Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt dik verdiende zege op promotie concurrent ADO

Door Sven Heikens 11 reacties

FC Groningen heeft een dik verdiende zege geboekt op ADO Den Haag. De ploeg van trainer Lukkien speelde een goede wedstrijd, waarin het met twee prachtig uitgespeelde aanvallen tot scoren kwam en achterin niet in de problemen is gekomen. Door de overwinning laat Groningen mede promotie concurrent ADO Den Haag op 4 punten, waarbij Groningen een wedstrijd minder gespeeld heeft.

(verslag wordt aangevuld)

Reacties:
Marco30-03-2024 om 10:09

Volwassen gespeeld. Aanvallend en verdedigend zag het er goed uit. Door teamspel 2 prachtige doelpunten.

Roelofsky30-03-2024 om 10:13

Het was weer genieten gisteravond en de doelpunten waren puur hogeschool voetbal... Ga zo door jongens

Oeleoptak30-03-2024 om 10:30

Een zeer goede wedstrijd. Alle spelers waren ok. 
Het spel geeft alle vertrouwen voor de komende wedstrijden. Snelle balverplaatsing, idem combinaties en ook vele loopacties, het jagen. Hoge intensiteit wat veel andere ploegen niet bij kunnen benen. Alleen onderschatting het en der kan nog teleurstellingen geven. Maar daar gaan we niet van uit natuurlijk. Dick's army goes for it!!!

Heiky30-03-2024 om 11:14

Mooi ook om te zien dat de doelpunten ook uitbundig met de reservespelers gevierd worden wat voor mij een teken is dat het echt een team geworden is. Ik weet zeker dat je dit op het conto van Lukkien kunt schrijven.

Boerentrien30-03-2024 om 11:13

We keken onze ogen uit gisteravond. We kunnen ons niet herinneren, dat onze FC ooit zo sterk voor de dag kwam na een break. Puur genieten voor de tv. Zonder de anderen te kort te doen, ze speelden allemaal goed, maar wat maakt Thom van Bergen een sterke ontwikkeling door. Ditmaal was het zowel individueel als team dikke prima!

Alberto130-03-2024 om 11:46

Het is prachtig om te zien. Onze 'eigen' jeugd heeft deze ommekeer met Lukkien voor elkaar gekregen met aanvulling van Duarte, Hove en de keeper., ik ben er van onder de indruk en het is lang geleden dat het spel en de resultaten, de overtuiging zo goed was en ik me weer zo verbonden voel. En inderdaad, een jongen als Tom van Bergen wordt echt nu wel een volwaardige speler en ik sluit niet uit dat deze 6 jongens uit eigen jeugd het ook goed genoeg kunnen doen in de eredivisie. Ik hoop dat dit team intact blijft. Voor deze jongens is dit natuurlijk ook een geweldige ervaring. Ze kunnen straks wel uitvliegen en in teams met mensen uit allerlei landen terecht komen maar zo hecht en intensief als dit is zullen ze misschien wel nooit weer meemaken. Maar goed, dat is allemaal toekomst, eerst nu tweede of eerste ???? worden.

Herman Badkuip30-03-2024 om 12:38

Heb weer volop genoten van een swingend FC Groningen, dat met veel passie, emotie én intensiteit ADO Den Haag thuis volledig van de mat speelden. Welk team gaat de vechtmachine van Dick Lukkien de komende wedstrijden nog stuiten? Maandagmiddag tegen FC Emmen op de Oude Meerdijk nog de inhaalwedstrijd én daarna nog 6 wedstrijden tegen NAC Breda [t], VVV Venlo [u], SC Cambuur [t], Willem II [u], Telstar [u] én Roda JC [t]! Pittige wedstrijden, maar in deze grootse vorm zie ik FCG weinig punten verspelen....Zou toch geweldig zijn als de laatste thuiswedstrijd in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC uiteindelijk de beslissing moet brengen. Maar goed, eerst de uitwedstrijd tegen het altijd lastige FC Emmen, de Hondsrugderby met voor beide teams veel bekende gezichten. Ben benieuwd of Laros Duarte meespeelt op dat ku(ns)tgras in Emmen? Als ik Lukkien was zou ik niet té veel wisselen en zeker de enthousiaste youngsters laten staan! Een Rui Mendes en Thijmen Blokzijl kun je altijd na de rust nog brengen. Naast de uitblinkende Luciano Valente én Thom van Bergen vond ik ook Isak Määttä en Johan Hove ijzersterk tegen ADO Den Haag. Het centrale duo achterin speelde als gewoonlijk weer een solide partij net als keeper Hidde Jurjus. De fitheid van dit FCG kan uiteindelijk nog wel eens de doorslag geven om de tweede plek over te nemen van Roda JC. Lekker blijven aanvallen en goals scoren blijft het motto, want de kapers [FC Dordrecht, ADO Den Haag en de Graafschap] liggen op de kust.....Blijft altijd weer spannend in de KKD.

Dikdakker30-03-2024 om 13:26

Schitterende overwinning, dik verdiend tegen een directe concurrent. Bij vlagen speelde ADO best aardig, maar het werd (op 1 dikke kans voor de Hagenezen na) nooit echt gevaarlijk. Genoten van beide doelpunten, waarin je kan zien dat er heel veel voetbal in die gasten zit. Hopen dat de concurrenten nog wat steken laten vallen, want alle resterende wedstrijden allemaal winnen is misschien toch wel iets te veel gevraagd. De gretigheid van het team en de strijdlust maakt mij in ieder geval trots. Misschien cliché, maar er moeten nog 7 finales worden gewonnen. Maandagmiddag de volgende 

Heiky30-03-2024 om 14:46

  Las een tijdje terug een interview met Postema die verklaarde dat er bij training heel veel nadruk ligt op fitheid en uithoudingsvermogen. Hiermee heb je dus al een voorsprong op menig ander team. 

Zorg dan voor een trainer die het geheel ook nog aan het voetballen krijgt, met een goed plan en een prima spelopvatting en een sfeer creeert waarbij iedereen voor elkaar door het vuur gaat, en je hebt al snel een succesformule in handen. 

Herman Badkuip30-03-2024 om 17:47

Goed gezien Heiky, trainer Dick Lukkien en zijn trainersstaf hebben 't dik voor mekaar!

Harris30-03-2024 om 17:34

Mooi om te zien dat als bijvoorbeeld Postema en Duarte een mindere dag hebben  de anderen dat goed opvangen. Vond ook Maata redelijk sterk, mag ook weleens gezegd. Verzaakt nooit op inzet. Nu naar Emmen, op naar de volgende 3 punter.. Bij winst ligt de druk weer bij Roda.Hopen dat iedereen fit blijft. En dat de kaarten last geen rol gaat spelen.Postema  is geschorst bij de volgende  gele dacht ik.

no guts no glory31-03-2024 om 10:51

Mooi ook dat van Bergen scoorde.  Het is hem gegund. Speelde uitstekend. Valente samen met van Bergen het hoogste cijfer in het Dagblad van het Noorden. ( beiden een 8 ) Journalisten van het Dagblad zijn zelfs lyrisch over de FC. En dat wil wat zeggen. Zijn altijd zeer kritisch. 

Herman Badkuip31-03-2024 om 21:15

Terecht dat de journalisten lyrisch zijn over het huidige FC Groningen....we zien allemaal een enorm verschil vergeleken met vorig seizoen in de Eredivisie én zelfs met het begin van dit KKD-seizoen. Vanaf het moment dat Lukkien afscheid heeft genomen van Kevin van Veen en heeft gekozen voor de jeugd loopt 't allemaal gesmeerd! Nóg 7 duels en we weten waar we aan toe zijn, eerste óf tweede plek met directe promotie óf nacompetitie.....Hoop dat onze youngsters lekker onbevangen én swingend blijven voetballen, dan moet 't allemaal goedkomen!

Boerentrien31-03-2024 om 22:37

Lukkien heeft zeer terecht afscheid genomen van Kevin van Veen is nu wel gebleken. Dat heeft hij goed gezien. Van Veen speelt nog helemaal niets klaar bij zijn Schotse club. Dit weekend weer kort ingevallen, geen assist, geen doelpoging , dus ook geen goal en nog steeds geen basisspeler. Weet iemand, wat daar de reden van is? 

Heiky31-03-2024 om 23:29

 Ik ken alle ins en outs niet natuurlijk maar ik denk dat het een groot deel met fit zijn/worden te maken heeft. Ook denk ik dat hij bij de FC een aardige deuk opgelopen heeft wat zijn zelfvertrouwen een knauw gegeven heeft. Wat het ook is, die zien we volgend seizoen wel weer verschijnen helaas en zie er dan nog maar eens af te komen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!