Matchday! FC Groningen hoopt goede lijn voort te zetten tegen VVV Venlo

Door Sven Heikens 21 reacties

Matchday! FC Groningen speelt vanavond in de eigen Euroborg tegen VVV Venlo. Een opnieuw belangrijke pot waarin Groningen de stijgende lijn kan doorzetten tegen een ploeg die net boven de FC staat op de ranglijst van de KKD

FC Groningen

Groningen is bezig aan een alleraardige reeks. Tegen Roda JC was het spel al beter, maar wist het zichzelf niet te belonen. Tegen Eindhoven gaf Groningen nagenoeg niets weg, maar kwam de bevrijdende 2-1 pas aan het eind van de wedstrijd en tegen Jong AZ was Groningen van begin tot eind heer en meester in Wijdewormer.

Groningen zal vanavond met dezelfde elf namen aan de aftrap staan, als afgelopen maandag tegen Jong AZ

Jurjus; Rente, Balker, Peersman, Prins; Hove, Pelupessy; Schreuders, Valente; Van Bergen en Postema.

Kevin van Veen is er vanavond niet bij. De spits keert voor onbepaalde tijd terug naar Schotland, alwaar zijn vriendin op bevallen staat. Daleho Irandust is een twijfelgeval.

VVV Venlo

De gasten uit Venlo zitten in een dipje. De ploeg van Rick Kruys begon erg goed aan het seizoen, maar van de laatste zes officiële wedstrijd wist de ploeg nog maar één keer te winnen. De Venlonaren staan op dit moment één plekje boven Groningen.

Net als Groningen heeft ook VVV Venlo een erg jonge ploeg. Afgelopen zomer kwamen zorgelijke berichten naar buiten wat betreft de financiële huishouding van VVV. Venlo moest met een lege portemonnee de transfermarkt op en kende een aardige transformatie. Zo kwam ook Jan de Boer (ex-Groningen) bij VVV Venlo terecht.

Aftrap vanavond in de Euroborg is 20.00 uur voetbal. Hopen op een hartverwarmende pot voetbal op deze 1e december.

grunn196701-12-2023 om 07:04

Dezelfde energie en passie van de vorige 3 wedstrijden, dan moet het goed komen.

Herman Badkuip01-12-2023 om 08:42

Vanavond in de Euroborg tegen VVV uit Venlo moeten alle spelers van trainer Dick Lukkien weer met z'n allen strijden voor een goed resultaat! Waarschijnlijk met dezelfde elf van afgelopen maandag tegen Jong AZ, never change a winning team! Als 't écht moet kan Lukkien altijd nog na de rust op tijd zijn verse krachten inbrengen! Forza FC Grunn!  Lekker vroeg storen én scoren!

.01-12-2023 om 10:45

Ook weer zo'n tegenstander die makkelijk een doelpunt maakt in uitwedstrijden. Ze krijgen ze ook erg makkelijk tegen trouwens.

Die Smans is wel handig op het middenveld/aanval trouwens. In de gaten houden.

Moet goed te doen zijn voor de fc.

3-1

Euroborg01-12-2023 om 15:03

Ben benieuwd of FC Groningen de stijgende lijn van de maand november kan doortrekken....de laatste vier wedstrijden hebben de spelers van trainer Dick Lukkien niet verloren. Hoop dat onze youngsters het thuispubliek in de Euroborg weer gaat verwennen met een aantal goals.

Durovski01-12-2023 om 17:54

Ben benieuwd hoe het tegen een echte tegenstander gaat. Ik verwacht dat we winnen en hoop op een hartverwarmende wedstrijd zodat we niet bevriezen vanavond.

Jandeb01-12-2023 om 21:33

Lager dan Emmen, lager dan Cambuur. Eens de Trots vh Noorden, en nu.......

Twee punt.01-12-2023 om 22:04

Niet zo zeuren,joh. We zijn nog niet eens op de helft van de competitie.

Herman Badkuip01-12-2023 om 22:01

Wat een negativiteit zeg....we hebben weer gewonnen hoor! Derde zege op rij met schitterende goals van Laros Duarte en Jorg Schreuders.

Twee punt.01-12-2023 om 22:02

Three points.............yes!!!!!!!

Euroborg01-12-2023 om 22:10

Heerlijke wedstrijd met veel kansen voor de spelers van FC Groningen, vooral in de tweede helft hebben de mannen van Dick Lukkien gedomineerd. Een fantastische Laros Duarte na de rust, strooide met geweldige passes en scoorde een schitterende goal! Laten wij hopen, dat Laros Duarte fysiek al zover is, dat hij de komende wedstrijden in de basis kan starten!

appie happie01-12-2023 om 22:17

Maar  Postema en Valente  zijn geen echte spitsen..ze missen finesse en rust,overzicht voor de goal!

Alles zo hard mogelijk schieten..slaat nergens op..we hebben een koele afmaker nodig...dan wordt alles veel makkelijker..

frankism01-12-2023 om 22:27

mooi om te zien dat goals nu zo uitbundig met de fans gevierd worden. Duarte draait zich om, en gaat richting het publiek.

Voetbalgek01-12-2023 om 22:49

groningen had het de eerste helft heel zwaar. 2de helft had VVV niks meer te vertellen. Het knopje is om en de kans is groot dat dat komt door onze jonge jongens! (Niet omgeven bij een tegen slag). Het kwartet: van Bergen, Postema, valente en Schreuders bevalt mij wel. Wel moeten de eerste 3 even scherper worden voor de goal maar dat komt wel. Zet er 2 voetballers achter in de vorm van Hove en duarte. En je hebt een leuke ploeg. Achterin staat het nu ook prima. Jurjus doet ook keurig zijn taken en brengt rust in de verdediging. Maar ja....... 3 zwaluw's maken nog geen zomer. Het is nu een kwestie van door pakken!

Twee punt.01-12-2023 om 22:53

Tis eerst nog winter en die zwaluwen komen later wel. Telstar is het volgende slachtoffer.

ChiChi01-12-2023 om 22:58

Zeer verdiende overwinning met hele mooie goals van Duarte en Schreuders.

Ik heb het al vaker gezegd maar het is zorgelijk dat onze ren je rot spitsen haast nooit scoren en

Valente nog veel tekort komt op dit niveau.

Nu maar eerst genieten en volgende week tegen Telstar maar weer 3 punten!

En hopen dat Duarte snel helemaal fit wordt voor een hele wedstrijd.

Sammy01-12-2023 om 23:00

Eerste helft niet best waardoor je ook nog weer op een waardeloze manier op 0-1 komt. Hands van VVV. Pas na 35 minuut het eerste kansje. Tweede helft een geheel ander FC waarbij het in de eerste kwartier al op voorsprong had moeten komen maar helaas zoals gebruikelijk waren de 4 kansen niet aan onze spitsen besteed. Twee prachtige goals van Duarte en Schreuders zorgen voor de winst waardoor je met "maar" 2-1 wint. Een bal hoeft maar verkeerd te vallen en je verliest weer punten. Hoop echt dat er in de winterstop 2 vervangers komen voor van Bergen en Postema, de eerste is er nog niet klaar voor en de tweede zal het nooit leren.

Durovski01-12-2023 om 23:03

Nou met de hakken over  de sloot. De 1e helft was bagger met weer een onnozele tegengoal en alleen maar puddingschoten op de goal. (Met deze voorhoede gaan we niet promoveren). Gelukkig kwam de 2e helft Duarte er in en liet hij zien de beste speler te zijn en hadden we geluk met een mooie plek voor de vrije trap. Gelukkig 3 punten en volgende week en en tegen MVV nog een keer. Dan in de winterstop twee doelpuntenmakers halen voor de eindspurt naar de 2e plaats. Forza FC

.02-12-2023 om 00:14

De Fc is echt gegroeid in het creëren van kansen. Daarin veel beter geworden. Erg belangrijk want dat was een probleem. Heel goed zoals ze dat nu doen.

Wanneer je veel kansen creëert dan ben je goed op weg want dat is de basis van meer en meer goals.

Nu nog meer verzilveren, veel meer. Dat blijft lastig maar ook dat gaat steeds beter.

Achterin geven we nog wel te makkelijk goals weg.

BROMBEER02-12-2023 om 08:38

Creëren van kansen zeker, maar wat een ongelofelijke kuitspitsen hebben wij, wat hebben ze een kansen nodig . 1 op1 met de keeper missen ze bijna altijd.  Postema  in cruciale wedstrijden  zoals roda ui,t dordt thuis, Eindhoven thuis en ook gisteren  enorme kansen gemist.. hardlopen kan ie , maar voor de rest om te grienen.

grunn196702-12-2023 om 08:00

Weer een overwinning, hele maand november niet verloren. Samenvatting gezien en wedstrijd statistieken gelezen.

Op basis daarvan dik verdiend gewonnen. 2e helft was goed, scoren blijft nog lastig, de subtop inmiddels in het vizier.

Dick is goed bezig met de jonkies, vooral Schreuder maakt snel progressie.

Dit jaar nog Telstar en Mvv, 4 punten zou mooie afsluiting zijn.  FC zal ongetwijfeld nog wel eens op zijn bek gaan. Voetbal ia weer leuk om naar te kijken.

no guts no glory03-12-2023 om 15:15

Dit jaar ook nog jong Utrecht thuis.

Bombarda779102-12-2023 om 10:59

Twee geweldige doelpunten gezien, dat kan niemand ontkennen. En Duarte solliciteert naar een basisplaats. Alleen al op basis van die dribbel richting de achterlijn, zonde dat Valente die pass niet bekroont met een doelpunt. Op de een of andere manier valt de puzzel van het eindspel nog niet in elkaar. Maar de werklust die ze op de mat leggen, compenseert de kwaliteit. Resultaat is het product van talent x motivatie. Als je wat minder talent hebt, kun je met hard werken toch heel ver komen. En dat doen ze, hard werken. En daarom ben ik blij om supporter van de FC te zijn.

Nu nog de selectie afbouwen van 29 man naar 22 man in de winterstop. Er moet toch gesnoeid worden. Geef ze maar voor dumpprijzen weg, dan heb je in ieder geval minder grote post aan salariskosten. Hopelijk zit er elders een datascout die ook wat in Abraham, Irandust en dat soort jongens ziet. Dan zijn wij er vanaf.

We staan nu 7 punten achter op de nummer 2. Wie weet...

Nachtwacht02-12-2023 om 11:05

Blij dat het vertrouwen weer een beetje terugkomt in de ploeg. Pelupessy was niet voor het eerst zand in de motor.

Ik geniet wel van het enthousiasme tweede helft, ook bij het vieren van de goals... als ploeg. Dat heeft Dick in ieder geval voor elkaar gekregen.