Terug

Deel deze pagina:

Matchday! (Super)boeren nemen het tegen elkaar op. FC Groningen – De Graafschap

Door Willem Poppes 15 reacties

Matchday! Om 8 uur vanavond speelt Groningen haar 30e wedstrijd van het seizoen. De FC neemt het op tegen de nummer 6 van de ranglijst: De Graafschap. 

FC Groningen

Nipt voorkwam de ploeg van Dick Lukkien een domper tegen het beloften elftal van PSV. In de laatste seconde van de verlenging was het Marvin Peersman die via de onderkant van de lat binnenkopte. In rap tempo begint de 33-jarige Antwerpenaar zich te ontwikkelen tot een echte supportersfavoriet. Door de overwinning op de jeugdige lampjes stijgt FCG naar de 4e plek met 54 punten. 

Dick Lukkien beschikt tegen De Graafschap over een nagenoeg fitte selectie. Alleen TIka de Jonge is een zekere afwezige. Wouter Prins, die een paar weken uit de roulatie lag, keert mogelijk terug in de wedstrijdselectie. Laros Duarte zal naar alle waarschijnlijkheid starten, door het drukke wedstrijdprogramma kreeg hij afgelopen maandag rust. 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Jurjus; Määttä, Peersman, Rente, Bacuna; Valente, Hove, Duarte, Schreuders; Van Bergen, Postema

Tegenstander 

De Graafschap staat 6e met een puntenaantal van 52, dat zijn er 2 minder dan FC Groningen. De ploeg van Jan Vreman heeft in de laatste vijf wedstrijden vier overwinningen geboekt. Afgelopen maandag ging het echter wel fout, thuis tegen Jong-Ajax verloor de Doetinchemse club met 0-2. De Graafschap zal in de Euroborg niet starten met Mimoun Mahi, de oud FC-speler is niet fit genoeg. 

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Büttner; warmerdam, Brittijn, Yadir; Colyn, Seuntjens, Van Gilst 

Eindsprint

De eindsprint is ingezet. Negen wedstrijden tegen vrijwel alleen maar concurrenten. Negen wedstrijden waarin elke misstap fataal kan zijn. Negen wedstrijden waarin we alles zullen moeten geven. Negen wedstrijden winnen en je bent kampioen. 

Wij voor jullie en jullie voor ons. Come on FC!

Reacties:
appie happie15-03-2024 om 07:42

2-0  heb ik staan!

Kijk nu winnen dan zet je erg veel druk op Roda,Den Haag en Dordrecht! Graafschap ben je dan kwijt..

Het paasweekend is het weekend van de waarheid! DenHaag en Emmen uit..Win je die 2 dan sta je heel sterk richting een promotie plek..

 

Eerst vanavond..

Go 4 it!!

Fugazi15-03-2024 om 08:08

De eerste van 9 finales voor de FC. Wij hebben een hele goede inhaalrace achter de rug. Nu moeten we het nog zien af te maken. Dat zal geen gemakkelijke opgave zijn aangezien wij verreweg het moeilijkste programma hebben van alle clubs. We hebben in ieder geval een vangnet in de vorm van de play-offs maar hopelijk is dat niet nodig. Duarte heel houden is de sleutel. Dat is de man die echt het verschil maakt  bij de FC. Na vanavond heb je 2 week de tijd om te herstellen van het drukke programma van de afgelopen weken. Knallen dus

Herman Badkuip15-03-2024 om 09:22

Inderdaad nóg 9 spannende finales in deze KKD-competitie, waar écht iedereen van iedereen kan winnen, of je nou tegen een top 6 ploeg speelt óf tegen de laagstgeplaatste teams! Je moet geen enkele tegenstanderr onderschatten! Dús ook vanavond tegen de Superboeren weer met z'n allen vol er tegen aan, altied kop d'r veur! Speel persoonlijk liever tegen een topteam, omdat die vaak ook zelf willen én kunnen voetballen, waardoor er altijd ruimtes ontstaan voor beide teams. Vanavond thuis in een overvolle Euroborg gedoseerd aanvallen vanuit een stabiele defensie, niet té veel ruimtes weggeven aan de aanvallers van de Graafschap.....Laros Duarte én Johan Hove gaan het spel verdelen én zorgen voor de aanvoer, dan kunnen de vier youngsters voorin de goals maken! Met het thuispubliek er achter, moet 't zeker gaan lukken! Paasweekend wordt voor elk team in de KKD het weekend van de waarheid, daar worden misschien al de prijzen verdeeld? Al denk ik zélf, dat het pas beslist wordt in het laatste duel op vrijdag 10 mei, thuis tegen Roda JC! Veel plezier allemaal, thuis voor de buis óf in een sfeervol Euroborg! Forza FC Grunn! 

Twee punt.15-03-2024 om 14:29

BM wordt weer eens ontsiert door die niet aflatende reclame tussen de posters, afschuwelijk!!! Schijnt dat er tegenwoordig bij te horen. Maar goed, vanavond komt De Graafschap op bezoek, een goed en fysiek spelende voetbalploeg, en een ploeg die wil voetballen en niet met acht man de bus parkeren. Ik verwacht een leuke wedstrijd te zien en ja, wij moeten winnen om in het spoor van het kampioenschap te blijven . Ik doe niet aan voorspellingen maar hoop op een magere overwinning. Vooruit jongens, kop d'r veur!!!!.

RooieRed15-03-2024 om 16:59

Mooi dat FCG weer regelmatig kan winnen en dat het vertrouwen terug is. Nu is het een kwestie van het vermijden van onnodige mentale druk gaan leggen richting de spelers. Gewoon fris en fruitig blijven spelen en genieten van het spelletje.

De kwaliteit van de huidige selectie is voor de KKD meer dan prima. Dick heeft het een prachtige ploeg gesmeed. Chapeau!

Mocht het tot een terugkeer in de Eredivisie mogen komen en FCG wil niet het 'heen een weer' van het Noorden worden, dan zal er flink moeten worden geinvesteerd en doorgeselecteerd. Een andere, vooral jonge, ploegsamenstelling met Dick aan het roer. Het team zal een metamorfose moeten ondergaan in de transferperiode, anders is een plekkie in de onderste regionen van het rechterrijtje een zekerheidje. Heb er wel vertrouwen in dat FCG- mannen als Robben en Veldmate bij de les zijn en de beslissers de goede kant opsturen. 

Durovski15-03-2024 om 17:27

Weer 3 punten en dan op naar plek 2. FORZA FC!!!

no guts no glory15-03-2024 om 19:45

Wordt een mooie sfeer vanavond. Vol uitvak ook voor de Graafschap. Komt een mooie sfeeraktie aan van de Z side. Je merkt aan alles dat er wat op het spel staat. 

Oeleoptak15-03-2024 om 20:42

FC heeft het lastig. Van 2-0 voor naar 2-2. Moeten koeler voor de goal zijn en dode situaties voor eigen doel vermijden. Anders pleurt die Seuntjes er nog een in. 
Je kunt niet zeggen dat er iemand verzaakt. Wel kan het wat uitgekookter hier en daar (Rente, Valente). 

Heiky15-03-2024 om 20:55

Van Seuntjes weet ik niet of hij alweer fit genoeg is om een hele westrijd vol te maken. Redelijk op leeftijd en ook ernstig ziek geweest tijdens zijn periode in Japan.

appie happie15-03-2024 om 20:55

Seuntjes is nu al moe..dadelijk geen last meer van...dodelijk   hopelijk winnen we..Den Haag wint ook niet..dit is dé kans!!

Herman Badkuip15-03-2024 om 20:56

Wat een heerlijke wedstrijd in de eerste helft, FC Groningen in de eerste 20 minuten een prima 2-0 voorsprong na schitterend aanvallend spel. Daarna kwam de Graafschap via twee kopgoals van Seuntjes goed terug! Spel golft heen en weer en verwacht in de tweede helft nog meer doelpunten, door het aanvallende spel van beide teams! Tis nog lang niet gespeeld hoor, want die Seuntjes blijft een lepe spits.....Misschien dat Rui Mendes in de tweede helft weer het verschil gaat maken? Zou na de rust Thijmen Blokzijl op de kopsterke spits Seuntjes zetten.....

no guts no glory15-03-2024 om 21:04

Volgens mij zijn Peersman en Rente betere koppers dan Blokzijl. 

Oeleoptak15-03-2024 om 22:13

Mendes valt me op door zijn beroerde balaanname. Moet nog zeer verbeteren. 

appie happie15-03-2024 om 21:19

Wat  een zeur/ oudwijf de commentator..

King Poffel15-03-2024 om 21:31

Eens!

Herman Badkuip15-03-2024 om 22:05

En óók weer een tweede helft om van heerlijk voetbal te smullen.....Geweldige 3-2 van uitblinker Luciano Valente en weer een hattrick van superspits Romano Postema! FC Groningen doet hele, goede zaken vanavond, want andere topploegen laten belangrijke punten liggen! Heb vanavond weer genoten van een onverzettelijke vechtmachine van FCG! Het publiek was vanavond de grote winnaar, want zij hebben een heerlijk spannende wedstrijd gezien tussen twee teams, die wilden aanvallen! 

Heiky15-03-2024 om 22:15

Telstar ADO.....3-1? Hoe dan? ADO lijkt het een beetje kwijt ineens.

appie happie15-03-2024 om 22:45

Wat een wedstrijd..met nadruk op strijd!!!

Zo willen we het zien...

En zo'n Seuntjes  zo iemand ... is geweldig voor elke ploeg...wel.moe na 1 helft dat dan weer wel..niet te vergelijken.met onze turbo's..

Valente motm wat mij betreft ondanks 3 x Postema..

Heiky15-03-2024 om 22:53

  Mee eens Appie! Valente maakt een enorm positieve ontwikkeling door. Paar maanden geleden was ik totaal niet onder de indruk van hem (werd hier door iemand een Suslov 2.0 genoemd) maar is inmiddels bijna onmisbaar geworden. 

Boerentrien15-03-2024 om 22:56

War een meeslepende pot voetbal. Daarvoor ga je naar het stadion!

Durovski15-03-2024 om 23:22

Mooie pot voetbal, spannend en weer 3 punten. En onze jonkies blijven maar gaan. Zo kwam de 4-2 ook door hard werken en veel inzet en goed voetbal tot stand. Mooi zo.

Oeleoptak15-03-2024 om 23:34

Opvallend vond ik de veerkracht van het elftal. Als je dat vergelijkt met vorig seizoen, dan kan het verschil bijna niet groter zijn. Een tegenslag wordt weggeslikt en we gaan dóórrrrr... 

compliment aan de staf voor deze mentale weerbaarheid!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!