Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt overtuigende zege op MVV Maastricht

Door Sven Heikens 14 reacties

FC Groningen heeft een zeer overtuigende zege geboekt op MVV Maastricht. In de Euroborg won FC Groningen met 3-0 van MVV, waardoor de ploeg nu officieus winnaar is van de derde periode. Tevens wordt het gat op nummer 2 Roda JC nog maar 1 verliespunt.

Het werd weer een mooie avond in de Euroborg, de sfeer zat er vanaf het begin goed in en op het veld begrepen ze de opdracht ook. drei puntn aans niks! in de 10e minuut schopte keeper Hidde Jurjus een bal naar voren die precies tussen twee verdedigers en een sprintende Postema door stuiterde, die laatste was zijn verdedigers de baas en rondde koeltjes af oog in oog met de keeper van MVV. In de 17e minuut bijna eenzelfde situatie voor Postema echter redde een verdediger van MVV de bal nog net van de lijn. Postema wou het weten en voor zijn eerste hattrick voor onze club gaan. Volgends de statistieken maakte Schreuders de 2-0 in de 21e minuut maar wie het interview met Postema en Schreuders heeft gezien weet dat Postema daar zelf anders over denkt. In de 53e minuut mocht Postema alsnog na een knap doelpunt zijn tweede van de avond op zijn naam zetten. FC Groningen was nadrukkelijk op zoek naar de 4-0 maar het doelpunt bleef helaas uit na nog kansen van Schreuders, Postema, Duarte en Mendes.

De oplettende kijker zal ook verschillende vlaggen en doeken tegen de benoeming van Frank Paauw zijn bij de KNVB. Niet alleen bij ons maar op alle velden protesteren de supporters tegen deze man. Waarom? Omdat Dhr Paauw een notoire supportershater is. Hij is onder andere groot voorstander van collectief straffen, uitsupportersverboden en meer van dat soort ongein. Wij hebben bij Groningen al eerder met hem te maken gehad, dit is namelijk de man die een brief naar alle burgemeesters van Nederland stuurde om de supporters van Groningen en Cambuur overal te weren. Voor de supporterscultuur in Nederland zou het dramatisch zijn als deze man een officiële functie krijgt bij de KNVB. Of je nou fanatiek supporter bent, op de familietribune zit, wel of geen uitwedstrijden bezoekt. Alle supporters zouden in opstand moeten komen tegen deze man.

 

Reacties:
Durovski08-03-2024 om 23:19

Goede eerste helft en mooie goals. Weer 3 punten en op naar de 2e plaats. Mooie vlag van die rat van een Fledderus.

Johan08-03-2024 om 23:39

Prima overwinning. Leuke dingen gezien. Maandag wordt lastiger denk ik. 

appie happie09-03-2024 om 09:02

Denk dat Psv  de beste jong spelers nodig heeft..immers ze spelen woendag tegen de gelen...dat is voor hun natuurlijk veel belangrijker.

Heiky09-03-2024 om 13:10

Mwoah, die gingen ook flink onderuit gisteren dus ook geen wonder ploeg. Maar zoals iemand al ergens (terecht) opmerkte: elke wedstrijd kan een bananenschil zijn.

Boerentrien08-03-2024 om 23:48

Inderdaad genieten vanavond. Veel leuke aanvallen en combinaties gezien. Een 4e goal zou fijn geweest zijn, maar de keeper van MVV had een paar goede reddingen. Postema ontpopt zich als een prima spits! 

Alberto109-03-2024 om 08:52

Dit was naar mijn idee een van de beste wedstrijden van de afgelopen jaren. Het was een verademing. Ik vond ze zonder uitzondering goed spelen. Maataa was in het begin wat slordig, maakte paar foutjes maar was daarna goed, liet zijn aanvallende kwaliteiten zien. Ik zie hem meer als een alternatief voor Valente dan als linksback. Postema terecht de man van de wedstrijd, hij doet bijna niets fout in bal aanname,  passing, samenspel met anderen. En dan zijn inzet, 90 minuten lang, geweldig. Hove heeft zijn oude vorm van een poos geleden weer terug, heel goed op het middenveld samen met Duarte. Maar iedeeen verdient een compliment. Op naar plek 2 of 1. 

Herman Badkuip09-03-2024 om 09:44

Als onze youngsters blijven spelen als in de wedstrijd tegen MVV thuis, zijn ze ook niet kansloos voor de tweede én misschien nog wel eerste plek in deze doldwaze, maar ontzettend spannende KKD-competitie! Misschien gaan wij deze spannende wedstrijden in de KKD volgend seizoen nog wel missen.... Heb eigenlijk géén zwakke plek kunnen ontdekken in de vechtmachine van Lukkien, de Maastrichternaren werden bij tijd en wijle helemaal zoek gespeeld, na zo'n 20 minuten werd de eerste verdediger al gewisseld! Conditioneel zijn onze spelers ijzersterk, ze blijven de hele wedstrijd maar gaan, vanaf minuut één lieten zij hun tegenstanders al voelen, dat er maar één team de baas was op het veld van de Euroborg! Enige minpuntje was het aantal goals, in de eerste helft had 't al 5-0 kunnen staan! Fijn dat Roda JC en Ado Den Haag punten hebben gemorst tegen elkaar, Willem II blijft nog even ongenaakbaar, maar wij hebben nog zo'n 10 wedstrijden te gaan! Voor de interlandbreak nog twee wedstrijden, eerst maandag 11-3 uit tegen Jong PSV én dan volgende week vrijdag 15-3 een toppertje tegen de Graafschap! Op maandag 11-3 spelen onze concurrenten om plek 2 ADO Den Haag en Dordrecht óók tegen elkaar.....Blijft dus ongemeen spannend! Heb gisteravond vooral genoten van Jorg Schreuders, zijn manier van voetballen doet mij een beetje denken aan de jonge Johan Cruijff, heerlijk dartelend, vol plezier in het spelletje, danst onze Jorg over het veld! Volgens mij gaat FC Groningen in de toekomst weer enorm cashen als je alle jonge talenten ziet spelen! Ze worden met de week brutaler en het samenspel ziet er heel verzorgd uit, met als hoogtepunt het tweede doelpunt van FCG! Oók van een Noam Emeran gaan wij nog veel beleven....De luxeproblemen van trainer Dick Lukkien nemen met de week toe, zeker als straks ook Wouter Prins en Tika de Jonge weer wedstrijdfit zijn!

TirolBeuk09-03-2024 om 11:35

Heel goed geformuleerd , had eerder geen vertrouwen in het team ,maar alle credits naar de FC en Lukkien .Geweldig om deze ommekeer te zien , come on FC  

Heiky09-03-2024 om 13:08

Volgens mij (maar ik heb het niet exact bijgehouden) heeft Verberne 6 x gewisseld. En niet omdat het nou zo lekker liep.Net zoals Alberto hierboven al zegt: 1 van de betere, zo niet beste, wedstrijden tot dusver waarin bijna alles op z'n plek viel. Op deze manier ga je het menig KKD club nog bijzonder lastig maken. Mits dit niveau vastgehouden kan worden uiteraard.

Durovski09-03-2024 om 12:25

Verder vond ik onze jongeling Blokzijl ook goed, hij bracht veel meer voetbal en goede passes naar voren in het spel. Dus keuze genoeg voor onze prima trainer Lukkien. Hij heeft het team wel mooi aan de loop gekregen.

Wat mij wel opvalt in de KKD is goede scheidsrechters en geen scheidsrechters die denken dat we voor hen naar het stadion komen en dan met irritante maniertjes rare beslissingen nemen. En ook geen duikelende en theatrale spelers omdat deze scheidsrechters daar niet op happen.

Houden zo.

Boerentrien09-03-2024 om 15:04

Wat ook heel leuk is om te zien is de spelvreugde van het hele team. Behalve van het goede spel,  word je als toeschouwer daar ook blij van. En inderdaad prima scheidsrechters in de KKD.

campesino09-03-2024 om 16:07

Was zeker een vd betere wedstrijden. Ook eindelijk voetbal gezien.  Maar laten we ook weer niet doorslaan. De tweede plaats zal nog lastig zat worden. Niet alleen roda en Ado, maar ook Dordrecht is een geduchte concurent. Het is moeilijk winnen van Groningen maar uitwedstrijden tegen Ado en Willem II, zijn andere koek.en ik moet er niet aan denken dat Duarte en Postema geblesseerd raken. Maar goed, voorlopig is het genieten geblazen

no guts no glory10-03-2024 om 23:43

En wat dacht je van de Graafschap. Helaas doet Duarte niet mee tegen Jong PSV 

Herman Badkuip09-03-2024 om 18:55

# Off topic.....Niet alleen het jonge team van trainer Dick Lukkien doet het de laatste maanden erg goed, óók FC Groningen O21 met nog meer jonge talenten, waarvan sommigen ook al deel uit maken van de selectie van het eerste team, presteert erg goed...Vanmiddag speelden zij in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen koploper Feijenoord door een goal van Kian Slor! Feijenoord is nog koploper met één punt meer dan FC Groningen, maar de FC heeft nog een wedstrijd tegoed! In april komt Feijenoord nog op bezoek in Groningen, dan valt waarschijnlijk de definitieve beslissing over het kampioenschap. De kampioen zou zich uiteindelijk kunnen plaatsen als Jong team voor de KKD-competitie, net als de teams van Ajax, AZ, PSV en Utrecht! Waarschijnlijk kan Jong FC Groningen alleen in de KKD spelen als het eerste team van FCG in de eredivisie uitkomt.....

Bombarda779109-03-2024 om 22:25

Das wel mooi dat Jong Groningen kans maakt om in de KKD te komen. Echter, het lijkt me beter als we van die jong ploegen af zijn in de KKD. Maar top dat er weer een nieuwe lichting talenten aankomt. 

Overigens een geweldige teamgoal die 2-0, totaalvoetbal! En 30 schoten, 9 op doel. Het kan slechter. Maandag proberen om een zakelijke overwinning te behalen. Het is maar weer afwachten met welke spelers jong PSV komt opdraven namelijk. En dan vanaf vrijdag gaat het beginnen. Eerst de clash met De Graafschap. 

Oeleoptak09-03-2024 om 22:30

Dat zou wel heel grappig zijn als FC-21 in de KKD zou komen. Maar er degradeert toch niks uit de KKD? 

Herman Badkuip10-03-2024 om 09:00

Tsja, dat dacht ik ook....misschien het laagstgeklasseerde Jong team er uit? Zij doen toch voor spek en bonen mee.....

appie happie10-03-2024 om 07:54

Als de stand van  de voorspel competitie niet wordt bij gehouden,kunnen ze er beter mee stoppen.

De lol gaat er zo wel af!

 

Hoe komt dit,kan iemand mij dat vertrellen..vanaf wedstrijd 25 al niet meer bij gewerkt.

 

Misschien kost het geld en wellicht kunnen we bijdragen..en bv lid worden van Boerenmacht!

Herman Badkuip10-03-2024 om 09:28

Jij hebt volkomen gelijk hoor Appie, vind 't ook ontzettend jammer, dat de Voorspelcompetitie zó slecht wordt bijgehouden!

Boerentrien10-03-2024 om 10:50

Nog even iets anders. Als ik het goed begrijp wordt Kevin van Veen niet meer opgesteld in Schotland. Weet iemand, waarom hij daar klaarblijkelijk niet functioneert?  Tot 30 juni 2026 zitten we aan hem vast pffff...

appie happie10-03-2024 om 12:06

V Veen heeft het mooi voor elkaar.

Prutser eerste klas.. soort van  wachtgeld regeling..

Volkomen grootse misser van  eehh wie ook weer?

Boerentrien10-03-2024 om 12:10

Als het nog steeds een kwestie is van liever lui dan moe, zou je toch van zo'n contract af moeten kunnen vanwege wanprestaties?

Heiky10-03-2024 om 12:43

Precies Boerentrien en dan heb je hier nog steeds posters die het kranzinnig vonden dat van Veen naar Schotland is gestuurd 'omdat we een spits missen'. Nog steeds een van de meest idiote aankopen uit de geschiedenis van de FC. Zoals er wel meer geweest zijn maar laten we het daar maar even niet over hebben en genieten van hoe het nu gaat!

val10-03-2024 om 12:43

Met nog 10 wedstrijden te gaan is FCG nog altijd in de race voor promotie. Met winst tegen Emmen is de achterstand op de huidige nr. 2 Roda slechts 1 punt. Omroep West heeft gekeken naar het resterende programma van de 6 kanshebbers op promotie. Daarbij heeft zij de komende tegenstanders van deze kanshebbers elk het getal op ranglijst toegekend. Bijvoorbeeld een wedstrijd tegen nummer laatst levert 20 punten op. De club met de meeste punten heeft dan het gemakkelijkste programma. Hieruit kwam de volgende rangorde;

Willem 2, Dordrecht, Den Haag, Roda, de Graafschap en als laatste FC Groningen. 

Betekent dat FCG het moeilijkste programma heeft en ook nog eens 6 uitwedstrijden en 4 thuis. Conclusie is verder dat Willem 2 met 6 punten voorsprong op nummer 3 en het gemakkelijkste programma de grootste favoriet is voor promotie. Voor de 2e directe promotieplek lijken dan Den Haag en Dordrecht het meest kansrijk.

FCG heeft nog 4 erg lastige uitwedstrijden; Emmen, Den Haag, VVV en Willem 2 waarbij gunstig kan zijn dat bij de wedstrijd tegen Willem 2 deze al is gepromoveerd.

FCG heeft waarschijnlijk alleen een kans wanneer het de komende 3 uitwedstrijden tegen PSV, Den Haag en Emmen wint. Jammer dat FCG in de onderlinge wedstrijden tegen de kanshebbers het slechts heeft gepresteerd. Gelukkig was dit wel eerder in het seizoen en is FCG nu de ploeg in vorm. Verder is van belang hoe de clubs in kwestie met de komende druk zullen omgaan en ook blessures en schorsingen kunnen nog een grote rol spelen. Tenslotte ; de bal is en blijft rond.

 

 

 

 

appie happie10-03-2024 om 13:36

Groningen is in vorm..aankomende week 6 punten..( Graafschap uit was ook nipt verloren)dan wil ik het nog wel eens zien..DenHaag Dordt moeten ook nog tegen elkaar.

Ik schat dat de FC nog 3 x gelijk speelt en de rest wint.

Worden gewoon 2de..

Den Haag uit wordt denk ik de lastigste alhoewel we kunnen goed op de counter spelen..

Euroborg10-03-2024 om 20:35

Het huidige FC Groningen is volgens mij niet te vergelijken met het FCG van de eerste wedstrijden tegen de topclubs, die zij toen vaak nipt verloren....Het FCG van na de winterstop kan het spel maken tegen zwakkere teams én met hun snelle spelers ook héél goed op de counter spelen! Het FCG in de huidige overwinningsflow is voor elke tegenstander lastig te bespelen...Voor de KNVB-beker hebben wij in Tilburg ook Willem II al eens verslagen. Ben dus écht niet bang voor de uitwedstrijden tegen ADO Den Haag, Emmen, VVV en Willem II, óók thuis tegen de Graafschap, NAC, Cambuur en de allerlaatste tegen Roda JC moeten wij voldoende punten kunnen scoren! Mijn enigste angst voor de laatste wedstrijden is blessures en/of schorsingen van onze sterkhouders, maar dat geldt gelukkig ook voor onze concurrenten om de bovenste plekken! Héél voorzichtig omspringen met Laros Duarte lijkt mij heel verstandig...óók de interlandbreak is voor alle teams een uitkomst! Heb 't volste vertrouwen in de sterke selectie van Dick Lukkien, de laatste wedstrijden hebben laten zien, dat wij kleine tegenslagen goed op kunnen vangen!

no guts no glory10-03-2024 om 23:52

@Euroborg

Helaas doet Duarte niet mee tegen Jong PSV   Overbelast 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!