Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Dordrecht - FC Groningen

Door Vincent Duitsch 30 reacties

Matchday! Na een rustige transferdeadlineday waar enkel nog Kevin van Veen op huurbasis is vertrokken naar Kilmarnock treedt onze FC vanavond om 20:00 aan in en tegen Dordrecht.

FC Groningen

Met een 4-1 winst tegen Jong AZ reist Groningen met vertrouwen af naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen de Schapenkoppen.

Laros Duarte is met Kaapverdië nog actief op de Afrika cup en moeten we dus nog even missen. Ook Leandro Bacuna is nog afwezig gezien deze wedstrijd voor hem nog net iets te vroeg komt aldus Lukkien.

De opstelling zal dus vermoedelijk dezelfde zijn als tegen Jong AZ en dat zijn de volgende spelers:

Jurjus, Prins, Peersman, Blokzijl, Rente, Valente, Hove, Pelupessy, Schreuders, Postema, van Bergen.

 

FC Dordrecht

Dordrecht staat met verassend op een 6e plek in de Keuken Kampioen divisie. Afgelopen maandag speelden zij met 2-2 gelijk tegen Jong Ajax waar zowel trainer Michele Santoni en Antef Tsoungui rood pakte. Zij zullen in ieder geval niet aanwezig zijn.

In de gehele geschiedenis van beide clubs hebben wij 33 keer tegen elkaar gespeeld waar 3 keer Dordrecht de winst pakte, 6 keer een gelijkspel en 24 keer winst voor Groningen. Volgens de statistieken zou dit dus een overwinning voor Groningen moeten zijn. Je weet het echter nooit maar de 361 supporters in het uitvak gaan het meemaken.

Zien we vanavond de 14e ongeslagen wedstrijd op rij? Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip02-02-2024 om 09:04

Na een voor FCG vrij rustig verlopen wintertransferperiode, alleen Radinio Balker verkocht én Rui Mendes opgepikt in Emmen, gaan wij vanavond weer voetballen in de KKD met een lastige uitwedstrijd tegen een concurrent om de bovenste plekken, FC Dordrecht! Waarschijnlijk weer met dezelfde vechtmachine als afgelopen vrijdag thuis tegen Jong AZ, never change a winning team, want gelukkig zijn er géén jonge talenten de deur uitgegaan! Wij staan er goed voor in de strijd om de derde periodetitel én hebben plek 2 in het vizier! Mochten wij vanavond een resultaat halen, kunnen we weer dichter naar de directe promotieplaatsen toegroeien, want ook Willem II, Roda JC, De Graafschap, NAC en Cambuur hebben dit weekend geen makkelijke duels! Weer gesteund door een groot aantal fanatieke supporters, maar liefst 361 in het uitvak, gaat het team van trainer Dick Lukkien er vanavond weer voor! Zal niet gemakkelijk gaan, maar als er weer volop strijd wordt geleverd door onze gretige talenten, heb ik er 't volste vertrouwen in! FORZA FC GRUNN! 

ChiChi02-02-2024 om 09:50

Dit is voorlopig een "sleutel" wedstrijd en het zal denk ik moeilijk worden.

Als je deze wedstrijd een  goed resultaat haalt sluit je aan bij de top.

Daarna volgen zes wedstrijden waar je heel veel punten kan/moet pakken!

Heiky02-02-2024 om 12:40

  Als je in de 'eenvoudig' geachte wedstrijden maar genoeg punten pakt, is een verlies tegen een ADO of andere 'topploeg' makkelijker op te vangen (wil hiermee niet op de zaken vooruit lopen maar je snapt wat ik bedoel neem ik aan) 

Fugazi02-02-2024 om 10:04

Ik denk dat we vanaf nu alleen maar sleutelwedstrijden gaan spelen. We  zitten in de situatie dat we niet veel puntverlies mogen lijden als we willen promoveren. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Ik zie namelijk ADO en De Graafschap ook niet veel punten meer verliezen. Hopelijk kan onze selectie de druk aan als we wel op een promotie plek staan. De jonge spelers hebben mij al verrast en hopelijk kunnen ze het nog 16 wedstrijden volhouden. Beker niet meegerekend. Is namelijk leuk maar niet belangrijk.

Boerentrien02-02-2024 om 10:43

We beginnen in ieder geval met een goed op elkaar ingespeeld, (h)echt team. Met meer mutaties in de wintertransferperiode was het weer afwachten geweest, hoe e.e.a. zich zou ontwikkelen. En ja, willen we profiteren van misstappen van concurrerende teams dan zullen we zelf moeten blijven winnen. Er rust heel wat op de schouders van ons jonge team.

NB. Nog 1 opmerking over van Veen en dan ben ik wel klaar met de "Kevin van Veensoap". Het zou hem hebben gesierd, als hij gedurende de huurperiode van 5 maanden had afgezien van dat deel van zijn salaris, dat zijn nieuwe club in Schotland niet wilde of kon ophoesten. 

Marco02-02-2024 om 18:57

Ik kan geen reden bedenken waarom Van Veen dat zou moeten doen. De club heeft hem gehaald met het uitzicht om met een eredivisiewaardige selectie kampioen te worden. De scouting heeft afgelopen zomer gefaald om geen 2 flankspelers te halen die hem kon bedienen. De trainer wilde daarna een ander systeem spelen dan waarvoor hij is gehaald. Daarna is hij niet altijd netjes door de club behandeld. 

Metworst02-02-2024 om 12:50

Een hele lastige pot schat ik in. Maar laat me graag wéér verrassen. Die ploegen boven ons onder druk zetten lukt alleen als je geen punten verliest. 

Bayco02-02-2024 om 20:17

Jemig... Naar weken positieve steun.. dit domme gedoe echt achterlijk. Positieve sfeer weg.. en dat met een achterstand... 

 

Wat is nou julie punt? Wie kan het uitleggen 

no guts no glory02-02-2024 om 21:24

Ik sta in het uitvak en snap het ook niet. Is ook maar een klein groepje wat verspreid door het uitvak staat. De sfeer is qua aanmoedigingen echter wel fantastisch. Uitvak schreeuwt zich de longen uit het lijf. Ploeg wordt 45 minuten lang toegezongen. 

Herman Badkuip02-02-2024 om 21:25

Héél jammer inderdaad, dit is niet wat wij met z'n allen willen zien! Géén vuurwerk achter het doel in het uitvak, maar wij willen vuurwerk bij de spelers van FCG zien! Misschien dat het in de tweede helft nog gaat gebeuren, maar dan zal de instelling bij onze spelers wel moeten veranderen! Na de rust nog meer strijd van ons team en laten we hopen, dat onze spitsen scherper zijn! 

Bayco02-02-2024 om 21:29

@no guts no glory

Goed om te horen dat het maar kleine groep is.  Maar wat ik me wel afvraag.. waar blijft de sociale controle.. ? Ze moeten die lui van uitvak gooien

Fijne wedstrijd voor de echte fans daar 

marcelfcg02-02-2024 om 21:32

De wedstrijd waarvan je wist dat hij ging komen. Het zit tegen en er is een plan B nodig. De trainer die Van Veen niet nodig had is nu aan zet. 

BROMBEER02-02-2024 om 21:34

Worden dure punten 

campesino02-02-2024 om 21:37

He daar is ie weer.

Na 13 wedstrijden kan ie eindelijk uit zijn hok

Bombarda779102-02-2024 om 21:44

wat ben jij een zuur mens 

BROMBEER02-02-2024 om 22:01

Allemaal rechterrijtje en beker, niet 1 overwinning tegen top 6. Lekker blijven klappen en springen 

marcelfcg02-02-2024 om 22:18

Het niet halen van een spits breekt je gelijk de eerste de beste serieuze wedstrijd op. Dag promotie.

Hoekie02-02-2024 om 22:21

Kom er maar in Dijk. Je broer is ook weer uit zijn hok gekomen.

Twee punt.02-02-2024 om 22:33

Hij durft niet. Bang dat hij direct weer afgezaagd wordt. Blijf maar lekker in je hok,want we kunnen je missen als kiespijn. En roep gelijk jouw broer maar weer binnen, want die reageert ook o zo zuur, verschrikkelijk.

Oeleoptak02-02-2024 om 22:23

Tja. Onnodig doelpunt tegen, loop je direct achter de feiten aan. En dan slecht zijn in de aanval. Geen kopsterke spits hebben waardoor geen plan B. 
Het is allemaal niet fataal maar team moet zich snel herpakken, want nog een paar zeperds en je kunt promotie vergeten. 
Vraag me af of door het ontbreken van Veen de druk om te presteren bij de spitsen minder is. 

Heiky02-02-2024 om 22:32

 Tsja, niet geheel toevallig, na de transferperiode waarin inderdaad geen spits gehaald is (die overigens blijkbaar voor het oprapen en oppikken liggen, maar kom dan eens met een naam die beschikbaar, betaalbaar en/of niet geblesseerd is) en je verliest weer een keer wat uiteraard een keer moest gebeuren na de zegetocht van afgelopen maanden. Je knikkert WII en Excelsior uit de beker, staat er nog prima op. What's next: Lukkien ook maar op de schopstoel?

 

PS dit was niet bedoeld als reactie op jou Oeleoptak :) maar meer in het algemeen.

Twee punt.02-02-2024 om 22:37

Je wist dat dit er aan zat te komen, maar er is nog geen man overboord. Tegen Emmen drie punten en je staat weer bovenaan. We doen nog steeds mee hoor!!

appie happie02-02-2024 om 22:38

Heb bijna de hele wedstijd gezien,was eigenlijk niet 1 echte kans...liep allemaal dood!! Niemand kwam z'n man voorbij..geen voorzet kwam aan..doelpunt was onnodig..maarja wat heb je dr an

 

Achteraf

Kiekst een kou in de kont.

Dit was een cruciale wedstrijd..

Herman Badkuip02-02-2024 om 22:38

Héél jammer dat FCG vanavond géén resultaat heeft gehaald in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht....staan nu op plek 6 met 8 punten achterstand op ADO Den Haag, wél met één wedstrijd minder gespeeld! Deze wedstrijd maar snel vergeten én de volgende week thuis tegen TOP Oss laten zien dat het beter kan! 

appie happie02-02-2024 om 22:47

Of el Khayati halen! Voor de creatieviteit..want dat hebben we niet echt in de ploeg.

Heiky02-02-2024 om 23:48

Valt me wel op dat El khayatti iedere keer weer genoemd wordt als Groningen een keer verliest of even een mindere periode heeft. De beste man is 34 en is nergens echt geslaagd. Wat zien mensen in hem wat ik niet zie?

Boerentrien02-02-2024 om 22:43

Met alle respect, maar een keer verliezen in een uitwedstrijd, na zoveel wel gewonnen potjes, kan gewoon gebeuren zonder daar direct heel dramatisch of negatief over te doen. De druk van, wanneer komt de verliespartij, waarvan je wist, dat die eens zou komen, is er nu af. Ook bij mij als supporter. Hopelijk volgende week gewoon weer winnen!!

Stadjer8103-02-2024 om 12:02

Het is de manier waarop je verliest. Tegen iets betere KKD ploegen kan FCG geen vuist maken, dit is al het hele seizoen zo.

no guts no glory02-02-2024 om 22:47

Tja het zat er een keer aan te komen. Te weinig spelers in vorm vanavond. Groot veldoverwicht maar telkens was de eindpass niet goed. Gelukkig heeft alleen ADO gewonnen de andere promotie kandidaten allemaal gelijk. Blokzijl en vooral Pelupessy erg matig. Valente goed. Rest middelmaat. 

Marco02-02-2024 om 22:53

We zijn gewoon niet goed genoeg voor plek 1 en 2.

Dat was al voor de transferwindow bekend. 

 

Heiky02-02-2024 om 23:06

Marco, wat had er volgens jou dan allemaal wel niet moeten gebeuren in het transferwindow? Welke wereldspits of speler had gecontracteerd moeten worden?

Stadjer8102-02-2024 om 23:10

Tja we blijven punten verliezen tegen top 10 ploegen. En die komen er nog genoeg.

Marco02-02-2024 om 23:11

Gaf die spits van Telstar maar 30.000 euro meer. 

En een verdedigende middenvelder er bij. 

Durovski03-02-2024 om 00:17

De eerste volwassen tegenstander en we verliezen weer kansloos. Het niet halen van versterking terwijl de miljoenen binnenstromen kon wel eens een hele dure misrekening zijn.

marcelfcg03-02-2024 om 08:42

Dat dus en dan zijn er hier mensen die een groot veldoverwicht zagen..... Dordrecht liet ons gewoon de bal omdat we er toch niets mee doen. Dan moet je het over een andere boeg gooien maar Dickie heeft Kevin de deur uitgejaagd. Einde promotie. ADO heeft inmiddels een sterker en veelzijdiger team. Die gaan wij niet meer voorbij.

Oeleoptak03-02-2024 om 06:40

Vind het ook lichtzinnig van de club om je ex topscorer weg te doen. Zonder daarvoor voldoende compensatie te halen. Had hem dan gehouden. Mendes moet het ook nog bewijzen, na zijn zware blessure. Vond hem voor de KKD goed genoeg, maar minder/ middelmaat voor de eredivisie. 
Tegen Dordrecht speelden er  op het laatst 6 aanvallers dacht ik. Maar niemand kon er eentje inproppen. 

Dit elftal moet 110% gefocust zijn, anders wordt het m niet.

campesino03-02-2024 om 09:28

Sommigen praten wel heel makkelijk hier, groningen moet dit en dat met de binnengestroomde miljoenen. Nou, volgens mij staan we zwaar in het rood, dus moet er op de centjes gepast worden. En ja, niet promoveren is nog duurder, maar haal maar even een spits die promotie garandeert. Kostons en die telstar spits wilden niet en als je even kijkt naar de eredividie spitsen tranfers ( kompleet onhaalbaar voor groningen) ben ik er ook niet zeker van of die promotie garanderen: da cruz( kennen we nog) naar fortuna, meerdink, duivestijn. Wordt ik ook niet echt warm van. Maar die zijn al onmogelijk. En in de subtop cherry, boadu en lammers . Zellfs psv kon driouech niet binnenhengelen. Een leuke spelers, maar ook geen garantice op promotie. Ga er maar aan staan. Je kan scouten wat je Wil, maar betere spitsen dan we hebben, komen niet zomaar naar groningen en al helemaal niet in de winter.

Dus hand op de knip, blijven bouwen aan de vechtmachine en er gewoon rekening mee houden, dat we een jaartje extra nodig hebben om te promoveren

marcelfcg03-02-2024 om 11:43

Als we nu rood staan na de recent binnengehaalde miljoenen mag Gudde direct met de Euroborg uitgejaagd worden. Als je niet in staat bent om een spits van Telstar binnen te halen dan vraag ik me af of je wel echt hebt geprobeerd hem binnen te halen of dat het voor de bühne is.

Mocht er echt een monstersalaris gevraagd zijn dan houdt het op en handje Van Veen binnen boort moeten houden. Nu is er én geen nieuwe spits en heb je de mogelijkheid om opportunistisch te spelen vergooit door Van Veen weg te jagen. Een extra jaartje nodig om te promoveren is een groot probleem want dan zijn er echt financiële problemen en moet je je talenten weer voor een appel en een ei verkopen.

Stadjer8103-02-2024 om 12:00

Eigenlijk is er begroot om direct te promoveren, daarom zijn spelers als KVV, Bacuna en Peersman gehaald.

Dat gaat dus niet gebeuren. Nog een jaartje KKD is funest en houdt nog meer bezuinigingen in. Ze hebben nu al niet eens een spits van Telstar kunnen halen. Denk dat je er na de zomer weer zo'n run op seizoenkaarten is?

Ik denk dat het een lang verblijf in de KKD gaat worden.

Bombarda779103-02-2024 om 20:54

Eens campesino, dat getuigt van realisme. Je hebt het prima verwoord. Die andere lui dat zijn geen supporters joh. FC staat achter, wedstrijd nog lang niet afgelopen, of daar begint het weer. Tis werkelijk onvoorstelbaar hoe simpel die lui zijn. En zuur. Beetje mentaliteit PVV, kortzichtig. Maar goed, ieder zijn mening he. 

Voetbalgek03-02-2024 om 09:35

Onze jonkies hebben gisteren verloren en zijn daarmee even op hun bek gegaan. En terug gebracht naar de realiteit. Dit hebben ze ook nodig en hopelijk houd dit ze scherp dat ze elke wedstrijd 110% moeten geven voor deze club. Ze zijn weer wakker, komende donderdag Fortuna naar huis sturen met een 2-1 overwinning in een volle euroborg. Zondag top Oss thuis en we doen weer gewoon mee! 

ChiChi03-02-2024 om 09:52

Weer geen punten tegen een ploeg van bij de eerste acht en die ploegen krijgen wij allemaal nog!!!

Is weer duidelijk gebleken dat onze jonge aanvallers te kort komen tegen sterkere tegenstanders.

Voldoen alleen tegen leeftijds genoten van Jong elftallen.

Ook weer een foute beleids beslissing van Knudde en consorten om geen spits er bij te halen.

Dit kan een hele dure beslissing zijn als er niet wordt gepromoveerd.

Nog een jaar KKD moet er ontzettend bezuinigd worden en gaat de begroting drastisch naar beneden.

Herman Badkuip03-02-2024 om 10:43

Jammer dat wij gisteravond terecht verloren hebben van FC Dordrecht, wij kunnen nu eenmaal niet verwachten, dat FC Groningen alle duels gaat winnen! Laten we maar blij zijn dat ook de andere teams in de top 6 punten laten liggen, koploper Willem II heeft zelfs de laatste drie wedstrijden niet meer gewonnen.....Zélfs de Tilburgers zijn nog niet zeker van directe promotie naar de eredivisie, want het sterke ADO Den Haag en Roda JC staan nog dichtbij! FCG speelt de laatste wedstrijden in de derde periode tegen louter Brabantse teams, die min of meer gelijkwaardig zijn aan ons team. Verwacht dat Laros Duarte er de komende wedstrijden ook weer bij is, in de vorm van vóór de winterstop kunnen wij hem goed gebruiken in de komende wedstrijden! Eerst donderdagavond 8/2 een bekerstunt tegen de mannen van Buijs in een uitverkochte Euroborg én daarna thuis tegen TOP Oss!

Fugazi03-02-2024 om 10:50

Je mist gewoon creativiteit. Je enige creatieve speler zit op de tribune bij de Afrike cup. De rest van onze selectie zijn vlieg en ren spelers maar geen spelers die makkelijk een tegenstander kunnen passeren. Helaas is dat gisteren weer duidelijk geworden. Daar helpt een andere spits ook niet tegen. Alhoewel ik die jongen van Telstar graag erbij had gezien. Ondanks onze goede reeks denk ik dat we niet goed genoeg zijn voor directe promotie. Ik was al niet in de veronderstelling dat we Willem II zouden inhalen maar ik denk ook dat ADO niet meer bij te halen is. Die hebben momenteel een surplus aan kwaliteit in hun selectie dat ze waarschijnlijk nog kampioen gaan worden. De vraag is echter wel hoe we er voor gaan zorgen dat we volgend jaar wel goed genoeg zijn voor promotie? Dan zitten we met dezelfde problemen als nu. We hebben dan nog steeds geen geld. We zitten met nog zeker 4 (of meer) selectie spelers die wel betaald krijgen maar niet goed genoeg zijn. Het zal nog steeds moeilijk zijn om de gewenste kwaliteit spelers hier naartoe te halen. Dat wordt hier door menig poster als argument gebruikt dus zal het wel zo zijn. Ik denk dat het voornamelijk met geld te maken heeft. Volgend seizoen lopen je beste spelers voor een appel en een ei de deur uit. We zitten immers niet in de positie om te pokeren met verkopen en we hebben de poen hard nodig. Veel mensen gaan er ook maar vanuit dat onze jonge spelers allemaal maar blijven en we daar op door kunnen borduren maar die hebben ook ambitie en die liggen niet bij de FC maar in de portemonnee.  M.a.w. denk ik dat je beter nu een gokje had kunnen wagen om te promoveren. 

campesino03-02-2024 om 11:17

Gokje om het gokje? Nog een emeran , van veen of Abraham op de loonlijst? In de zomer komen ook kruger, orantmangoen terug. En met de huidife scouting heb ik niet het vertrouwen dat dit gokje goed uitpakt.

Wat ik wel jammer blijf vinden us het vertrekt van balker. Je has zo o danks een kopsterke spits bij corners toch een sterke luchtmacht. Toeval of niet, sinds zijn vertrekt geen goals meer uit corners

Marco03-02-2024 om 11:25

Dat verstandige gokje is vorig jaar in de winterstop genomen, maar ook afgelopen zomer. Voor veel geld voor de eredivisie en kkd begrippen zijn er veelal buitenlandse spelers gehaald. Probleem is dat de meeste spelers miskopen waren. Groningen heeft afgelopen 1,5 jaar voor miljoenen weggegooid. Nu is het geld op.

 

 

Oeleoptak03-02-2024 om 11:49

Denk ook dat we in totaal deze transferperiode er op achteruit zijn gegaan. Missen idd Balker bij de aanvallende corners. En het moet nog maar bewezen worden dat Mendes meer rendeert dan Veen. 
Met de inkomsten uit doorverkopen was er weer geld en had ik er ook een spits bij gezocht. Ondanks het geleuter over bedreigde groepsdynamiek. Er kunnen gemakkelijk blessures komen, vormverlies of ander psychisch leed. We moeten nu maar zien hoe het verder gaat met onze half dozijn, niet geheel rijpe spitsen. 

Stadjer8103-02-2024 om 11:24

Het was waar ik al bang voor was een vertekend beeld vanwege het gemakkelijke programma. We gaan sowieso ADO en Willem II niet voorbij dus directe promotie is onmogelijk, Willem II heeft een enorme voorsprong en ADO gaat minder punten verliezen dan wij. Beide ploegen scoren veel gemakkelijker dan wij. 

Ook de periodetitel gaan we weggooien. Kijk alleen al naar de statistieken daar, we hebben een schamele 7 goals gemaakt in een bijzonder eenvoudig programma. Veel minder dan ADO, Graafschap en MVV (die nog maar op 3 punten van ons staan trouwens, als het zo doorgaat steken die ons ook voorbij). Als je onze resultaten tegen het linkkerijtje ziet denk ik dat we uiteindelijk buiten de playoffs gaan vallen en 11e ofzo gaan worden. Let maar op, de laatste 8, 9 duels zijn allemaal tegen ploegen zoals Dordt en sterker. Daar gaan we heel veel punten verliezen en dan staan we weer waar we horen want laten we eerlijk wezen, met vooral deze voorhoede (die samen op 11 goals staat) ga je geen top 8 KKD spelen.

Ik vrees dat de club dacht dat het lek wel boven zou zijn en Lukkien het op de rails had, omdat de ploeg een dozijn wedstrijden op rij niet verloor. Maar dit was vrijwel allemaal tegen zwakke jeugdploegen in de KKD. Met een verzwakt W2 in de beker, en een stunt bij Excelsior er tussenin. Krijg je een wat beter presterende ploeg als Dordt, dan is er niet zo heel veel veranderd. Deze tegenstander is gewoon iets beter dan al die anderen die we in competitie verband hebben gehad.

ADO heeft zo'n Veerman gehaald, en Van de Sande. En geen gokjes uit het buitenland. Die gaan samen een stuk of 40 goals maken en waarschijnlijk rechtstreeks promoveren. Maar hun overige aanvallers scoren ook gemakkelijker dan onze basisklanten.

 

 

marcelfcg03-02-2024 om 11:45

Blij met je verhaal. Scheelt mij een hoop typewerk.

Zeeman03-02-2024 om 11:42

Hou nou maar op om te denken dat we de 2e plaats kunnen halen , laten we eerst maar zorgen dat we in ieder geval de nacompetitie halen, alles meer  is meegenomen. Meer zit er helaas voorlopig niet in.

 

Heiky03-02-2024 om 15:19

Geweldig om te lezen dat zelfs bij mensen die enthousiast waren na 13 (!) ongeslagen wedstrijden waaronder WII en Excelsior het sentiment weer 180 graden draait na 1 (!) verloren wedsrtrijd. Denkt iedereen nou serieus dat je die intensiteit maar even de hele competitie volhoudt? Natuurlijk kon je wachten op de eerste zeperd. En dan meteen maar weer spelers moeten halen. Groningen werkt met een fiks begrotingstekort ondanks de, nog te verwachten, miljoenen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!