Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen treft Fortuna Sittard op 8 februari in kwartfinale beker

Door Sven Heikens 12 reacties

FC Groningen weet wie zijn tegenstander is in de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi. De ploeg van Lukkien heeft een thuiswedstrijd met Fortuna Sittard geloot. Een affiche waarin veel oude bekenden terugkeren naar Euroborg. Oud-trainer Danny Buijs en assistent Adrie Poldervaart, spits Kaj Sierhuis, de door de FC verhuurde Ragnar Oratmangoen en de onlangs vertrokken Michael Verrips.

FC Groningen communiceert dat de wedstrijd tegen TOP Oss is verplaatst naar zondag 11 februari in verband met de bekerwedstrijd op donderdag 8 februari tegen Fortuna Sittard. Deze wedstrijd begint om 8 uur. Kaarten kun je hier kopen. Let op!Koop jij je stoel terug via je seizoenkaart? Dan moet je dat via Mijn reserveringen doen.

Reacties:
appie happie21-01-2024 om 11:30

Ik denk dat deze tegenstander ook te doen is voor ons..

En met een beetje gunstige loting geen psv,feyenoord dan kunnen we zomaar eens de finale halen.

 

Oja is wedstrijd van.morgen al afgelast?

Kunnen zeker nog geen fitte 11 opstellen!

Hopelijk gaat het morgen niet door.

campesino21-01-2024 om 12:34

Appie, ik ben het vaak met je eens, maar die wedstrijd van morgen uitstellen? Die gasten waren dinsdag/ woensdag ziek. Dan ben je 1-2 dagen aan de schijterij en de volgende dag ben je weer het mannetje. Ok, misschien hadden die mietjes van vorig jaar een week nodig om weer een beetje te kunnen trainen, maar dat jonge spul wat we nu hebben, met postema en van bergen voorop vreten morgen het gras weer op. No problem.

appie happie21-01-2024 om 12:56

Zag dat iedereen op training was behalve Bacuna...maar fit is anders...ik hoop dat je gelijk hebt!! Wellicht valt het mee..maar zoals de FC speelt kost heel veel energie en dat hebben ze denk ik nu nog niet.

Boerentrien21-01-2024 om 13:22

Ik ben ook bang, dat een aantal spelers nog wel naweeën zal ondervinden van het norovirus. Het team zal er zeker wat door verzwakt zijn. Maar lijkt me onvoldoende reden om de wedstrijd van morgen uit te stellen.

Herman Badkuip21-01-2024 om 12:45

Wordt vast en zeker een mooi bekerduel tegen Fortuna Sittard, denk dat de teams linkerrijtje KKD én rechterrijtje Eredivisie elkaar niet veel ontlopen. Fijn weerzien met veel bekenden én misschien een strijd tussen de broertjes Laros en Deroy Duarte, als zij niet meer aan 't voetballen zijn om de Africacup. Morgenavond eerst tegen Jong Ajax, mag toch aannemen dat de meeste spelers van FCG hersteld zijn. Voordeel voor ons is misschien, dat de talenten van Ajax er dit weekend al een zware pot op hebben zitten tegen Willem II! 

Stadjer8121-01-2024 om 14:08

Eindelijk een thuisduel. En je kunt het slechter treffen dan Fortuna. Denk niet dat we favoriet zijn, we spelen niet voor niets een niveau lager, maar we zijn ook niet kansloos. Excelsior staat boven ze op de ranglijst, voor wat het waard is.

Marco21-01-2024 om 15:50

Bijzondere wedstrijd dat Danny Buijs weer langs komt. Buijs kreeg in de zomer 2022 van het publiek een staande ovatie omdat hij meerdere seizoenen het maximale resultaat wist weten te halen. De directie en een deel van het publiek wilde anders en attractiever. Inmiddels staan we 8ste in de kkd, met een straatlengte achter de koploper. Benieuwd wat de vertrekkende Gudde en Buijs aan elkaar te melden hebben.

Verder bij Fortuna meerdere spelers met een Groningen verleden. 

Fortuna heeft meer kwaliteit, maar misschien zit het mee. 

Bombarda779121-01-2024 om 21:55

Ja mooie kerel die Buijs! En prima loting. Wie weet... Mooi dat Postema ook gewoon zegt dat je meedoet om te winnen. Ja vaak lukt hiet niet. Maar je moet wel gewoon proberen. Valt me mee van KNVB dat ze Emmen uit hebben afgelast. Jong ajax is goed in vorm. Ben er niet gerust op. We gaan het zien. 

no guts no glory21-01-2024 om 22:19

Heb een goed gevoel voor komende week. We gaan uit van Jong Ajax winnen met 0-2 en vervolgens winnen we ook van Jong AZ. 

no guts no glory21-01-2024 om 22:27

Groningen zal weinig geheimen hebben voor Fortuna Sittard. Adrie Poldervaart was ongeveer een maand voor de winterstop tijdens een wedstrijd op Noord. En toevalligerwijs was Danny Buijs een week later ook tijdens een wedstrijd van de FC op Noord samen met zijn zoon. 

no guts no glory21-01-2024 om 23:28

Gevaarlijkste aanvaller van Fortuna: Noslin wordt waarschijnlijk de opvolger van Ngonge bij Hellas Verona. Doet ie mooi niet mee tegen ons. 

marcelfcg24-01-2024 om 19:10

En wordt vervangen door Da Cruz die wij dan weer goed kennen.

Fan op afstand25-01-2024 om 10:54

We hebben nu met Mendes een extra troef tegen FSC maar gaat Zakaria ons ook helpen? Volgens een post op FCGforum zijn de contractonderhandelingen vast gelopen en moet men opzoek naar een andere creative speler.

ChiChi25-01-2024 om 13:02

Op het FCG forum wordt vermeld dat die spits van Telstar niet komt.

Met Telstar hadden ze wel een overeenkomst maar met de speler zelf kwamen ze er niet uit.

Stefan Bleeker meld het ook op Twitter, tevens zegt hij dat er een Deense keeper op proef is.

Thomas Portugal25-01-2024 om 16:51

Net naar het praatje met Lukken geluisterd op het FCG kanaal voorafgaand aan de wedstrijd met jong AZ,  Hierin maakt hij duidelijk dat Rui Mendes op alle posities voorin kan spelen. Precies wat we nodig hebben.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!