Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen en FC Emmen komen niet te scoren en spelen doelpuntloos gelijk

Door Sven Heikens 14 reacties

FC Groningen en FC Emmen hebben doelpuntloos gelijkgespeeld. In een wedstrijd met veel wijzigingen en waarin Groningen veel energie legde wisten beide ploegen niet te scoren. Zo eindigde Groningen - Emmen in 0-0.

Ten opzichte van de nederlaag bij De Graafschap een fors aantal mutaties in de basiself. Zo stond Hidde Jurjus onder de lat en moest Verrips op de bank plaatsnemen. Ook Van Bergen en Van Veen moesten op de bank plaatsnemen. Voor hen startten Prins en Lien. Määtä schuifde een linie door naar de linksmiddenpositite. Groningen startte in een 4-4-2 met Bacuna als rechtsmidden, Määtä als linksmidden en Postema - Lien in de spitsen.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Emmen. Basisdebutant Prins gleed weg, Mendes kon daarvan profiteren maar schoot in de 1-tegen-1 met Jurjus naast. Daarna kwam Groningen beter in de wedstrijd. De ploeg legde een tomeloze energie in de wedstrijd en jaagde Emmen nagenoeg overal af. Vooral op de linkerkant van Groningen viel dit op met Prins - Määta - Postema - Pelupessy. Eenmaal de bal veroverd, werden er vanaf de zijkanten voorzetten gegeven via metname Prins en Määtä. Maar in de afwerking stond het vizier nog niet op scherp. Lien kreeg nog een aantal kansen, maar kon het Hoekstra niet moeilijk maken. Vlak voor rust kreeg Emmen nog één grote mogelijkheid, maar Jurjus stond op zijn post. Jurjus viel verder niet echt op met reddingen, maar wel met zijn coaching, meevoetballenden kwaliteiten  en energie die hij weet over te brengen op de ploeg.

Na de rust was het spelbeeld nagenoeg gelijk. Groningen had het meeste balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet. Wanneer de bal verloren werd, zette de ploeg hoog druk om de bal zo snel mogelijk weer te veroveren. Na een minuut op 65/70 raakte de tank alleen bij de meeste spelers leeg, waardoor Emmen beter in hun spel kwam. Het leverde een aantal corners achter elkaar op, maar Jurjus wist zijn doel schoon te houden.  In de uiterste slotfase had Van Bergen nog dé kans op 1-0, maar zijn schot ging net naast. Zonde, want zo wist Groningen de ingebrachte energie en inzet niet om te zetten in drie punten.

Toch aardig wat aanknopingspunten gezien. Jurjus brengt achterin een stuk meer rust, wat uitstraalt op zijn verdediging. Prins speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en de wisselwerking met Määtä verliep goed, Määtä speelde ook een aardige pot en lijkt zich als een vis in het water te voelen op deze positie. Rest wel dat het nog ontbreekt aan scorend vermogen en creativiteit in de voorste gelederen op het veld.

Zondag nieuwe kansen, dan gaat Groningen op bezoek bij SC Cambuur.

 

Reacties:
Herman Badkuip24-10-2023 om 09:39

Doelpuntloos gelijkspel met veel kansen voor beide teams in de Hondsrugderby, eerste helft was voor een energiek en aanvallend FC Groningen en de tweede helft voor Emmen, die vóóral in het laatste kwart van deze wedstrijd dreigend waren. Bij FCG werden de meeste ballen veel direct naar voren gespeeld i.p.v. dat eindeloze gebrei tussen Radinio Balker en Marvin Peersman achterin. Een goed keepende én vooral coachende keeper Hidde Jurjens hield de achterste vier van FCG scherp. Moet zeggen dat de speelwijze van de mannen van Dick Lukkien mij goed beviel, alleen teleurstellend dat de opgelegde kansen er niet in gingen.....Invaller Thom van Bergen had dit duel moeten beslissen met twee dotten van kansen voor het doel van de sterk keepende Jan Hoekstra! Volgende week tegen Cambuur maar met een 4-4-2 samenstelling spelen met Kristian Lien én Kevin van Veen in de spits. Hoop wel dat de blessure van Marco Rente meevalt, want nóg een langdurig geblesseerde verdediger erbij kunnen wij niet gebruiken!

Roelofsky24-10-2023 om 09:52

Het was weer een soort casino voetbal gisteren het hots knots begonia voetbal komt voort uit te weinig kwaliteit... en wie is daar nog maar verantwoordelijk voor ??? de man die meent dat die alles kan....(Knudde)  O ja en stuur die van Veen gauw terug naar Schotland met zijn gelul... wegwezen

.24-10-2023 om 10:42

Van Veen is eerlijk en recht voor z'n raap. Niks mis mee. Misschien dom maar wel eerlijk. 

Het zou pas vreemd zijn wanneer hij tevreden zou zijn met zijn rol gisteren.

Even om de tafel gaan zitten en duidelijk maken dat er meer van hem verwacht wordt. Ook aangeven dat hij meer steun krijgt met een type als Lien om zich heen. Hij zal dan meer in scoringspositie komen.

Van Veen zal zich wel gaan aanpassen aan de eisen van Lukkien. Mocht Lukkien uberhaupt blijven...

Beetje geven en nemen niks mis mee. Incasseren en weer doorgaan.

Boerentrien24-10-2023 om 11:22

Ik heb me prima vermaakt gisteren. Fijn, dat het publiek direct floot, wanneer het gebrei achterin weer dreigde te beginnen. Er zaten hele leuke aanvallen bij en wij waren eindelijk weer eens grotendeels de bovenliggende partij.  De stijgende lijn, waar Lukkien het steeds over heeft, was nu wel zichtbaar. De enige teleurstelling was, dat er niet door ons werd gescoord. Maar als deze lijn zich voortzet, komt dat wel goed, denk ik. 

Dijk24-10-2023 om 11:49

Stijgende lijn hebben ze gewonnen? Als je wint dan maak je stijgende als je 3 - 4 wedstrijden tegen wint tegen een roda vvv clubs die boven je staan.  Maar niet en gelijk spel thuis volle bak. 

Boerentrien24-10-2023 om 12:33

@ Dijk. Met de stijgende lijn bedoel ik puur het spel zelf en de aantrekkelijkheid van de wedstrijd.. Uiteraard moet je thuis in een volle Euroborg winnen. 

Jandeb24-10-2023 om 11:30

Goede eerste helft van de FC. Had wel gescoord moeten worden. Tweede helft ging vermoeidheid steeds meer een rol spelen en de wissels maakten het ook niet beter. 
kevin van Veen m.i.terecht op de bank. Met Lien meer reuring in de zestien. Goede zet van Lukkien. En Van Veen moet meer bij zichzelf te rade gaan i.p.v zich verongelijkt te uiten voor de camera. Opmerkingen over vertrekken zaaien onrust. Deze statische, technisch beperkte spits lijdt aan een flinke dosis zelfoverschatting. Jurjus en Prins lichtpuntjes. Bacuna prima eerste helft. Hij zou zich wel eens wat vrijer kunnen voelen zonder de dominante Van Veen in het elftal. Ik zou zeggen voortborduren op deze basis.

 

Boerentrien24-10-2023 om 11:41

Bacuna ook wat afgeslankt, zag ik.Zal ook bijdragen aan betere prestaties.

RKR24-10-2023 om 11:49

Van Veen teert op een jaartje Schotland waarin alles lukte en is nu weer de gemankeerde speler die hij altijd was. Hij is gefrustreerd dat het niet meer zijn kant op valt want afdwingen kan ie niet. Hij jankt mij teveel en en blijft teveel hangen in zijn goede periode. Wordt niks, weg ermee.

Lien is niveau Derde divisie, maar probeert meer dan KVV. Hier zit het probleem, wat natuurlijk al seizoenen lang bekend is; gebrek aan scorend vermogen. Dat los je niet op door een KVV te halen die eens een blauwe maandag bij TOP goed presteerde, en een Lien die van een lager niveau komt. Emeran is in feite ook amateur of jeugd speler. Zo goed zijn die Engelse vertegenwoordigende elftallen helemaal niet. 

Ik denk dat onze achterhoede op zich wel top KDD moet zijn, met Rente die ED waardig is maar vaak op verkeerde positie wordt gebruikt. Middenveld met Hove en Bacuna zou beter moeten zijn dan dat ze nu laten zien. Onze aanval echter is rechterrijtje KKD.

 

Dijk24-10-2023 om 11:56

Hier zit het probleem wie heeft de spelers gehaald en gescout zit daar niet het probleem? Gudde Beuving Veldtmate Lukkien langerler bekijken en data scouten toch. 

Maar hoe goed Emeran binnen kwam daar is inmiddels niks méér van over. 

Rente die bewijst dat hij mee kan. 

.24-10-2023 om 12:12

Emeran is Fransman...heeft niks te maken met “Engelse vertegenwoordigende elftallen”.

Deze jongen kan heus een actie maken. Heeft amper volledige wedstrijden gespeeld voor de FC. Heeft tijd nodig. Juist een speler met actie op de flank hebben we nodig. Deze actie heeft hij. Echter in het huidige elftal met weinig drang naar voren zal hij weinig ballen krijgen. Idem het probleem met Van Veen. Er is veel te weinig actie naar voren.

Gisteren was vreemd. De eerste helft volle bak aanvallend voetballen en dat zonder Van Veen. Wanneer Van Veen wel wordt opgesteld dan gaat de FC de nadruk leggen op het verdedigen. Omgekeerde wereld. En dat alles onder het mom van Van Veen kan geen bal vast houden.

Zet Lien naast  Van Veen om de ballen vast te houden en zo kan Van Veen meer en meer in stelling worden gebracht.

Hgz24-10-2023 om 13:36

Ik heb lien niet 1xkeer een bal vast zien houden. En het is ook niet een speler die veel zal scoren. Onbegrijpelijk dat je je topscorer op de bank zet

Rob197024-10-2023 om 17:06

Emeran, is geblesseerd geweest, traint zich weer op en doet dat inmiddels op een ander niveau. Emeran kwam binnen uit de voorbereiding bij Manchester, zijn trainingsintensiteit lag daar vele malen hoger dan in Groningen, dat is te zien aan zijn manier van starten, sprinten en balbehandeling, ver weg van het moment dat hij binnenkwam.

Hgz24-10-2023 om 13:34

Valt mij tegen dat de supporters geen verhaal halen bij  de verantwoordelijken.  Ze staan 12 e kkdivisie!!! en iedereen vind het best volgens mij. Denken allemaal komt wel goed met deze mensen. Nou geloof mij,  we komen er de komende jaren niet meeer uit die kkdivisie als er niks veranderd. Waarschuwingen zijn  er genoeg geweest van diverse voetbalkenners. Maar ja wordt niks mee gedaan. We leggen ons er maar bij neer. Gaan genoeg naar stadion, zingen en klappen. Snel tevreden.

Dijk24-10-2023 om 13:44

Struisvogels.

 

Zie Roda, Nac.

BROMBEER24-10-2023 om 13:59

het probleem ligt in het feit , dat geen enkele aanvaller van fcg technisch onderlegt is. alle bal aanames zijn beroerd( geldt voor merendeel van de  spelers, niet alleen aanvallers) , niet 1 aanvaller kan uit het niets  met een actie iets creeeren om zo in overtal te komen, 0 komma o creativiteit op het middenveld dus geen steekpasses met diepte, alles gaat plichtmatig en zonder dreiging , aanvallers zijn niet complementair aan elkaar en de meeste kunnen alleen maar draven, postema, lien, van bergen en kunnen beter op atletiek gaan, komen nog geen cornervlag voorbij en verdedigers zouden moeten inschuiven om zo overtal te creeeren op het middenveld maar ipv daarvan zakt pelupessy tussen zijn centrale verdedigers uit , om ruimte te maken voor de lopende mensen, maar die zijn er niet!  De wil is er wel, maar ontbreekt gewoon aanvallend gezien aan kwaliteit en gogme. Al met al stevie wonder had nog betere spelers gescout , dan dit zootje op de scouting bij elkaar.

Dijk24-10-2023 om 14:48

En nog niemand wordt er op afgerekend. Gudde Langeler Beuving NIET. En zo blijven ze nog jaren in de KKD. En net wat Hgz wordt gewoon geaccepteerd.  Bij 020 doen ze beter. Supporters accepteren geen Steijn méér. En is weg. 

Twee punt.24-10-2023 om 15:09

Ik zou zeggen, waag er eens een e-mailtje richting Gudde aan, misschien helpt het wat. Hier op dit forum alles te beweren wordt, door de technische dienst toch niet gehoord/gelezen. Trouwens bij 020 hebben ze een fanatieke supportersclub die wordt gehoord door de club. Hier bij FC-GRONINGEN hebben ze ook een supportersclub maar die zijn door Gudde en co. In slaap gesust met mooie beloftes waar tot op heden nog niets van terecht is gekomen. Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven. O,zo!!!

marcelfcg24-10-2023 om 14:24

Tevreden met de inzet maar dat de pijp na 70 minuten leeg is geeft te denken.

Conditioneel is het dus niet in orde. Verantwoordelijkheid trainer. Minder vrij en meer trainen lijkt mij het devies.

Bacuna speelde zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer en maakte zijn oproep waar dat de oudere spelers op moeten staan. Ook Rente speelde prima en zelfs routinier Pelupessy was nuttig als stofzuiger. Keeper een flinke verbetering.

Maar onbegrijpelijk on Van Veen op de bank te laten. Die moet helemaal gek zijn geworden dat er ineens wel ballen voor de pot terecht kwamen. En dan op het moment dated pijp leeg is en er ook geen voorzetten meer komen wordt Van Veen wel ingebracht. Van Veen en Lukkien komen vast niet op elkaars verjaardag.

Rob197024-10-2023 om 17:18

Van Veen werd na van Bergen in het veld gebracht, dat had nergens iets mee te maken vertelde Lukkien, jaja. Ook dit was een statement naar van Veen toe. Vind ik persoonlijk ook niet sterk. Helemaal dat hij wel bewezen heeft dat hij kan scoren, wat de spelende jonkies, nog niet kunnen zeggen. Lien, Postema, van Bergen, Abraham, Valente, hebben de grootste moeite om tussen de palen te schieten. De laatste kans van van Bergen, moet als invaller een doelpunt zijn, mits je kwaliteit genoeg hebt. Laat dat nu eens het grootste probleem zijn.

Sammy24-10-2023 om 23:30

Mee eens marcel. De manier waarop FC speelde kost enorm veel energie. Is vast wel tijd voor onze profs om meer op conditie te gaan trainen. Bacuna, door mij vaak bekritiseerd, vond ik gisteren echt goed. Zelfs Pelupessy verbaasde mij. Dat je de wedstrijd niet wint komt omdat je gewoon te weinig kwaliteit voorin hebt. Postema en zeker van Bergen komen tekort. Lien ben ik ook nog niet van onder de indruk.  Jurjus laat meteen zien waarom hij in de goal moet staan. Snellere voortzetting en coachend veel beter dan Verrips. En dan mag Kevin van Veen ook nog een paar minuten invallen terwijl de FC zwaar onder druk staat. Die gast moet ondertussen wel gek worden van Lukkien.  Hoop alleen niet dat Lukkien denkt dat hij nu op de goede weg is met zijn team want dat we tegenwoordig al teverden mogen zijn met thuis een gelijkspel tegen FC Emmen zegt genoeg over het gebrek aan kwaliteit in dit team. 

TirolBeuk24-10-2023 om 16:23

Een grote puinhoop en als klap op de vuurpijl ook nod eens Joey Kooi als verpester ............

Marco24-10-2023 om 17:50

Onbegrijpelijke blunder dat je je topscoorder niet opsteld. In een derby en richting een concurrent had je een noodzakelijke stap omhoog moeten zetten. Nu weer verliespunten in een toch al dramatisch competitieverloop. 

King Poffel24-10-2023 om 21:08

Doorbewegen!

BROMBEER24-10-2023 om 22:17

Komt dat  de bestuurders  van de supportersclub allemaal dikke vriendjes zijn met wouter guddeven zijn krokodillenvemde. 

Fan op afstand26-10-2023 om 10:18

Had begrepen via een post op dit forum dat er afgelopen dinsdag crisesoverleg geweest zou zijn. Weet iemand of dat heeft plaatsgevonden en zoja of er wat uit gekomen is?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!