Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen - MVV Maastricht

Door Vincent Duitsch 13 reacties

Vanavond is het weer matchday! Vandaag komt MVV Maastricht uit zo ongeveer het uiterste puntje van Nederland bij ons op bezoek.

FC Groningen

Na een hele slechte wedstrijd in Den Bosch die we uiteindelijk alsnog met 1-4 winnen zullen we vandaag hopelijk toch een beter Groningen zien dan afgelopen weekend. Na afgelopen weekend staan we nog 'maar' 9 punten achter op de huidige koploper Willem II. Gezien Roda en ADO tegen elkaar spelen en Cambuur tegen de Graafschap ziet uw auteur toch het kampioenschap alsnog in zicht komen. En waarom ook niet hé, paar slechte wedstrijden van hun en een paar goede van ons en we zijn er gewoon. Niks is onmogelijk voor hun die willen!

Helaas is Wouter Prins nog steeds afwezig maar Lukkien heeft aangegeven dat hij hem als de blessure het toelaat hem minuten wilt geven bij een oefenwedstrijd in de interlandperiode binnenkort.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Bacuna, Rente, Peersman, Määttä, Schreuders, Duarte, Hove, Valente. van Bergen, Postema.

MVV

MVV Maastricht heeft de laatste vier wedstrijden 2 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren. Met een 12e plek op de ranglijst met zicht op de play-off plekken zullen ze gebrand zijn op een resultaat tegen ons. De supporters van MVV zullen er echter niet bij zijn in het uitvak. De reden hiervoor kunt u lezen op de website van MVV: https://www.mvv.nl/nieuws/geen-supporters-mvv-naar-vier-uitwedstrijden.

Persoonlijk ben ik van mening dat er altijd uitsupporters aanwezig moeten zijn. De collectieve straffen die worden gegeven op basis van de acties van enkelen gaat daarom ook veel te ver. Kijk bijvoorbeeld naar Duitsland of Engeland waar ze wel een dadergerichte aanpak hebben. Dat zou ook de situatie in Nederland moeten zijn.

Met of zonder uitsupporters, Come on FC!

 

Reacties:
Herman Badkuip08-03-2024 om 07:03

Dick Lukkien kennende zal hij vast blijven houden aan zijn vertrouwde basisformatie....alleen Laros Duarte zal uiteraard de plek innemen van Joey Pelupessy. Hélaas is Wouter Prins nog altijd niet inzetbaar, waardoor een matige verdediger als Isak Määttä zijn plaats inneemt. Had zelf veel liever Marvin Peersman op die positie gezien en Thijmen Blokzijl centraal achterin....En ook Rui Mendes zal waarschijnlijk nog niet direct in de basis staan, wordt nog altijd voorzichtig gebracht door Lukkien....Maar ja, wij zien de jongens niet op de trainingen, dus moeten wij er maar op vertrouwen, dat onze technische staf de juiste keuzes maakt! Ben benieuwd of FC Groningen na een prima tweede helft in Den Bosch de flow nog steeds te pakken heeft.....Thuis moeten wij natúúrlijk in de laatste wedstrijden géén punten laten liggen, als wij nog mee willen doen om het kampioenschap van de KKD! Als het trouwe thuispubliek er weer volledig achter gaat staan, gaat 't vast en zeker lukken. In mijn voorspellingen heb ik een 3-1 overwinning voor FCG ingevuld, maar 't zal vast wel weer spannend gaan worden! Veel kijkplezier allemaal, Forza FC Grunn! 

Heiky08-03-2024 om 12:12

 Is er een reden dat Blokzijl niet start? Nog niet helemaal fit? Määtä loopt zich het snot voor de ogen en is een harde werker maar gewoon niet zo'n hele goede verdediger. Overigens heb ik die Emeran een paar keer in zien vallen en wat hij daar liet zien vond ik weinig overtuigend. Maargoed, die speelt ook niet erg veel natuurlijk.

Marco08-03-2024 om 11:18

Plek 2 lijkt het hoogst haalbare. Hiervoor moeten we maarliefst nog 4 clubs inhalen op de ranglijst.

Vanavond een solide overwinning halen. Het speltempo zal omhoog moeten om tot kansen te komen. 

 

no guts no glory08-03-2024 om 14:56

Plek 2 lijkt mij ook reëler, maar dat hebben we ook zeker nog zelf in de hand. We spelen nog tegen alle concurrenten behalve Dordrecht. We hebben slechts 3 verliespunten meer dan nummer 2. ( moeten we wel de zware uitwedstrijd tegen Emmen winnen ). Het is in ieder geval een super spannende competitie. Het enige waar we de ploeg mee kunnen helpen is zoveel mogelijk bij de wedstrijden aanwezig zijn en ze luidruchtig aanmoedigen. Dus hup bij twijfel allemaal naar het stadion. Denk ook eens aan een leuke awayday. Uit ervaring vind ik de uitwedstrijden nog leuker dan thuis in de Euroborg. De ploeg wordt dan nog fanatieker aangemoedigd. 

Boerentrien08-03-2024 om 15:16

@no nuts no glory. Wij geven regelmatig een kaart voor een thuiswedstrijd als verjaardagskado, sintkado o.i.d. Dat vindt iedereen tot dusverre heel leuk! En hopelijk vanavond winnen. Het wordt nu wel heel spannend.

Herman Badkuip08-03-2024 om 20:53

Heerlijke eerste helft met veel kansen voor een fanatiek spelend FC Groningen! Naast de mooie goals van Romano Postema en Jorg Schreuders had de vechtmachine van Lukkien er nog wel twee of drie kunnen maken...Benieuwd of ze het hoge tempovoetbal in de tweede helft volhouden....Genieten hoor zo'n heerlijk stel jonge talenten, die goed samenspelen en voldoende kansen krijgen op meer dan twee doelpunten!

Oeleoptak08-03-2024 om 20:57

Hele team goed op dreef. Nog een doelpuntje erbij en er kunnen wat reserves speelminuten maken. 

Fugazi08-03-2024 om 21:03

Groningen is heer en meester in de eerste helft. 2-0 is nog een magere score gezien de krachtsverhouding. Hopelijk gaan ze zo door en prikken ze er nog een paar bij. Alleen voor het publiek al. 

Heiky08-03-2024 om 21:13

Peersman moet wel een beetje uit gaan kijken dat hij geen 'slagers' reputatie krijgt overigens.

Oeleoptak08-03-2024 om 21:07

Maäata er uit. Vond ik niet eens zo slecht deze keer. Maar hij heeft geluisterd :-) en wisselt nu eindelijk in de rust. 

Heiky08-03-2024 om 21:17

De mensen die Postema hier een 'dravertje' noemden: 11 goals inmiddels. Niet slecht voor een 'dravertje' :)

Herman Badkuip08-03-2024 om 22:20

Weer genoten van een heerlijk avondje FC Groningen, vooral in de eerste helft waren de youngsters van Lukkien oppermachtig, MVV had werkelijk niets in te brengen! Na de rust bouwde FCG rustig aan de aanvallen en kreeg nog volop kansen op meer doelpunten. De wissel van Isak Määttä begreep ik niet helemaal, vond hem in de eerste helft goed spelen, vooral aanvallend met de assist op Jorg Schreuders! In de tweede helft werd er waarschijnlijk, óók met het oog op komende maandag 11-3, veel gewisseld door Lukkien. Noam Emeran viel sterker in dan afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch, terwijl Rui Mendes minder opvallend speelde....Al met al een dikverdiende overwinning voor FCG en het wordt met de week spannender in deze KKD-competitie! 

Rapdoel08-03-2024 om 22:38

Weer 3 punten op zak. Fc blijft goed bezig. Op naar meer :)

Sammy08-03-2024 om 22:48

Prima overwinning al had de uitslag natuurlijk hoger uit moeten vallen. Määttä vond ik vanavond ook niet verkeerd. Als ik zie hoeveel ruimte Valente zijn tegenstander af en toe gaf moest Määttä verdedigend soms moeilijke keuzes maken. Ik zie daar liever ook een Peersman of nog beter Prins want dan kan Peersman weer in het centrum en kan Blokzijl weer banken. Die vond ik vandaag maar matig. Postema is bij mij al een tijdje draver af, in het begin van het seizoen schreef ik ergens dat hij het nooit zou leren maar gelukkig heb ik geen verstand van voetbal. Van Bergen blijf ik echter onvoldoende vinden. Die jongen lukt het maar niet om vanaf de vleugel een fatsoenlijke voorzet te geven. Hoop dat hij mijn ongelijk snel gaat bewijzen. Wordt nog een spannend slot van het seizoen.

Herman Badkuip09-03-2024 om 09:10

Heb jij dat buitenkantje rechts van Thom van Bergen niet gezien Sammy? Schitterende assist die een doelpunt verdiende hoor! Thom van Bergen is één van de youngsters, die de hele wedstrijd maar blijft gaan én ontzettend lastig is voor zijn tegenstanders. Zij zijn conditioneel ijzersterk, blijven maar gaan!

Sammy09-03-2024 om 15:38

Zeker gezien Herman. Geweldige pass maar zie ook hoe vaak hij wel niet tegen een tegenstander aan schiet als hij wil voorzetten. Maar nogmaals ik laat me graag mijn ongelijk bewijzen maar dat heeft hij tot dusver nog niet gedaan. 

Sammy09-03-2024 om 15:38

Zeker gezien Herman. Geweldige pass maar zie ook hoe vaak hij wel niet tegen een tegenstander aan schiet als hij wil voorzetten. Maar nogmaals ik laat me graag mijn ongelijk bewijzen maar dat heeft hij tot dusver nog niet gedaan. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!