Terug

Deel deze pagina:

Raadsvergadering: Laten we vooruit kijken.

Door Vincent Duitsch 85 reacties

Zoals velen vast hebben gehoord was vandaag om 9 uur in de avond de raadsvergadering over FC Groningen, de investeerder, 50+1 en de invloed van de gemeente bij FC Groningen. Namens Boerenmacht waren wij ook aanwezig om dit interessante debat over de huidige relatie met de gemeente en de toekomst van onze club met een eventuele investeerder te volgen. Hieronder volgt een korte samenvatting van de belangrijkste punten wat er in deze vergadering zoal is besproken.

Jalt de Haan van het CDA en Niels Hilboesen van de Stadspartij 100% voor Groningen hebben naar aanleiding van wat er de afgelopen tijd in de media bekend is geworden dit debat aangevraagd en 18 vragen hiervoor ingediend. Niels trapt af met de vraag of de gemeente open staat voor gesprekken over de governance van FC Groningen wanneer de club, stakeholders en supporters een gedegen en onderbouwd plan indienen voor de 50+1 regeling. Hierop antwoord de gemeente aan dat ze wanneer dit gebeurt ze bereid zijn om met de club in gesprek te treden. Hiernaast wordt aangegeven dat zij ook erkennen dat de huislasten hoog zijn en dat hierover ook gesproken kan worden.

Investeerder en 50+1 structuur
Betreft de investeerder is de gemeente niet pertinent tegen zoals wellicht werd geschetst maar stellen zij vooral eerst meer informatie te willen hebben voordat ze een eventuele investeerder willen goedkeuren. Terecht halen zij voorbeelden aan zoals Vitesse waar de overname nu tot wellicht een faillisement gaat leiden. Ook volgens de gemeente is FC Groningen van grote waarde voor de provincie Groningen en willen zij dit absoluut niet kwijt raken. Jalt geeft aan dat Vitesse natuurlijk een voorbeeld is maar dat er voorbij wordt gegaan aan bijvoorbeeld een Bayern München, die ook een 50+1 model hebben en een investeerder, kort gezegd. Een investeerder hoeft niet meteen de ondergang te betekenen. Ook draagt hij hierbij aan dat hij graag symposiums georganiseerd ziet worden net zoals in Duitsland (Supporters/leden van de club mogen hier stemmen over belangrijkke zaken wat de club aan gaat)

Tevens geeft hij aan dat hij het liefst een regionale investeerder ziet met een groen wit hart maar dat een buitenlandse investeerde ook een mogelijkheid kan zijn. Met deze investeerder worden dan afspraken gemaakt wat voor een zeggenschap deze eventueel gaat krijgen.

Relatie met de gemeente
Alle partijen zijn het er wel mee eens dat de relatie tussen de gemeente en FC Groningen verbeterd moet worden, er wordt aangegeven dat er een onafhankelijk onderzoek moet plaatsvinden om te zien hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat er aan moet worden gedaan. Hierop reageren enkele partijen dat zij dit niet nodig achten en dat zij zelf graag met FC Groningen in gesprek willen om er een streep onder te zetten en op een positieve manier verder te werken met de nieuwe directeur Frank van Mosselveld.

Voor het volledige betoog van Jalt de Haan verwijzen wij door naar zijn Twitter.

 

 

Reacties:
Herman Badkuip30-05-2024 om 08:30

Goed contact én samenwerking met de gemeente biedt misschien goed toekomstperspectief voor FC Groningen......?

Marco30-05-2024 om 10:20

Goed dat het onderwerp in de gemeenteraad is besproken. De raad had al door de wethouders op de hoogte moeten zijn gebracht toen dit speelde. Een onderzoekje waarom dit niet is gebeurd is weinig zinvol. Er is door personen besloten om dit gevoelig onderwerp niet te delen. De raad moet afwegen of ze dat accepteren of niet.

Wil Groningen uit het rechterrijtje kunnen wegblijven dan zal het stadion in eigendom van de club moeten komen. Dan krijg je minder kosten en commerciële kansen. Sociale huurwoningen mogen ook worden gekocht door huurders. Na 20 jaar, is het goed om de mogelijkheden te verkennen. 

Vitesse is absoluut geen vergelijkbaar voorbeeld. Daar was de club in eigendom van 1 eigenaar. Gudde streefde naar een maatschappelijke investeerder in een minderheidsbelang constructie. Is echt anders.

Als de gemeenteraad slim is nodigen ze Gudde snel uit om het plan te komen toelichten tijdens een openbare vergadering. Dan wordt de gemeenteraad goed voorgelicht. Regelmatig worden deskundigen uitgenodigd om onderwerpen toe te lichten, dit kan gewoon en biedt een goede basis voor vervolggesprekken met de club.

Gudde zit nu nog goed in het dossier, en wil er misschien tijd voor vrij maken. Hij heeft ook geen directe belangen meer, zijn advies wordt daarmee sterker. 

 

Bombarda779130-05-2024 om 17:52

Laten we Gudde nu maar even voor wat het is. Al dat gegooi met modder, voegt niets toe. Ondanks dat het een sympathieke vent is wat mij betreft.

Laten we vooruit kijken is een prima stap. Linksom of rechtsom, die huurlasten gaan omlaag. Kijk, en als je ambiteus bent, zorg je dat je dusdanig goede voetballers opleidt, die verkopen en met dat geld koop je eerst het stadion terug. En dan kunnen we verder. Waarom zou dat niet kunnen? 

 

ChiChi30-05-2024 om 17:30

Het is te hopen dat van Mosselveld met dit dossier snel aan de gang gaat!

Er zijn nu mogelijkheden om de FC te laten groeien!

De gemeente is o.a bereid om te kijken of de huur lasten verlaagd kan worden, dat is momenteel ruim 5 miljoen!

Je moet het ijzer smeden als het nog warm is!

 

 

Durovski30-05-2024 om 18:58

De huur omlaag zou heel goed zijn. Voor Strand Larssen heeft de FC 12 miljoen ontvangen. Waarom zou je dan voor 12,5 miljoen een investeerder zeggenschap geven?

King Poffel30-05-2024 om 20:31

Ligt iets anders. In het plan wat er lag zou de investeerder geen zeggenschap krijgen omdat hij (een stukje) minderheidsbelang zou krijgen.

val31-05-2024 om 16:22

Duidelijk is wel dat de relatie Gudde en het gemeentebestuur verre van optimaal is. Het is nu aan de nieuwe directeur om het te herstellen en te zorgen voor nieuw perspectief. De huur is daarbij het minst moeilijk na de geboden opening door de gemeente. Een (buitenlandse) investeerder is alleen aantrekkelijk wanneer deze zich voor een langere periode wil verbinden en het voordelen biedt voor zowel de club als de gemeente.

De kwestie Corpus is niet gemakkelijk op te lossen omdat de financiële belangen erg groot zijn. Een vertrek van Corpus en afscheid van het TSZC vormt de grootste hobbel. Behalve een flinke investering elders is het vraag welke partij de regie en beheer van het gebouw op zich wil/kan nemen en welke partij neemt het huidige OG deel van FCG over.

Gelet op de problematiek zou, financieel gezien, een verhuizing van 1 a 2 amateurverenigingen nog de beste oplossing zijn. Het laatste lijkt echter ook een brug te ver. Van Mosselveld is niet te benijden.

Durovski31-05-2024 om 18:39

De beoogde geldschieter van Vitesse wil dat de stadionhuur vh Gelredome omlaag gaat die is nu 2,4 miljoen. Dan is 5 miljoen voor de Euroborg wel veel.

hermank196931-05-2024 om 19:56

Lees net op FB Peersman naar Ajax?

Fan op afstand31-05-2024 om 21:21

Fc mis gegrepen bij Min van RKC volgens VP. Te duur, nu naar Utrecht 

BOUWE31-05-2024 om 21:28

Ik lees niks over PEERSMAN na ajax 

King Poffel01-06-2024 om 14:27

Weet iemand of er bij de uiteindelijke deal van Strand Larsen naar Celta ook nog een doorverkooppercentage was bedongen? Hij staat namelijk in de belanstelling van verscheidene clubs en Celta vraagt ongeveer 30 miljoen, dus mocht er wel een doorverkooppercentage zijn bedongen dan kan dat de FC een aardig extra zakcentje opleveren.

ChiChi01-06-2024 om 16:45

Is wel gebruikelijk,  is te hopen dat  Fleddie DAT wel goed heeft geregeld!

 

 

Fan op afstand02-06-2024 om 14:42

Volgens X, vroeger Twitter is de kans klein dat Zoet naar Groningen komt. En ze zijn dichtbij het aantrekken van een buitenlandse speler. Dit volgens FCGForum.

campesino02-06-2024 om 14:54

Wat moeten we ook met zoet. Ik vind Jurjus een fantastische keeper voor Groningen. En zoet zou toch niet komen om op de bank te gaan zitten. Volgens mij zijn er andere posities die veel eerder versterking behoeven

Herman Badkuip02-06-2024 om 16:37

Misschien Samir Memisevic ?

Herman Badkuip02-06-2024 om 20:04

NAC Breda óók naar de Eredivisie! Excelsior na een thriller in Rotterdam gedegradeerd naar de KKD! Open een paar leuke spelers bij Excelsior, die nog graag in de eredivisie willen én moeten blijven......Siebe Horemans, Kenzo Goudmijn, Troy Parrott, Obispo Benita, Derensli Sanchez Fernandes... hoop dat trainer Dick Lukkien ook heeft gekeken! 

King Poffel02-06-2024 om 20:17

Horemans gaat al naar Utrecht, Goudmijn gaat terug naar AZ, Parrot terug naar Tottenham en die andere twee vind ik geen dusdanige versterkingen dat ze beter zijn dan wat we nu hebben. Parrot en Goudmijn zou je eventueel kunnen proberen te huren, maar ik denk dat dat een lastig verhaal gaat worden en je moet ook niet teveel huurspelers hebben.

spits02-06-2024 om 20:22

ik zou Goudmijn ,Lamprou en Duijvenstijn hier wel wllen zien

Herman Badkuip02-06-2024 om 20:48

Eén groot voordeel met de degradatie van Excelsior Rotterdam.....komend seizoen in de Eredivisie eindelijk géén kunstgrasvelden meer!

Stadjer8102-06-2024 om 21:02

Ben inderdaad blij dat Excelsior weg is.

Leuke Eredivisie wel op zich, met Willem II, NAC en Groningen terug. Vrij grote clubs met een grote achterban. Daarvan is FC Groningen in principe de grootste, en een paar jaar geleden nog subtopper.

Nu is het zaak om tenminste 3 clubs onder je te houden, de rotzooi die nog onder contract staat weg saneren en daarna omhoog kijken.

TOPGrUNN03-06-2024 om 00:24

Concurentie voor Jurjus om de boel scherp te houden is niks mis mee. Ik vind Jurjes een prima keeper, en denk ik ook prima voor erdivisieniveau, heeft ie in de bekerwedstrijden ook wel bewezen. Maar als het waar is en er nu namen rondzingen zoals Zoet, Vaessen en Branderhost, lijken mij dat geen keepers voor op de bank, en wel heule stevige concurentie...of is er intresse in Jurjus na een goed seizoen kkd?

val03-06-2024 om 15:25

Het gespeculeer over transfers is al in volle gang. Wat wil en kan FCG ? Het spelersbudget is bepaald op 6 miljoen (was 5 miljoen). Hiermee is dit budget teruggebracht van 30 naar 25% van de begroting. Doel zal ongetwijfeld zijn het verminderen van het jaarlijks (operarationele) tekort dat telkens 2 a 3 miljoen bedroeg. Een ander probleem is dat de club wel 9 spelers (hiervan is 1 speler nog verhuurd tot 1 jan. 2025) van de loonlijst wil schrappen maar niet snel kwijt raakt. Deze onzekerheid maakt ook dat FCG voorzichtig te werk zal gaan met het aantrekken van nieuwe spelers. Het transferbudget zal beperkt zijn na het te verwachten negatieve resultaat over 23/24. Betekent dat de club het voornamelijk zal zoeken in huur of transfervrije spelers. De komende transferperiode duurt lang van officieel 17 juni t/m 2 september. Zowel clubs als spelers zullen het rustig aan doen en minder snel beslissingen nemen. Hierbij komt nog een EK. Het is daarom niet te verwachten dat FCG bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen ( 29 juni) de selectie op orde zal hebben. Pas in de loop van augustus zal er meer bekend zijn. Dit vraagt van de supporters nog veel geduld.

Fugazi03-06-2024 om 15:44

De erfenis van Gudde en Fledderus hangt als een molensteen om onze nek. Ik hoop dat we die ballast aan spelers gaan kwijtraken maar daar heb ik een hard hoofd in. Die mannen hebben een bovengemiddeld salaris. Die moeten heel wat gaan inleveren als ze naar een andere club gaan. Het is te hopen dat ze slim zijn en kiezen voor hun carrière maar daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Dit blijft een hoofdpijn dossier die je belemmert in je groei. Ik denk dat er sowieso in elke linie een versterking nodig is. Tevens zullen er basis spelers van de huidige selectie gaan vertrekken. Die moet je zeker gaan vervangen. Al met al: Werk aan de winkel. Hopelijk hebben ze geleerd van het recente verleden en gaan ze niet teveel gokken op eventuele potentie.

Fan op afstand04-06-2024 om 22:37

Julian Baas van Excelsior naar Fortuna ipv de FC. Jammer. 

W05-06-2024 om 10:09

Haha klopt had het gisteren gelekt en gepost op Twitter 

Groningen is druk bezig 

ChiChi05-06-2024 om 10:54

Kom dan eens met geruchten c.q. namen!

Er komen een aantal verhuurde spelers terug en er lopen nog een van Gelderen etc. hier rond!

Er zal eerst wat ballast opgeruimd moeten worden!

We lezen alleen maar over spelers die NIET komen.

marcelfcg05-06-2024 om 14:07

Gewoon rustig afwachten. Dat interessante gedoe van W heb je helemaal niets aan.

Herman Badkuip05-06-2024 om 16:17

Volgens onze ambitieuze trainer Dick Lukkien kan een ploeg met veel jongens uit de eigen regio best presteren in de Eredivisie! Wat je in huis haalt, is niet altijd beter dan wat je al hebt.....er lopen nog vele talentvolle spelers in O18 en O21 rond, die misschien komend seizoen al aansluiten bij de eerste selectie. Wij hebben 't afgelopen KKD-seizoen gezien wat een op elkaar ingespeeld vriendenteam kan bereiken! Mochten er sterkhouders vertrekken uit de vechtmachine van Lukkien, laten we dan eerst kijken of er kwalitatieve vervangers in huis zijn! 

Marco05-06-2024 om 18:01

Het staat of valt of eigen jeugdspelers het eredivisie niveau aankunnen. Voetbal is deels ook een ervaringsvak, een elftal moet ook het vermogen hebben om onervaren spelers op te nemen. Of Lukien gelijk heeft moet in zijn laatste contract jaar blijken. 

De eigen jeugd uit het promotie elftal kan best over 3 of 4 jaar samen Europees voetbal halen, waarschijnlijker is dat volgend seizoen de meest getalenteerden spelers vertrekken en wat overblijft wordt vervangen. 

Ten slotte steekt Groningen ook grote bedragen in de jeugdopleiding. Mocht je geen jeugdopleiding hebben kun je voor een zo'n bedrag ook ieder seizoen een versterking kopen. 

 

Stadjer8106-06-2024 om 16:50

Ligt eraan wat de ambities zin. De eigen jeugd kan wel in de marge meedoen, denk ik. Wil je weer naar de subtop, dan zul je ook wel wat spelers moeten aantrekken. NEC heeft die subtop klassering bereikt mede door routine van onder andere Chery, Schone en Cillessen. Utrecht heeft natuurlijk wel baat bij Toornstra en Lammers gehad.

Een belangrijk verschil met vorig seizoen is wel dat de Groningen spelers die er nu in staan de juiste mentaliteit hebben. Het zijn geen broodvoetballers die als makke lammetjes in het veld staan. Ook Eredivisie clubs als Feyenoord in de halve finale hadden het als vanouds lastig tegen deze ploeg, en die ploeg wilde echt wel want het was de enige resterende kans op een prijs.

De Eredivisie is voor ongeveer de helft niet beter dan de top van de KKD. Onder de top 6 kan in principe alles, we hoeven zelfs met de huidige selectie niet eens zozeer onder te doen voor een GAE of Heerenveen. Die hebben echt niet veel. Utrecht begint met een crisis, haalt Jans, die doet wat wijzigingen en die had zelfs nog de 5e plek in het vizier. Het is zwaar genivelleerd. Ajax zal weer versterken en normaal gesproken top 3 spelen. AZ, Twente en Utrecht kunnen budgettair ook meer. Maar daar onder is het eigenlijk een grote brei eenheidsworst en FC Groningen kan komend seizoen maar zo 9e worden en de Playoffs op een gelukkige dag winnen zoals GAE. Het kan ook 15e worden. Ik verwacht wel dat we minimaal W2, NAC, RKC, Almere en PEC onder ons gaan houden met de huidige selectie. Ben je wat gelukkig op de transfermarkt, kun je maar zo weer meedoen voor het linkerrijtje.

 

BOUWE06-06-2024 om 17:22

IK vind het belangrijk dat de jeugd de kans krijgt.. natuurlijk moet er ook nog ervaren spelers erbij halen maar ik vind het belangrijk dat fc Groningen goede Jeugd spelers hebben nu weer twee spelers erbij van eigen jeugd.dat zijn spelers die zich graag in de kijker wil spelen dat zorgt voor strijd ..kijk ervaren spelers denken ach ik kan goed voetballen en ik verdien heelveel geld ermee dus ik ga gewoon mijn ding doen dat is het ..en de jeugd wil zich laten zien dat ze goed kunnen voetballen en strijd gaat leveren en een echte club spelers ze houden van fc Groningen daar hou ik van dat stimuleert ook de trainer

ChiChi06-06-2024 om 17:54

Het kontrakt van Schreuders is nog steeds niet verlengd, dat verontrust me wel.

Hij gaf wel steeds aan dat hij bij de FC wilde blijven, maar teken dan bij als je zo graag wil

Loopt straks transfervrij de deur uit en de FC vangt geen cent,

maar heeft wel jaren in hem geïnvesteerd.

 

 

 

 

 

Heiky07-06-2024 om 02:03

Schreuders is een bijzonder nuttige speler voor de FC gebleken. Op dit moment is dit zijn plafond. Op dit moment zeg ik. Dat kan over een jaar of een paar jaar heel anders zijn, afhankelijk van zijn ontwikkeling. Als hij ergens anders tekent (maar dat moet hij zelf weten uiteraard) gooit hij wellicht zijn eigen glazen in. Hij is een jongen van de club en zie hem nu nog niet vertrekken. Misschien wil hij een opgewaardeerd contract, wat ik begrijp. Ik zie hem wel blijven.

 

BOUWE06-06-2024 om 18:44

Nee het komt wel goed fc Groningen doet straks een goed voorstel dan teken hij straks wel

Fugazi07-06-2024 om 08:15

Wellicht genieten die jongens van een welverdiende vakantie na een zwaar seizoen. Even bijkomen van een druk jaar zoals de meeste mensen doen. Die onderhandelingen komen daarna wel weer. En terecht.

Herman Badkuip08-06-2024 om 09:37

Fc Groningen is al flink aan het doorselecteren bij de eigen jeugdspelers.....Steijn Potma en Daniël Beukers vertrekken naar Cambuur en Volendam, David van der Werff, Roy Leicester en Sven Bouland krijgen hun eerste profcontract! Denk dat het transfergeweld pas écht ná het EK Voetbal gaat losbarsten.....Hoop dat FCG de eigen jeugdige toppers in huis kan houden!

Heiky08-06-2024 om 12:11

Wel even correct blijven Herman! Beukers gaat naar Volendam. Die zal zich zijn carriere toch ook iets anders voorgesteld hebben. Van de kampioensploeg Youth League AZ via Groningen naar Volendam.

Herman Badkuip08-06-2024 om 14:10

Volgens mij heb ik dat ook aangegeven Heiky....Steijn Potma en Daniël Beukers naar Cambuur en Volendam. Maakt ook niet uit hoor, ze vertrekken beiden uut Grunn!

Heiky08-06-2024 om 14:57

Je hebt gelijk Herman, overheen gelezen :)

ChiChi11-06-2024 om 12:47

Het is en blijft heel stil aan de overkant...........

 

Fan op afstand11-06-2024 om 14:22

Inderdaad.  Alleen wat jeugdspelers uitruilen en verhuren en dat is het. En dat terwijl er op X toch menig verhaal de ronde doet.  Geen zekerheden maar wel veel belovende hints. Maar goed afwachten dus. 

Heiky11-06-2024 om 17:55

Er zal heus achter de schermen wel eea gebeuren maar waarom al je kaarten op tafel leggen in dit redelijk vroegtijdige stadium?

BOUWE11-06-2024 om 21:18

Volgens mij is de transfer markt ook nog niet eens open dus en ze zullen heus wel bezig zijn 

BOUWE11-06-2024 om 21:20

En we willen ook geen kat in de zak kopen laat hun rustig kijken..ik hoop wel dat er voor de eerste training er een team er staat niet meer op de laatste transfer windows maar ruim van te voren 

Twee punt.12-06-2024 om 22:40

Transfervrije spelers halen is een optie,maar ben ook van mening dat het team die deze promotie heeft waargemaakt best wel mee kan in de Eredivisie. Als dit team met net zoveel inzet en enthousiasme speelt als in de 1e divisie doen ze mee in het linkerrijtje. Kijk naar Kowet, halen toch ook met beperkte middelen Europees voetbal.

spits13-06-2024 om 09:03

en mee kunnen doen en de linkerrijtje dus met deze selectie,ik weet het niet.

Er mogen best wel wat betere speleres bijkomen.

 

Fan op afstand12-06-2024 om 23:26

Fc is in de markt voor keeper Vaessen. 

val13-06-2024 om 09:23

FCG volgt een ambitieus maar ook gevaarlijk plan bij het aantrekken van een (2e?) keeper. Zoet, van Gassel en Vaessen zijn transfervrij in beeld. Allemaal mannen die 1e keeper willen blijven en waarschijnlijk ook een garantie willen hebben op deze positie. De vraag is dan hoe om te gaan met Jurjes die een geweldig jaar achter de rug heeft. Eindelijk ook een keeper waarmee de club nog jaren vooruit kan. Ga je hem frusteren met het risico dat hij om zich heen gaat kijken. Een keeper ook die zeker niet onder doet bij de genoemde namen. Verstandiger zou zijn om het te zoeken in een andere categorie,  talentvolle keepers voor de toekomst zoals bijvoorbeeld  Wentges of kijk nog eens goed wat je nu al in huis hebt. FCG heeft toch voldoende geleerd van het afgelopen seizoen.

appie happie13-06-2024 om 22:43

Ik vind dat ook een dom plan!! Jurjus heeft het prima gedaan..

Roelofsky13-06-2024 om 09:55

Val ik ben het voor 100% met je eens. Jurjes ligt heel goed in de groep en is een team bouwer en dat is bij een nieuwe keeper altijd maar afwachten zoek daarom bij talentvolle jonge keepers....please

BOUWE13-06-2024 om 14:40

Nou concurrentie is ook belangrijk dat is beter voor jurius nu heeft jurius het makkelijke omdat er geen strijd en concurrentie en met vaesen erbij is het weer strijd

DanMan197113-06-2024 om 21:41

Trust me; als Vaessen komt, dan wordt hij hier eerste keeper. Komt niet om te banken. Zie hem trouwens liever komen dan Zoet. Scheelt een paar jaartjes.

Herman Badkuip14-06-2024 om 09:17

Zie zelf liever Jeroen Zoet naar FCG komen als stand-inn voor eerste keeper Hidde Jurjus.....de talentvolle Dirk Jan Baron kan komend seizoen veel leren van deze twee ervaren keepers en is onze keeper voor de toekomst! De komst van Etienne Vaessen betekent het vertrek van Hidde Jurjus en dat zou ik ontzettend triest vinden! Verwacht dat Jeroen Zoet af wil bouwen en genoegen zal nemen met een rol als eerste reserve-keeper. Was altijd al zijn grootste wens om als Grunniger een seizoen bij zijn favoriete club mee te mogen doen! Het is altijd fijn om een ervaren doelman in huis te hebben, dat hebben wij 't afgelopen seizoen wel gezien bij Feijenoord met Bijlow en Wellenreuther.....

ChiChi14-06-2024 om 11:18

Het is goed dat we twee gelijkwaardige keepers krijgen.

Jurjes heeft het heel goed gedaan, maar was gehaald als tweede keeper achter 

die dweil van een Verrips.

 

Is het bekend hoeveel seizoenskaarten nu verkocht zijn?

Ruim 2 weken geleden was de stand 12.000

 

Boerentrien14-06-2024 om 16:23

De huidige seizoenkaarthouders hebben tot 23 juni de tijd om te verlengen. Ik weet niet hoeveel seizoenkaarthouders er het afgelopen seizoen waren. Vanwege de grote belangstelling hebben ze een stop ingesteld voor nieuwe seizoenkaarthouders. Dus ik ben ook  benieuwd, hoeveel seizoenkaarten er uiteindelijk verkocht worden. Ik denk, dat we dicht tegen het maximum aan komen te zitten. 

Herman Badkuip15-06-2024 om 09:26

Volgens mij zijn we de 13.000 seizoenskaarthouders gepasseerd......tot zondag 23-6 kan er nog verlengd worden, daarna komen de fans op de wachtlijst aan de beurt!

ChiChi15-06-2024 om 10:01

Las ik inderdaad nu op X van de FC,  meer dan 13.000

val14-06-2024 om 20:19

Bij FCG zullen ze met belangstelling de verrichtingen volgen van Tomas Suslov bij het EK. Hij heeft waarschijnlijk een basisplaats bij Slowakije. Bij goed presteren kan hij mogelijk al weer een transfer maken. Hellas Verona zal dan ongetwijfeld de hoofdprijs vragen. FCG kan hierbij flink profiteren. Van het transferbedrag boven 1,5 miljoen ontvangt zij 12,5 % en nog een bedrag voor de opleiding. Hij heeft nu een marktwaarde van 7 miljoen. Bij dit bedrag is de vergoeding ruim 800/k. Andere spelers die in de zomer een transfer zouden kunnen maken en waarbij de club kan profiteren zijn; Strand Larsen, Meijer en Dallinga. Een meevaller kan FCG wel gebruiken om de kosten van alle overbodige spelers enigzins te compenseren.

hermank196915-06-2024 om 09:08

Ik lees veel onzinnige sentimentele reacties over Hidde. Wat geweest is is geweest, nieuwe ronde nieuwe kansen. En die kans krijgt Hidde ook weer in het nieuwe seizoen, iedereen is een passant en daarnaast is het voor Hidde juist positief om naast hem een ervaren keeper uit de eredivisie als collega te hebben. Zoet zie ik als aanvulling en eventueel in de toekomst een functie als keepertrainer. Dus nee, niet lopen te treuren als Hidde geen 1e keeper wordt de beste komt erin.

.15-06-2024 om 17:34

Nimmer de macht uit handen geven. Ga je in zee met een investeerder dan is het einde oefening op de lange termijn.

Verschillende belangen, verschillende insteek. 

"Een investeerder hoeft niet meteen de ondergang te betekenen." Zegt al genoeg deze zin.

De Fc moet niet op zoek naar geld. We zijn een kleine club en dat zal nimmer veranderen en dat is prima. Ook niet met een miljoen of 10 extra.

Kijk om je heen naar clubs als NAC, Ado, Vitesse. Niks dan ellende bij deze clubs. Uiteraard zijn er uitzonderingen maar dat zijn dan ook uitzonderingen.

Herman Badkuip15-06-2024 om 18:55

Een constructie zoals bij NEC Nijmegen met Marcel Boekhoorn én FC Utrecht met Frans van Seumeren zou ook bij FC Groningen niet misstaan hoor.....Een investeerder met échte clubliefde, die veel geld in de club pompt, zodat er meer mogelijkheden zijn om sterkere én ervaren eredivisie-spelers aan te kunnen trekken, zou bij FC Groningen ook moeten kunnen! Wellicht dat Marcel Borger van hoofdsponsor OG Clean Fuels, dié investeerder zou kunnen/willen zijn voor FC Groningen? Absoluut géén Amerikaanse, Russische, Turkse óf Katarese investeerders voor onze Trots van het Noorden, daar komt alleen maar ellende van! [voorbeelden genoeg in de eredivisie!]

.15-06-2024 om 20:28

Boekhoorn is een supporter. Was hij geen supporter dan zou hij nimmer en nooit een cent in NEC hebben gestoken.

Je mag jezelf afvragen wat gaat een investeerder de Fc brengen? X(minimaal bedrag) bedrag aan euro' en wat schiet de Fc daarmee op? Gaan we strijden om een plek eufa? Gaan we strijden om Champions League?

Niks van dit alles. We blijven gewoon modderen tussen plek 8 en 18 net als nu.

 

Herman Badkuip15-06-2024 om 22:37

Misschien is Marcel Borger ook wel een groot supporter van FCG....met zijn grote investering gaat FCG misschien wel meedoen in het linkerrijtje/nacompetitie Europees voetbal?

.15-06-2024 om 20:31

Van Seumeren idem. Afwachten wat zijn kinderen met Fc Utrecht gaan doen wanneer hij naar de eeuwige jachtvelden is vertrokken.

Herman Badkuip15-06-2024 om 22:35

Wat een drogreden, dat geldt toch voor alle investeerders? Je weet nooit wat de gevolgen zijn na het overlijden van een geldschieter....Grote kans dat familieleden de steun stoppen, zodat de FCG op zoek moet naar een nieuwe investeerder.

.16-06-2024 om 12:16

Inderdaad daarom niet aan beginnen. Geld is niet zaligmakend.

Marco16-06-2024 om 12:40

Gudde wilde in een minderheidsbelang een maatschappelijke investerdeer. Daar is niks verkeerds aan. Naast meerdere sociale projecten investeren ze in de club. Zou voor Groningen ideaal zijn om structureel mee te kunnen doen om Europees voetbal.

Al die bangmakerij zorgt er alleen maar voor dat we de komende 20 jaar slechts lijst vulling zijn, met defensief afbraakvoetbal.  

Laat Groningen maar snel een maatschappelijk investeerder toelaten en zelf het stadion kopen en commercieel gaan exploiteren, zodat we een kunnen AZ worden. Dat is voor de stad, supporters en club, beter dan de middenmoot/rechterrijtje. 

Hopelijk gaan de ambtenaren niet dwarsliggen om de commerciële kansen te benutten. In de huidige constructie zijn de risico's eerder groter voot de overheden en zijn we recent nog gedegradeerd.

Helaas zullen de ambtenaren wel weer winnen, wordt een paar ton huurverlaging als groot succes gepresenteerd en krijgen we nog jarenlang middelmaat.   

 

ChiChi16-06-2024 om 13:04

 Marco: E.e.a. zeer goed en juist geformuleerd,!

Hoekie16-06-2024 om 14:08

Interessante post van Marco. Investeerders en maatschappelijke betrokkenheid. Dat klinkt goed maar een investeerder heeft een primair doel en dat is winst maken. Maatschappelijk investeerder bekt lekker maar dat zie ik als een handig middel om binnen te komen bij een club. Het is totaal onvergelijkbaar met AZ want daar heeft investeerder Billy Beane slechts 5% belang in AZ en in de Gudde variant krijgt de investeerder een 49 % belang in FC Groningen. 

AZ heeft destijds een pick start gehad doordat Stichting AZ de club voor een symbolisch bedrag van 1 euro kon overnemen. De goede jeugdopleiding en de scouting is daar het verdienmodel en het verstandig omgaan met de centjes die binnenkomen. 

De verkoop van 25% belang in de FC levert eenmalig 12,5 miljoen euro op. Voor dat geld kun je wat onroerend aankopen en daar commercieel voordeel mee behalen maar zul je per saldo de spelersbegroting een half tot een miljoen euro per jaar kunnen ophogen. 

Met dat bedrag ga je niet in de buurt komen van clubs als Twente en AZ. 

 

.16-06-2024 om 14:38

Maatschappelijk investeren in een professionele organisatie(bvo)bestaat niet. Is een marketing term.

Laat je niet voor de gek houden aub met dit soort termen.

 

Marco17-06-2024 om 07:37

Het hangt helemaal af van de afspraken en voorwaarden.

Het rechterrijtje wordt al behoorlijk gevuld met rijke eigenaarclubs als utrecht, nec, fortuna, go ahead Eagles. 

De voetballerij veranderd, daarin moet je aanpassen.keuze:

1) Rijke eigenaar, zoals veel clubs in Engeland 

2) Minderheidsbelang investerdeer 

3). Satelliet club.

4). Huidige structuur, met beperkt budget. 

Fugazi17-06-2024 om 08:56

En daarmee is het laatste stukje charme wat nog in de voetballerij zit ook verdwenen. Het zal er tegenwoordig allemaal bij horen maar de sport wordt er hierdoor niet leuker en zeker niet beter van. Dan kunnen we nog meer geld uitgeven aan middelmatige voetballers. 

Hoekie17-06-2024 om 10:08

5) De 50 + 1 regel. 

De clubeigenaren Marcel Boekhoorn NEC en van Seumeren van FC Utrecht kun je niet vergelijken met de eigenaren in het buitenland. Zij zijn suikerooms die uit clubliefde veel geld in de club steken. Zij lachen om de bedragen die Gudde eenmalig dacht binnen te halen. 

6) een suikeroom 

.17-06-2024 om 12:07

En wat zijn ze er mee opgeschoten? Beide ploegen zijn middenmoot eredivisie en niet meer. Ook de fc gaat wel weer terug naar dit niveau met of zonder investeerder. Veel hoger zal het niet worden. Net zoals we af en toe ook weer richting plek 15etc. gaan. Onderaan de streep houd je als club niks over van zo'n investeerder. We gaan echt niet voorronde CL halen of om de haverklap Uefa.

Wel weet je zeker dat je iets kwijtraakt(voor weinig geld in verhouding) + dat je je eigen afhankelijk maakt.

Moet je niet willen.

Uiteraad kan het best zijn dat beide clubs 10 jaar geleden al failliet waren gegaan zonder investeringen van buitenaf maar daar komen we nooit meer achter.

Hoekie17-06-2024 om 13:05

Ik ben ook voorstander van de weg van der geleidelijkheid. Ik zie liever een aantal tonnen verlaging van de huur van het stadion dan 2 miljoen euro extra per jaar waarbij je 49% van de club verkoopt aan een investeerder. 

Fan op afstand17-06-2024 om 15:06

Volgens Voetbal International is er een patstelling ontstaan tussen de FC en Schreuders en er wordt rekening mee gehouden dat de wegen scheiden. En er zouden meer spelers op de nominatie staan te vertrekken volgens VI Pro. Zware tegenvaller lijkt mij.

spits17-06-2024 om 15:54

Als ze niet willen dan maar wegweze zijn betere spelers .

ChiChi17-06-2024 om 15:48

Heeft op 1e divisie niveau goed gepresteert, half jaar, afwachten op eredivisie dat ook zo is.

Was soms wel wisselvallig.

Als hij niet wil bijtekenen mooi  laten gaan! Graag of niet.

Zijn wel betere spelers!

Ik zou het erger vinden als Valente vertrekt.

 

Herman Badkuip17-06-2024 om 16:19

Zou 't doodzonde vinden als Jorg Schreuders FCG gaat verlaten.....heerlijke aanvallende vleugelspeler met altijd de drang naar voren! 

BOUWE17-06-2024 om 16:56

Ach wie weet blijft hij wel het ligt aan die voetbal makelaars die eisen veel geld die smeerlappen weten niks anders maar afwachten wat hij doet 

Herman Badkuip17-06-2024 om 17:18

FC Groningen gaat voor spits Dailon Livramento van MVV, maar de bijna failliete Limburgse club weigert het bod van FCG!

.17-06-2024 om 17:19

Jammer maar zo werkt het. Ze willen allemaal een stap hoger. Groot gelijk. Eigen spelers kan men vast de jackpot voor vragen, geen clausules misschien. 

Ik loop achter. Staat Hove nog onder contract?

 

BOUWE17-06-2024 om 21:50

Nu wordt er gezegd dat er geen tijd was om contract te tekenen zo gauw tijd maken voor elkaar ad langer maakt nu even tijd en verleng de contract met Schreuders 

Marco18-06-2024 om 08:14

Schreuders kan het beste bij Groningen blijven als hij verstandig is voor zijn carrière.

Heeft hier een vertrouwde omgeving, vriendenteam en een trainer die hem opstelt.

Mocht zijn makelaar het anders zien, kan hij beter van makelaar wisselen. Na volgend seizoen kan hij nog 15 jaar meer gaan verdienen bij een andere club. Met het salaris van Groningen behoor je ook al tot de bevoorrechte mensen en kun je prima de boodschappen betalen. 

Alberto118-06-2024 om 10:00

Ik heb niet zoveel vertrouwen in de technische staf van Groningen en zeker niet in Langeler. Als je ziet waar ze nog niet lang geleden allemaal geld aan hebben uitgegeven, denkt aan 2 miljoen voor Abraham, dan baal ik ervan dat ze nu moeilijk doen over Schreuders. ik snap dat het taktiek is maar ik zou het echt een slechte zaak vinden als ze hem niet overhalen te blijven, dan maar wat meer betalen. ik vraag me af wat dan iemand als Bacuna of Hove verdient, ze mogen Schreuders echt wel ongeveer hetzelfde bieden. 
waarom ze nu dan met een tweede keeper bezig zijn vind ik ook raar, stel dat Vaessen komt , dan zou Jurjus, die een prima seizoen draaide, op de bank komen. Is toch kapitaal vernietiging? Haal dan evt. een ervaren tweede man. Maar dat houdt dan weer de ontwikkeling tegen van Baron, ook niet slim.

 

 

Gerda en fokko18-06-2024 om 13:02

Helemaal met je eens. Maar wie spreekt de waarheid? Ben  bang dat er weer veel mis gaat. Die Art is een arrogante kerel.Brengt niks en is geen toegevoegde  waarde..

 

 

 

Gerda en fokko18-06-2024 om 13:02

Helemaal met je eens. Maar wie spreekt de waarheid? Ben  bang dat er weer veel mis gaat. Die Art is een arrogante kerel.Brengt niks en is geen toegevoegde  waarde..

 

 

 

Hoekie18-06-2024 om 12:19

Even gegoogled op spelerssalarissen FC Groningen. Er van uitgaande dat deze zeer uitgebreide weergave van alle spelerssalarissen juist zijn, dan begrijp ik waarom er al 4 maanden een radiostilte is. Jorge Schreuders heeft voor een appel en een ei zich het schompes gewerkt en mede dankzij hem is de promotie een feit. Hij heeft als een grote jongen gevoetbald en wil nu als een grote jongen betaald worden. Als je zijn huidig salaris ziet dan springen je de tranen in de ogen. 

Er lopen grootverdieners bij die meer dan het 10 voudige verdienen. Zijn zaakwaarnemer zit in een lastig parket, Jorge wil graag blijven maar hij krijgt het niet voor elkaar een fatsoenlijk contract af te dwingen. Begrijp nu ook waarom jeugdspelers als Dallinga, Balk gratis de deur uitliepen. 

.18-06-2024 om 14:49

Beste Hoekie,

Hij is 19 jaar oud en heeft slechts 1 seizoen volle bak gespeeld. 5 goals en 3 assists op KKD niveau.

Om hem dan een salaris te geven van € 150.000,- is wel een beetje te gek lijkt me. Dat soort bedragen worden al snel geboden door andere clubs.

Johan18-06-2024 om 14:52

Was er al bang voor. Buitenaf wordt altijd meer betaald als eigen jeugd. Echt enorm triest en dan gaat nu weer onze afdeling aankoop iets beters halen. Hou mn hart vast....

Hoekie18-06-2024 om 17:06

Beste . ik weet niet waar jij die 150.000 euro vandaan tovert maar hij heeft nu tussen de 10.000 en 20.000 euro per jaar.

.18-06-2024 om 17:31

Beste Hoekie,

Hoog inzetten tijdens de onderhandelingen, vandaar 150.000,-

Tussen de 10 en 20.000 per jaar voor een 19 jarige is wat de Fc kan betalen. Stel je gaat de volledige tweede selectie laten we zeggen 60.000 euro per speler betalen dan zijn de kosten niet meer te overzien. Wordt onbetaalbaar voor de Fc.

Hoekie18-06-2024 om 20:07

Beste . Onze grote vriend Paulos Abraham pakt bijna 200. 000 euro per jaar. Maar die heeft natuurlijk ook enorme verdiensten gehad voor onze club. Tja en dan blijft er weinig over voor onze jeugdspelers.  

val18-06-2024 om 13:00

FCG stuurt een brief naar de KNVB over de oneerlijke concurrentie als gevolg van de WHOA. Dit punt was namelijk al besproken in de laatste Algemene Vergadering van de KNVB. Tevens wordt er informatie gelekt naar VI over dit onderwerp. FCG kan het moeilijk verkroppen dat MVV een bod van 250/k op de speler Livramento heeft afgewezen terwijl deze club een WHOA procedure volgt. WHOA is een wettelijk toegestane procedure voor bedrijven in nood om schulden te saneren. Het is MVV haar goed recht om het bod te weigeren en 500/k te vragen hetgeen overeenkomt met de marktwaarde volgens Transfermarkt. De acties van FCG doen dan ook denken aan een kind dat haar zin niet krijgt. 

DanMan197118-06-2024 om 16:26

Kvv, oratmangoen, Musampa, v Gelderen en Krüger mogen in ieder geval op zoek naar een andere club. Niet echt verrassend lijkt me.

Fan op afstand18-06-2024 om 17:07

De FC begint de nieuwe competitie op vrijdag 9 augustus thuis tegen NAC, eerste wedstrijd van competitie 24/25

Boerentrien18-06-2024 om 17:47

Nog even genieten van een wedstrijd op de vrijdagavond dus. 

BOUWE18-06-2024 om 17:15

ALS fc Groningen nu eens loos is gaan ze met mvv om de tafel en bieden één van deze spelers aan die weg mogen tegen een speler die fc Groningen hebben wil van mvv met de afkoopsom die ze normaal willen geven.. misschien wil mvv dat wel met Krüger of ormangoen of van Gelderen ard langere dit is mijn advies 

Oeleoptak18-06-2024 om 20:20

Technisch beleid in handen van Langeler...

Laten we hopen dat dat goed gaat... Schröder is een speler waar je veel aan kunt verdienen. Zijn karakter en inzet is onbetwist. Tevens technisch niet onbekwaam. Je mag verwachten dat een TD, ook een stand in TD, dat ook inziet. Wat ik ervan begrepen heb is dat de man redelijk zelfingenomen is. Was de vorige TD dat ook niet? 
Al met al reden tot zorg voor mij. Ik hoop me te vergissen. 

Herman Badkuip18-06-2024 om 21:05

Natúúrlijk gaat Jorg Schreuders niet weg bij FC Groningen, we gaan d'r gewoon met z'n allen voorliggen! Geef dit grote talent gewoon de centen, die hij dik en dik verdiend en dan zien wij hem op vrijdagavond 9 augustus schitteren in de Euroborg in de eerste eredivisie-wedstrijd tegen NAC Breda!

Johan18-06-2024 om 21:12

Ben het met Hoekie eens. Bovendien een erg slecht teken naar de rest van de eigen jeugd indien je een schreuders (bijna) gratis de deur uit laat gaan en bij het voorleggen van het eerste serieuze contract niet kan behouden. Heb bovendien geen enkel vertrouwen in ons aankoopbeleid want daar snapt niemand al jaren wat van. 

no guts no glory18-06-2024 om 22:13

Bij Zwolle waren ze in ieder geval ook niet enthousiast over Langerer.  Je moet de tegenvallers die je zelf hebt bewerkstelligd zoals Van Veen , Abraham, Irandust enz niet  proberen goed te maken ten koste van je eigen jeugd. 
Schreuder verdient een behoorlijk salaris . 

Hoekie18-06-2024 om 22:04

Gelukkig krijgen wij met de nieuwe directeur iemand die bij zijn vorige club gewend was met een klein budget toch een goede selectie samen te stellen. De tijd dat de club miljoenen kan uitgeven voor een speler die ook nog eens een vorstelijk salaris moet verdienen is voorbij.

Ik hoop dat op de club iemand Langeler gaat corrigeren hoe hij met managers van jeugdspelers  moet omgaan. Het opleiden van goede spelers gaat de goede kant op maar zorg er dan ook dat andere clubs niet voor een prikkie met deze spelers aan de haal gaan. 

ChiChi18-06-2024 om 22:51

Geheel met je eens!

Hoekie19-06-2024 om 09:13

Wellicht dat het DvhN een keer werk maakt van signalen van bezorgde supporters die vinden dat onze 

jeugdspelers meer financiële waardering mogen ontvangen voor de geleverde prestaties. Het is voor mij 

duidelijk dat zonder hun inbreng de club nog in de middenmoot van de KKD dobberde. Dus William Plomp,

Thijs de Jong, Stephan Bleeker om er een paar te noemen, breng dit eens onder de aandacht bij de club. Ik 

kan mij namelijk niet voorstellen dat Schreuder het type speler is die op de hoofdprijs uit is. 

ChiChi19-06-2024 om 11:32

Gewoon mailtjes sturen naar betreffende personen om e.e.a. onder aandacht te brengen!

BOUWE19-06-2024 om 11:27

Nee Schreuders niet maar die voetbal makelaars dat zijn geld wolven die willen alleen maar meer 

Hoekie19-06-2024 om 12:44

Bouwe @ het zijn de clubmanagers zoals Fledderus die voor Musampa en van Gelderen jaarsalarissen van 114.000 en 124.000 euro betalen. Spelers die nog niets bewezen hebben krijgen vorstelijke bedragen. Dat we deze spelers niet snel kwijtraken zegt meer over de spelers en hun instelling dan over de makelaar die ze graag wil doorverkopen aan een nieuwe club zodat ze een verkoopbonus kunnen opstrijken. 

 

Marco19-06-2024 om 12:56

Snap Groningen ook wel dat ze iets terughoudend zijn met eredivisie salarissen voor jeugdspelers. 

Moet eerst nog maar blijken of ze op hoger niveau mee kunnen.

Een Turay zou afgelopen zomer ook de verrassing worden van de kkd, al snel bleek hij hiervoor nog niet klaar.

Suslov kreeg een contractverbetering toen hij presteerde, dat is de betere weg.

 

Marco19-06-2024 om 12:57

Snap Groningen ook wel dat ze iets terughoudend zijn met eredivisie salarissen voor jeugdspelers. 

Moet eerst nog maar blijken of ze op hoger niveau mee kunnen.

Een Turay zou afgelopen zomer ook de verrassing worden van de kkd, al snel bleek hij hiervoor nog niet klaar.

Suslov kreeg een contractverbetering toen hij presteerde, dat is de betere weg.

 

Boerentrien19-06-2024 om 13:20

Schreuder heeft zich wat mij betreft al bewezen. Ze hebben hem het afgelopen jaar zwaar onderbetaald. Dan leggen ze dat er nu maar bij.

King Poffel19-06-2024 om 13:33

Allemaal leuk en aardig die discussies over Schreuders en zijn salaris, maar weet iemand al wat de FC hem dan aangeboden heeft? Zolang dat niet bekend is dan kun je noch de FC, noch de makelaar en noch Schreuders bij voorbaat veroordelen. 

campesino19-06-2024 om 14:25

Hoekie, die bedragen die je noemt. Zijn die bruto of neto?

Hoekie19-06-2024 om 14:34

.

Hoekie19-06-2024 om 14:34

.

Hoekie19-06-2024 om 14:34

Bruto 

campesino19-06-2024 om 15:52

Dan verdient hij dus een bedrag wat ligt tussen het loon van een uitkeringstrekker en de koffiejufrouw in.

Daar kom ik mijn bed niet voor uit.

.19-06-2024 om 16:35

Mooi al die verhalen over eigen jeugd etc.

Diverse supporters hebben op dit moment meer belang bij het binnen de gelederen houden van kvv. Lijkt mij niet verstandig.

Kun je nagaan hoe verschillend de wensen van supporters onderling zijn.

spits19-06-2024 om 17:46

Boerentrien ,je zegt dat schreuders dat verdient, laten ze hem eerst maar een normale loon geven voor zijn contract,hij moet zich nu ook eerst maar bewijzen op een hogere niveau.

En dan kunnen ze altijd nog maar kijken van hoe en wat.

BOUWE19-06-2024 om 17:48

Nou niet over drijven ze verdienen genoeg met voetbal..kijk wij werken 40 uur per week van acht tot half vijf en wij verdienen lang niet hoe voetballers verdienen zei verdienen genoeg een goede voetballer nou wat verdient hij ..en kijk eens na onze loon en wij moeten elke dag aanwezig zijn en zei trainen drie keer in de week dan een wedstrijd spelen per week en dan verdienen ze weer behoorlijk loon ik heb geen medelijden met spelers maar met Schreuders komt het wel goed hij blijft wel bij fc Groningen daar ben ik van overtuigd wacht maar tot die nieuwe directeur er is 

.19-06-2024 om 18:52

Drie keer in de week Bouwe? Misschien wanneer ze aan het afbouwe zijn...

BOUWE19-06-2024 om 18:59

Oke misschien vier keer maar wij werken van acht uur en zei beginnen zei beginnen tegen tien uur soms half elf maar kijk eens het verschil wat zei verdienen en wat wij verdienen daar zit toch dag en nacht verschil in ik vind dat Schreuders en technische directeur moet gaan praten en niet de deur dicht gooien ik ben er van overtuigd dat ze er wel uit komen 

marcelfcg20-06-2024 om 20:16

Ook ik ben het geheel met Hoekie eens.

Schreuder heeft gepresteerd als een volwassen dragende speler.

Betaal hem daar dan ook heel rap naar. Het gaat Langeler, die er in Zwolle in dezelfde rol een potje van maakte, zwaar aangerekend worden door de supporters als door zijn halstarrige toedoen Schreuders vertrekt.

Hup Jörg, de supporters staan achter jou!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!