Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen krijgt uitstel voor duel met Emmen in verband met uitbraak virus. Update 7 februari

Door Sven Heikens 11 reacties

FC Groningen heeft uitstel gevraagd voor het duel van komende vrijdag met FC Emmen. Liefst 20 selectie- en stafleden zijn namelijk geveld door ziekte. Langeler reageert bij RTV Noord: "Vandaag waren er slechts zes spelers aanwezig". Donderdag volgt uitsluitsel

Update donderdag 17:26: Zowel Stefan Bleeker als de Keuken Kampioen Divisie melden op twitter dat de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Emmen voor morgen is uitgesteld in verband met het aantal zieken bij FC Groningen. 

In overleg met alle partijen zal gezocht worden naar een nieuwe datum om deze wedstrijd in te halen.

 

Update 7 februari:

FC Groningen meldt dat de de uitwedstrijd tegen Emmen wordt ingehaald op paasmaandag 1 april om 14:30. De reeds verkochte tickets zijn geldig voor deze wedstrijd. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen of willen die datum dan kan je tot en met zondag 3 maart het ticket annuleren. Vul hiervoor het formulier in op deze website: https://www.fcgroningen.nl/annuleren-tickets-fc-emmen/

Reacties:
Herman Badkuip17-01-2024 om 18:38

Lijkt mij duidelijk, dat wij met slechts 10 fitte selectiespelers niet tegen FC Emmen kunnen voetballen, maar misschien heeft de KNVB daar schijt aan? Oók de wedstrijd van maandagavond tegen Jong Ajax zal wel komen te vervallen.....lijkt mij niet dat onze spelers dan hersteld zijn.

Sammy17-01-2024 om 19:21

Zou me niets verbazen als de KNVB daar inderdaad schijt aan heeft, Jong Ajax gaat sowieso wel door denk ik. Mocht het het Norovirus zijn ben je meestal na twee dagen grotendeels opgeknapt. Dat je dan niet echt fit bent voor een wedstrijd is een ander verhaal. Mocht de FC geen uitstel krijgen hoop ik toch echt dat die gasten daar in Zeist allemaal aan de schijt raken.

appie happie17-01-2024 om 19:28

Dan zou ik er heen gaan en hun besmetten!

Tuurlijk wordt sws Emmen uitgesteld,Ajax zal vrijdag wel worden beslist.

Dit is zo'n besmettelijk 4rus,dat iedereen die bij een besmet persoon in de buurt komt,hezelf zeker krijgt.

Dus zou me niet verbazen of Excelsior krijgt er ook mee van doen!!

Herman Badkuip17-01-2024 om 20:36

Als ik 't goed gelezen heb, waren veel spelers van Excelsior al ziek tijdens hun trainingskamp in Allicante.....misschien hebben zij de spelers van FCG wel besmet?

Bombarda779117-01-2024 om 21:48

De KNVB kennende zullen ze het verzoek wel afwijzen. Als we ajax waren geweest, dan was het waarschijnlijk snel in kannen en kruiken. Zo werkt dat altijd. 

Mocht de KNVB de FC toch verplichten om te gaan voetballen, blijf dan thuis en doe het schriftelijk af met 3-0. Dan maken wij ook een statement. 

appie happie17-01-2024 om 23:23

Zul je zien dat we Foruna loten..

Marco18-01-2024 om 00:25

Cambuur moest ook tegen Vitesse spelen toen hun spelers ziek waren. Tv gelden zijn bij de sportbonden belangrijker dan de gezondheid van de sporters. 

Fan op afstand18-01-2024 om 11:49

Volgens FCUPDATE.NL zou de FC nog steeds Ruis Mendez op willen halen bij Emmen 

appie happie18-01-2024 om 11:58

Lukkien wil m graag..belt elke week nog met hem volgens X.

Ik zou Kriwak( Dordt) en Echouari( oid Telstar)

Proberen te halen..Mendes is te blessure gevoelig..

val18-01-2024 om 12:40

Wanneer de club hiervoor geen uitstel krijgt dan heeft iedere soortgelijke aanvraag in de toekomst geen kans van slagen.

Deze week is voor FCG overigens wel een goed nieuws show. Eerst de overwinning op Excelsior en daarna het positieve nieuws op financieel gebied. De transfer van Balker levert de club liefst 1,35 niljoen plus bonussen e.d. op. Opvallender is het nieuws over N'Gonge en mogelijk Matusiwa. Het DVHN rept over een doorverkoopvergoeding van 1,65 miljoen voor N'Gonge uitgaande van transferbedrag van 19 miljoen. Andere berichten geven 18 miljoen aan; hij zou eerder voor ongeveer 250/k verkocht zijn aan Hellas Verona. Dit zou betekenen bij 10% een vergoeding voor FCG van 1,77 miljoen. Hierbij kan woreden gevoegd de solidariteitsvergoeding (voor de opleiding)en het totale bedrag komt uit 1,9 miljoen. Voor Matusiwa geeft het DVHN aan dat de doorverkoopvergoeding 1,5 miljoen is. Bij 15 % van de genoemde bedragen (15 miljoen -/-4 miljoen) is de vergoeding 1,65 miljoen. Dit bedrag kan ook vermeerderd met een solariditeitsvergoeding en is dan totaal 1,8 miljoen. Rekenfout of toch niet? In ieder geval kan een KKD club niet iedere week 5 miljoen tegemoet zien.

Belangrijker is dat Pomp maar ook Bleeker zo weinig kritisch zijn naar Kevin van Veen. Wel een heel verhaal over zijn moeilijke vliegreis maar geen enkele vraag richting van Veen over zijn trainingsarbeid in Schotland. Er mag toch verwacht worden van de mogelijk best betaalde speler van FCG dat hij zijn conditie daar op peil houdt. FCG heeft hem goedbedoeld een maand betaald verlof gegeven en als dank traint de praatjesmaker nu bij de onder 21. Dick Lukkien zal waaarschijnlijk liever vandaag dan morgen afscheid van hem willen nemen. Het enige wat Gudde cs nu nog weerhoudt is het boekverlies van 600/k en de hoop dat er toch nog een redelijk acceptabele oplossing komt.

De roep van supporters om aanvallende versterkingen is duidelijk gehoord. Volgende week presenteert FCG haar 1e versterking.

King Poffel18-01-2024 om 14:09

En doel je dan op Mendes of een andere speler? Edit: Of bedoelde je Eddachouri?

En helemaal met je eens over Van Veen. Toch zou ik liever een boekverlies van 6 ton hebben dan hem nog 1,5 miljoen aan salaris uit te betalen tot einde van zijn contract (Mocht het salaris ook echt 6 ton p/j zijn) want dan ben je alsnog alleen maar duurder uit. Enfin, hopen dat er een andere club nog een beetje voor hem over heeft.

Marco18-01-2024 om 13:16

Vind het Van Veen verhaal maar vreemd.

Of er echt sprake is van een conditie achterstand is als supporter maar lastig te bepalen. Wellicht spelen er andere dingen. 

Zelfs als Van Veen conditioneel achterstand heeft, had hij gewoon mee genomen moeten worden naar Excelsior. Want bij een strafschoppenserie is hij een zekerheidje. 

Het afjagen kost ook veel extra energie. Een Roy Makaay zette nooit een stap teveel, spaarde zijn krachten; maar loerde een hele wedstrijd op een mogelijkheid om deze af te ronden. 

 

 

 

Herman Badkuip18-01-2024 om 16:59

De meerwaarde van Kevin van Veen voor het team van FCG is nihil.....je kan 't volgens mij niet maken tegenover de andere selectiespelers, dat hij in de wedstrijd de kantjes er vanaf kan lopen. Ook Kevin van Veen moet minstens dezelfde energie leveren als de andere spitsen, die de hele wedstrijd hun tegenstanders afjagen! En Marco, jij wil een topspits als Roy Makaay [Vitesse Arnhem, Dep. La Coruna, Bayern München en Feijenoord] toch niet vergelijken met onze Kevin van Veen, die alleen in de eerste divisie in Nederland én derderangs Schotse teams heeft gespeeld?

Stadjer8118-01-2024 om 19:42

Zet die Van Veen uit je hoofd.

Die jongen is niks en wordt ook niks. Meteen al toen hij landde is hij met de media gaan praten, hij heeft wel 29 goals gemaakt vorig seizoen en heel Schotland zit achter hem aan. Het is een huilebalk en conditioneel vond ik hem in zijn basisbeurten al verschrikkelijk trouwens. De club moet gewoon zijn contract verscheuren indien mogelijk. Naast dat ie niet goed genoeg is en niet in het systeem past is ie ook op leeftijd, drukt ie zwaar op de salarispost en lijkt hij mij een bron van onrust gezien zijn constante gejammer in de media.

 

Als heel Schotland achter hem aan zit, please, neem hem over. desnoods huur met salaris overname tot einde contract.

 

 

King Poffel18-01-2024 om 17:31

De enige juiste beslissing om het niet door te laten gaan!

De FC zit achter Eddahchouri van Telstar aan.

appie happie18-01-2024 om 18:09

Precies  die wil ik ook!! Roep ik ook ff...

Herman Badkuip18-01-2024 om 19:16

Zakaria Eddahchourri naar FCG, dat zou geweldig zijn....zijn naam is op deze Boerenmachtsite al vaker genoemd! Zouden ze dan toch eens een keertje luisteren naar de échte supporters van FCG? Denk dat Jakob Klompien de spits van Telstar heeft benaderd!

Boerentrien18-01-2024 om 18:45

Ik had van Emmen wel wat meer begrip verwacht voor het uitstellen van de wedstrijd. 

Herman Badkuip18-01-2024 om 19:18

Terecht dat de wedstrijd tegen Emmen vanwege medische redenen wordt uitgesteld.....kans op meer besmettingen met het Norovirus was erg groot, óók voor de spelers van Emmen!

Herman Badkuip07-02-2024 om 18:39

Emmen tegen FC Groningen op paasmaandag 1 april....zal toch géén grap zijn?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!