Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen strijdbaar ten onder in Halve Finale KNVB Beker

Door Sven Heikens 8 reacties

FC Groningen is gisteravond strijdbaar ten onder te gaan in de halve finale van de KNVB Beker. In Rotterdam-Zuid kwam Groningen nog wel op voorsprong, maar was Feyenoord uiteindelijk net te sterk. De winnende treffer viel uiteindelijk in de 83e minuut, waardoor Groningen uit de KNVB Beker ligt. Een teleurstelling, maar toch overheerst de trots op de manier waarop Groningen zich gistteren toonde in de Kuip.

Groningen startte met één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van de 0-0 tegen Helmond Sport. Johan Hove kwam in de ploeg voor Joey Pelupessy. De rest van de basiself was ongewijzigd: Jurjus, Bacuna, Rente, Peersman, Määtä, Hove, Duarte, Schreuders, Valente, Postema en Van Bergen.

Onder toeziend oog van een uitverkocht uitvak startte Groningen zeer behoorlijk in de Kuip. Groningen startte scherp, zette druk vooruit en vond de vrije man op het middenveld. Al na veertig seconden eindigde een poging van Luciano Valente een meter naast de goal van Timon Wellenreuther. Na 10 minuten schoot Duarte op de paal. Even later kwam Duarte weer vrij op randje zestien. Zijn inzet werd van richting veranderd en belandde in de goal. FC Groningen op een 0-1 voorsprong in de Kuip, een volkomen terechte voorsprong. Pas een kwartier voor rust wist Feyenoord iets beter in zijn spel te komen. Via vleugelspelers Minteh en Paixao werden de Rotterdammers gevaarlijk, maar tot grote problemen voor de Groningse goal kwam het niet.

In de rust zette Arne Slot het één en ander om en draaide het spel om. Direct na rust was er al een gevaarlijk moment voor het doel van Jurjus, Groningen hield stand. Zou een stuntje er dan inzitten? Groningen kwam nog een aantal keren tot een uitval, maar tot een grote mogelijkheid kwam het daaruit net niet. Op het uur kwam Feyenoord dan toch tot de gelijkmaker. Uit een voorzet wist Hancko binnen te schieten. Tot grote kansen kwam Feyenoord verder niet en met nog tien minuten op de klok leek een verlenging steeds realistischer. Tot een minuut of 10 voor tijd, Hancko werd diep gestuurd achter de Groningse defensie, zijn voorzet belandde bij de ingevallen Lingr en hij schoot raak.

Lukkien zette daarna nog al zijn wissels om een gelijkmaker te forceren, waardoor ruimtes ontstonden voor Feyenoord. Jurjus redde nog een keer erg sterk. Aan de andere kant kwam Emeran er nog een keer door, maar zijn voorzet vond geen Groninger. Na 3 minuten blessuretijd was het afgelopen. Groningen presenteerde zich erg goed in de Kuip, deed tot de laatste seconde mee, maar is wel uitgeschakeld in de beker.

Met opgeheven hoofd uit de beker. Op naar maandag! Den Bosch-uit: volgende missie: promotie! 

Reacties:
Herman Badkuip01-03-2024 om 19:00

We kunnen met z'n allen ongelooflijk trots zijn op de vechtmachien van Lukkien! Er zijn dit voetbalseizoen niet veel teams geweest, die zoveel druk hebben gezet op Feijenoord in de Kuip. Vóóral in de eerste helft wisten de spelers van Arne Slot niet wat ze aan moesten met de energieke youngsters van FCG. Heel opvallend in deze bekerwedstrijd was het feit, dat veel Feijenoorders erg vermoeid oogden....als FC Groningen de 1-1 over de eindstreep had kunnen trekken, dan had Feijenoord 't erg moeilijk gekregen in de verlenging! Twee bevliegingen van de Rotterdammers waren net voldoende om een krappe overwinning op de mat te leggen. UIterrard waren onze spelers na afloop van dit bekerduel teleurgesteld, maar veel tijd om deze nederlaag te verwerken hebben ze niet, want maandag 4-3 staat de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch alweer voor de deur! Belangrijk duel, waarin de youngsters géén punten mogen laten liggen als zij willen promoveren naar de Eredivisie!

Marco01-03-2024 om 19:50

Goede wedstrijd gespeeld. Helaas net te weinig scherpte om de finale te halen. 

ChiChi01-03-2024 om 22:53

Alle complimenten aan spelers, TS en de meegereisde supporters.

Ik heb genoten, jammer dat het in de 2e helft minder was,maar wel te begrijpen.

De Trots van het Noorden staat weer op de kaart!!!!

Nu zo doorgaan, te beginnen maandag tegen DenBosch.

Als ik Lukkien was zou ik wel eerder Mendes in laten vallen,zodat hij in een wedstrijd kan groeien

en niet maar tien minuten, bv. i.p.v. v.Bergen.

Herman Badkuip01-03-2024 om 23:36

Zou een keer beginnen met Rui Mendes en Thom van Bergen een wedstrijdje laten banken! 

no guts no glory02-03-2024 om 00:09

Geweldige wedstrijd van onze FC gezien. Wat een sfeer in het uitvak. Kreeg steeds meer geloof in een overwinning toen het zo lang 0-1 stond. Helaas het mocht niet zo zijn, wel enorm trots op het team. Gevochten als leeuwen. Maar wat een zielige Feijenoord supporters in de vakken naast ons.   90 minuten niet gehoord , pas bij de 2-1 begonnen ze ons een beetje te provoceren en uit te dagen. Viel me toch al op dat het Feijenoord publiek behoorlijk timide was. Net Thialf publiek. 

Herman Badkuip02-03-2024 om 08:53

Ben jij weleens in Thialf geweest no guts no glory? Niks niet timide, gewoon heerlijk sfeertje op de tribune, dáár kun je nog fijn met je kinderen en/of kleinkinderen van de sport genieten! Niks geen hooligans of vuurwerk op de tribunes, zelfs geen onvertogen woord!

no guts no glory03-03-2024 om 04:10

Hoi Herman,  ja hoor ik ben meerdere keren in Thialf geweest. Heb Hein Vergeer in Inzell wereldkampioen zien worden en Hilbert van der Duim in Assen. Ben zelfs een enorme schaatsliefhebber en ben zowel met allround als sprint kampioenschappen in Thialf geweest. Maar geef mij maar het sfeertje bij Feenstra Flyers met ijshockey of het uitvak van onze FC. Dat is pas echt sfeer. Vind het schaatspubliek toch wat meer klapvee, maar ieder zijn mening natuurlijk. Verheug me alweer op maandagavond in Den Bosch want dan ben ik er uiteraard ook weer bij. Misschien zie ik je daar dan kun je het verschil zelf ervaren. Overigens kun je ook prima met je kinderen naar het uitvak van Groningen hoor tegenwoordig. Gaan vaak genoeg kinderen en jonge meiden heen. De echte old school Z side hooligans gaan haast nooit meer mee naar uitwedstrijden. ( hooguit een keertje Twente uit ) 

campesino02-03-2024 om 08:53

Ik blijf het mooi vinden om te zien hoe lukkien van een kwalitatief ( nog) matige selectie een echt team heeft weten te maken. Als je dat vergelijkt met die kwalitatief hoger aangeslagen individualisten van vorig jaar....

De kers op de taart is de hier al ( ook door mij)  afgeschreven Duarte. Problema met Duarte is dat hij alleen uitblinkt als het team goed funcioneert, maar geen team op sleeptouw kan nemen.

Ik had gehoopt dat Mendes een andere kers op de taart zou zijn, maar daar kunnen we helaas nog geen oordeel over vellen.

Voor promotie is het te hopen dat dat wel gebeurt, anders zie ik het somber in. Ondanks de positive uitslagen van gisteren, moet je realistisch zijn en zit rechtstreekse promotie er waarschijnlijk niet in.

Maar goed, laat Dickie maar schaven aan het team en dan zien we het wel. Te beginnen met den Bosch. Het zal moeilijk genoeg zijn om na Feyenoord in de kopjes de knop om te zetten

Bombarda779102-03-2024 om 11:28

Spijker op de kop Campesino. Je moet het maar durven. Dure spelers uit de selectie zetten en met eigen jeugd de competitie in te gaan. Heel dapper. En het pakt prima uit. Het heeft tijd gekost om de ´stoorzenders´ weg te werken en dat is de reden dat we nu een paar punten achterlopen. Maar alles is nog mogelijk in de KKD. Bovendien is het een leuk elftal met normale jongens zonder sterallures. En bovenop dat alles zie je nu een spelidee. Das ook weleens leuk om te zien. Dat heeft er jaren niet ingezeten. En die halve finale zorgt ervoor dat ik met trots door de stad loop. Geweldige sfeeracties wederom. Feyenoord met hun doek: deze havenstad gaan ze niet kapen. En de FC met een door een verrekijker loerende piraat. Prachtig. 

Marco02-03-2024 om 13:24

We staan nog achterop omdat we recent tegen Dordrecht en Helmond sport 5 punten verloren.

Duarte en Mendes zullen nu het elftal naar promotie moeten leiden. Periode pakken is als achtervang belangrijk. 

Boerentrien02-03-2024 om 14:27

Voor zover nog nodig zal deze halve finale, waarin we werkelijk goed hebben gespeeld, de motivatie van de spelers om er alles aan te doen om weer terug te keren in de eredivisie, verder vergroten. Ook het vertrouwen zal zijn gegroeid, dat we wèl iets te zoeken hebben in de eredivisie. En inderdaad alle reden om trots te zijn op de spelers, de TS en ook de supporters, die de club niet hebben laten vallen. Integendeel de support is groter dan ooit te voren. Ondanks het verlies was ik ook trots en blij met wat het team heeft laten zien. Maar nu wacht met FC Den Bosch uit een zware kluif.

Durovski02-03-2024 om 18:10

Ik hoop en denk dat Mendes nog aan het terugkomen is van zijn blessure en dan kost het altijd tijd om weer op het oude niveau te komen. Het lijkt er op dat Lukkien hem langzaam laat opbouwen zoals dat gebruikelijk is na een zware blessure. Hij is dan in iedergeval fit voor de playoffs.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!