Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen presenteert IJslander Brynjólfur Willumsson

Door Sven Heikens 27 reacties

FC Groningen heeft Brynjolfur Willumsson gecontracteerd. Willumsson komt over van het Noorse Kristiansund BK. De IJslander tekent een overeenkomst voor drie seizoenen in Euroborg met een optie voor een extra jaar. 

Over de IJslander zegt de FC op haar site: "Willumsson is een 23-jarige aanvallend ingestelde middenvelder die ook in de spitsposities uit de voeten kan". Brynjolfur is het broertje van de Willumsson van Go Ahead Eagles.

Zelf zegt Willumsson over de overstap: "Mede door mijn broer heb ik de laatste jaren veel Nederlands voetbal gekeken. Ik heb een goed beeld van de Eredivisie en het is een mooi niveau waarop spelers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Natuurlijk heb ik mijn broer gevraagd over FC Groningen. Hij bevestigde mijn beeld van de club. Een grote club, met een mooi stadion en fanatieke supporters. Ik ben ontzettend blij met deze stap en kijk er naar uit om in het groen-witte shirt te mogen spelen.”

Reacties:
Herman Badkuip27-06-2024 om 10:41

Heb een goed gevoel over de komst van onze IJslandse nieuwkomer Brynyólfur Willumsson....doet mij een beetje denken aan de onbevangen Jörgen Strand Larsen. Van deze aanvallende middenvelder gaan we vast nog een hoop plezier beleven! Misschien dat hij zijn grote broer Willum ook nog weet over te halen om in de Euroborg te komen spelen?

campesino27-06-2024 om 10:55

 Onze vriend strand larsen staat in de belangatelling van Napoli en Roma. Gaat voor een flink bedrag verkocht worden. Was dus zo slecht nog niet.

Herman Badkuip27-06-2024 om 11:27

JSL was zeker niet slecht campesino, volgens mij heeft Bologna al ruim 20 miljoen voor hem geboden....15% doorverkooppercentage boven de 12 miljoen voor FCG!

no guts no glory28-06-2024 om 21:09

Wolverhampton wanderes schijnt zich ook te melden in de strijd om Strand Larsen. Dat is gunstig. Engelse clubs betalen vaak nog iets meer. 

Marco27-06-2024 om 14:14

Fijn dat we voorgaand op de voorbereiding al spelers binnen krijgen.

De scouting neemt een risico met spelers zonder eredivisie ervaring. Hopelijk zien ze het goed dit keer. 

PDI27-06-2024 om 15:02

Dit lijkt me wel iemand die uit het juiste hout gesneden is, om niet te zeggen een bijtertje. Deze komt er wel. Kijk maar eens naar de beelden op you tube. Past ook wel tussen onze eigen jeugd.

val27-06-2024 om 17:04

De berichten over een transfer van Strand Larsen volgen elkaar snel op. Het laatste nieuws is dat Engelse clubs elkaars concurrrenten zijn en Wolves tot nu toe het hoogste bod heeft gedaan. Het lijkt erop, voorzover de berichten kloppen, dat het een bedrag wordt van minimaal 30 miljoen plus bonussen. Binnen enkele dagen wordt er duidelijkheid verwacht.

Op grond van eerdere informatie bij de transfer van Strand Larsen naar Celta de Vigo ;

- de transfersom bedroeg 10 miljoen plus 1 a 2 miljoen aan bonussen. Het dvk % bedraagt 15. 

- bij de transfer naar FCG heeft de Noorse club geen dvk % bedongen (dankzij Fledderus ?)

Het is nu nog de vraag of FCG bij verkoop de 15 % heeft bedongen over het meerdere boven 10 miljoen of over het meerdere bedrag inclusief betaalde bonussen. Gelet op de handelsgeest van Fledderus is het eerste het meest waarschijnlijk.

De vergoeding voor FCG bij een transfersom van 30 miljoen is dan; 15 % van 20 miljoen en een opleidingsvergoeding van 1% van het transferbedrag. Totaal 3,3 miljoen. 

Een waarschuwing is wel op zijn plaats; een transfer kan altijd nog mislukken. Wanneer het doorgaat verdient Mark Jan Fledderus alle credits. 

 

 

Hoekie27-06-2024 om 20:10

FC heeft in totaal bijna 12 miljoen euro ontvangen. Mark Jan Fledderus verdient alle credits. Posters op dit forum schreven destijds dat 6 miljoen euro al als een topprestatie werd gezien. Volgens Transfermarkt is zijn marktwaarde circa 25 miljoen euro. 15% van het verschil ad 13 miljoen euro zou een superbedrag opleveren van 1,9 mio euro. Met de opleidingsvergoeding komen we rond 2 mio euro. 

Er kan nog van alles misgaan. Zie de moeizame onderhandelingen die de FC heeft om Livramento binnen te hengelen. Het is steeds gissen of de deal doorgaat ook al weten sommigen op dit forum met zekerheid te stellen dat de deal al lang en breed rond is. Ik laat mij graag verrassen maar als MVV niet willen zakken met hun vraag om 500.000 euro dan zie ik dat deze deal gaat afketsen.

Fan op afstand27-06-2024 om 22:49

Als ik #W goed heb begrepen zouden er 3 spelers gekeurd worden deze week.  Twee zijn bekend en als ik de verhalen mag geloven zit er tussen de FC en MVV nog veel ruimte qua deal. Dus wie is dan nummer 3? Daarnaast is Lukkien zeer gecharmeerd van Hateboer en Zivkovic.  Hateboer blijkt zijn contract verlengd te hebben.  Dus misschien Zivkovic? Lukkiens liefde voor beide spelers kwam ter tafel bij " Goedemorgen eredivisie " van 12 mei jl. Daar zat de agent van Hateboer aan tafel die dit wist te vertellen 

 

Groninger!27-06-2024 om 23:40

Zivkovic komt niet. Krijgt geen contract aangeboden. Mag alleen blijven meetrainen.

Gerda en fokko28-06-2024 om 08:26

Zivkovic.gezien op de grote markt.,liep daar met zijn hond je Zegt uiteraard niks maar toch. Hopelijk komt die echt niet. Heeft de laatste tijd  ,niks meer laten zien.Heeft zijn beste tijd gehad. 

hermank196928-06-2024 om 19:41

Wat vindt men van Thijs Oosting?

Lees net dat ze met Willem 2 in verregaande gesprekken zijn.

Johan28-06-2024 om 21:04

Tja.... Scouting van Groningen vind ik niet al te best. Had de hoop op spelers waar je beter van wordt als ploeg. Die indruk heb ik totaal nog niet. Denk dan verleng aub met zon Schreuders ipv dit soort spelers. Kost je minder ipv dit soort potentiële miskoopjes. 

no guts no glory28-06-2024 om 21:22

Helemaal mee eens Johan. Langeler gaf al aan dat ongeveer 70 procent van de selectie al staat en dat ze spelers willen halen die echt een versterking zijn. Vaessen is een hele goede keeper maar kost als tweede keeper de hoofdprijs. Veel clubs zaten achter hem aan. NAC kon bij lange na niet zijn salaris betalen. Echter deze keuze kan ik nog wel begrijpen. Maar spelers als Livramento en Oosting snap ik niet. Zijn die nu zoveel beter als wat er nu bij ons rond loopt. Willem2 is nu ook eredivisionist. Waarom zouden ze afstand doen van Oosting aan een directe concurrent? Waarschijnlijk omdat ze denken dat ze. Oor dat transfergeld gemakkelijk een vergelijkbare goedkopere vervanger kunnen halen. Ben een beetje bang voor het Fledderus effect. Haal een stuk of 8 koopjes op dan zal er waarschijnlijk wel 1 goede bijzitten. Kwantiteit ipv van kwaliteit. We weten van welke spelers we afwillen , hou de selectie zoveel mogelijk intact en ga voor 2 of 3 echte versterkingen ipv 8 spelers waarvan meer dan de helft mislukt. 

Herman Badkuip28-06-2024 om 21:18

Ben best tevreden met de scouting van FCG hoor! Thijs Oosting zou écht een aanwinst voor FC Groningen zijn, was bij AZ al een aanstormend talent, bij Willem II scoorde hij het afgelopen seizoen maar liefst 12 doelpunten en 5 assists als aanvallende middenvelder! Tis beslist geen miskoop hoor Johan, jij hebt vorig seizoen zeker de wedstrijden van de Keukenkampioen Willem II niet gevolgd. En maak je géén zorgen, Jorg Schreuders gaat écht niet weg bij zijn club FC Groningen! Daar gaan we toch met z'n allen voorliggen!

Johan28-06-2024 om 21:44

Heb de meeste wedstrijden wel gezien Herman en blijf bij mn mening. Schreuders blijft helemaal niet als Groningen aangetrokken spelers meer blijft betalen dan dure miskopen en gelijk heeft ie. Want Schreuders heeft meer potentie dan deze Oosting maar een minder salaris. 

Oeleoptak28-06-2024 om 21:53

Die Oosting speelt dus als aanvallende middenvelder.  Alles goed en wel, maar dat doet die IJslander ook het afgelopen seizoen.  En is Valente dat eigenlijk ook niet? 
ik zou nog steeds pleiten voor een kopsterke centrum aanvaller. Die bewezen scoort. 
Waar is de focus bij de interim TD? Dit lijkt op Fleddiebeleid!

ChiChi28-06-2024 om 23:01

Volgens Voetbalprimeur is het nu definities dat Strand Larssen voor 30 miljoen naar de Wolves gaat!

Dus kassa voor de FC,, ik denk meer dan 2 miljoen.

Johan28-06-2024 om 23:23

Mooi! Kunnen ze Schreuders en Valente en van Bergen verlengen.

Herman Badkuip29-06-2024 om 07:20

Volgens mij bij een verkoopbedrag van 30 miljoen euro, 15% van 18 miljoen euro [= de winst boven de 12 miljoen die FCG heeft gekregen van Celta de Vigo] is 2,7 miljoen euro voor FC Groningen! Daarmee kunnen wij onze grote talenten in huis houden!

val29-06-2024 om 08:59

Het is verstandig niet te vroeg te juichen. Volgens Fabrizio Romano op facebook gaat het om huur met een verplichte koopoptie. De package deal is 30 miljoen. Het is nog niet bekend wat de inhoud hiervan is (bijv. wat is het vaste bedrag , hoeveel bonussen , termijnbetalingen e.d). Wanneer de huur met koopoptie klopt dan ontvangt FCG voorlopig nog niets. 

 

Hgz29-06-2024 om 07:46

Aanvallende middenvelders hebben we genoeg nu. Graag nog een spits)die van Teslstar of MVV' , een links en rechtsback en evt nog een controlerende middenvelder als Duarte vertrekt voor het geld van de transfer van Strand Larsen

BOUWE29-06-2024 om 11:29

Van Bergen heeft net zijn contract getekend..dat ten zaken en met Valente komt het wel goed Schreuders en technische staf moet om tafel binnenkort maar wat gebeurt er met Duarte en mááttá die wouden weg is dat nog steeds zo daar hoort je niks meer over .en we moeten ons niet vast bijten op Postema hij is een goede voetballer maar hij moet meer de kansen afmaken die hij krijgt..en in de eredivisie wordt je niet zomaar topscorer hij moet beter met de kansen omgaan die hij krijgt..hij moet een koude killer worden en niet een Mietje hij werkt hard alleen de kansen afmaken..en van Bergen dat is een klasse apart hij rent en vliegt over de veld heen hij vecht voor elke bal daarom denk ik dat een goede spits en middenvelder er bij moet halen 

Heiky29-06-2024 om 14:52

   Rustig Bouwe. Eea heeft tijd nodig. Wie gaat er weg en wie komt erbij? Welke spelers komen in aanmerking voor verhuur? Heb je aan Postema/van Bergen/Willumson genoeg om de eredivisie mee in te gaan? Niet onbelangrijk: raken we de overbodige spelers kwijt? Al met al zal de club de komende weken flink in de steigers moeten om een eredivisie waardig elftal op poten te zetten. Jaartje KKD was best gezellig en heeft de club veel goeds gebracht en hopelijk nieuwe inzichten gegeven voor de nabije toekomst.  

BOUWE29-06-2024 om 17:52

Weer je wat met fc Groningen is ..ze hebben een speler op het oog dan wachten ze lang om hem te halen..en dan maakt de speler bekend dat hij na een andere club gaat we moeten sneller handelen en niet al weg treuzelen en dat telt ook voor Schreuders en Valente ze wachten veel te lang straks gaan ze na Andre club dan ben je ze kwijt 

Heiky29-06-2024 om 19:57

Wat Schreuders en Valente betreft ben ik het met je eens. Maar Groningen kan niet zomaar de ene na de andere speler halen op het moment. Er moet ook financiele ruimte zijn/komen he? En op dit moment moet er echt geschaakt worden om niet weer in de situatie te komen van het degradatieseizoen.

Fan op afstand29-06-2024 om 18:49

MVV mag betalingsregelingen treffen met de schuldeisers van de rechter. Amerikaanse eigenaar is uitgekocht. Slor op proef bij VVV Venlo.

BOUWE29-06-2024 om 19:37

Ja wat moeten wij met de informatie van mvv

Fan op afstand29-06-2024 om 19:42

Nadenken Bouwe.

Hoekie29-06-2024 om 20:05

Het zou een groot feest worden meldde een poster die dicht bij het vuur zit onlangs op dit forum. Meerdere  keuringen en  meerdere versterkingen. Op dit moment zie ik nog steeds geen feest. Keeper Vaessen vond ik geen groot nieuws want daar is de club al weken mee bezig. Het aantrekken van een transfervrije Noor wordt hier dus gevierd als een groot feest. Ik vind het allemaal maar magertjes. We raken een zestal spelers maar niet kwijt en slagen er maar niet in om het contract van Schreuders open te breken. 

 

Tja het is maar wat je onder een feest verstaat. Ik vind de hele voortgang maar matig. 

Fan op afstand29-06-2024 om 21:02

Dat gevoel kan ik ook niet helemaal onderdrukken. Had ook iets meer vuurwerk verwacht. Misschien komt dat nog. Optimistisch blijven. 

Fan op afstand29-06-2024 om 21:02

Zeker qua vertrekkende spelers.

marcelfcg29-06-2024 om 22:24

Het zegt mij genoeg dat die poster ineens geruisloos is verdwenen.

Mooi houden zo.

BOUWE29-06-2024 om 20:35

Dat die speler komt mvv moet geld hebben 

Fan op afstand29-06-2024 om 21:00

En gaat niet zakken qua prijs,  valt aan te nemen.  M.a.w. kans dat die speler komt haast nihil.

Herman Badkuip29-06-2024 om 21:06

Tis toch niet te geloven, de eerste training van FC Groningen zit er nog maar net op en bij een aantal posters op deze site is de paniek al weer uitgebroken! Mensen, het duurt nog ruim een maand voordat onze club z'n eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie speelt. We hebben er al weer twee sterke, goed gemotiveerde spelers bij en er is nog géén talentvolle jeugdspeler vertrokken! En mochten er basisspelers vertrekken, dan komen er gerust goede versterkingen voor terug! Laat onze scouting én technische staf nou eens rustig hun werk doen, 't komt allemaal écht wel goed hoor! De zo geroemde vechtmachien van Dick Lukkien blijft ook komend seizoen gesmeerd lopen!

BOUWE29-06-2024 om 21:51

Nou als je geld nodig hebt dan moet je wel verkopen hoe wil je dan de schuld betalen anders gaat mvv vitesse achter na dus je zult wel moeten 

BOUWE30-06-2024 om 08:23

Dat zegt je wel we hebben nog een maand..maar in de voor bereiding dan moet je team op sterkte hebben anders krijg je weer dat je op de laatste transfer windows weer spelers aan trekt dan heeft de trainer twee dagen de tijd om die nieuwe spelers in de team te laten werken dat is veel te kort fc Groningen heeft daar toch wel van geleerd en als je spelers hebben wilt moet je sneller handelen anders gaat een andere club ermee aan de haal zo werkt dat tegenwoordig in de voetbalwereld dat moeten ze toch wel weten we hebben vaker achter een speler aan gezeten en die werd ook voor onze neus weggekaapt 

Herman Badkuip30-06-2024 om 17:43

Maak je niet ongerust Bouwehet komt allemaal goed hoor! Op vrijdag 9 augustus 20.00 uur staat er een heel sterk FCG in de Euroborg!

Twee punt.01-07-2024 om 09:41

Hoofdletters, punten en komma's al weer vergeten Bouwe? Geeft niks hoor, komt door het warme weer.

ChiChi01-07-2024 om 11:01

Volgens iemand op FCG forum staat het volgende in het Brabants Dagblad:

Thijs Oosting is niet op de eerste training van Willem2 en is op  weg naar Groningen,

om zijn transfer naar de FC af te ronden

Hgz01-07-2024 om 11:21

Ken deze jongen niet maar als die beter is dan die spits van Telstar of MVV ben ik tevreden anders begrijp ik de aankoop niet

ChiChi01-07-2024 om 11:56

Is een aanvallende middenvelder, net als onze IJslandse vriend.

De FC gaat er van uit dat Hove en Duarte  gaan vertrekken.

no guts no glory02-07-2024 om 15:32

Oosting speelt ook veel als spits in een 2 spitsen systeem ( 4-4-2 ) vanwege zijn loopvermogen. 

Hgz01-07-2024 om 12:17

We hebben Valente ook als aanvallende middenvelder. Waarom zoveel aanvallende middenvelders dan?

Hgz01-07-2024 om 12:17

We hebben Valente ook als aanvallende middenvelder. Waarom zoveel aanvallende middenvelders dan?

ChiChi01-07-2024 om 12:31

Nogmaals: omdat Hove en Duarte gaan vertrekken.

val01-07-2024 om 13:04

Hidde Jurjus wil volgens het DVHN een gesprek met de club omdat hij niet een heel jaar op de bank wil zitten. Dit was te verwachten. Jurjus is te goed als bankzitter en wil ook, gelet op zijn leeftijd, spelen. Vaessen is aangetrokken met een 3-jarig contract. Hem op de bank zetten betekent dat hij dan de 3e grootverdiener is (na Pelupessy en van Veen) die mag toekijken. Hoe valt dit nog te verdedigen naar de veel minder betaalde jonkies met een basisplek?  Een vertrek van Jurjus in de winterstop ligt dan ook voor de hand.

Er is inmiddels wat meer bekend over de transfer van Strand Larsen. Het is een huurconstructie met een koopverplichting na 1 jaar. Hiervoor betaalt Wolves direct 3 miljoen. De overblijvende 27 miljoen is te beschouwen als koopsom. De totale vergoeding voor FCG is dan ongeveer 2,5 miljoen, te ontvangen na 1 juli 2025.

Volgens de coach van VVV heeft de club nog maar een heel bescheiden budget meer om spelers aan te trekken. Het is dus maar de vraag of proefspeler Kian Slor naar VVV gaat.

Het nieuws over de komst van Thijs Oosting naar FCG, wanneer dit klopt, voor ongeveer 1 miljoen is wel opmerkelijk te noemen. Enerzijds is het een fors bedrag voor een speler met een blessureverleden. Anderzijds zit FCG nog met een overschot aan spelers. Het kan bijna niet anders dan dat er uitgaand ook nieuws komt deze week. 

Hgz01-07-2024 om 13:27

Als ik Jurjens was ging ik ook niet op de bank zitten. Logisch dat hij dan weg wel. Wordt er daar wel over nagedacht bij de beleidsbepalers?  Ik zie de logica soms niet van hun beleid.spelers halen voor posities waarvoor  je eigenlijk geen versterking nodig hebt en geen spelers halen voor posities waarvan iedereen ziet dat daar echt wat nodig is . Straks kunnen ze weer een 2e keeper zoeken.

Hgz01-07-2024 om 13:17

Nogmaals Hove en Duarte spelen niet allebei als aanvallende middenvelder.  Je kunt niet alleen aanvallende middenvelders opstellen  je hebt ook een controleur nodig. Dus ik snap  niet zoveel aanvallende middenvelders halen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!