Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ontsnapt en leeft: bizarre ontknoping eindigt in 1-1

Door Willem Poppes 40 reacties

Thom van Bergen heeft er vanavond voor gezorgd dat er een finale van jewelste plaats gaat vinden volgende week. Na een matige wedstrijd sleept de FC een punt uit het vuur tegen Telstar. Op 10 mei speelt FC Groningen een van de belangrijkste wedstrijden uit de clubgeschiedenis tegen Roda JC

In Velsen-Zuid wordt Groningen gesteund door een ramvol uitvak. Eigenlijk had het hele stadion groen-wit kunnen kleuren, maar daar had de lokale driehoek een stokje voor gestoken. De 350 Groningers die er wel waren zien dat de FC al binnen de minuut op achterstand komt. Een aanval over de linkerflank resulteert in een panklare voorzet op Telstar spits Eddahchouri. De door FC Groningen begeerde spits hoeft de bal vervolgens alleen maar in te tikken. 

Wellicht zijn het de spannings, wellicht speelt het uitvallen van Valente mee, of misschien is het de pure onderschatting van de tegenstander. In ieder geval is het ver onder de maat wat FC Groningen - zeker in de eerste helft - op de mat legt. In de eerste vijfenveertig minuten krijgt Telstar zelfs kansen op de 2-0 en misschien ook wel op de 3-0. De enige mogelijkheid aan FC kant is een vrije trap van Laros Duarte, maar die gaat kansloos naast.

In de tweede helft start Lukkien met dezelfde elf. Ook het spel verandert weinig ten opzichte van de eerste: sloom en druistig. Er wordt wel gevochten en zeker geprobeerd, maar het lukt simpelweg niet om uitgespeelde aanvallen te creëren. De grootste kans is wederom voor Telstar, maar gelukkig voor heel voetbalminnend Groningen hebben de Blauw-Witten het vizier niet op scherp.

Dan: de selectie van Dick Lukkien hoort dat Roda inmiddels op 1-0 is gekomen, en even later zelfs op 2-0 komt ... Het uitvak - dat al de hele wedstrijd aan het hossen is - valt even stil, ook de gezichtsuitdrukking van Lukkien staat op standje hopeloosheid. De technische staf probeert nog iets te forceren door Määttä, De Jonge, Emeran en later nog Eggens in te wisselen, maar FC Groningen lijkt zich op te moeten maken voor de play-offs..

Als inmiddels het laatste restje licht lijkt te worden gedoofd, geeft Tika de Jonge een voorzet in minuut 90+4. Negen man van Groningen staan in het strafschopgebied van Telstar. De bal lijkt goed te zijn, komt op het hoofd van Thom van Bergen en JAA: doelpunt, tor, goal. De kleinste man van het veld kopt hem erin. Extase in het uitvak, extase voor de buis. Wat een ontknoping. Dit is waar je het voor doet. Ongelofelijk. 

Volgende week met zijn allen erachter. De absolute finale. Come on FC! 

 

 

Reacties:
Marco04-05-2024 om 00:09

We krijgen de finale die we willen.

Mooie dagen om Groningen supporter te zijn. 

Harris04-05-2024 om 07:04

Klopt helemaal Marco.Dit zijn de mooiste dagen voor ons als fc.supporter. Zo zie je maar dat doorzetten uiteindelijk altijd loont!We kunnen nu de hele week voorbeschouwen,hopen en ons een voorstelling maken wat er gebeurt als we winnen vrijdag. Een super finale in het vooruitzicht.Volle Euroborg. Ik denk dat Roda er wel tegenop ziet.

Bierboer04-05-2024 om 08:25

na begin van de competitie had ik niet meer verwacht dat de laatste wedstrijd alsnog een finale werd om directe promotie te pakken. Knappe prestatie van spelers en staff. Gisteren was weer bloedstollend spannend, maar toch voldoende om volgende week in de beslissende pot het zelf in eigen hand te hebben. Ongekende reeks hebben ze neergezet. Dan kan je een keer minder spelen, maar als je dan alsnog zonder verlies weg komt.....man wat hoop ik op winst vrijdag in een kolkende euroborg 

Stadjer8104-05-2024 om 08:38

Roda JC zal er ongetwijfeld meer tegenop zien dan wij. Zij staan het hele seizoen al op plek 1 en 2, dan dachten ze gisteren al even dat ze er al waren maar ze moeten nu afreizen naar een volgepakt Euroborg om alsnog directe promotie uit het vuur te slepen. Die ontgoocheling bij hun is niet alleen omdat het een weekje uitgesteld is, zou geen probleem zijn als pakweg TOP de laatste opponent was geweest. Het is omdat ze hier nog moeten spelen.

Roda zal op 2 gedachten hinken; een gelijkspel volstaat ook. Voor Groningen is de opdracht een stuk duidelijker; alleen winst telt. FC Groningen zou een betere ploeg dan Roda JC moeten hebben, en het speelt thuis. Ik hoop dat de ploeg de middelen en wil heeft om er vanaf de aftrap vol in te gaan. Dan krijg je het publiek ook in de rug.

Roda zou banger moeten zijn dan wij, aangezien wij dit seizoen van veel verder komen. Als je ziet waar we in November nog stonden is dit in principe bonus.

 

 

Herman Badkuip04-05-2024 om 08:58

Heb gisteravond, vooral in de eerste helft, niet écht genoten van het voetbal van FCG.....een valse start in de allereerste minuten, waardoor Zakaria Eddahchouri met een intikkertje kon scoren voor de Witte Leeuwen én een hele, matige uitvoering van de vechtmachien van Lukkien! Slechts één kans, de vrije trap van Laros Duarte....Het Grunniger sfeervak én ook veel fans op de hoofdtribune van het knusse 711-stadion in Velsen-Zuid bleven achter FCG staan! Tweede helft speelden de youngsters richting het fanatieke uitvak en kregen ze steeds meer kansen op een doelpunt, de druk werd steeds groter, zeker na het inbrengen van de wissels in het laatste kwartier! En op het moment dat iedereen in het stadion eigenlijk al op had gegeven, dat de FCG het tóch nog zou redden, scoorde de man van de wedstrijd, Thom van Bergen met een geweldige kopbal! Wat er daarna gebeurde valt bijna niet te beschrijven, het sfeervak barstte bijna uit z'n voegen en ook de fans in de hoofdtribune stormden naar de zijlijn om het feest te vieren! Mijn nicht Tessa scoorde na afloop nog het shirt met nummer 18 van Isak Määttä, dus haar avond kon ook niet meer stuk! Thuis zag ik met enig leedvermaak de beelden van het feest in Kerkrade, waar de stadionspeaker de verkeerde uitslag van onze wedstrijd had doorgegeven aan het publiek....Zal volgende week nog een hele strijd worden om te promoveren naar de Eredivisie, maar met de steun van een kolkende Euroborg er achter moet 't toch lukken om de Koempels een pak slaag te geven! Tsja, waarschijnlijk een teleurstelling voor alle Bromberen én Dijks onder ons, die het in het najaar niet meer zagen zitten.....Maar, de échte Groningensupporter geeft natúúrlijk nooit op en blijft altijd geloven in de vechtmachine van Lukkien! 

Fan op afstand04-05-2024 om 09:28

Hoe ze het vrijdag doen tegen Roda zal me worst zijn, er moet gewoon gewonnen worden.  En desnoods liggen ze na vrijdag een week op apegapen maar winst is een vereiste.  De play offs gaan volgens mij uitdraaien op een teleurstelling door het niet meer op kunnen laden en tegenstanders die momenteel misschien wel beter zijn dan de FC. Dus winnen vrijdag. 

Boerentrien04-05-2024 om 09:31

Ik ben diep onder de indruk van de mentaliteit en veerkracht van ons jonge team. Als je als supporter de moed al opgeeft, blijven zij er wel in geloven en doen er nog een tandje bij. Deze wedstrijd zal een flinke waarschuwing zijn voor volgende week. Vanaf de 1e seconde bij de les zijn en direct volle bak erop, zoals tegen Cambuur.

Groen hart04-05-2024 om 10:23

Ik vrees dat het zonder Valente heel moeilijk gaat worden .

postema totaal uit vorm maar dit wordt een hele nerveuze week .

ik ben er bij as vrijdag .

Zeeman04-05-2024 om 10:56

Dat heet Karma, wat er in Kerkrade na afloop gebeurde en opgeteld het geluk dat we deze keer hebben, moet het vrijdag wel goed gaan.

Wat me wel opvalt, dat in elke uitwedstrijd waar  gescoord wordt , het uitvak ook is met de fc supporters, dat kan toch geen toeval zijn?

En hoe vaak gebeurde dat al niet in de laatste minuten?

Ik heb er vrijdag dan ook veel vertrouwen in dat het goed komt, maar de zenuwen krijgen langzamerhand wel de overhand, manman wie had dit vantevoren gedacht, lijkt wel een Hitchcock film.

Heiky04-05-2024 om 11:49

 Wellicht wishfull thinking maar ik stel me zo voor dat Roda gisteravond wel een mentaal knikje heeft gehad. Jezelf al rijk rekenen en dan toch ineens het besef dat je je nog 1 keer op moet laden voor  de lange reis naar een kolkende Euroborg. Moet je toch met een heel andere instelling naartoe onverwachts.

grunn196704-05-2024 om 13:03

Wat de uitslag as vrijdag ook is, ik heb vanaf medio november weer genoten van de FC. Dick heeft de boel weten te kantelen door bijna al het troep van Gudde en Fluderus er uit te gooien en verder te gaan met eigen jeugd, dat het zo goed heeft uitgepakt had bijna niemand verwacht. Veel wedstrijden met hoog amusementswaarde, bijna geen wedstrijd verloren. Als de boel al op de rit was in augustus was de FC met 2 vingers in de neus kampioen geworden. Dick Lukkien verdiend een dik compliment.

ben benieuwd of de oudere spelers as vrijdag de druk wel aankunnen, gisteren gigantisch gefaald, de druk zal er nu nog meer op komen. Voordeel is dat beide dit hebben. Ik hoop dat de Fc vanaf minuut erop kletst, hoog druk, afjagen, gelijk bij de strot pakken en niet afwachten en geen heen en weer getik achterin, dan speel je roda in de kaart. Lang geleden met spanning uitkijken naar een wedstrijd van de FC.

 

 

 

Marco04-05-2024 om 14:08

Jongensboek carrière einde voor Michael de Leeuw. Groot Fc- speler. Is hem gegund. 

In de eerste divisie kunnen alle clubs van elkaar winnen, dat maakte het ook dit weekend weer heel spannend.

Groningen heeft nu 2x achterelkaar veerkracht getoond. Verder recent sterk gespeeld tegen cambuur thuis en een helft goed tegen WIi en Emmen.

Mentaal en tactisch maar voorbereiden om 2x te scoren tegen Roda, dan is de promotie binnen. 

Herman Badkuip04-05-2024 om 18:30

Eén keer meer scoren dan Roda JC is al genoeg hoor....

Roelofsky04-05-2024 om 14:45

tsjonge tsjonge.... de heren weten de spanning er wel in te houden nog een week de zenuwen maar het is wel ergens voor prachtig....

campesino04-05-2024 om 19:24

De competitie duurt net iets te lang voor groningen. De topvorm van een paar maanden terug is er niet meer. Duarte is flink teruggevallen, Postema heeft weer moeite het net te vinden en Emeran en Mendes hebben nog geen asnsluiting kunnen vinden. Helaas is de man die nog wel in topvorm was, geblesseerd uitgevallen. Gelukkig blijven van Bergen en Schreuders zich wel gestaag doorontwikkelen.

Op basis van teamgeest en wilskracht ( de voornaamste kracht van dit fc groningen) zijn de laatste puntjes binnengesprokkeld. Hopelijk heeft het op het tandvlees lopende team nog net genoeg over voor het laatste kunstje. Want in de nacompetitie zullen ze het met een lege tank niet redden.

Thomas Portugal04-05-2024 om 21:29

Ik ben benieuwd of Lukkien de boel gaat omgooien tegen Roda. Ik zou Rui Mendes eruit halen, Pelupessy op de plaats van Duarte zetten, waardoor Duarte en Hove meer naar voren kunnen spelen. Pelupessy is misschien geen super speler maar kan wel de boel scherp houden en organiseren. Met Mendes speel je simpelweg met een man minder.

Herman Badkuip04-05-2024 om 21:50

Verwacht niet dat onze trainer Dick Lukkien zijn basisopstelling nog om gaat gooien voor de finale tegen Roda JC komende vrijdag in de Euroborg. Hoop alleen dat hij sneller zijn wissels inbrengt als 't niet loopt tegen de Koempels....Belangrijkste voor de laatste wedstrijd is, dat het team superscherp aan de wedstrijd begint! Gelijk goed druk zetten op de tegenstanders, zoveel mogelijk de ballen naar voren spelen, zodat het thuispubliek vol achter het team van Lukkien gaat staan! De korte invalbeurt van Noam Emeran viel tegen, komt speltechnisch nog té kort, Isak Määttä en Tika de Jonge vielen scherp in én met Nils Eggens hebben wij, mocht 't nodig zijn, extra stootkracht in de spits! Zou Joey Pelupessy alleen inbrengen, als wij een voorsprong in de laatste twintig minuten met extra mensen op het middenveld moeten consolideren...

Boerentrien05-05-2024 om 09:28

Ik zie net, dat wij met 30 de minste tegendoelpunten van de KKD hebben. Dat zegt wel iets over onze verdediging!

TirolBeuk05-05-2024 om 09:36

Ik zeg houden zo 

Boerentrien05-05-2024 om 10:42

TirolBeuk: met nog wel minimaal 1 doelpunt voor ons erbij!

Twee punt.05-05-2024 om 09:35

Ik hoop natuurlijk dat onze club het red, maar heb er toch zo mijn bedenkingen over. FC-GRONINGEN heeft vaker, als het er op aan komt, op cruciale momenten, de boot gemist. In het verleden is het vaker voorgekomen dat net "die" stap even te ver weg was. Maar laten we niet doem denken en onze club komende vrijdag naar voren schreeuwen en naar de overwinning. Mijn vriend in Kerkrade zal dan we teleurgesteld  zijn maar ach,die krijgen dan nog een kans in de nacompetitie. Het is niet anders,toch??

Harris05-05-2024 om 09:41

Waarom al die twijfel? Wij gaan winnen. Deze kans moet je niet laten lopen. Zo goed is Roda ook nou weer niet.Hebben wel een goede trainer trouwens..

Off topic: Balker gedegradeerd met Huddersfield enSuslov Verona en Stand L met Celta moeten ook oppassen. 

marcelfcg05-05-2024 om 18:52

Juninho Bacuna gedegradeerd met Birmingham City naar de League One. 
Kan die ook mooi deze kant opkomen.

King Poffel05-05-2024 om 10:39

Een hele slechte pot waar ik , het klinkt gek, toch wel heel blij mee ben en welke niet op een beter moment had kunnen plaatsvinden. Dit is precies wat de ploeg nodig had om rete scherp te zijn voor komende vrijdag. Reken er maar op dat die jongens weten dat ze slecht gespeeld hebben, dat ze goed weggekomen zijn en dat ze het daar onderling over hebben en iedereen elkaar de hele week op scherp zet voor tegen Roda. Denk dat afgelopen potje het laatste zetje is geweest om de jongens nog gretiger en scherper te maken dan dat ze al waren. Dit is ook de reden dat ik denk dat we "gewoon" vrijdag rond 21:45 promotie kunnen gaan vieren, ik heb er het volste vertrouwen in!

appie happie05-05-2024 om 11:12

Het veld bij Telstar was heel erg slecht!! Komt bij dat die aanvoerder die forse vent..steeds vast hield of andere overtredingen maakte..dat vond ik erg storend..de scheids had daar meer mee moeten doen..daarom kwam de FC ook niet uit de verf!!

Valente missen we dat merkte je ook..wellicht is er een.lichtpuntje voor vrijdag..Dick hield zich op de vlakte over de vraag Valente" einde sezoen"  wonderdokter?

Wie weet..op naar vrijdag!!

Boerentrien05-05-2024 om 17:27

En wij moesten ook nog oppassen niet tegen een gele of rode kaart aan te lopen. Een paar stonden op scherp, volgens mij.

Herman Badkuip06-05-2024 om 07:44

Denk niet dat je het kunstgrasveld in het 711-stadion in Velsen-Zuid de schuld kunt geven van het matige spel van afgelopen vrijdag...tis één van de betere kunstgrasvelden in de KKD. Maar ja, op het gras van de Euroborg spelen onze youngsters nou eenmaal veel beter! We gaan 't meemaken komende vrijdag, blijft tot het eind ontzettend spannend.....Op het meespelen van Luciano Valente durf ik eigenlijk niet te rekenen, dat zou een wonder zijn...., maar wél héél fijn!

no guts no glory05-05-2024 om 15:01

Ik heb zo'n gek voorgevoel dat Valente de wedstrijd tegen Roda gewoon gaat halen. En dan hopelijk na een uur spelen een publiekswissel bij een 3-0 tussenstand. Wishfull thinking maar toch. 

Herman Badkuip06-05-2024 om 07:45

Keep on dreaming no guts no glory, droom graag met je mee!

no guts no glory05-05-2024 om 15:04

By the way. Voorafgaande aan de wedstrijd is er aanstaande vrijdag een corteo vanaf de Oosterparkbar aan het damsterdiep. 

Herman Badkuip06-05-2024 om 07:47

En ná de wedstrijd van komende vrijdag.......?

ChiChi06-05-2024 om 12:33

Kan het morgen niet al vrijdag zijn???

Pfff ik zit nu al vol spanning, haast niet meer te doen.

Mijn vrouw wordt nu al gek van mij.

appie happie06-05-2024 om 14:21

Ga vissen

.doe ik ook.

Herman Badkuip06-05-2024 om 15:04

Wat was 't toch een heerlijk sfeertje op de hoofdtribune afgelopen vrijdag bij Telstar.....zo'n 200 fans van FCG zaten tussen de 2500 Telstarsupporters. Samen lekker een biertje drinken in de rust in de lounge boven de tribunes en géén onvertogen woord! Zo kan 't dus ook, relaxed met elkaar naar de wedstrijd kijken én tot de conclusie komen dat een gelijkspel de beste uitslag van deze spannende pot was! Ben benieuwd of de supporters van Roda JC en FC Groningen komende vrijdag ook zo ontspannen naar de wedstrijd zullen kijken....zal wel niet, want de belangen zijn erg groot. Beide teams willen graag rechtstreeks naar de eredivisie promoveren én liever de nacompetitie ontlopen. Als ik trainer Dick Lukkien was zou ik niet te veel aan het elftal gaan sleutelen....er zijn natuurlijk een aantal twijfelgevallen [Luciano Valente, Wouter Prins, Marco Rente] in de selectie, waarvan we nog niet weten of zij inzetbaar zijn. Trainer Lukkien weet, dat hij met Joey Pelupessy, Tika de Jonge, Isak Määttä, Noam Emeran, Kian Slor, Fofin Turay, Daniël Beukers en Nils Eggens sterke troeven achter de hand heeft. Spelers, die elk moment van de wedstrijd ingebracht kunnen worden én kunnen verrassen! Leef heel ontspannen naar de finale met Roda JKC toe, want ik heb 't volste vertrouwen in onze vechtmachine!

Marco06-05-2024 om 15:31

Zou Mendes 90 minuten in de basis houden. Deze wedstrijd moeten we een doelpunt maken. Mendes kan dit beter dan Maatta en Pelupessi. De laatste 2 laten ook verdedigend nog weleens een steekje vallen, wat je kunt opbreken. 

appie happie06-05-2024 om 15:37

Ik hoop eigenlijk toch stiekem op Valente

TirolBeuk06-05-2024 om 17:13

Ik ook 

Bas3806-05-2024 om 21:58

Ik ben heel negatief geweest zeg het eerlijk eerste 11wedsttijden en af en toe wedstriden dat weer nergens opsloeg mijn excuus hiervoor. Hoop dat fc het haalt telstar was weer kut hoop dat valente erbij is tegen roda word een zware avond hoop met goeie afloop voor stad waar ik geboren ben 

Bas3806-05-2024 om 21:58

Ik ben heel negatief geweest zeg het eerlijk eerste 11wedsttijden en af en toe wedstriden dat weer nergens opsloeg mijn excuus hiervoor. Hoop dat fc het haalt telstar was weer kut hoop dat valente erbij is tegen roda word een zware avond hoop met goeie afloop voor stad waar ik geboren ben 

Bas3806-05-2024 om 21:58

Ik ben heel negatief geweest zeg het eerlijk eerste 11wedsttijden en af en toe wedstriden dat weer nergens opsloeg mijn excuus hiervoor. Hoop dat fc het haalt telstar was weer kut hoop dat valente erbij is tegen roda word een zware avond hoop met goeie afloop voor stad waar ik geboren ben 

Bas3806-05-2024 om 21:58

Ik ben heel negatief geweest zeg het eerlijk eerste 11wedsttijden en af en toe wedstriden dat weer nergens opsloeg mijn excuus hiervoor. Hoop dat fc het haalt telstar was weer kut hoop dat valente erbij is tegen roda word een zware avond hoop met goeie afloop voor stad waar ik geboren ben 

Herman Badkuip07-05-2024 om 07:54

Dat is nou weer ietsjes overdreven hoor Bas38, je hoeft niet 4x het boetekleed aan te trekken hoor.....

Zeeman07-05-2024 om 10:51

Enterknop beetje eerder loslaten en geduld hebben

Harris07-05-2024 om 08:46

ChiChi, ga je nog bij de training kijken deze week? 

ChiChi07-05-2024 om 09:45

Waarschijnlijk morgenochtend.

Als er dan nieuws is laat ik het  weten.

Harris07-05-2024 om 12:29

Bedankt ChiChi

ChiChi07-05-2024 om 16:40

Sorry  Harris. Ik ga toch niet naar een training!

De FC traint woensdag en donderdag in de Euroborg!

Zie de site van de FC.

ChiChi07-05-2024 om 18:35

Iemand op het FCGforum was vanochtend bij de training.

Valente was niet aanwezig, Peersman  zat op een bankje en  Rente  deed gedeeltelijk mee.

Schreuders trainde apart en er werd fel en fanatiek getraind.

 

 

 

appie happie07-05-2024 om 19:36

Goed nieuws uit ziekenboeg FC Groningen: Luciano Valente koestert toch sprankje hoop voor promotiekraker tegen Roda.

DvhN vandaag om 19.21

 

. De ontknoping is vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE te volgen op STAR Channel.

Marco07-05-2024 om 21:11

Tegen Telstar en Willem II scoorden we ook zonder Valente. Dat komt vrijdag echt wel goed. 

appie happie07-05-2024 om 22:52

Nou ik heb hem er liever wel bij..moeizaam was het tegen Telstar  en Roda gaat mooi afwachten..dus we moeten eigenlijk vroeg de 1-0 maken..dat moet Roda komen.Met Valente heb ik meer vertrouwen..

 

King Poffel08-05-2024 om 07:33

Interessante quoteringen voor FC Groningen - Roda JC bij de TOTO zag ik net:

- Winst FC Groningen: 1.67

- Gelijkspel: 4.50

- Winst Roda JC: 4.50

 

Aangezien ik er genoeg geld voor over heb dat de FC promoveert ga ik inzetten op zowel een gelijkspel als op winst voor Roda. Wint de FC dan heb ik met alle liefde mijn geld verloren, wordt het een gelijkspel of wint Roda dan heb ik in ieder geval nog wat verdiend om de deceptie weg te zuipen. Uiteraard heb ik het liefst dat ik mijn geld kwijt ben 

Voetbalgek08-05-2024 om 09:43

Vanaf Telstar al in spanning, laat het zo snel mogelijk maar vrijdag zijn!????????????

King Poffel08-05-2024 om 12:56

Er wordt op twitter/X gemeld dat Valente vandaag in de partijvorm bij de basisklanten meespeelde. Fingers crossed!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!