Terug

Deel deze pagina:

FC wint in doelpuntrijke wedstrijd van De Graafschap en zet opmars voort!

Door Sven Heikens 59 reacties

FC Groningen heeft vanavond een doelpuntrijke zege geboekt op De Graafschap. In een duel tussen, voorafgaand de nummers 4 en 6 van de ranglijst schoot Groningen uit de startblokken, kwam De Graafschap al gauw weer langszij, maar won Groningen uiteindelijk overtuigend met 4-2

Laros Duarte keerde terug in de basiself ten opzichte van de gewonnen wedstrijd in Eindhoven van afgelopen maandag. Wat ten kostte ging van Joey Pelupessy, die op de bank moest plaatsnemen, waar ook Wouter Prins na blessureleed weer op kon plaatsnemen. De basiself van vanavond: Jurjus, Bacuna, Rente, Peersman, Määtä, Hove, Duarte, Schreuders, Valente, Van Bergen en Postema

FC Groningen schoot uit de startblokken. Richting de Noordtribunes (waar zich weer een prachtige sfeeractie afspeelde voorafgaand aan de wedstrijd) werd De Graafschap keeper Jansen al gauw aan het werk gezet. Van Bergen schoot op de keeper. Even later was het Postema die vrij voor de keeper kwam, na een perfecte assist van Luciano Valente. Postema schoot de 1-0 binnen. Even later kreeg Postema weer een grote kans, maar dit keer wist Jansen wel redding te brengen. Het bleef éénrichtingsverkeer. Na goed doorjagen van Peersman stak hij opnieuw Romano Postema weg, die op zijn beurt zijn tweede van de avond binnenschoot. Al gauw een 2-0 voorsprong.

Maar zo snel als de voorsprong op het scorebord stond, zo gauw stond het ook alweer gelijk. Seuntjens kon twee keer eenvoudig binnenkoppen. Na een voorzet van rechts stond Seuntjens vogelvrij en ook uit de corner werd de targetman van De Graafschap niet gedekt. 2-2. Voor rust kreeg Groningen nog een enkele kans, maar Hove schoot de bal maar net naast de goal.

Met Thijmen Blokzijl in plaats van Isak Määttä kon de FC weer helemaal opnieuw beginnen na de rust. In de tweede helft hield De Graafschap de linies wat korter op mekaar. Dit resulteerde in een meer gesloten tweede helft, waarbij Groningen veelal de bal had, maar lastiger tot kansen kwam. Tot Valente aan een dribbel begon. Vanaf links kwam Valente naar binnen, passeerde wat De Graafschap verdedigers en schoot de bal in de verre hoek binnen. 

Pas aan het eind van de wedstrijd zette De Graafschap alles op alles om weer langszij te komen. Maar daardoor was er voor Groningen veel ruimte in de tegenstoot. In de blessuretijd gooide Postema de wedstrijd in het slot. Na een perfecte counter schoot Postema zijn derde van de wedstrijd binnen en bepaalde de eindstand op 4-2.

 

Reacties:
m o i15-03-2024 om 23:43

Goede pot voetbal gezien. Valente beste man van het veld, Postema nu toch echt z'n hattrick. Niet weggezakt na de 2-2 maar met vertrouwen doorgespeeld voor de winst. Tot zondag in ieder geval plek 2, knap na de best wel beroerde seizoenstart. 

Voetbalgek15-03-2024 om 23:56

Postema heeft een totaal van 14 goals waarvan de helft (7) in de laatste 4 wedstrijden. 2 bij Den Bosch 2 tegen MVV (waar hij een 3de claimde) tegen jong psv geen goal. En vandaag weer 3, lijkt Postema dan het net toch gevonden te hebben? 

blokzijl viel erg sterk in, mendes daarin tegen was dikke drama. Valente beste man van het veld. Nu een weekje rust en dan wacht ADO. 

no guts no glory16-03-2024 om 01:26

Mee eens. Goal waarschijnlijk toch aan Postema gegeven. Op pagina 832 van teletekst staat Postema op 15 doelpunten 

Johan16-03-2024 om 00:17

Valente idd erg goed. Mooi om dit elftal elke week te zien. Niet altijd even goed maar geven wel alles en plezier spat ervan af. 1e tegengoal zelfde als de 2-2 tegen PSV. Bal tussen Bacuna en Rente en spits volledig vrij. Dat mot eem beter. Ben wel benieuwd hoe het met de diverse contracten gesteld is. 

Heiky16-03-2024 om 17:59

Wat ook helpt, althans die indruk krijg ik, dat er geen haantjes of grote ego's rondlopen in dit team. Men gunt elkaar het succes.

Herman Badkuip16-03-2024 om 08:51

Wat een enerverende wedstrijd in een kolkende Euroborg, maar liefst 6 prachtige goals, wat een weelde voor de supporters van FCG! Heerlijke start en een snelle 2-0 voorsprong, daarna de Ralf Seuntjesshow met twee lepe kopgoals, waar was Marco Rente op dat moment? En in de tweede helft weer een enorme opleving van onze wervelwind FCG, tis écht een vriendenteam, want ze spelen goed samen én gunnen elkaar een goal! Teamprestatie eerste klas van de vechtmachien van trainer Dick Lukkien! Denk dat alle toeschouwers in de Euroborg én FCG-fans voor de buis ontzettend hebben genoten van dit FC Groningen! Over twee weken in het paasweekend gaan we weer verder, even bijtanken en dan weer los tegen FC Emmen én ADO Den Haag! Waar eindigt dit voor onze Trots van het Noorden, tóch nog directe promotie? Dat zou fantastisch zijn en dan maar duimen, dat wij deze youngsters bij elkaar houden, want reken maar dat héél Nederland onze prestaties op de voet volgt.....Sterke selectie van Lukkien en co, bij een blessure van Isak Määttä staat Thijmen Blokzijl na de rust z'n mannetje, hij verdient écht een basisplek in dit jonge team! Rui Mendes kwam té laat in het veld om zich goed te kunnen laten zien, maar heeft óók veel kwaliteiten....maar ja, je wisselt de voorste vier niet zomaar, want zij zijn in topvorm! Weer genoten van ons FCG, nog 8 finales te gaan, we staan in elk geval na gisteravond op plek twee!

Boerentrien16-03-2024 om 10:09

Ik moet mezelf regelmatig in de arm knijpen, of ik niet droom. Zit ik werkelijk in dezelfde Euroborg als de troosteloze Euroborg van vorig jaar? Wat een verschil. Het is nu echt genieten voor zowel supporters als spelers ( en alles wat daarbij hoort). Nooit gedacht, dat ik weer in een nagenoeg uitverkochte, sfeervolle Euroborg zou zitten en dit spel voorgeschoteld zou krijgen. Behalve goed, was het gisteren ook nog meeslepend en bloedstollend spannend. Wat een ontlading in de laatste minuut, toen Postema de winst echt veilig stelde.

marcelfcg16-03-2024 om 10:40

Op Radio Noord gaf de analist na de wedstrijd aan dat Paul Matthijs zo belangrijk voor de ontwikkeling van veel van de jeugdspelers is geweest die nu doorbreken. Hij noemde met name de in de jeugd wat luie en flegmatieke Valante. 
Misschien dat de FC Paul maar eens moet bellen voor een kop koffie in Euroborg en rustig bespreken hoe het allemaal zover heeft kunnen komen dat ze dachten Matthijs niet meer nodig te hebben.

Het antwoord kan is trouwens wel geven. Fledderus.

Al die jonge gasten hebben karakter en doorzettingsvermogen en onverzettelijkheid. Dat kan geen toeval zijn.

Hup FC Groningen, hup Paul Matthijs.

 

ChiChi16-03-2024 om 11:06

Wat een geweldige avond in de Euroborg,wat al begon met de sfeer actie.

Alle complimenten aan de spelers, TS en ook de supporters.

Alleen jammer dan Rente een van zijn mindere wedstrijden speelde,want was schuldig aan beide

tegen goals.

Mooi dat Postema zich nu eindelijk waar maakt, evenals trouwens V.Bergen.

Ik ben niet altijd positief geweest op beide "dravers" maar daar moet in gelukkig nu wel op

terug komen!!

En dan hebben we nog niet eens over Valente,Schreuders en Prins; kan nog een mooi einde van de

competitie worden.

Ik ben het met MarcelFcg trouwens eens dat ze snel Paul Matthijs weer bij de jeugdopleiding moeten

binnen halen.

King Poffel16-03-2024 om 11:27

Na afgelopen maandag was ik kritisch op Peersman en Van Bergen maar ook zij waren, net als de rest van het team, echt dikke prima. Vooral Van Bergen speelde eindelijk echt goed. De voorassist bij de 1e goal en ook bij de 4e goal belangrijk door én de bal te onderscheppen én ook nog de assist te geven. Mooi man!

Valente ook weer erg sterk. Waar ik mij begin van het seizoen aan irriteerde was dat hij alles zelf wilde doen, egoïstisch was en kansloze schoten op doel loste. Dat is allemaal verdwenen, hij speelt in het belang van het team en naast dat hij scoort rijgt hij ook de assists aaneen. Die jongen heeft zich echt goed ontwikkeld.

Wie in mijn ogen de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt is toch wel Postema. Wat een goede sits is dat aan het worden zeg! Alles begint te kloppen; zijn goals, zijn looplijnen en loopacties, zijn positionering en echt elk schot (doelpunt of niet) is tussen de palen of het nou met links of rechts is.

Heb eerder gezegd dat Lukkien niet mijn type trainer is, maar als je ziet hoe hij de spelers en het team zichtbaar beter heeft gemaakt en dat met veel jonge eigen spelers dan kan ik niet ontkennen dat Lukkien toch wel een klasbak is en misschien wel de redding is geweest van ons FC Groningen!

Gisteren nooit het gevoel gehad dat we punten zouden verspelen, ook niet na de 2-2. Wat een lekker gevoel is dat tijdens wedstrijden. Of we nou promoveren of niet, er is een positieve kentering geweest binnen de club, het team en de supporters. Na jaren ook geen afbraakvoetbal meer maar uitgaan van je eigen kwaliteiten in balbezit, I love it!

Zeeman16-03-2024 om 12:23

Prachtige spannende wedstrijd tot de laatste minuut, al hadden ze na die 2-0 de 3-0 moeten maken, maar dan was de spanning er wel afgeweest denk ik.

Rente had idd schuld aan beide treffers, had er meer moeten inkleunen tegen Seuntjes en hem uit zijn evenwicht halen.

Vind ook dat Blokzijl in de basis moet voor Maata, Blokzijl is goed in de lucht en straalt rust uit.

Verder was de sfeer fantasties en ook de sfeer actie was weer top, knap hoe ze dat elke keer weer doen, mijn complimenten daarvoor.

Zie ook weer veel jeugd (kleine kinderen) op de tribunes en zo hoort het ook en die hebben gister vooral genoten zag ik.

Op nr de volgende clash met Den Haag, heb er het volste vertrouwen in.

 Oja nog even dit, ik vind ook dat Paul Mathijs moet terugkomen.

 

Boerentrien16-03-2024 om 12:54

Ja Matthijs moet terugkomen. Er waait nu een hele andere wind binnen de FC, denk ik. Fledderus heeft de boel flink verziekt. Hij is nu een paar maal flink door het ijs gezakt en zijn ware aard zal iedereen nu wel duidelijk zijn. Toch is het achteraf gezien wel goed geweest, dat we gedegradeerd zijn, denk ik. Er wordt nu vanaf de bodem weer opgebouwd. En zie het resultaat.

Marco16-03-2024 om 14:04

Het scoutingsprobleem ligt er nog, de jeugd heeft dit probleem naar de achtergrond doen verdwijnen. Willen deze jonge spelers nog een paar jaar bij Groningen blijven richting Europees voetbal of vertrekken ze allemaal bij de eerste belangstelling naar een andere club.

Door puntverlies van Ado en Dordrecht doen we bovenin weer mee voor een promotieplek. Met 4 tegendoelpunten in de laatste 2 wedstrijden gaat het nog heel spannend worden. Roda doet ook nog gewoon mee. 

 

Boerentrien16-03-2024 om 14:18

Veldmate houdt zich nu toch bezig met de scouting? Daar heb ik wel vertrouwen in. Het probleem is volgens mij, dat er eerst een aantal miskopen weg moet.

Herman Badkuip16-03-2024 om 14:06

Heerlijk hoor al die komende wedstrijden tegen de topploegen, kun je als FC Groningen lekker tegen voetballen, omdat deze teams óók willen voetballen! Worden vast weer open én spannende duels....Maar laten wij de uitwedstrijden tegen FC Emmen, VVV Venlo en Telstar ook niet onderschatten, ook zij weten weer wat winnen is! 

appie happie16-03-2024 om 18:15

Abraham de opvreter die moet weg..drama speler iets voor t damel elftal!! Die is al jaren overbodig!!

Heiky16-03-2024 om 18:19

Appie, die staat toch ook op de nominatie om z'n biezen te pakken? Samen met een stel anderen? Maarja, waar raak je ze kwijt?

Twee punt.16-03-2024 om 19:03

Postema,twee keer een hattrick de laatste wedstrijden. Wie zei ook weer dat deze speler niet kon voetballen, o ja die wijsneus die nu een ban heeft. Heette die niet Dijk?   

King Poffel16-03-2024 om 19:09

Vind je dit nu nodig?

Herman Badkuip16-03-2024 om 19:23

Jammer Twee punt., je moet niet op de man spelen, laat Dijk maar met rust......

Twee punt.16-03-2024 om 19:03

Twee punt.16-03-2024 om 19:03

Herman Badkuip16-03-2024 om 19:26

Even off topic#  Zullen wij Kaj Sierhuis maar weer oppikken in Sittard? Scoort de laatste weken net als onze Romano Postema aan de lopende band!

Bombarda779116-03-2024 om 22:10

Gezien zijn laatste interview na de kwartfinale FC Groningen Fortuna Sittard, denk ik niet dat hij daar veel trek in heeft. En het lijkt mij ook een goed plan om Paul Matthijs excuses aan te bieden en hem zo snel mogelijk terug te halen. Hij is gewoon gepiepeld door Fledderus. Mark Jan kan niet zo goed tegen mensen die hem de waarheid vertellen. Wat is die man diep gezonken. 

Jandeb16-03-2024 om 22:46

Wordt zeer spannend einde van competitie met behoorlijk kans op promotie. Niet gedacht de eerste maanden. De jonkies hebben zich geweldig ontwikkeld en Duarte is de steunpilaar op middenveld geworden. Hopelijk blijft hij inzetbaar. Vergelijk hem met Chery.lukkien heeft het toch maar op de rit gekregen.

Johan16-03-2024 om 22:49

Zag dat Schreuders zn contract eind dit seizoen afloopt? Geen optie in? Postema seizoen erop? Mogen wel eens gaan verlengen. 

Oeleoptak17-03-2024 om 01:12

Schreuder heeft tot medio dit jaar. Club heeft optie op jaar verlengen. Vermoed wordt dat hij af wil wachten of promotie er komt. 
Postema is een echte clubman. Maar je weet nooit wat er gebeurt als er een grote club komt. Heeft contract tot '25. We moeten er rekening mee houden dat er, zeker als we promoveren er spelers zullen vertrekken. Valente bv zal niet te houden zijn, hoe jammer dat ook is. 
Daarom is het ook belangrijk om een gewiekste TD te hebben. Waardoor vertrekkende spelers opgevolgd worden door iig in potentie spelers van dezelfde kwaliteit. Ik hoop niet dat we het inzake TD moeten doen met ene Langeler. Daar is deze positie te belangrijk voor. 

marcelfcg17-03-2024 om 10:47

Juist als je promoveert hebben die jongens geen reden om te vertrekken. Ze kunnen zich dan verder ontwikkelen op een hoger niveau.

Sammy17-03-2024 om 16:12

Vrees eerder dat er spelers vertrekken als we niet promoveren. Valente, Duarte, Hove, Schreuders? . Grote kans dat we Krüger, Oratmangoen en Kevin van Veen weer terug krijgen en we hebben nog een aantal spelers die we nu al niet kunnen slijten. Contracten ontbinden is ook al niet zo gemakkelijk omdat je dan vermogen afschrijft en die jongens ook nog gedeeltelijk salaris moet compenseren. Gebruik je inkomende transferopbrensten om gaten te vullen of om de selectie te versterken om mee te doen voor promotie. Niet promoveren is geen optie want nog een jaar in de KKD geeft financiele en sportieve terugslag. 

Herman Badkuip17-03-2024 om 09:01

Ben benieuwd of wij vandaag om 14.00 uur nóg op de tweede plek staan.....alléén als Roda JC de uitwedstrijd tegen MVV in de Geusselt wint, gaat 't niet door! [heb zelf een 2-2 uitslag voorspeld....]

appie happie17-03-2024 om 09:07

Ik denk dat Roda niet wint!! Ze gaan gewoon verliezen..de haat zit diep daar!! Nog erger dan Heerenvern- Cambuur..

" oorlog" mvv wint.

K. Boeman17-03-2024 om 13:56

Tussenstand bij MVV - Roda JC : 0 - 3

appie happie17-03-2024 om 14:37

Tja zal op de laatste wedstrijd aankomen

TirolBeuk18-03-2024 om 09:12

Spanning genoeg en ook zeer vermakelijk om te zien , word spannend .

val18-03-2024 om 14:00

Na de wedstrijd opvallend veel scorebordjournalistiek gezien. Postema en Valente (als doelpuntenmakers) kregen alle lof. Vanuit de bril voor meest waardevolle spelers voor het team zijn andere spelers te noemen; van Bergen, Hove en Peersman. Valente speelde geen goede 1e helft maar herstelde zich na de rust erg sterk. Dat FCG na een snelle 2-0 nog zo in de problemen kwam door een slechte defensieve afstemming, iets wat tegen Jong PSV ook al zichtbaar was. Knullige fouten waren er ook zaterdag te zien bij de jong elftallen van FCG. De onder de 18 spande de kroon tegen FC Utrecht en verloor met 5-1 terwijl het krachtsverschil niet groot was. Bij onder 21 tegen Cambuur (verlies 0-1) zal Arjen Robben ongetwijfeld wat geschrokken zijn van het niveau. Met aanvallend spelers als Lien, Slor ,Turay en Emeran mag meer worden verwacht. Deze spelers lieten zien dat zij zich (nog) niet kunnen meten met de basispelers van de trots van het Noorden. Turay was geen schim van de speler die zich in de voorbereiding nadrukkelijk liet zien. Hem werd veel speeltijd toebedacht en kwam in de rangorde boven Abraham te staan. Hij heeft deze verwachting nog niet kunnen waarmaken. Wanneer Cambuur in de slotfase de kansen had benut was het 0-4 geworden. 

De afstand tussen de basis en de rest is iets wat FCG nog flink kan opbreken in de resterende wedstrijden. Met name voorin is de spoeling dun. Mendes kende een matige invalbeurt tegen de Graafschap en laat tot nu toe ook niet zien dichtbij een basisplaats te zitten.

Te hopen valt dat blessures en schorsingen in het slotgedeelte uitblijven. Alleen dan heeft FCG een kans op promotie. 

Herman Badkuip18-03-2024 om 18:20

Duidelijk betoog van val, ben het alleen niet helemaal met hem eens....Hij heeft gelijk als hij stelt, dat Lien, Slor, Turay en Emeran nóg geen basispelers zijn, die de volle 90 minuten helemaal kunnen gaan. Maar als invallers kunnen zij in het laatste deel van een KKD-duel best wel nuttig én waardevol zijn, omdat zij dan fris in het veld komen en tegen vermoeide tegenstanders gaan voetballen. Rui Mendes moet gewoon meer speeltijd krijgen om te laten zien wat hij waard is. Heeft volgens mij voldoende kwaliteiten om één van de vier voorop te kunnen vervangen. Achterin hebben wij voldoende vervangers voor de basisspelers in Bakker, Prins en Blokzijl! Zie 't dus niet zo somber in als val.....maar goed, we gaan 't de komende wedstrijden zien.

Boerentrien19-03-2024 om 09:14

Ik vind het zeer voorbarig, zoals er nu al gesproken wordt over promotie, Grote Markt, etc. Eerst maar eens zien, hoe het team uit de rustperiode komt. Daarna bekijk ik het per wedstrijd met in mijn achterhoofd, dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Wat niet wegneemt, dat ik tevreden en blij ben, waar we nu staan.

no guts no glory19-03-2024 om 14:22

Paasweekend wordt zeer belangrijk. 2 zware uitwedstrijden. Mochten we die beiden winnen dan zie ik ons rechtstreeks promoveren. Ik geloof dan zelfs dat de laatste wedstrijd tegen Roda thuis er al niet meer toe doet. 

spits19-03-2024 om 16:35

Als Roda gewoon blijft winnen en Willem ii  dan promoveren ze echt niet hoor.

RKR20-03-2024 om 12:20

Nee maar die blijven niet alles winnen. Over de laatste periode was FC Groningen de meest succesvolle ploeg en tijdens de huidige periode ook nog foutloos. Het verschil met W2 en Roda is ver boven de 10 punten geweest. Daar is bar weinig van over omdat die ploegen sinds de winterstop veel meer puntverlies lijden. 

Als die lijn blijft doortrekken zou FCG op zijn minst boven Roda moeten gaan eindigen. Je krijgt ze allebei nog. Groningen moet zorgen dat het tot de laatste speeldag de minste steken laat vallen, dan kan het wellicht in eigen huis worden beslecht.

 

King Poffel19-03-2024 om 19:00

Met voor alle ploegen nog 7/8 wedstrijden te gaan en iedereen dicht bij elkaar qua punten valt er voor mij nog geen peil op te trekken of ze wel of niet zullen promoveren. Met een periodetitel in de knip hebben we in ieder geval nog een achterdeurtje mochten we niet rechtstreeks promoveren.

Oeleoptak20-03-2024 om 16:24

Abraham naar Göteborg. 
Nils Eggens verlengt. 

King Poffel20-03-2024 om 17:55

Is dat met Abraham al 100% rond? En weet je ook of het om verkoop of verhuur gaat?

Oeleoptak20-03-2024 om 18:00

Begreep rond en verkoop. 

Moet even gas terug, kan ook huur met koopoptie zijn. Maar vertrekt iig. Lilleström wou kopen maar hij wilde niet naar Noorwegen. 

Verhuur met koopoptie  500000 met 30% doorverkoop

King Poffel20-03-2024 om 18:07

Dat zou goed nieuws zijn. Dank 

Herman Badkuip20-03-2024 om 19:24

Jammer dat het grote talent Paulos Abraham 't niet gered heeft bij FC Groningen, wens hem veel succes bij Göteborg in Zweden! Fijn dat Nils Eggens bij FCG verlengd heeft, hoop dat hij binnenkort ook zijn kans gaat krijgen bij Lukkien.....

Boerentrien21-03-2024 om 13:41

Voorlopig zijn we Abraham kwijt, maar het is nog maar afwachten of de optie tot koop gelicht wordt aan het einde van de verhuurperiode. Wat een enorme miskoop van Fledderus, 1,5 miljoen verlies pfffff.....

RKR21-03-2024 om 14:00

Grootste miskoop uit de club historie. Omdat Femi en Pedersen nog wel aan een reeks duels op subtop niveau zijn gekomen, en bij vlagen nog wedstrijden hebben beslist.

Abraham heeft helemaal niets gebracht. En ik vraag me af of hij bij IFK gaat slagen. Ik vrees dat hij en KVV gewoon terugkomen.

Boerentrien21-03-2024 om 14:44

In Abraham heb ik nog wel iets vertrouwen, dat hij het bij zijn nieuwe club gaat redden. Maar ik vrees het ergste, wat Kevin van Veen betreft. Hij is bij Kilmarnock nog steeds geen basisspeler, valt volgens mij af en toe slechts enkele minuten in en heeft tot dusverre helemaal niets klaargespeeld. Als nog steeds sprake is van verwijtbaar gebrek aan  conditie/fitheid, is er toch voldoende reden om het contract te ontbinden, mag ik hopen.

marcelfcg21-03-2024 om 14:00

Mooi, laat Abraham vooral niet vergeten zijn hond mee te nemen naar Zweden.

Harris21-03-2024 om 15:34

Paulus is geen groot talent Herman, dat kon toch iedereen zien. Geen duelkracht, geen schot. Een beetje scout ziet dat ook. Prutswerk van onze scouting.

Herman Badkuip21-03-2024 om 16:22

We gaan 't zien Harris, er zijn spelers, die 't bij onze FC niet laten zien, door wat voor reden dan ook, maar 't elders heel goed gaan doen....zoals bv. centrumspits Alexander Sörloth. Kon bij ons géén doelpunt maken, maar scoort in LaLiga bij Villareal 13 goals uit 25 duels!

grunn196721-03-2024 om 15:48

Abraham is de allergrootste miskoop, dit jongetje kon er helemaal niks van. Ongelofelijk talentloos. Heeft helemaal niks laten zien.

Fluderus zal zijn eigen zakken wel gevuld hebben met deze transfer dat kan niet anders.  2 miljoen letterlijk door het afvoerputje.

Nieuwe club zal hier snel achter komen en die gaan hem nooit overnemen. 

 

RKR22-03-2024 om 10:47

Het was sowieso een rare transfer. Hij moest en zou komen, ten midden van covid bezuinigingen. AIK heeft het slim gespeeld door interesse van Feyenoord te noemen. Geloof je het zelf? Toen is de FC direct overstag gegaan.

Hij kan er helemaal niets van. Hij heeft diverse trainers en kansen gehad. En ook in de KKD kan hij niet mee. Komt te kort voor NL profvoetbal.

 

Hoekie21-03-2024 om 16:13

Het is een goede zaak dat Paulus Abraham de club gaat verlaten. Hij heeft iinderdaad niets laten zien en heeft alleen maar ellende veroorzaakt. Ik sluit niet uit dat hij in de toekomst een grote transfer gaat maken. Talent heeft hij zeker maar dat heeft hij helaas niet bij onze club laten zien. Hij zou niet de eerste speler zijn die de FC gaat verlaten en bij een andere club de weg omhoog vindt. Sorloth is een goed voorbeeld. Ook Matavz heeft in zijn FC periode de eerste 2 jaar lang lopen pierewaaien. 

Herman Badkuip21-03-2024 om 16:25

Wij zitten op één lijn Hoekie, had jouw post nog niet gelezen, maar inhoud heeft dezelfde strekking als mijn post....

RKR22-03-2024 om 10:59

Hele andere situaties. Matavz kwam binnen als 18 jarige, in een FC Groningen dat serieus meedeed. Na een teleurstellend seizoen werd ie verhuurd aan Emmen. Zware blessure opgelopen en terug in de winterstop. Na zijn revalidatie stond hij er. In de eindfase van zijn 2e seizoen was hij al erg goed bij de FC.

Hoe lang zit die Abraham nu al aan te kloten? Hij staat al meer dan 3 jaar onder contract. En hij heeft ook prive voor problemen gezorgd. Ik kan niks positiefs bedenken. Behalve dan dat de club goed in de zeik is genomen met deze transfer.

 

Sorloth wisselt slechte jaren af met goede. Bij Palace en Gent eveneens een flop. Bij Leipzig ook. Die teert op een uitschieter in Turkije. En doet het nu leuk bij Villarreal. Dat moet bij hem gewoon net passen.

Hoekie22-03-2024 om 13:56

Paulos Abraham kwam als 18 jarige binnen in een elftal dat vierkant draaide. Dat lijkt gunstig zou je zeggen want dan zou je er bovenuit kunnen springen.Het tegendeel is waar. Spelers waren toen niet in staat om een bal over 10 meter te geven. Dan is het lastig voor een speler van 18 om het verschil te maken. Het bijtincident met zijn hond en een zware knieoperatie waardoor hij een half jaar uit de roulatie was, hebben er mede voor gezorgd dat hij deze dramatisch slechte periode bij de club niet heeft weten om te keren. Hij is nog zeer jong en kan in een nieuwe omgeving een kans zien voor een veel betere start. 

Herman Badkuip21-03-2024 om 16:32

Fijn dat de opties op Jorg Schreuders en Tika de Jonge door FC Groningen gelicht zijn, de overeenkomst met Schreuders loopt door tot medio 2025 én de Jonge sluit waarschijnlijk een meerjarige verbintenis!

Twee punt.21-03-2024 om 18:52

Een oefenpotje tegen Heracles met 4-1 verloren, vanmiddag.

val23-03-2024 om 13:00

De oprichting van een profvoetbalclub voor vrouwen. Vrouwen in de eredivisie eisen een betere beloning dan de nu veelal uitgekeerde onkostenvergoeding. Dit zijn belangrijke wensen om vrouwen in de pas te laten lopen met de mannen. Zij kijken al langer met jaloerse blikken naar de mannen en vinden de "achterstelling" niet langer aanvaardbaar. Zijn deze wensen gerechtvaardigd? 
Op dit moment zijn er soepele licentie-eisen vanuit de KNVB naar voetbalclubs die een vrouwentak hebben of er een willen beginnen zoals FCG. Jaren geleden was al bekend dat de vrouwenafdeling van Heerenveen ongeveer 500/k per jaar kostte. Dit bedrag maaakte FCG lang huiverig om hiermee te beginnen. FC wilde wel starten maar de financiering moest dan wel van externe partijen komen en niet ten koste gaan van de eigen begroting. De vrouwen eisen nu voor alle spelers minstens het minimumloon. Bij een selectie van 18 speelsters een bedrag van meer dan 500/k. Hierbij komen dan de kosten van de begeleiding, vervoer, accomodatie en overige kosten. Opgeteld al snel 1 miljoen. Een bedrag dat voor clubs als Telstar, Excelsior maar ook voor FCG niet haalbaaar is. De commerciële waarde van een vrouwentak is momenteel beperkt en zal op korte termijn ook niet drastisch veranderen. De sponsoren zullen daarom niet in de rij staan. 
Nog een ander aspect ligt hierbij op de loer. Nu is het een minimumbeloning maar verder kijkend zullen vrouwen hun eisen steeds verder opschroeven en op den duur mogelijk een gelijke beloning verlangen. Betaalde voetbalclubs hebben gemiddeld genomen al moeite om hun begroting sluitend te krijgen laat staan dat hierbij nog een onrendabele afdeling komt. Nog afgezien van de huidige kwaliteit van het vrouwenvoetbal in Nederland.
Een beloning zulllen ze uiteindelijk wel zelf moeten verdienen. Een hobby uitoefenen kost meestal geld.
Frank van Mosselveld heeft als kandidaat voor de functie van Algemeen Directeur van FCG veel pluspunten maar geen ervaring met vrouwenvoetbal.

De komende periode is voor veel jeugdspelers en hun ouders erg spannend. Wie mogen door naar volgend seizoen en van wie wordt afscheid genomen. Het is maar goed dat FCG de studie van spelers stimuleert. Het zijn uiteindelijk maar enkelen die het lukt door te breken en een profcontract krijgen. 

Volgend weekend wordt voor FCG cruciaal met 2 moeilijke uitwedstrijden (Den Haag en Emmen). Om Roda te kunnen volgen in de race voor directe promotie zijn waarschijnlijk 4 punten nodig. Hiermee wordt de achterstand op plek 2 maximaal 3 punten met nog de thuiswedstrijd tegen Roda in de maand mei. Uiteindelijk gaat het om de minste verliespunten in de komende 8 wedstrijden. Het is vanaf nu duimen bij elke wedstrijd.

campesino23-03-2024 om 13:09

Vrouwenvoetbal?  Ik vind het prima dat ze voetballen. Maar het interesseert me geen ruk

appie happie23-03-2024 om 23:37

Mij ook niet..is werkelijk niet om aan te zien..

En hoezo beter betaald worden..er kijkt immers niemand..

marcelfcg24-03-2024 om 09:54

Zo snel mogelijk kappen met een vrouwentak bij FC Groningen. We kunnen de centen wel beter besteden lijkt mij.

Herman Badkuip23-03-2024 om 13:32

Volgende week in het paasweekend twee lastige én belangrijke uitwedstrijden voor de vechtmachien van Dick Lukkien, vrijdagavond 29-3 tegen ADO den Haag én maandagmiddag 1-4 de inhaalwedstrijd tegen FC Emmen.....Als het team van FCG géén punten laat liggen, wordt 't wel heel erg spannend bovenin! Maar eerst vanavond nog de wedstrijden van koploper Willem II en Roda JC, spelen beiden thuis tegen lastige opponenten en kunnen kostbare punten verspelen....Vóóral de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion tussen Roda JC en NAC Breda, de laatste 4 wedstrijden gewonnen, kan interessant worden! Willem II speelt in het Koning Willem II Stadion tegen VVV Venlo, op het eerste gezicht iets eenvoudiger, maar.....je weet het maar nooit in de KKD!

ChiChi25-03-2024 om 12:22

Twee hele moeilijke wedstrijden,  met 4 punten ben ik tevreden. 

Hoop op 3 punten bij Ado en op het verschrikkelijke veld van Emmen  blijmet1 punt,

want dan zal Duarte wel gespaard worden.

 

appie happie25-03-2024 om 16:36

Heel eerlijk,ik verwacht gewoon 6 punten...Ado en Emmen willen allebei wat laten zien.Ado moet ivm de ranglijst en Emmen ivm Lukkien..we kunnen/moeten ze allebei winnen..

Johan25-03-2024 om 18:05

Beuvink naar AC Milan haha. Ik snap soms de wereld niet meer

appie happie25-03-2024 om 19:25

Nee

Johan25-03-2024 om 21:12

Blijkbaar personeelstekort op scoutingsgebied...

Durovski25-03-2024 om 22:27

6 punten tegen Ado en Emmen en dan blijven we mee doen om de directe promotie. 

Speelt er een aankoop van Beuvink in de basis bij onze FC?

Twee punt.26-03-2024 om 13:11

Even voor de duidelijkheid.  Beuvink kocht geen spelers, dat deed de gezamenlijke technische staf waarvan Beuvink ook een kleine vinger in de pap had. Beuvink was datascout en dus iemand die aan de hand van statistieken de technische staf de bijzonderheden van een speler doorgaf zodat die konden beslissen om een speler te contracteren of niet. Hierbij is het menigmaal fout gegaan en kwamen er spelers bij die statistisch veelbelovend waren maar in de praktijk van nul en generlei waarde waren voor de club. Uit dit geheel kan je concluderen dat datascouten niet de gewenste oplossing is, maar wel kan bijdragen aan het systeem van scouten, maar door een beoogde speler meerdere malen "live" aan het werk te zien toch de beste manier is om een speler te beoordelen. En daarvoor hebben wij de juiste man in huis met de naam: Henk Veldmate.

Boerentrien26-03-2024 om 14:55

Inderdaad. En ook fijn, dat we Robben hebben. Ze zullen binnen de club  nu toch wel weten, hoe het NIET moet. Maar dankzij de slechte aankopen, heeft onze eigen jeugd wel een kans gekregen. Nu afwachten, of ze het karwei kunnen afmaken. 

Herman Badkuip26-03-2024 om 15:17

Heb nog steeds het volste vertrouwen in onze eigen jeugdspelers, denk zelfs dat er nog meer jeugdige talenten bij de wedstrijdselectie gaan zitten en misschien in de laatste 9 wedstrijden al minuten gaan maken.....Een Nils Eggens zou ik wel eens bij FCG in de spits willen zien, als Romano Postema óf Thom van Bergen geblesseerd óf geschorst zijn. Of als extra aanvaller/pinchhitter in de slotfase van een wedstrijd.....

val26-03-2024 om 16:33

Opvallend nieuws dat Eenhoorn ook in beeld zou zijn voor de functie van Algemeen Directeur van FCG. Zou hij wel weten dat het salaris van deze functie ongeveer 1/3 is van hetgeen hij bij AZ verdiende. Daarom is het nauwelijks voor te stellen dat hij een serieuze kandidaat is/was tenzij hij veel potentie ziet bij FCG. Bovendien gaf hij bij de aankondiging van zijn vertrek bij AZ aan een beetje uitgeblust te zijn en toe te zijn aan een rustperiode. Het laatste is geen goed uitgangspunt voor hetgeen de club nodig heeft.

Het laatste kan ook worden gezegd van Hans Nijland. Hij kickt op aandacht en gaat gretig in op het verzoek van het supporterscollectief om zich kandidaat te stellen voor het voorzittersschap van het Bondsbestuur. Een functie met weinig macht maar wel veel overleggen. Het is zeer de vraag of Nijland hierbij past. Het is echter een parttime functie voor ongeveer 2 dagen per week en laat zich met een kleine 100/k per jaar goed betalen. Wellicht dat Nijland dit goed kan combineren met zijn andere werkzaamheden en de last van deze functie voor lief neemt.

Twee punt.26-03-2024 om 21:01

Nijland moet zich niet meer met de club bemoeien. Hij heeft zijn tijd gehad, er goed aan verdiend en moet nu gaan punniken of klosjebreien. Een jonge ambitieuze kerel hebben we nodig, die de boel weer op de rails zet en houdt.

Hoekie26-03-2024 om 23:12

Volgens mij heb je niet helemaal begrepen wat er speelt. Als Nijland zich niet kandidaat stelt, wordt een Bobo (Pauwe) die maling heeft aan de beleving van supporters de nieuwe bondsvoorzitter. Nijland heeft altijd oog gehad en is opgekomen voor supporters. Ik begrijp dus helemaal niets van jouw post. 

Boerentrien27-03-2024 om 14:08

Hans Nijland wil geen voorzitter worden van FC Groningen, maar voorzitter van de KNVB. En dat lijkt me bij hem in goede handen.

Marco27-03-2024 om 17:09

Nijland is een uitstekende kandidaat voor de knvb baan. De clubs doen er verstandig aan om op Nijland te stemmen.

Voor het voorzitterschap van Groningen, zou ik nog een paar weken wachten, zodat duidelijk is of Groningen wel of niet promoveert. Blijven we in de eerste divisie dan heb je een financieel saneerder nodig. Als we promoveren heb je meer iemand nodig met een voetbal netwerk om ook langs die weg spelers naar Groningen te krijgen.

Wel goed dat er wordt gezocht naar mensen met aantoonbare ervaring. 

Rapdoel28-03-2024 om 02:37

Hèhè.. interland voetbal voorbij..nu eerst de focus op aankomende 2 wedstrijden...go fc :)

Rapdoel28-03-2024 om 02:37

Hèhè.. interland voetbal voorbij..nu eerst de focus op aankomende 2 wedstrijden...go fc :)

Rapdoel28-03-2024 om 02:37

Hèhè.. interland voetbal voorbij..nu eerst de focus op aankomende 2 wedstrijden...go fc :)

Rapdoel28-03-2024 om 02:38

Foutje..

Rapdoel28-03-2024 om 02:38

Foutje..

Rapdoel28-03-2024 om 02:38

Foutje..

Rapdoel28-03-2024 om 02:38

Mods.pas het ff aan

Herman Badkuip28-03-2024 om 12:48

Heb daarnet voor de laatste keer de uitslagen voor komende vrijdag 29-3 [ronde 32] ingevuld voor onze Voorspelcompetitie....score wordt niet meer bijgehouden sinds ronde 25! Héél jammer voor alle enthousiaste deelnemers.....

appie happie28-03-2024 om 17:00

Heb tot einde seizoen al ingevuld..maar vrees ook het ergste...ivm bijhouden..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!