Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest wederom; De Graafschap - FC Groningen 2-1

Door Sven Heikens 31 reacties

FC Groningen heeft voor de derde keer op rij verloren. Na nederlagen tegen Den Bosch en NAC verloor de ploeg vanavond op bezoek bij De Graafschap met 2-1. Door de nederlaag zakt de ploeg van Lukkien ver weg in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. 

FC Groningen begon met één wijzizing in de basisopstelling ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij NAC. De geblesseerde Blokzijl werd vervangen door Peersman.

FC Groningen begon zwak aan de wedstrijd in Doetinchem. Vanaf het begin was het initiatief in handen van de Superboeren. De Graafschap zette aardig wat druk en probeerde zo vanaf het begin het publiek erachter te krijgen. Groningen wist de bal maarheel even in de ploeg te houden alvorens er balverlies geleden werd. Het was dan ook geen verassing dat De Graafschap de score opende. Colyn schoot raak achter Verrips.

Na de 1-0 kreeg Groningen meer de bal van De Graafschap, maar Groningen wist er nauwelijks iets uit te creëren. Wanneer de ploeg in balbezit is, lijkt het wel alsof niemand weet wat het plan is en hoe de teamgenoten lopen. Op goed geluk wordt er een aanval bij elkaar gespeeld, maar tot een doelkans uit open spel komt het nauwelijks. Het enkele gevaar wat er is, wordt gecreërd uit dode spelmomenten. Zo ook de gelijkmaker van Rente. De Duitser (die als één van de weinigen wel een goede pot speelde) knikte de gelijkmaker binnen. Vlak voor rust kwam Groningen nog een keer goed weg na een grote misser van De Graafschap.

Na rust kwam Groningen al vrij snel wederom op achterstand. Verrips, had alle tijd, maar leverde tijdens de opbouw een bal zomaar in waarna De Graafschap kon overnemen. Büttner werd vervolgens gevloerd in de zestien, penalty. Büttner benutte het buitenkansje. Even later liet Verrips wederom een bal los (waarbij niemand van de Graafschap in de buurt was). De keeper lijkt zijn vertrouwen volledig kwijt te zijn. Na de 2-1 moest Groningen meer initiatief nemen, maar dat lukte nauwelijks. Het bleef De Graafschap wat het spel bleef maken. Lukkien wisselde nog wel en bracht o.a. debutanten Prins en De Jonge binnen de lijnen, maar ook na alle omzettingen werd het er niet beter van (iets wat de debutanten overigens niet te verwijten valt), maar het lijkt volkomen los zand bij FC Groningen, waarbij geen enkele lijn in het spel te ontdekken valt. Zelfs een slotoffensief met ballen pompen leek te veel gevraagd. Zo ging Groningen wederom (voor de derde keer op rij en de vijfde! keer dit seizoen) ten onder.

Groningen staat momenteel op de 14e plek en is belandt in het drijfzand van de KKD.. Crisis in Groningen.. Maandag nieuwe kansen, dan wacht FC Emmen in eigen Euroborg

Opstellingen:

Bakker; Fortes, Hillen, Schenk, Büttner; Kaak, Brittijn, Warmerdam;Van Gilst, Colyn, Önal

Verips; Rente, Balker, Peersman, Määtä; Pelupessy, Hove; Van Bergen, Bacuna, Postema; Van Veen

Reacties:
Marco20-10-2023 om 23:20

Wat een stelletje losers.

Wil de laatste fc supporter maandagavond het licht uit doen. 

Stadjer8120-10-2023 om 23:22

Lekker dan, 3x nederlagen op rij... in de KKD. Waaronder thuis 0-3 van Den Bosch. Deze club is nog nooit zo ziek geweest. En waar is de knuppel in het hoenderhok?  

Zolang dit beleid er zit hoop ik trouwens ook niet op succes. Ik moet er niet aan denken om ze te zien juichen met een KKD schaal. Ze hadden vorig jaar al de boel van top tot teen moeten schoonmaken. 

Nogmaals; zolang dit beleid er zit gaan wij nooit meer promoveren.

.21-10-2023 om 00:22

Welk beleid dan ook je moet het nu doen met wat je hebt. De wil om iets extra's te geven zie je niet terug op het veld. Lusteloos.

Leek wel of de Fc zonder middenveld speelde. De Graafschap kon zo oversteken. Geen strobreed in de weg. 

Opbouw was er niet aan Fc kant. 

Wat was de tactiek van Lukkien? De Fc wil de bal niet hebben...dan win je nooit. Ze hebben geen idee wat ze vanuit achter met de bal moeten doen.

Postema en Van Bergen gaan het ook niet worden trouwens. Erg matige aanvallers.

Dit De Graafschap was heel matig. Dan nog is de Fc niet in staat zijn wil op te leggen.

no guts no glory22-10-2023 om 15:05

Inderdaad Bacuna en Pelupessy waren beiden dramatisch op het middenveld. Moeten met hun ervaring het team op sleeptouw nemen maar falen hopeloos. Voorin komen we met Postema en van Bergen tekort maar Irandust en Abraham laten het ook steeds maar weer niet zien. Ook Turay en Emaran gaan het verschil niet maken. Kortom een chronisch kwaliteit gebrek. 

Hgz21-10-2023 om 00:30

Wanneer worden de verantwoordelijken die deze selectie hebben samengesteld eens ter verantwoording geroepen? De club gaat naar de kloten zo  met deze mensen aan het roer

Bayco21-10-2023 om 07:07

De club is idd nog steeds ziek...

Wat ikook  niet begrijp is dat een lukkien zegt in interview.. we hebben meer als tegenstander gecreëerd... spelers hebben steeds het zelfde verhaaltje...maar.gebeurd niets

Dat zegt naar mijn gevoel weer alles... we gaan vorige seizoen achterna.... de club wil spelers met fc dna... maar naar vorige seizoenen is fc groningen zijn dna vervuild..

Dijk21-10-2023 om 07:13

De club is al lang naar de kloten. En zo lang lang er geen betere spelers komen. Tja dan sta je in de kelder. En voor een spelers die het niveau KKD nog niet eens waardig zijn. Zet Jurjus maar op de goal zal zich inmiddels wel verbijten op de bank want deze clown Verrips houd geen bal tegen of wind een wedstrijd voor ons. En de rest een kleurloos elftal de 2 zwakheden Peersman Balker, Maata krijgt nog geen bal op de van Veen, Pellupessy omdat hij zijn best doet op de training mag hij spelen tribune, Postema van Bergen sympathie omdat ze uit de stad komen bah, Bacuna Hove tja, Kevin ja we moeten een run neerzetten laat me niet lachen hoeveel wedstrijden inmiddels droog alleen tegen kinderen kunnen ze 1 helft meekomen en dan is het licht uit.

Komende maandag wordt er verloren van Emmen, Cambuur uit en voor de beker Rijnburgese Boys en programma november wedstrijden tegen mannen. Dit gaat Dickie niet meer goed krijgen. 

 

GUDDE OPROTTEN 

Fijn weekend

 

skjipke21-10-2023 om 08:04

Ik vind dat Groningen verplicht is te promoveren. Ik vind ook dat er voldoende kwaliteit op het veld staat. Ik mis echter de absolute wil om te winnen. De FC  start iedere wedstrijd belabberd en moet iedere keer weer in de achtervolging. Ik heb het idee dat de KKD zwaar onderschat wordt door de spelers van Groningen. Oh ja.... ik zou toch één wissel toepassen: Jurjes voor Verrips. Onze keeper maakt wekelijks bepalende fouten. Snap niet dat hij iedere keer weer opgesteld wordt!

Fan op afstand21-10-2023 om 08:21

Gelukkig kun je niet degradereen uit de KKD. Lekker richting een anonieme periode in de KKD.

Herman Badkuip21-10-2023 om 09:08

Laten we vóórop stellen, dat het voetbal van de mannen van Dick Lukkien door een te kort aan passie én strijd met de week hélaas steeds minder wordt i.p.v. dat wij progressie zien! Daarnaast heeft het team van FCG ook géén greintje geluk in de laatste duels, maar ja, geluk kun je afdwingen door een tomeloze inzet én strijd voor elke bal! Dat laatste mis je duidelijk bij onze jongens, zie weinig beleving en goed samenspel tijdens de wedstrijden. Ons middenveld was de hele wedstrijd tegen De Graafschap onderbezet en werd constant door de tegenstander overlopen, waardoor de druk op onze defensie wel erg groot werd! Toch vind ik, dat er in deze huidige selectie voldoende kwaliteit zit, als trainer Dick Lukkien de poppetjes op de juiste plek zet. Mijn opstelling voor a.s. maandag tegen Emmen zou zijn : Hidde Jurjes op doel, daar kan Lukkien toch niet meer omheen, achterhoede met Liam van Gelderen, Marco Rente, Radinio Balker en Wouter Prins, middenveld met Leandro Bacuna, Tika de Jonge en Johan Hove en voorop met Noam Emeran, Kristian Lien en Thom van Bergen óf Fofin Turay, mits hij speelklaar is! Dan wil ik 't nog weleens zien tegen de mannen van Grimm. 

Rob197021-10-2023 om 11:33

Mooie opstelling, geheid 0-4, van deze opstelling zijn alleen Rente en Hove een volwaardige spelers, Jurjus moet het nog laten zien, maar daar heb ik geen twijfels over. De rest is niet eens capabel voor de kkd. 
Van Veen is ook goed genoeg, maar dan houdt het wel op. 
Je kunt van deze selectie helemaal geen elftal maken, mocht Lukkien nog wat willen, dan is het noodzaak om Bakker, i.p.v. Peersman, te vervangen. Dan nog meer aanvulling uit transfervrije spelers. Je uitgeleende spelers maar weer terug halen, Kruger naast van Veen, Oeratmangoen op de vleugel i.p.v. de ziek zwak en misselijke Abraham of Turay. Beukers in het elftal. Rente naar het centrum. Duarte laten spelen. De overige talenten alleen laten invallen, enz enz.

Het allerbelangrijkste, Beuvink, direct de laan uit. Gudde, geen zeggenschap meer over technische zaken en een allround voetbalman inhuren, die deze selectie met afvallende voetballers kan aanvullen, om met huurspelers een eindsprint in te zetten, die Groningen uit de KKD trekt, voordat wij hier nog jaren in voetballen.

Bierboer21-10-2023 om 09:09

Keeperswissel lijkt me nu wel duidelijk. Stap ook maar van dit verdedigende systeem af, want opbouwen en kansen creëren kunnen we niet en we krijgen ze met 7 verdedigend ingestelde  spelers heel makkelijk om de oren.

4 3 3 vooruit met risico.  Wat heb je te verliezen..vermaak iig de supporters, die waren wederom top gisteren.

Bacuna mag je veel meer van verwachten, is nota bene de aanvoerder. Zit geen brand in en zie hem anderen ook niet aansturen. Als dat de leider en voorbeeld is...

marcelfcg21-10-2023 om 10:15

Lukkien zit geen redenen om te veranderen. Hij meende dat er genoeg kansen gecreëerd werden.

Meer zelfs dan Graafschap..........

Bacuna is geen aanvoerder en ook geen leider. Zware tegenvaller.

Kevin van Veen lijkt wel de enige te zijn die doorheeft dat het echt anders moet.

Het is om doodziek van te worden. Deze klotenspelers zorgen ervoor dat je als supporter volledig vervreemd raakt van de club. Ik betrap mezelf erop dat ik het al net zo gelaten over me heen laat komen als de spelrs.

Het was me zelfs teveel moeite om te juichen voor de 1-1. Wordt weer een zware opgave om Maandagavond weer richting stadion te gaan.

.21-10-2023 om 11:18

Bacuna kan het niet belopen. Valt inderdaad vies tegen al was het ook wel een beetje verwacht he. Dat hoort bij het afbouwen van een carrière. Het lopen laat je dan over aan andere spelers. Leiderschap is ook ver te zoeken bij Bacuna.

Nachtwacht22-10-2023 om 11:20

Bacuna is in potentie de beste voetballer. Je zult alleen wel de opstelling op hem moeten aanpassen. Daar ligt een van de problemen. Ons matige spelersmateriaal en het systeem dat Lukkien wil spelen, passen niet bij elkaar.

TirolBeuk21-10-2023 om 09:29

Wat weer een zielige bende ,achterin is om te janken steeds weer tikkie breed .Iedereen ziet toch dat er totaal geen opbouw is en dan steeds balverlies , en dan ook nog een keeper die als een clown staat . Nu toch eindelijk Jurjus op doel ? Maar ja als je geen elftal kunt samenstellen dan word het niks .

Dijk21-10-2023 om 10:46

Lukkien graaft zijn eigen graf totaal geen inspiratie. Komende wedstrijden tot met december gaat er veel verloren worden .

Jandeb21-10-2023 om 10:54

Achterhoede kan de bal niet naar voren kwijt, omdat middenveld leeg is. Middenvelders staan tegen de inzakkende ploeg te ver naar voren, bijna in de aanval en bij bal bezit zakken ze niet terug, maar blijven voorin staan. Dan blijft er voor achterhoede niet veel anders over dan een lukrake trap naar voren. En Lukkien staat erbij en kijkt ernaar. Middenveld speelt zeer zwak, is geen verbindingsschakel tussen verdediging en aanval.

Roelofsky21-10-2023 om 10:51

Soms vraag ik mij af wat er tijdens de wekelijkse ontmoeting tussen Gudde en de technische staf besproken wordt. Nemen ze de licht puntjes van de afgelopen wedstrijd door of bespreken ze de opstelling voor de komende wedstrijd. Nou veel lichtpuntjes zijn er niet. De spelers die de vorige transfer window zijn aan getrokken is brand hout. Verantwoordelijk hiervoor zijn Gudde en Beuvink die hebben deze spelers aangetrokken en het lijkt nergens op. Tevens hebben ze Lukkien aangetrokken omdat de publieke opinie hierom schreeuwde en wat ook geen succes is. Kortom deze mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en gauw wegwezen niemand is groter dan de club. Laat Veldmate gauw een goede technisch directeur aanstellen voordat de club naar de kloten gaat....

Rob197021-10-2023 om 11:06

Helemaal goed, precies zoals het is.

.21-10-2023 om 11:16

Publieke opinie schreeuwde om Lukkien? Wanneer was dat dan? Er werd eerder lacherig gedaan wanneer men het had over Lukkien als trainer van de Fc. 

Wat zijn kwaliteiten van Lukkien als trainer? Kan iemand aangeven welke deze zijn? 

 

marcelfcg21-10-2023 om 11:17

Dat lijkt mij ook, geef Veldmate maar de sleutel van de club want zo stevenen we in recordtempo naar een faillissement.

JopieGall21-10-2023 om 11:54

Mannen, elke analyse van jullie heeft waarheid. Laten we nou eens gezamenlijk optrekken met de juiste acties: ik denk echt dat de RVC haar verantwoordelijkheid moet nemen en Gudde en Lukkien moeten gaan vervangen!!! Anders ben ik echt bang dat de Fc over een tijdje geen bestaansrecht meer heeft en gewoon verdwijnt! Dat willen we toch niet? Lees graag jullie reacties. Gr. GP. 

BROMBEER21-10-2023 om 11:57

Er werd lachwekkend door brummie en consorten  gedaan  toen ik ruim 1,5  jaar geleden  en nogmaals  een maand of 4  maand geleden  tot in het binnenste van de organisatie  dood en doodziek  was/is en totaal  niks meer met een betaald voetbalorganisatie  te maken heeft. Een rvc die totaal geen. Zelfreflectie  en corigerend vermogen heeft,  een algemeen directeur die denkt dat hij ook skills van technisch directeur   heeft en elke morgen voor de spiegel staat af te rukken op zichzelf omdat ie denkt dat hij goed bezig is terwijl hij een voetba bolwerk samen met MJF volledig naar de kloten heeft geholpen.  En terloops de hoofdtrainer met dezelfde ziekte heeft besmet,  zegt en denkt dat er vooruitgang  in zit terwijl je GODVERDOMME 14 e  in de KKD staat  en het meest labiele persoon  van het betaalde voetbal  nog steeds de hand boven  het hoofd houdt en nog steeds eerste keeper maakt. En dan maar te zwijgen over  onze puppy, de hoofdscouting die werkelijk geen enkele speler   heeft weten te scouten , buiten allemaal  ruggengraatloze losers die bij  de minste tegenslag achter de cornervlag gaan staan te janken en om de trainer of moeder  roepen,  maar ach ja de jongetjes hebben een lastig jaar achter rug. En dan hebben we nog de manager voetbalintwikkeling ardje langerler, heeft een voetbalkerkhof aan clubs achter gelaten,  waar hij schade heeft aangericht en ook bij fcg  precies hetzelfde.  Want hij verkondigd dat het super gaat met jeugd,  maar in werkelijkheid is rr geen speler uit de jeugd die rr zelfs maar in de kkd boven uit stijgt. Kortom een giftige cocktail vam mensen  en karakters   een voetbal bolwerk als fcg definitief naar de kelders van het betaalde voetbal te laten afzinken! En dan heb je nog de LULtras op de noord tribune,  wekelijks staan re juichen,  zingen, springen en klappen voor het stelletje nietsnutten dat inmiddels het lachertje van Nederland is geworden qua voetbal,  je helpt die stumpers op het veld er niet mee, die denken  hierdoor dat alles geaccepteerd wordt en maken indirect zichzelf  ook dus belachelijk.  Voor mij is het bovenstaande disrespect van de spelers  en andere betrokkenen qua prestaties  richting de supportrs en14 e plek de druppel  de schaar is in de seizoenkaarten (4×) gezet en mij zien ze niet weer.  Terug naar het Oosterpark , toen voetbal nog belangrijk was ipv hoe ze in de maatschappij staan als club, rot op!!

Mensen wordt wakker!!

grunn197021-10-2023 om 13:02

Je slaat de spijker op de kop en dit heeft nog niks met topsport te maken ze moeten zich kapot schamen, de rijkste club uit de kkd

Tanner05021-10-2023 om 12:02

Ik was al geen fan van Verrips toen hij gebracht werd als vervanger van Leeuwenburgh. Vond Leeuwenburgh beter. 

Maar gisteren deed Verrips volgens mij niet veel verkeerd. Het probleem is dat er niet voldoende aanvallende stootkracht was om te kunnen winnen van de Superboeren.

Ik ben er zeker voor om Verrips te vervangen, maar dat is op basis van alle wedstrijden. Als je dat op basis van gisteren wil dan gebruik je hem als zondebok.

Oeleoptak21-10-2023 om 13:10

In een veel eerdere post zei ik dat we rond deze periode afscheid moesten nemen van Gudde. Omdat in deze periode nu mijn verwachting was dat de club weer in rustiger en positiever vaarwater zou zijn gekomen. Gudde weg omdat onder zijn verantwoordelijkheid deze ongelooflijke neergang is ingezet. Helaas is dat positieve vaarwater niet gekomen. 
Sportief is het janken en ook financieel lijkt de koek op. Door geheel overbodig geld te stoppen in een Peersman en ook voor Veen waren er goedkopere en betere oplossingen. 
Als je Gudde nu wegstuurt kost dat geld. Kies er dan voor om de man geen enkele zeggenschap over het technische beleid te geven. Het is niet mijn favoriete oplossing, liever kicken, maar je moet wat. Huurspelers terughalen zou ik niet doen. Wat dragen die bij? Mangoen was niks en Krüger ook middelmaat. 
Ga nu eens een systeem spelen waarbij je meer kansen creëert. Dat moeten er veel zijn want het scorend vermogen is drama. Ik zou kiezen voor twee spitsen voor de goal en pomp de ballen er maar heen. Dat gruwelijke getik heen en weer achterin is zooo afzichtelijk. Dom Engels voetbal, knokken voor elke bal en jaag die naar voren. Beperk de schade tot de winter. 
In de winterstop kun je dan hopelijk een vracht van deze twijfelaars, softies en losers kwijt. 
En dannnn gerichte aankopen doen, als dat nog kan. Scorende spelers moeten dat zijn, want de voorhoede is het zorgenkind. Scoren, drive, mentaliteit. Hang dat maar met grote letters in de kleed en bestuurskamer. 

Sammy21-10-2023 om 13:16

Onz trainer vind dat we goed op weg zijn, vele dingen goed zag gaan, dat we kansen creëren en dat we te gemakkelijk doelpunten tegen krijgen.  En dat we zeker op de ingeslagen weg door moeten gaan.  En begin niet over het wisselen van Verrips want dan krijg je meteen een ontkennend antwoord nog voordat je de zin hebt afgemaakt. Kevin van Veen heeft het over te weinig kansen creëren, het allemaal veel te langzaam gaat en dat we indien we mogelijkheid hebben tot het creëren van een kans we de bal weer terug spelen. Dat we gewoon niet goed genoeg zijn om verzorgd voetbal te spelen. En onze aanvoerder komt alleen maar met de opmerking dat we achter de staf staan.  Gisteren zag ik een team waarbij het middenveld veel te diep staat en ook nog vaak de spelers gewoon stil staan op het veld. Hoe moet je dan vanuit de verdediging de bal fatsoenlijk kunnen aanspelen. Daarbij moet het middenveld ook nog eens met balverlies vele meters terug maken. Gemakkelijker kun je het een tegenstander niet maken. Neem daarbij een onzeker centraal duo achterin, over onze heilig verklaarde keeper hebben we het natuurlijk niet, gecombineerd met matige aanvallers ( Postema en van Bergen) en je hebt je recept voor verlies. Nog een wedstrijdje of 7 tot de winterstop. Wat voor keuzes gaat onze TD maken.  We gaan risico nemen gaf Gudde aan het begin van het seizoen. Bedoeld hij financiele risico's om spelers van boven de 30 langdurige contracten te geven of bedoeld hij met grotendeels dezelfde spelersgroep van vorig jaar verder te gaan. Kiest de TD ervoor om met een financiele injectie goede spelers te halen, mochten die überhaupt nog willen komen, of kiest hij voor de gemakkelijkste weg en verdedigd hij zijn beleid met de dooddoeners die we de laatste weken van onze trainer horen. Ondertussen zitten wij, de supporters, opgescheept met één van de slechtste FC die ik in jaren heb gezien. Dat is toch zeker onze blaaskaak uit Schiedam aan te rekenen, Maandag uiteraard weer naar het stadion, dat weer vol zal zitten. Verwacht een pijnlijke nederlaag tegen FC Emmen.  Ja inderdaad Gudde, het zit weer vol. Evenals dat de uitwedstrijden in no time zijn uitverkocht. Maar als we blijven door gaan op deze manier zal dat volgend jaar wel eens anders kunnen zijn. En dan ben je niet alleen qua voetbal een onbeduidende KKD 'er maar ook nog eens qua entourage. En bedankt.

Jandeb21-10-2023 om 13:27

Inderdaad, middenveld stond gisteren te diep. Heerlijk voor een counterende ploeg al die ruimte op het middenveld. Lukkien had moeten ingrijpen. Ziet hij dat misschien niet? En inderdaad, onze club is op weg naar de ondergang, een nietsbeduidende kkdclub, of nog erger.... failliet en een Euroborg voor de sloopkogel.

Boerentrien21-10-2023 om 14:21

Meelijwekkend allemaal. Vooral voor de hondstrouwe supporters. Maar ook voor een aantal beperkte spelers, waarvan wel even verwacht werd, dat zij in staat zouden zijn het vooraf gestelde doel te halen, namelijk als kampioen promoveren naar de eredivisie, Het is pijnlijk  duidelijk geworden, dat dit met de huidige selectie echt niet haalbaar is. Dat is een aantal spelers niet verwijtbaar, zij kunnen gewoon niet beter en hadden nooit voor dit doel gehaald mogen worden. Maar ze krijgen wel te maken met verwerpelijke haatberichten. Triest. Tot de winterstop zal het aanmodderen blijven, vrees ik. Het is niet anders. Maar deze trouwe supporter laat zich niet kennen en blijft het team steunen. Want de goede wil is er echt wel bij de spelers en trainer.

Nachtwacht22-10-2023 om 11:18

Ik weet dat er gaat gebeuren. We trekken op basis van gebrekkig voetbalinzicht van Beuvink een aantal spelers aan, waarna wij in februari zien dat het los zand is en allemaal nog slechter is en in de zomer 2024 zeggen we dat we het allemaal toch anders hadden moeten doen. Hier hoef je niet eens een glazen bol voor te hebben

Boerentrien22-10-2023 om 12:40

@Nachtwacht. Ze zullen het toch wel uit hun bolle hersens laten om opnieuw op basis van data te scouten. Dat is zowel bij ons als bij Ajax falikant fout gegaan. Ze zullen toch wel iets geleerd hebben van hun fouten, mag ik hopen.

Marco21-10-2023 om 14:37

Laat al die zwakke spelers zich dan maandag met hun zaakwaarnemer bij Gudde melden en vragen om 50% minder salaris contract. Dat zal niet gebeuren.

Vind dat alle spelers wel meer mogen werken en vechten in het veld. Het is allemaal wel heel lief en makkelijk. Wormuth vroeg na de verloren wedstrijd in de Arena wie een gele kaart had gehad. Geen enkele speler. Die pasieve gelaten mentaliteit heerst er nog steeds. Weinig winnaars. 

Ook om 11.00 uur pas beginnen met trainen. Begin om 7.00 uur s'ochtends met de eerste training om beter te worden en de basis te leren. De werkende mensen beginnen ook gewoon op tijd. 

Als je wat wilt bereiken, moet je er voor werken. Dat besef en die wil ontbreekt bij het gros van de spelers. Ook mist de spelvreugde. Honger hebben om een doelpunt te maken of aan de bal te komen. 

 

campesino21-10-2023 om 14:53

Behalve het keepersprobleem zie ik rente op rechtsback die als RCV is gehaald. 

Ik zie maata , een middenvelder/ aanvaller die linksback speelt, wat hij niet kan.

Ik zie peersman , als linksback gehaald op De  LCV positie.

Ik zag de eerste wedstrijden een central verdedigingsduo ( balker en rente) die in ieder geval haast geen tegengoals incasseerden, wat nu niet meer samenspeelt.

Ik zie bacuna een verdedigende middenvelder op 10 en zelfs vask op de rechtsbuitenpositie. 

Ik zie postema en van bergen, beiden centrale aanvallers op de flanken wegkijnen. 

Tsja.....

Boerentrien21-10-2023 om 15:05

Je hebt helemaal gelijk. Er is nog wat winst te behalen door de poppetjes op de juiste plek neer te zetten. En meer als team te laten functioneren.

Rob197021-10-2023 om 16:57

Helemaal juist, Lukkien is bij mij dan ook aardig afgegaan, door zijn opstellingen en wissels. Hij heeft geen idee wie waar moet staan, dit was in de voorbereiding al het geval, de gehele voorbereiding met Peersman en van Gelderen op de back positie gespeeld, hier is niets meer van te zien. Blokzijl had hij niet nodig, Postema mocht zelfs niet op de foto, allemaal al voortekenen dat hij een andere kijk op het spelletje had als het standaard. Inmiddels is het resultaat zichtbaar, nog slechter voetbal als zijn voorgangers. Zelfs van der Ree had het beter staan en dat zegt toch wel wat.

Wat ik ook niet begrijp is de snelle conclusie's van trainers die aangeven bepaalde spelers niet nodig te hebben. Vorig seizoen, Ngonge, Kasanwirjo nu Blokzijl, Oeratmangoen, Kruger, Maatta (als back), Postema, enz. 

Ondertussen is het de technische staf nog niet gelukt om een fatsoenlijk elftal op de been te brengen, plannen zonder Hove was ook al zo'n dingetje, bij het amateuristische af.

Alberto121-10-2023 om 15:00

Maar de keeper staat wel op de plaats waar hij voor is ingehuurd. ????.

Dijk21-10-2023 om 16:03

Metworst21-10-2023 om 18:47

Verrips op doel is ook niet zijn juiste plek hoor, die hoort in het circus.

ChiChi21-10-2023 om 17:14

Lukkien is een meester in de spelers op de verkeerde posities te zetten!

Verrips (banken)

Rente is een centr. verdediger,we hebben de minste goals tegen gekregen met Rente-Balker in het centrum.

Peersman in een vleugel verdediger en geen centr.verdediger.

Maattaa is meer aanvaller dan verdediger.

Hove moet wat meer aanvallender spelen en Bacuna wat meer terug.

v. Bergen en Postema zijn spitsen en GEEN vleugel aanvallers!!

Kneus Irandust is geen vleugelspeler maar een 10.

Kneus Duarte is geen verdedigende middenvelder maar een aanvallende middenvelder.

En zo zijn er nog wel wat meer.

Ik denk dat Lukkien niet de Kerst haalt. (geen enkele uitstraling en altijd dezelfde praatjes)

 

Jandeb21-10-2023 om 17:31

Als van Emmen wordt verloren, zal Lukkien zijn hachje willen redden met een zoenoffer: verrips en/ of Bacuna naar de bank.  En zo modderen we nog even door.

.21-10-2023 om 18:08

Lukkien wegsturen zal een duur geintje worden. Nog 3 jaar onder contract.

Wil je van Gudde af dan zal Erik Mulder, voorzitter rvc, in actie moeten komen. Zal niet snel gebeuren. Mulder zijn voetbalkennis is 0,0 en men heeft Gudde aangesteld op basis van ????. Blijkbaar vindt men dat hij goed functioneerd.

Dat Gudde het technische deel naar zich toe heeft getrokken is iets wat de rvc had kunnen blokkeren. Heeft men niet gedaan. De rvc heeft niet opgelet en dat is een kwalijke zaak.

De Fc zit met spelers, niet functionerende, met langdurige contracten en dat is iets wat de Fc de komende seizoenen bakken met geld gaat kosten.

Oplossing korte termijn: geen

Rob197021-10-2023 om 19:02

Op korte termijn lijkt mij dat de zittende macht het veld mag ruimen, Gudde, Langerer, Beuvink, Oldenbandring, zitten er nu 4 jaar en zijn verantwoordelijk voor de huidige gang van zaken. Bij deze mensen is het motto, als wij drie wedstrijden winnen, ziet de wereld er heel anders uit.

Deze filosofie hadden ze vorig seizoen en het jaar er voor ook. Een paar winnen en wij spelen weer play-offs om Europees voetbal, een paar winnen en wij staan boven, Emmen, Volendam en Excelsior, een paar winnen en wij staan weer op een promotie plaats. Medewerkers van een voetbalclub, die zo denken zijn hun functie niet waard.

" Als wij de eerste 3 wedstrijden maar goed doorkomen" is een quote van de huidige directie aan het begin van het seizoen, dan ben je als supporter toch overgeleverd aan de lamme en de blinde. 

.21-10-2023 om 19:40

Langeler is per mei 2022 in dienst. Nog maar net begonnen bij de fc.

Olderbandringh is directeur financiën/ICT, accommodaties en veiligheid. Waarom moet hij weg?

 

Rob197021-10-2023 om 19:58

Omdat ze met zijn allen samenwerken, waarbij Langerer, zoals een andere poster reeds schreef, overal een puinhoop achterlaat en telkens via een achterdeur zijn werkomgeving verlaat. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor de huidige situatie. Ze houden elkaar allemaal uit de wind. Vandaar dat de zittende macht kan vertrekken, tijd voor een andere wind. Een andere manier van scouten, analyseren, werken, enz....

Op deze manier gaat het hem niet worden.

.21-10-2023 om 20:44

Langeler ben ik met je eens.

campesino21-10-2023 om 19:43

Het probleem is ( en dat zag iedereen, behalve TS van Groningen) dat de selectie total uit balans is en specifieke kwaliteit mist. Het logische gevolg was dat de eerste wedstrijden niet best waren. Ik hoopte dat lukkien aan automatismen en een strijdplsn zou werken, wat dus niet het geval is. Gevolg vd slechte start is dat trainers het wiel opnieuw willen uitvinden en rare dingen gaan doen. Spelers op Andere plaatsen neerzetten in de hoop dat het beter gaat. Niet dus. Het gevolg is dat het nog slechter gaat. Spelers staan niet op hun beste positie, hebben geen vertrouwen en er ontbreken automatismen.

Het enige wat je je nu kan doen is terug naar af. Spelers weer op hun plaats zetten en aan automatismen werken en maar hopen dat lukkien een idee heeft hoe te voetballen. En als er een speler geschorst of afwezig is iemand afwezig is een reserve of jeugdspeler op zijn plek zetten. En niet het halve elftal omgooien om 1 speler te vervangen.

Gaan we dan bij de eerste 2 eindigen? NEE!!                        Daar missen we domweg de kwaliteit voor, maar dan begint het in ieder geval ergens op te lijken en heb je iets om op voor te borduren. En dan volgende zomer wel missende schakels halen 

Twee punt.21-10-2023 om 22:31

Als alle papegaaien van deze topic zouden verdwijnen, stond hier geen enkele reactie meer, omdat hier niemand een eigen mening heeft en elkaar allemaal napraten (papegaaien).

.21-10-2023 om 23:50

Als alle papegaaien van deze topic zouden verdwijnen, stond hier geen enkele reactie meer, omdat hier niemand een eigen mening heeft en elkaar allemaal napraten (papegaaien).

Herman Badkuip22-10-2023 om 10:09

Volgens mij zitten wij niet allemaal op één lijn hoor én praten wij elkaar zeker niet allemaal na! ps. zouden en Twee punt. dezelfde persoon zijn? 

campesino22-10-2023 om 10:30

Kukelekuuuu 

Bombarda779121-10-2023 om 22:16

Misschien moeten ze die mevrouw van Almere City kopen, die mental coach, daar zou ik ook wel een stapje harder voor lopen. 

 

campesino22-10-2023 om 10:38

 .  = tweet punto = Tom okker

Als we het over papegaaien hebben, komt Tom okker om de hoek kijken

On topic: misschien ziet het meerendeel veel dingen gelijk omdat  voetbal eigenlijk een heel simpel spelletje is, dat door trainers moeilijk wordt gemaakt.

Gudde en lukkien wegsturen zie ik trouwens niet zitten. Lost niks op. Zoals het wegsturen van fledderus, die duitser en van Ree en weer een karrevracht nieuwe spelers ook niks oploste.

Dijk22-10-2023 om 10:49

Zou Groninger het voetbal plezier hebben meegenomen van jong Oranje ? Want hoor nu die was ver te zoeken onder van der Looi.  

En Reiziger is daar de coach en het voetbalplezier is terug. 

Komt wel bekend voor saaie voetbal onder van der Looi. 

 

BROMBEER22-10-2023 om 13:06

Morgen een team vol verassingen 

Dijk22-10-2023 om 15:02

Badkuip op goal ? 

Herman Badkuip22-10-2023 om 15:32

Heb vanmorgen lekker getraind Dijk, ben er klaar voor!

BROMBEER22-10-2023 om 15:31

Nope dijk .. geen nr 1 en geen nr 9 in basis morgen en een basisdebutant 

Herman Badkuip22-10-2023 om 15:34

Hidde Jurjus op doel en Kristian Lien in de spits! Basisdebuut voor Wouter Prins en Tika de Jonge?

Dijk22-10-2023 om 16:18

Ja als je niet presteert koppen gaan dan rollen. Beukers gaat spelen ? 

 

appie happie22-10-2023 om 18:46

Dat heet lef hebben..Verrips verdiend het om te banken..V Veen krijgt ook geen of weinig goede aanvoer..komt bij dat hij geen kopper is..3s4 kopballen gingen ver naast of over..vrijdag..

BROMBEER22-10-2023 om 15:51

Bijna goed baddkuipie

BROMBEER22-10-2023 om 19:31

Jurjus rente balker peersman prins hove pelupessy bacuna maatta postema en lien 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!