Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen heeft eerste aanwinst binnen. Doelman Vaessen komt over van RKC

Door Sven Heikens 10 reacties

FC Groningen heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Doelman Etienne Vaessen komt transfervrij over van RKC Waalwijk en tekent een contract voor drie seizoenen plus een optiejaar. 

Vaessen heeft zijn hele betaal voetbal carriere al gekeept bij RKC Waalwijk, waarin hij in totaal 210 wedstrijden in de hoofdmacht van RKC Waalwijk speelde. Sinds kort is Vaessen ook international, want aan het einde van het afgelopen seizoen debuteerde de doelman als international van Suriname.

Vaessen zelf is blij met de overstap en verteld erover op de clubsite: Ik ben heel blij met deze stap. FC Groningen is een geweldige club met een groot stadion en een mooie achterban. Daar kreeg ik direct een heel goed gevoel bij en daarnaast was ik onder de indruk van de presentatie en het ontwikkelplan van de club. Ik ben op een goede leeftijd voor een keeper en wil in de komende jaren blijven doorgroeien. Dat kan in mijn ogen heel goed bij FC Groningen.

A.s. zaterdag staat de eerste training op het programma op het Topsportzorgcentrum

Reacties:
Bierboer26-06-2024 om 20:10

Prima versterking vind ik, met jurjus gewoon 2 goede keepers voor de eredivisie. Ervaring en transfervrij. Zie dit soort transfers liever dan (goedkope) gokjes. Daarvan hebben we nog een aantal voorbeelden te lozen,  wat niet makkelijk is en bulten geld kost 

Herman Badkuip26-06-2024 om 20:16

Géén verkeerde keuze van FCG, Etienne Vaessen werd door veel clubs begeerd, maar kiest voor FC Groningen. Hoop wel dat dit niet ten koste gaat van Hidde Jurjens, die is mij erg goed bevallen in de KKD! Twee sterke eredivisie-keepers moet kunnen, met een talentvolle Dirk Baron er achter!

Hoekie26-06-2024 om 20:51

Heel goed Herman dat je bent teruggekomen van je eerdere standpunt dat Etienne Vaessen eigenlijk niet nodig was. 

Herman Badkuip26-06-2024 om 21:56

Bedankt Hoekie, vind dat je altijd moet openstaan voor een andere visie van een medeposter! Jeroen Zoet, als ervaren tweede keeper erbij, had voor mij ook een optie geweest.....

campesino26-06-2024 om 21:07

Lijkt me een prima keeper. Maar Jurjus is een nog betere keeper. Had de centen liever ergens anders aan besteed. Want als ik de geruchten mag geloven, verdient hij een leuke stuiver. Zie liever Schreuders bijtekenen.

Hoekie26-06-2024 om 22:31

We hebben 2 eredivisiewaardige keepers nodig. Dat staat los van het bijtekenen van Schreuders. Zoals al meermalen aangegeven vind ik dat ze daar slordig mee omgaan. Ik geloof er geen sikkepit van dat Jorge Schreuders de hoofdprijs vraagt.

Stel dat hij wel de hoofdprijs vraagt, dan zou Langeler gewoon kunnen zeggen de eisen van kamp Schreuders zijn buitensporig. " Het verschil van vraag en aanbod is onoverbrugbaar, wij moeten als club verder met het samenstellen  van het team voor komend seizoen. Wij stellen een deadline aan ons voorstel en indien geen akkoord kan worden bereikt, zijn wij bereid mee te werken aan de verkoop."

BOUWE26-06-2024 om 21:39

Nou dit wordt een strijd en dat is voor allebei de beste ze moeten nu conceren met elkaar en dat is alleen maar goed 

BOUWE26-06-2024 om 21:42

Ach en waar bemoeien we ons ook mee het is aan de trainer wie hij de beste keeper vindt anders jurius de eerste seizoen helft en Vaessen de tweede seizoen helft dat is ook eerlijk nog ook 

BOUWE26-06-2024 om 23:24

Wanneer worden de andere spelers gepresenteerd 

BOUWE26-06-2024 om 23:24

Wanneer worden de andere spelers gepresenteerd 

Fan op afstand27-06-2024 om 08:20

Had begrepen dat Jurjus na afloop van zijn contract, volgend jaar,  terug naar de Achterhoek wil. Dus dit zou dan een logische keuze zijn. Had ook begrepen dat er nog 2 andere spelers gekeurd zijn waaronder onze IJslandse vriend. Wie is dan nummer 3 want MVV zou nog steeds 500 dzd Euro willen voor hun spits en ik denk niet dat de FC dat gaat betalen. 

spits27-06-2024 om 09:09

Klopt en daarom schakelen ze door naar Oosting.

campesino27-06-2024 om 09:13

@hoekie 

Natuurlijk heb je een reservekeeper nodig, maar dat hoeft niet een van je BEST betaalde spelers te zijn.  Want hoe vaak speelt die reservekeeper? Normaal gesproken maximasl 2-3 potjes. 

En natuurlijk heeft het een met het ander te maken. Groningen heeft een zeer beperkt spelersbudget. Helemaal als de bekende spelers niet vertrekken. Als je je salaris aan een tweede keeper uitgeeft Kun je het niet aan een Andere speler/ Schreuders uitgeven.

Fan op afstand27-06-2024 om 10:10

Op X wordt bevestigd dat onze IJslandse vriend is vastgelegd,  3 +1 jaar.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!