10-2023 om 13:33

Met dit kloten bestuur en beleid, waardeloos elftal en  kuttrainer hebben we ook helemaal niks en dan ook niks in eredivisie  te zoeken. Het geld is letterlijk over de balk gegooid  en er is meer aandacht  geweest  voor hoe fc groningen  in de maatschappij  staat dan voor  beleidsmatige aspecten. Pure armoede , maar ee blijven klappen, zingen  en springen met allen. GUDDE OUT!!

Hoekie09-10-2023 om 13:55

De resultaten zijn inderdaad slecht. Vrij logisch ondat nog steeds de backposities worden ingevuld met Maatta en van Gelderen, mooi weer voetballers Irandust, Abraham en Pelupessy er nog steeds rondlopen en een type Matusiwa niet is aangetrokken. Jonkies Blokzijl en Valente voetballen te flegmatiek. Het zal een hele toer worden in de winterstop afscheid te nemen van zeker 5 spelers en daar 5 spelers voor terughalen met specifieke kwaliteiten. Een leiderstype, een speler type Matusiwa, minimaal een kopsterke ervaren back en minimaal een vleugelaanvaller die van Veen kan bedienen.

Fan op afstand09-10-2023 om 14:28

Cambuur heeft Ultee de deur gewezen. Zijn die Friezen slimmer dan de Groningers?

Herman Badkuip09-10-2023 om 14:34

De snelste manier om Henk de Jong weer binnen te halen.....

Herman Badkuip09-10-2023 om 14:37

Zou 't heel fijn vinden, als Arjen Robben zich wat meer met de zaken rondom FC Groningen ging bemoeien. Iemand met verstand van zaken én veel contacten in het voetbalwereldje.

Dijk09-10-2023 om 15:47

zo fijn ja ja zo fijn 

.09-10-2023 om 14:45

Welke zaken? "zaken" kan van alles en nog wat zijn.

Wat zijn zijn kwaliteiten? Wat verwacht je van Robben? Geld binnenharken? Spelers binnenharken? Hoofdtrainerschap? Assistent trainer?

Of gewoon een beetje vrijblijvend hier en daar met items bemoeien binnen de club?

Wanneer je een ex speler als Robben binnenhaald dan moet duidelijk zijn waar zijn verantwoordelijkheden liggen. Doe je dat niet dan zal men weinig naar hem luisteren. Zo'n ex speler zal zich dan snel overbodig/gepasseerd voelen. 

Hij mag dan een weergaloze speler zijn geweest maar dat zegt voor nu niet zoveel toch?

RKR09-10-2023 om 15:06

De FC moet volledig op reset. Of je moet accepteren dat je een grauwe middenmoter in de KKD blijft. 

Een postmortem van de laatste pakweg 7 jaar bijvoorbeeld, sinds de bekerwinst. Wat is er misgegaan? Waarom is het voetbal in vergelijking met het nog vrij recente verleden zo schijterig ongeacht wel aankopen en trainers dan ook? Waarom renderen aankopen grotendeels nooit in deze ploeg? Hoe is er gescout, en waar is precies naar gekeken? Hoe is er getraint en waarop? Waar liggen de prioriteiten? Teambuilding? Hoe doen voorbeeldclubs het?

Je hebt in 2005 een nieuw stadion, je werkt met een subtopbegroting en fanbase sindsdien, je hebt een wachtlijst van 3000 supporters. Je speelt ook wat jaren subtop maar je zakt vervolgens verder weg dan ooit terwijl je als club juist in groei zit en ook een topsportcentrum krijgt. En niet van de 1 op de andere dag. Het voetbal is al jaren niet om aan te gluren, ongeacht tegen welke tegenstander. En zo slecht materiaal hebben we over die jaren ook weer niet gehad, veel van die spelers doen het elders gewoon goed. Meer dan een incidentje.

Er klopt iets niet in het fundament van deze club. Sowieso kan ik me niet herinneren welke club,  en dan bedoel ik zonder fraude (FIOD, Munsterman etc), echte crisissen etc echt zo keihard is gedegradeerd met de 8e begroting. Deze degradatie is puur op sportief vlak gebeurd en dat is nog het meest zorgwekkende. Als er een FIOD nasleep was geweest dan had je nog een soort geldig excuus, maar dat FC Groningen van weleer pakte veel meer punten in de ED, en stond nu in de top van de Toto Divisie.

 

 

 

 

 

campesino09-10-2023 om 16:09

@hoekie die 5 spelers gaan in de winterstop niet komen en in de zomer ook niet en dan vergeet je nog een  Creatieve aanvallende middenvelder die ook af en toe een doelpunt maakt. Zowiezo missen er spelers die een makkelijk een doelpunt maken .

@RkR. Er moet inderdaad een reset plaatsvinden. Om te beginnen inderdaad een TD. Gudde is dat niet en veldmate ook niet, die is scout. 

En liever ook geen pleisterwerk maar een nieuwe technisch plan ontvouwen en daar de tijd voor nemen en promotie voorlopig vergeten. Zowiezo heeft het geen zin met dit beleid te promoven. Je vliegt er met zo hard weer uit

.09-10-2023 om 16:30

Een goeie TD is goud waard. Daar zijn er maar weinig van. Waarom zou een TD "die het in de vingers heeft" voor de FC kiezen? 

Geluk speelt een veel te grote rol bij het aantrekken van spelers. Daarom ook al dat data gedoe...maar ook dat werkt voor geen meter blijkt wel.

Haal je er 10 dan mag je blij zijn wanneer er 3 toppers tussen zitten. Kijk maar eens naar de Jong elftallen van de grote clubs. Ze zijn blij wanneer er 2 pareltjes in de selectie zitten. De rest is vooral veldvulling want er moeten nu eenmaal 11 op het veld staan. Kijk naar de spelers die wij halen van die Jong elftallen...zit toch zelden een topper tussen.

Dat hele TD gedoe is vooral veel geluk hebben. Vind er maar eentje met zoveel geluk die ook nog eens met een beperkt budget bij de FC wil werken.

Hoekie09-10-2023 om 16:48

@ Je hebt gelijk dat die spelers er waarschijnlijk niet allemaal gaan komen. De zomer schoonmaak zie ik als fase 1. Er heeft een flinke opschoning plaatsgevonden. Dankerlui, Sverko, Suslov, Matuta, Kalley, Oratmangoen, Florian Kruger zijn vertrokken. Fase 2 zou je moeten doorgaan met opschonen van Gelderen, Irandust en eigenlijk ook Abraham, Peersman en Verrips. Het is logisch dat een totale schoonmaak niet in 1 transferperiode is gelukt. Als je de ambitie hebt dat je in 1 voetbalseizoen wilt terugkeren, is deze tweede fase een must in mijn beleving.

BROMBEER09-10-2023 om 16:18

GUDDE OUT!! EN DIE BENDE VEN EEN RVC DIE HEM EN MJF HEBBEN AANGESTELD GELIJK MAAR MEE....

Dijk09-10-2023 om 16:20

HELEMAAL MEE EENS. EN ZOOITJE VAN DE SELECTIE 

.09-10-2023 om 18:59

Het stichtingsbestuur is het hoogste orgaan van de club. De Raad van Commissarissen (RvC) wordt door het stichtingsbestuur aangesteld en gecontroleerd. Vervolgens is de RvC verantwoordelijk voor de aanstelling en de controle van de clubdirectie.

Stuur ze maar een mail.

ChiChi09-10-2023 om 18:04

EN DAN???        Geef dan ook de oplossingen!!!

Wie zal dan hier nog willen instappen en de boel redden??

Laat Lukkien maar eerst de spelers op de JUISTE positie zetten,

Hove aanvallender,geen van Bergen op de vleugel etc.etc.

Boerentrien09-10-2023 om 18:20

Helemaal mee eens. Als je vsn kwalitatief mindere spelers een (h)echt weet te maken en ze neerzet op de juiste positie, kunnen er ook resultaten worden gehaald. Dat hebben andere clubs al laten zien. 

Dijk09-10-2023 om 18:23

Noem eens een speler die kan voetballen dan v Veen en Rente red je niet mee.  En zolang die Verrips geen punten pakt . De bezem er door het is  nog slechter als vorig seizoen. En die aankopen aan Gudde te danken.  En v Veen is aangeschoten wild. 

Nou badkuipje zal ook wel zo aansluiten. 

ChiChi09-10-2023 om 18:50

Dijk!  Blokzijl, Hove, Emeran, Fonfoy, Bacuna, alleen sommigen laten het niet altijd zien,

omdat ze op de verkeerde positie opgesteld worden.

De rest is matig.

.09-10-2023 om 20:12

Misschien kunnen we crowdfunden voor Gudde en hem opgeven voor:

KNVB ONTWIKKELPROGRAMMA TECHNISCH DIRECTEUR

De rol van technisch directeur is dynamisch en veelzijdig en heeft als doel duurzaam succes te creëren door te bouwen aan een topsportorganisatie die past bij de visie en strategie van de club.

Dit ontwikkelprogramma is bedoeld voor technisch directeuren in het betaald voetbal en zij die deze functie in de toekomst willen vervullen. Het programma neemt je mee langs de verschillende rollen die je vervult als technisch directeur, het helpt je te reflecteren op je leiderschapsstijl en je leert van innovatieve zienswijzen op het vak. Tijdens het programma staat leren van elkaar en van gerenommeerde experts uit binnen- en buitenland centraal.

Doelgroepen

Het ontwikkelprogramma is voor iedereen die in het betaald voetbal verantwoordelijk is voor technisch beleid, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Voor het gemak noemen we deze doelgroep technisch directeuren, maar uiteraard staat het programma ook open voor technisch managers. Ook iemand die de functie tijdelijk niet bekleedt, maar wel ervaring heeft als technisch directeur is welkom binnen ons programma.

We onderscheiden drie doelgroepen:

  • Technisch directeuren minder dan 2 jaar ervaring
  • Technisch directeuren meer dan 2 jaar ervaring
  • Potentiële technisch directeuren

...iedereen dus....

Kosten € 8.000,- voor de gehele cursus...20 lesdagen...kan hij minimaal 20 dagen de boel niet verkloten bij de FC.

Wordt het dan nog geen succes dan Sjoerd Ars contacten, voormalig Fortuna Sittard. 5 jaar ervaring als TD. Negatief dan weer is dat hij Buys heeft gehaald naar Fortuna...

campesino09-10-2023 om 21:31

@. De beste TD zullen inderdaad niet voor de Fc kiezen, net zo min als de beste spelers en de beste trainers.

Masr het belangrijkste is dat je iemand vind met een beetje visie die bij groningen pasta en vooral iemand die het overzicht een beetje bewaard. Niet alleen toekomstige pareltjes zoals bij MJF. Ook geen overvloed aan verdedigende middenmelders zoals ik in het verleden heb gezien en later geen een.  Bij groningen zit er total geen evenwicht in de selectie. Het is een bijeengeraapt zooitje, die individueel misschien niet eens zo slecht zijn, maar als geheel total niet funcioneren. Je zal daar als trainers maar mee opgezadeld zitten. Utrecht en AJAX zitten met hetzelfde probleem. Er moet toch wel iemand met een groningen achtergrond zijn die dat kan bewaken? En het succes van gehaalde spelers hangt inderdaad ook af van geluk, maar voornamelijk ook vd scouting en niet zozeer vd TD. Wat wel een funktie is vd TD is om in samensprask met de trainers spelers te halen die in het plaatje passen en het evenwicht niet verstoren. En niet nog maar een zoveelste verdedigers halen omdar het een buitenkansje is. 

.09-10-2023 om 22:25

Wat is de visie van Fc Groningen? Hebben we een visie?

ONZE OVERTUIGING

Er is zoveel wat het Noorden bijzonder maakt. We hebben veel om trots op te zijn, ook al blijven we nuchter en houden we ons in. Dat is Groningen en dat zijn Groningers. Het bruist hier van het talent dat hard wil werken in en aan het mooiste stukje Nederland. Met elkaar maken we het hier nóg mooier, nóg beter, en creëren we kansen en benutten we de ruimte die we hier letterlijk en figuurlijk hebben.

 

Dit doen we door de mouwen op te stropen en het initiatief te nemen. ‘Nait soezen’, in plaats van ‘ja maar’: dat is Groningen. Onze mentaliteit in combinatie met de juiste faciliteiten en de ruimte voor talent is de basis voor succes. Een basis waarop wij, samen en met elkaar, iedereen laten groeien.

 

ONZE BELOFTE

Iedereen groeit in Groningen. Binnen FC Groningen begrijpen we dat. Zo verbinden we mensen. Onze spelers op het veld, onze supporters, medewerkers, vrijwilligers en iedereen die zich met ons verbonden voelt, buiten de lijnen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te groeien. 

 

FC Groningen biedt die kansen. We jagen samen successen op sportief, maatschappelijk en economisch gebied na. Samen zijn we altijd op weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling± zo worden we groter. Als club, als regio en ook als individu.

Blablabla...zo kan men nog 10 pagina's schrijven.

Marco09-10-2023 om 22:36

Visue is het plan Samen naar de Grote Markt.

Prima plan. Commercieel heeft de club Grote stappen gezet.

Probleem is de scouting. Misschien wat overmoedig geworden door mooie verkoopresultaten uit het verleden.

Gudde wilde een eredivisie waardige selectie. Probleem is vooral dat de gedegradeerde spelers niet eredivisie waardig zijn en ook niet top 2 eerste divisie. Het basis niveau van Emmen was bijvoorbeeld al hoger.

Nieuwe spelers: Van Veen brengt wat je mag verwachten van een kkd spits. Rente is een aanwinst. Met Peersman in de basis krijgen we minder doelpunten tegen. Bacuna is meer vulling. Emeran nog te weinig van gezien. 

.09-10-2023 om 22:53

Probleem is dat Gudde zichzelf overschat in kennis en kunde. Iedereen zag vorig seizoen al dat het misging met de aanstelling van van der Ree. Behalve Gudde.

Wanneer de Fc vandaag een wedstrijd zou verliezen heeft Gudde dat pas volgende week door. Hij loopt telkens achter de feiten aan.

Dijk10-10-2023 om 10:57

mooi weer naar rotterdam laten vertrekken

.09-10-2023 om 22:53

 

 

King Poffel10-10-2023 om 08:39

Zo lang Gudde nog bij de FC zit moet je hem in ieder geval zo ver mogelijk bij beslissingen over spelers weghouden, dus sowieso zijn functie van TD afnemen.

Met wat we nu aan mensen bij de club hebben, pleit ik voor een technische commissie zonder een echte TD maar bestaande uit drie personen: Berger, Veldmate en Robben. Zij hebben genoeg kennis en ervaring om de balans binnen de selectie terug te brengen en het herkennen van daadwerkelijke kwaliteiten van spelers. Alle spelers die door de scouts worden aangebracht zullen door deze drie onder de loep moeten worden genomen en besproken, waarna aleen bij goedkeuring van 2 van de 3 mannen de speler naar de FC mag komen.

Dit lijkt mij de beste oplossing, in ieder geval voor de winterwindow. Gudde mag zich op dit vlak nergens meer mee bemoeien.

Marco10-10-2023 om 08:56

Gudde is zich juist met de scouting gaan bemoeien, omdat de kritiek was dat hij TD Flederus het vertrouwen gaf en op afstand bestuurde. Hiervoor is Gudde in het technisch hart gekomen.

Denk dat de rol bij de scouting van Gudde zeer beperkt is, als het gaat om het inbrengen van spelers.

Bij Willem II werden ook de beste spelers verkocht, nadat ze europees hadden gespeeld zoals een Palvlidis en mindere spelers kwamen terug. Zelfde bij Nac en Heracles.

In een handelshuis moet je een goede scouting hebben, anders gaat het heel snel mis. Groningen heeft nog teveel matige gehaalde spelers en onze jeugdspelers zijn niet beter dan de Jong spelers van de Jong Elftallen. 

ChiChi10-10-2023 om 11:04

Dijk.      En dan???       Kom dan ook met oplossingen!!!

(Robben doet het niet!!)

Dijk10-10-2023 om 12:16

Gudde heeft nu wel laten zien dat hij niet in het techn hart moet gaan zitten, gewoon doen waar hij voor gehaald is nee wil de controle omdat hij bij zijn buurman dat niet heeft gedaan MJF. En nu je hebt gezien wat resultaat is plek 10 KKD na 9 wedstrijden. Veldtmate, Robben de vader  desnoods paar oud spelers denk aan populaire Erik De Viking Nevland. En ook oprotten met die data scout. Zelfs van Veen zei het gisteren alleen maar mietjes die zijn aangetrokken alleen een Rente voldoet aan de verwachtingen. 

Er loopt vast een goede directeur rond die Gudden zou willen opvolgen maar niemand wil omdat het een zinkend schip is. 

 

ChiChi10-10-2023 om 13:54

Wat dat betreft ben ik het met je eens dat Gudde zich niet met technische zaken moet bemoeien en

dat aan Veldmate en Lukkien en Berger moet overlaten.

Als gewoon algemeen directeur heeft hij veel goede dingen gedaan op financieel en commercieel gebied.

 

 

Herman Badkuip10-10-2023 om 14:02

Mijn oplossing zou zijn : Brombeer algemeen directeur, zijn maatje Dijk technisch directeur én Rob1970, Marco, ChiChi, marcelfcgcampesino en Boerentrien in de RVC, én AppieHappie hoofd scouting......Deze oplossing voldoet volgens mij aan alle noodzakelijke voorwaarden én het succes [doelstelling voor dit seizoen : directe promotie naar de eredivisie] is verzekerd!  

.10-10-2023 om 14:36

Ga jij dan op de goal? Want we hebben een kutkeeper.

Dijk10-10-2023 om 14:37

Die zei de eeuwige optimist buidkuip die altijd zijn kop in zand stop. Het gras altijd maait van gudde en daarmee als oud jeugd scout zijn vrijkaartje verdiend.  Oh wat fijn.

 

 

Herman Badkuip10-10-2023 om 15:01

Kom nou toch Dijk, je kan toch zeker wel tegen een geintje? Of zit de frustratie bij jou zo hoog? Jij hebt een . hoor ., onze keeper Verrips is aan vervanging toe! Volgende wedstrijd is voor Jurjus...uit tegen de Graafschap. Ook dat zal wel wat losmaken bij de toeschouwers...

King Poffel10-10-2023 om 18:15

Ho eem Herman, mag ik dan in het Groby pak? 

appie happie10-10-2023 om 19:58

Ik kijk uit naar de samenwerking met Veldmate..

Ik ga het eerst een speler uit Israël terug halen..zo'n speler ( Chery) missen we nu!!!

Herman Badkuip10-10-2023 om 20:54

Geen enkel probleem King Poffel, dat Grobypak past toch iedereen! AppieHappie en Veldmate komen in de winterstop met verrassende, nieuwe spelers! Tjaronn Chery is een speler, die altijd terug mag komen, zo'n creatieve speler kunnen we goed gebruiken! Denk ook wel, dat hij Israël nú snel achter zich wil laten....

Dijk10-10-2023 om 15:06

Jij moet niet interpreteren je eigen fustratie bedoel je als eeuwige optimist dat je week in week uit er naast zit. 

Herman Badkuip10-10-2023 om 20:55

Kijk jij wel eens naar de stand van onze Voorspelcompetitie.....?

.10-10-2023 om 20:03

Neen, ik wil geen duur cadeau voor Kerstmis

Deze keer geen groot pak met een rode strik

Maar alleen maar goede vrienden om te lachen en te feesten

Ja, alleen maar goede vrienden dat wil ik…

Herman Badkuip10-10-2023 om 20:57

Maar . , dat wil toch iedereen! 

Fan op afstand10-10-2023 om 22:09

Cherry mag weg !!!!!!!!! Meneer Knudde doe eindelijk iets goeds en haal hem op.!!!!!!!^

Marco11-10-2023 om 12:15

Saoedi arabie zoekt nog gezonken clubs om op te kopen en terug te brengen naar succesvolle tijden.

Voor de supporters van  New castle betekende dit geen shit voetbal meer, maar goede spelers, en sportief succes. 

Moet Gudde de club ook gaan verkopen om jaarlijks mee te kunnen doen voor de champions league, of willen we op het bedenkelijke niveau van afgelopen jaren blijven zien? 

Boerentrien11-10-2023 om 13:17

Ik blijf maar denken, waarom presteren we niet. Waarom lukt het niet de goede trainingprestaties om te zetten in goede wedstrijdprestaties. Zitten de rotte appels wellicht meer bij de technische staf en begeleiders en minder bij de spelers?? Dan kijk ik naar Emmen. Die heeft heus geen betere selectie en daar lukt het nu wel. 

ChiChi11-10-2023 om 17:23

De FC heeft vanmiddag in de Euroborg (besloten) met 1-1 gelijk gespeeld tegen Almere City.

Doelpunt Johan Hove

zie de site van de FC

Herman Badkuip11-10-2023 om 18:54

Géén verkeerd resultaat tegen eredivisieteam Almere City, maar 't belangrijkste is de eerste wedstrijdminuten voor Laros Duarte en Daniël Beukers sinds lange tijd! Heb zelf het idee, dat de selectie van trainer Dick Lukkien voor een KKD-team niet slecht is als je de spelers op de juiste plek zet! Oók fijn dat onze jeugdspelers Wouter Prins, Jens Schraven, Tika de Jonge en Maxim Mariani minuten hebben gemaakt. En keeper Hidde Jurjus zelfs een hele wedstrijd op doel, zal een voorteken zijn voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap! 

Jammer dat de geblesseerde spelers Noam Emeran en Fofin Turay er [nog] niet bij waren.....

Dijk12-10-2023 om 06:54

oefenpartij tegen almere geen verkeerd resultaat je hebt je vrijkaartje weer verdiend de eeuwige optimist.Ook zo zo fijn

BROMBEER11-10-2023 om 19:20

Daarom staat ze ook op zo'n mooie 10e plek badkuip, weliswaar in de kkd maar dat maakt niet uit. We blijven zingen , klappen en springen 

Hgz11-10-2023 om 21:04

Badkuip miejonge. Almere city speelde het meest op de helft van Groningen. Zelfs met Almere city hebben ze het moeilijk. Club die voor het eerst eredivisie speelt . Moet je daar nu tegenopzien als Groningen zijnde? Je kan wel in dit team blijven geloven en de spelers op de juiste positie zetten maar dat maakt niks uit. Er is niet genoeg kwaliteit. Als je nou nog niet door hebt dat dit team te zwak is dan heb je er geen verstand van. Wanbeleid ! Verantwoordelijken ter verantwoording roepen!

Durovski11-10-2023 om 20:57

10e plek in de KKD is met deze selectie ons niveau. Wie denkt dat we in de nacompetitie een kans maken heeft het mis. Zonder een paar echte versterkingen blijven we in de kloten kelder divisie.

Hgz11-10-2023 om 21:07

Precies dat . Nieuwe scouting + directeur + nieuwe echte versterkingen dan komt het weer goed. 

.11-10-2023 om 21:47

.

Dijk12-10-2023 om 10:16

wat wil je zeggen? 

.11-10-2023 om 21:47

Weer spelers halen...

Weer geld uitgeven. Wanneer we weer in de eredivisie spelen zijn alle centen op.

En wie zegt dat die nieuwe spelers wel goed genoeg zijn. We zijn nu meerdere keren op onze bek gegaan met binnenhalen spelers. De huidige technische staf gaat plotseling een topper of 3 halen?

Huidige selectie moet het gewoon doen en klaar. De trainer moet de spelers vertrouwen geven en met meer lef laten spelen. Meer op de aanval spelen ipv rondtikken in schaapachtig tempo. Kansen creëren daar draait het om.

 En de hele technische staf vervangen....ja dat is appeltje eitje. Makkie...

Fugazi12-10-2023 om 08:06

De huidige selectie moet het doen. Echter kunnen ze dit ook? Ik denk het niet. De keuze is dan geld op de bank houden voor het geval we gaan promoveren. Dat is met de huidige selectie en de duur van hun contracten een meerjaren plan. Of een risico nemen en investeren in de selectie. Lastig. De huidige technische mensen die aan het roer staan hebben bewezen die kwaliteit niet te hebben. Gudde en die puppy scout. Groningen zit wat dat betreft in een enorme spagaat. 

Verder oppert iemand hier om dan maar een Saoudische investeerder te zoeken. Dan verkoop je jouw ziel aan de duivel. Dat is wel het huidige klimaat in het voetbal maar daarom is voetbal ook geen klap meer aan. Wederom een spagaat. Laat ik het maar zo zeggen: de veranderingen in het voetbal zijn het voetbal in ieder geval niet ten goede gekomen. 

Hgz12-10-2023 om 09:46

@Puntje  dan blijft jij maar lekker geloven in deze spelers en technische staf. Komt vast goed.

Dijk12-10-2023 om 10:01

hgz . zal wel oud poster zijn die zich niet eens kenbaar wil maken. Zal broertje van Badkuip wel zijn euroborgje. hardnekkige optimisten week in week uit zelfde gelul. 

En wanneer word Gudde afgerekend wanneer er geen promotie is? en data scout Beuving. 

Hgz12-10-2023 om 11:40

Of het is stiekem Brummie die zag het ook al niet. ook geen verstand van

Dijk12-10-2023 om 14:08

 Die zou hier nooit méér komen die was zo teleurgesteld. Dan kom je met . Raar 

Euroborg12-10-2023 om 11:56

Zeg Dijk, ouwe papegaai, wil jij mijn broer en mij niet overal bij betrekken! Er zijn ook supporters, die er een andere kijk op na houden dan jij en je maatjes hoor. Moet je gewoon respecteren, kost geen enkele moeite! Zou zeggen, neem er nog ééntje om je frustraties weg te drinken!

Dijk12-10-2023 om 14:05

Haha groet aan de eeuwige optimist.

Euroborg12-10-2023 om 11:56

Zeg Dijk, ouwe papegaai, wil jij mijn broer en mij niet overal bij betrekken! Er zijn ook supporters, die er een andere kijk op na houden dan jij en je maatjes hoor. Moet je gewoon respecteren, kost geen enkele moeite! Zou zeggen, neem er nog ééntje om je frustraties weg te drinken!

ChiChi12-10-2023 om 12:12

Het zijn steeds dezelfde figuren die roepen dat Gudde weg moet. En wat dan?

Hij heeft veel goede dingen gedaan op het gebied van financiën en commercie.

Hij moet zich alleen niet meer bemoeien met de technische zaken!

En Lukkien moet de poppetjes op de juiste plaats zetten, dan komen we al een heel eind.

En de "puppy"scout moet weg.

Dijk12-10-2023 om 14:11

Wat chi chi als de fc niet in 1 keer promoveert en dan Gudde laten zitten? 

Twee punt.12-10-2023 om 13:54

Gudde moet gewoon blijven en zijn werk als algemeen directeur oppakken en zich niet bemoeien met het voetbal, daar zin andere mensen voor nodig, zoals Veldmate, Berger. Louis van Gaal doet precies hetzelfde bij Ajax, die zorgt dat er voetbalmensen bij de club komen om zo de weg naar boven te vinden. Hetzelfde moet bij ons gebeuren, voetbalmensen aan het roer, en een trainer die het vertrouwen geeft aan de spelers, dan komt het met FC-Groningen ook weer goed.

Fugazi13-10-2023 om 08:12

Volgens mij vergeet iedereen dat wij in deze situatie zijn beland onder de leiding van Gudde. Ik weet het niet zeker maar volgens mij is hij algemeen directeur. Dat houdt in dat hij eindverantwoordelijke is voor het gevoerde beleid bij de FC. Ergens is er dus iets verschrikkelijk mis gegaan wat hij niet heeft waargenomen. Dan is het wel makkelijk om te zeggen dat hij dit wel gaat oplossen als hij gewoon even de juiste voetbal mensen om zich heen gaat verzamelen. Dat klinkt mooi maar is gewoon te laat. Dat klinkt als een datascout die een verdedigende middenvelder scout met 20 balveroveringen per wedstrijd. Echter als je verder kijkt dan zie je dat deze dat doet nadat hij 20 keer zelf de bal heeft ingeleverd bij zijn tegenstander. Lekker dan. Goede zier maken door herstel van je eigen blunders. Het lijkt de politiek wel.

Dijk13-10-2023 om 11:23

@Fugazi Gudde treft geen blaam wordt er toch gezegd heeft de fc er boven op geholpen na Nijland zijn financiële bende te hebben opgeruimd. En Gudde doet zoveel dingen goed bla bla.Dus we mogen niet aan Gudde komen als eindverantwoordelijke. 

Nou Gudde weet inmiddels zijn plek in de KKD. En komende wedstrijden is de ommekeer daar? 

PDI13-10-2023 om 09:43

Dat Berger in de RVC zit juich ik alleen maar toe, dat ook in die geleding (enige) voetbalkennis zit. Maar dat is weer als het kalf verdronken is, dempt men de put. Als ik het goed heb heeft de RVC een controlerende taak, dus als controle op al een genomen aktie of activiteit. Willen we wat veranderen dan moet een ouwe rot in het vak, ik stel Jan van Dijk voor, een adviesfunctie krijgen in de dagelijkse gang van zaken. En een datascout is mooi...kun je lekker mee naar buiten toe etaleren zo van kijk ons eens modern zijn....Modern gedegradeerd zal je bedoelen.... Advies dus Jan van Dijk als adviseur, of Kees Kwakman, ex fc G en een nononsens type, dat soort types moeten we hebben!!

.13-10-2023 om 10:40

Gudde overschat zichzelf. Met de aanstelling van van Ree was dat wel duidelijk. Ook toen kreeg Gudde, blijkbaar, weinig kritiek intern. Dat zegt ook iets over de organisatie. Gudde is de baas en klaar...Dat hij telkens achter de feiten aanloopt is zorgelijk.

De Fc heeft 7 mensen in dienst voor het technische deel. Waarom zit daar niemand tussen die de kar wil/kan trekken? Heeft Gudde zo weinig vertrouwen in "zijn"personeel? Hoe staat het met manager Langeler?

Berger in de RVC. Net geen 75 jaar oud...misschien kan hij de fc helpen aan een Australische rugbyer? Beetje meer power op het veld.

Een RVC lid heeft weinig te maken met de dagelijkse gang van zaken. Toezicht op het bestuur(Gudde) en dat is het wel zo'n beetje. Gudde heeft nog steeds de vrije hand om spelers wel of niet te halen. Daar zal Berger weinig tot geen invloed op hebben. Paar keer per jaar overleg. Misschien in de voetbalwereld iets vaker. Blijft altijd wazig wat deze RVC leden nu daadwerkelijk doen, welke invloed ze werkelijk hebben.

Gudde vindt "transferwaarde opbouwen en verzilveren" belangrijk...en dat is het ook...maar onder zijn technische leiding is dat juist iets waar de FC de afgelopen tijd en ook nu niet mee bezig is. Spelers op leeftijd, 30+, leveren 0,niks op.

Lukkien, Gall, Van Dijk, allemaal leuk en aardig omdat ze een FC verleden hebben. Maar waar zijn ze nou echt goed in? Wat zijn hun kwaliteiten? Nog geen 2 jaar geleden werd er gelachen om Lukkien als trainer van de Fc...

 

Boerentrien13-10-2023 om 15:36

Het zal ook binnen FC Groningen zelf zo langzamerhand toch  wel duidelijk zijn, dat er echt een andere koers gevaren moet worden, mag ik hopen. 

Marco13-10-2023 om 22:28

Het gaat er om of je goede spelers weet te halen. Daar scoren we al meerdere Windows onvoldoende. 

Ook kun je op trainingen spelers beter maken en spelpatronen er in slijpen. Weinig spelers worden beter. De laatste keer dat we een ingestudeerd doelpunten zagen was het doelpunt thuis tegen Fortuna. De cross pass en vervolg was door Wormuth er in getraind. Inmiddels lopen de flankspelers als kip zonder kop te spelen. De laatste fase kun je er prima inslijpen.

Jandeb15-10-2023 om 12:40

We zitten opgescheept met een stel zeer matige spelers en ook de trainer valt in die categorie. Het uitblijven van resultaten wijten aan gebrekkig zelfvertrouwen is de kop in het zand steken voor de echte problemen. We zijn verworden tot een middenmoter KKD en dat blijven we wel een tijdje door langlopende contracten. Mijn enige hoop: in de winterstop een paar gelukkige voltreffers bij aankoop/huur nieuwe spelers, dan zit er misschien nog een periodetitel in. Gebeurt dat niet, dan zie ik de toekomst voor onze FC donker in.

Dijk15-10-2023 om 19:15

De donkere toekomst is al jaren aan de gang helaas. En knudde schijnt gezegd te hebben komt niks bij. En de trainer zegt en fantastisch elftal te hebben die mee kan in de kkd . 

Herman Badkuip16-10-2023 om 09:09

Het het nog nooit, nog nooit zo donker west, of 't wer altied wel weer licht.....

Dijk16-10-2023 om 13:14

zegt de hardenekkige optimist al 3 jaar hahahahaha

Holwierde15-10-2023 om 15:32

waarom kijken ze niet in Sevie ,Kroatie ,Bulgerije,Roemenie voor spelers die spelers hebben wel karakter en zijn wel strijlustig.

Hou toch eens een keer op met die Zweedse spelers en Noorse spelers .

Herman Badkuip16-10-2023 om 09:13

Wij hebben genoeg spelers met strijdlust én karakter gehad uit Zweden en Noorwegen hoor.....

Dijk16-10-2023 om 13:16

zei de hardnekkige optimist

.16-10-2023 om 19:46

Afkomst heel belangrijk.

Altijd scouten op afkomst. Naar afkomst kijken en je weet dat het een topper is...

We hebben bodemloze putten gehaald uit alle windstreken.

We hebben toppers gehaald uit alle windstreken.

De beste kwam uit Groningen notabene. Bedum...wil er dood nog niet begraven worden trouwens. Dit terzijde.

Al halen we een Braziliaanse transeksuele Inuit uit China met zijn ballen in een puutje. Zolang hij op het veld een topper is dan is alles ok.

Moet ie ook nog wel uit de Europese Unie komen he anders te duur.

 

Voetbalgek16-10-2023 om 18:27

Bij Cambuur gisteren 5 basis spelers met een fc verleden (de koe,van kaam,poll,balk en Breij). Waarin Breij erg goed speelde en alweer positief opviel. Ook van kaam en balk speelde leuk mee.

 

doet de fc wat fout of blij afscheid te hebben genomen van dit 5-tal

Voetbalgek16-10-2023 om 18:27

Bij Cambuur gisteren 5 basis spelers met een fc verleden (de koe,van kaam,poll,balk en Breij). Waarin Breij erg goed speelde en alweer positief opviel. Ook van kaam en balk speelde leuk mee.

 

doet de fc wat fout of blij afscheid te hebben genomen van dit 5-tal

.16-10-2023 om 19:54

Gehele wedstrijd gezien.

Van Kaam was redelijk. Balk rent zich, zoals altijd, 2x een slag in de rondte. De Koe werd overlopen had ik het idee...zijn eerste wedstrijd? Breij speelde goed tweede helft. Poll geen idee.

Voor zover ik kan zien alle vijf geen eredivisie spelers. Elke speler kan, met betere spelers om zich heen, zich staande houden op een hoger niveau. Echter deze 5 spelers brengen niks extra. Meevoetballers.

Hrustic, Suslov, Bacuna, idem. Allemaal meevoetballers. Niks extra. FC leidt zelden een speler op die iets extra brengt. Behalve Robben uiteraard.

Voetbalgek16-10-2023 om 18:28

Bij Cambuur gisteren 5 basis spelers met een fc verleden (de koe,van kaam,poll,balk en Breij). Waarin Breij erg goed speelde en alweer positief opviel. Ook van kaam en balk speelde leuk mee.

 

doet de fc wat fout of blij afscheid te hebben genomen van dit 5-tal

Fugazi16-10-2023 om 18:49

Klinkt goed Voetbalgek. Wat was de uitslag?

Voetbalgek16-10-2023 om 18:57

Dezelfde als Groningen nac ????

no guts no glory16-10-2023 om 22:50

2-3

Dijk18-10-2023 om 16:29

Aanhaken of afhaken voor sommige spelers. Nou dat ze daar nog niet eerder achter kwamen.

HONGER IS HET TOVERWOORD VAN LUKKIEN

Er word gekeken welke spelers het fcgroningen DNA hebben. 

Ongelofelijk. 

 

 

appie happie18-10-2023 om 17:29

Werd tijd !!!wij roepen dit al 4 jaar..

Dijk18-10-2023 om 18:46

Nou inderdaad al zo lang alweer. 

Rob197019-10-2023 om 11:45

Het offensief is buiten de lijnen opgestart bij Groningen, om het wanbeleid uit de wind te houden zijn ze gestart met allerlei zaken die buiten de lijnen gebeuren of spelen.

Het online (haatberichten tegen de spelers), de mentaliteit van de spelers, enz, enz, zijn ineens de speerpunten, allemaal afleiding van de gigantische bagger die de Fc inmiddels geworden is.

Buiten de lijnen wordt er een slag in de ronde gewerkt met beveiliging, end. Allemaal belangrijk, maar zorg als club eens voor een volwaardige en evenwichtige selectie. Het begint er op te lijken dat wij dat er wel even bij doen.

En zo kabbelt onze club met de week meer naar de onderkant van het betaald voetbal. Trainer die vraagt om geduld en meer tijd, een directie die aangeeft fouten te hebben gemaakt, enz enz, maar als het straks gaat lopen, dan komt het wel goed. Het komt wel goed, zal wel een tegeltje zijn die op het kantoor van Gudde hangt.  

Na wederom een schrikbarend slechte transferperiode, is er wederom niet ingegrepen. Het gaat volgens de directie, beetje bij beetje beter. Wachtend tot het er uit gaat komen. Pfffffff.

Waarom zitten alle falende mensen nog steeds op de positie's. Ook deze selectie is samengesteld door amateurs, want dat zijn de beleidsbepalers op dit moment. Gewoon simpele medewerkers, die geen bagage genoeg hebben voor een grote club. Excelsior niveau, zonder deze club nu tekort te doen.

Wes Beuvink, zit er nu bijna 4 jaar en zie het resultaat, een grote onsamenhangende niet funtionerende selectie.

"Wij doen het samen". Als dat zo is, dan kunnen ze er allemaal samen niets van. Als ik alle fouten die gemaakt zijn hier nog eens op ga noemen, dan ben ik een halve dag bezig.  

Ik kan ze verder uit de droom helpen, als er geen verbetering komt, dan blijft er van het woord "samen" niet veel meer over.

Bij Ajax hebben ze de afgelopen 1,5 jaar niet goed op de winkel gepast met de huidige malaise als resultaat, maar waar nu reeds hard aan gewerkt wordt om het weer te herstellen.

Bij Groningen is al meer dan 4 jaar wanbeleid en er wordt nog steeds niet ingegrepen, want het komt allemaal wel goed. Dat wetende, denk ik dat er op Guddes kantoor geen, "het komt allemaal goed" tegeltje hangt, maar een tegeltje met "het komt allemoal goud", iets dat hem wel aanspreekt, bling, bling. Nog zo'n winter transferwindow en het goud is ook verdwenen en veranderd in zwart zaad.

 

Fan op afstand18-10-2023 om 16:40

Dat wordt lang zoeken.

Dijk18-10-2023 om 16:49

 Ik had begrepen dat Beuving dat altijd had gedaan?

Aandacht wordt verlegd, daar in die keuken mogen ze wel eens gaan kijken en bij Gudde heeft die wel een fcgroningen DNA, blijkt nu ee dikke onvoldoende te hebben na 9 wedstrijden hoe lang houden nog aan?

.18-10-2023 om 20:39

 

Kort geleden gecommuniceerd:

Feit is dat met de terugkeer van Groninger het broodnodige Groningse DNA terugkeert. Mensen uit de regio die binding hebben met de club zijn de afgelopen tijd nadrukkelijk verdwenen bij de FC. Een vaak genoemd verwijd in diverse kringen rondom de club. Zijn terugkeer kan zorgen voor hernieuwde binding en herkenning bij supporters, sponsoren en andere betrokkenen bij Groningen. Helemaal in combinatie met Lukkien.

Jandeb18-10-2023 om 16:50

Lukkien in DvhN. Nooit zoveel onzin over de FC gelezen als Lukkien vandaag verkondigt. Zegt, dat na 10 wedstrijden het nog niet kan dat de ploeg zijn systeem beheerst (vergeet gemakshalve even de voorbereiding erbij te betrekken). Dat wordt dus wachten tot Sint Juttemis. Het failliet van onze trainer. Dit komt echt niet meer goed. En dan via de krant spelers dreigen met sancties bij onvoldoende trainingsinzet. Belachelijk.

Dijk18-10-2023 om 17:06

Je mag tot aannemen dat de spelers van te voren wel zijn ingelicht? En dit niet gewaar worden van William Pomp die het geschreven heeft in DVHN. Ooit zei Lukkien toen hij voor eerst weer kwam in de Euroborg angst regeert hier. Waarom toen geen actie.

TomOkker20-10-2023 om 20:44

Het is zeker geen onzin alleen past het jou niet. Volgens mij en een goed verstaander is het verhaal plausibel en klopt het verhaal met wat ik hier een aantal weken ook al schreef.

Durovski18-10-2023 om 20:19

Nu wordt er ook weer angst gecreëerd.

Krijgen we nu allemaal voetballers die als dwazen over het veld gaan hollen. Ik heb liever ook een paar echt goede voetballers erbij.

 

Sammy18-10-2023 om 22:20

Nu lees ik het DvhN niet maar als het net zo nietszeggend was als de afgelopen podcast met Lukkien heb ik dus niets gemist.  

ChiChi19-10-2023 om 12:41

Te zien op de training vanochtend is de opstelling heltzelfde als tegen NAC,

alleen Peersman op de plaats van Blokzijl,die is geblesseerd.

Herman Badkuip19-10-2023 om 13:50

Bedankt voor de info ChiChi, dat worden dan 6 punten komend weekend! 

Dijk19-10-2023 om 15:57

ZEI DE HARDNEKKIGE OPTIMIST BADKUIP. 

Herman Badkuip19-10-2023 om 19:15

Zeg eeuwige pessimist Dijk, je moet er altijd in blijven geloven hoor! 

Dijk19-10-2023 om 19:59

Ging jij maar eens in winterslaap tot volgend mei. Misschien dat het dan keer beter gaat. Want je zit er al 3 jaar naast.  En zo fijn als nu heeft onze trainer Dick Lukkien het ook nog niet gezien.

appie happie19-10-2023 om 22:03

Klopt

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!