Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen speelt thuis tegen AZ

Door Sven Heikens 71 reacties

Matchday! FC Groningen speelt in eigen huis tegen AZ. Zowel FC Groningen als AZ staan na twee speelrondes op zes punten uit twee duels en zijn nog foutloos. Voor de FC de eerste test dit seizoen tegen een topclub in de Eredivisie.

Bommen Berend

De wedstrijd zal deels in het teken staan van Bommen Berend. FC Gronignen speelt in een speciaal ontworpen 050-tenue, refererend aan de Groninger feestdag op 28-augustus.

FC Groningen

Na de overwinning op RKC kent de FC een meer dan prima seizoensstart. Ook in de personele bezetting gaat het de goede kant op, want enkel voor Turay komt de wedstrijd nog te vroeg. Romano Postema keert terug in de wedstrijdselectie en zal vermoedelijk direct in de basis staan. 

Vermoedelijke opstelling: Vaessen; Bacuna, Rente, Peersman, Stam; De Jonge, Hove; Schreuders, Valente; Postema en Van Bergen.

AZ Alkmaar

De gasten uit Alkmaar kennen net als Groningen een perfecte seizoensstart met 6 punten. AZ boekte overwinningen op Almere en NEC, beide een 1-0 overwinning. Afgelopen zomer raakte AZ onder andere Pavlidis kwijt, maar vond in ex-Excelsior spits Troy Parrot een opvolger. Net als Groningen staan er bij AZ veel eigen jongens in de ploeg.

Het zal een mooie test worden voor de mannen van Lukkien. Euroborg is uitverkocht. Come on FC!

Reacties:
no guts no glory25-08-2024 om 00:04

Bij AZ geen Pavlidis, Matthew Ryan, Dani de Wit, Sugawara en Odgaard. 

ik zeg 2-0 , Postema en Van Bergen. 

Stadjer8125-08-2024 om 00:48

Groningen speelt thuis en komt tot nu toe steeds fel voor de dag. AZ daarentegen heeft nog niet veel gescoord maar ook nog niks geincasseerd.

Een thuisoverwinning op AZ is echt niet onmogelijk momenteel, en dan krijgen we een heel zwak Almere hierna. Minimaal een punt vandaag zou mooi zijn.

Rapdoel25-08-2024 om 04:08

ik ben erg benieuwd hoe het de fc het zal doen tegen az, met 1 punt zouden we meer als tevreden moeten zijn, maar kweet niet of die jonkies uit de buurt die in fc spelen het daar mee eens zijn :) ....zoals gezegd blij met 1 punt...9 uit 3...man maak me gek...heb er zin in

Herman Badkuip25-08-2024 om 07:41

Het kan vanmiddag werkelijk waar alle kanten opgaan....een geweldig affiche bij de lunchpartij van de Eredivisie! Het nog ongeslagen FC Groningen tegen het eveneens nog goed presterende AZ uit Alkmaar. Voor mij zijn beide teams écht gelijkwaardig en kán de steun van ons thuispubliek de doorslag geven! De teams van Lukkien én Martens zijn beide aanvallend ingesteld, hebben veel intensiteit in hun spel én zijn bereid om zich helemaal leeg te knokken. Verwacht vanmiddag minimaal een gelijkspel, misschien wel een zwaar bevochten kleine 2-1 overwinning voor de vechtmachien van Dick Lukkien! We gaan 't weer meemaken met z'n allen in de Euroborg of thuis voor de buis! FORZA FC GRUNN, kop d'r veur! 

m o i25-08-2024 om 08:50

Erg veel zin om te gaan vandaag. Lekker voetbalweer, een FC dat aantrekkelijk voetbal speelt, vol stadion en prima sfeer. Een resultaat zou de kroon op de middag zijn, en dat zit er zeker in. Voorspelling 2-1.

Jantje25-08-2024 om 09:59

AZ op alle posities beter in het veld dus zal het had werken worden . een stuntje zou erg leuk zijn. maar mijn gevoel zegt toch een forse nederlaag 1-5

Hoekie25-08-2024 om 10:59

Ha Ha Ha. tussen een stuntje en je gevoel zit een wel heel erg groot gat. Je blijft grappig.

ChiChi25-08-2024 om 10:14

Ik heb er niet zo'n goed gevoel over.

Ik hoop op 2 -2, liefst natuurlijk 3-2

.25-08-2024 om 11:03

3-1

Herman Badkuip25-08-2024 om 11:06

Blijf altijd positief hoor, we hebben al zes punten na twee heerlijke duels, wie had dat voor dit seizoen gedacht? Je weet 't maar nooit in de eredivisie....NAC Breda stond vóór de extra tijd met 1-0 voor, dachten dat ze al drie punten hadden, maar Ohio van FC Utrecht dacht daar anders over....Nooit opgeven voor de scheids voor het laatst heeft gefloten, blijkt maar weer. Was trouwens wel onverdiend hoor, net als de overwinning van NEC Nijmegen tegen PEC Zwolle! Verwacht in de Euroborg weer een spannend duel met veel strijd én misschien een goede afloop? Veel plezier allemaal!  Mijn voorspelling : 2-1 voor FC Groningen. [goals van Jorg Schreuders en Romano Postema]

Oeleoptak25-08-2024 om 12:41

FC heeft het lastig. AZ wordt sterker, heeft ook meer de bal. Alleen vanuit de counter komen ze er doorheen. Door de snelheid van het spel en de druk van AZ op spelers zie je meer foutjes dan anders bij die van ons. Goede leermomenten dus. Ik denk wel dat het jammer is dat we voorin geen langere spits hebben.

Je kunt nu ook goed het gemis zien van een balvaste Duarte. Een rustpunt en verdeler centraal in het spel. 

appie happie25-08-2024 om 13:06

Middenveldkan dit niet aan!! Te weinig ervaring en/of  rust..wel jammer.Valente die 2 x struikeld over zijn eigen bal..in kansrijke positie.

1 punt hoogst haalbaar..maar ik vind dat oke...

 

 

.25-08-2024 om 13:07

Postema moet voorin blijven. Zakt teveel terug. Moet in de spits de bal opeisen en niet een linie erachter.

Voor de rest speelt de Fc helemaal niet slecht. Bacuna mag wat scherper op rechtsback, blijft puur verdedigend een zwakke schakel. Zijn rushes zijn wel van waarde.

Az matige voorhoede, maar inderdaad beter.

TomOkker28-08-2024 om 19:14

Vind Lukkien dit ook?

Herman Badkuip25-08-2024 om 13:10

AZ Alkmaar heeft meer balbezit en speelt met veel rust in het spel, vooral een Jordie Clasie speelt erg sterk. Bij FC Groningen zijn een aantal spelers niet sterk aan de bal, vooral Finn Stam heeft veel moeite met rechterspits Sadiq. Ook Luciano Valente, Tika de Jonge en Jorg Schreuders komen maar weinig aan de bal. AZ is voorlopig nog even een maatje te groot voor FCG, maar wellicht dat het spelen naar de eigen, fanatieke aanhang toe FCG sterker maakt? Veel verdedigen voor FCG, maar grote kansen voor AZ nog niet gezien....Hoop dat FCG na de rust weer goed voor de dag komt! Misschien tijd voor wat verse spelers, Wouter Prins op links en Thijs Oosting voor Tika de Jonge? We gaan 't zien.....

.25-08-2024 om 13:14

Clasie heeft het laagste cijfer van alle az spelers de eerste helft.

Oeleoptak25-08-2024 om 13:36

Reuze kans gemist door Postema. Waarom niet meteen met links schieten? Mist technische finesse en handelingssnelheid op dit niveau/ deze wedstrijd.

Ook het aanvallen door het midden steeds is vrij kansloos. Te druk bezet daar met goede verdedigers. Meeste gevaar komt over links/van Bergen

 

Tijd voor wissels nu. 

.25-08-2024 om 13:47

Prima redding van die keeper mag je ook meenemen in je oordeel.

Oeleoptak25-08-2024 om 14:15

Onze keep was uitstekend!!

Herman Badkuip25-08-2024 om 14:16

Betere tweede helft van FC Groningen, maar een terecht gelijkspel voor beide teams! FCG heeft zich goed herpakt en kreeg ook écht wel prima kansen na de rust! Thom van Bergen speelde een uitstekende wedstrijd, heeft ontzettend hard gewerkt! AZ viel in de tweede helft wat tegen, kreeg niet écht veel kansen....Ook onze invallers Thijs Oosting, Wouter Prins, Rui Mendes en Thijmen Blokzijl hebben solide gepresteerd!

Herman Badkuip25-08-2024 om 14:27

Ook Etiënne Vaessen, ons showkeepertje, heeft een paar aardige ballen gepakt. Fijn om twee echte klasbakken te hebben tussen lat en palen! Middenvelders Luciano Valente en Jorg Schreuders waren vanmiddag iets minder op dreef dan in beide voorgaande wedstrijden. We zijn na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen!

Durovski25-08-2024 om 14:59

Ongeslagen en een aantal prachtige aanvallen met weergaloze combinaties en dat tegen AZ. Van Bergen soms onnavolgbaar hij wordt steeds beter. En Stam hoe die heel subtiel de ballen afpakt van aanvallende AZ spelers prachtig. Uiteindelijk 8 zelf opgeleide spelers op het veld. We hebben een mooie selectie. Forza FC 

Boerentrien25-08-2024 om 15:48

Het was tot en met het laatste fluitsignaal een spannende wedstrijd. Gelukkig niet verloren en ook nog de 0 gehouden. Ons jonge team heeft zich kranig geweerd. En....heeft wat mij betreft laten zien moeiteloos mee te kunnen op eredivisieniveau. En ze doen dat ook nog eens met leuk spel en af en toe oogstrelend combinatievoetbal. Voetbaltechnisch wordt het steeds beter.

Hoekie25-08-2024 om 16:23

Een verdiend gelijkspel. AZ was na een goed begin van de FC in de eerste helft de bovenliggende partij. De tweede helft kwam Groningen beter in de wedstrijd en zagen we een aantal fraaie combinaties die helaas door slordige balaannames/passes niet tot kansen hebben geleid. We blijven bovenin meedoen! Sterke invalbeurt van Thijs Oosting. Jammer dat Jorge Schreuders regelmatig slordig was aan de bal en de passing. Tom van Bergen was weer erg goed bezig. Veel balveroveringen en weinig balverlies. Prima. Op naar Almere!

Marco25-08-2024 om 17:47

Stand gehouden. Groningen ontzet.

Als niet degraderen het doel is voor dit seizoen, dan is dit een prima resultaat. Met Stam en De Jonge 2 beginnende spelers in de basis.

Door het hoog druk zetten werd het een tactisch steekspel, zonder veel kansen. 

Alleen de periode na rust drong Groningen een beetje aan. Het publiek wilde nog wel alles of niets gaan spelen.  Met al 6 punten had dit gekund. Uiteindelijk gelijk en nog ongeslagen. 

ChiChi25-08-2024 om 18:28

Verdiend gelijkspel met dank aan onze keeper.

Ik begreep niet dat Postema er weer zo nodig in de basis stond, je wijzigt geen winning team!

Postema was met de Jonge de minsten.

Ook waren Schreuders en Valente wat minder.

Je moet ook Oosting eerder inbrengen(evt. I.p.v. Postema)  Hij viel heel goed in.

Tegen Almere 3 punten pakken, dan heb je echt een Pikstart.

.25-08-2024 om 18:47

De Jonge had op 2 na het hoogste cijfer, een 7. Speelde een prima pot. Idem voor de vorige wedstrijd.

Wat deed Oosting goed volgens jou? 

Herman Badkuip25-08-2024 om 18:39

Staan wij na drie speelrondes toch maar mooi op een gedeelde tweede plaats samen met AZ en FC Utrecht......dat had toch niemand gedacht óf verwacht voor deze competitie? Tegen het sterke AZ Alkmaar zagen wij, vóóral in de eerste helft, voor 't eerst een aantal spelers van FCG toch nog wel handelingssnelheid té kort komen. Veel onnodig balverlies tegen een tegenstander, die goed de rust behield! Allemaal leermomenten voor onze jeugdige vechtmachine! Tweede helft zagen wij het FCG dat wij graag zien in de Euroborg en bij de uitwedstrijden, prima combinatie-voetbal en flitsende counters met als hoogtepunt een dot van een kans voor Romano Postema, die nog niet helemaal scherp was in zijn eerste wedstrijd in de eredivisie. Ook de bezoekers uit Alkmaar kregen kansen, het spel ging na de rust veel meer op en neer met kleine kansjes én goed keeperswerk van Oduro Owuso en Etiënne Vaessen! 

Stadjer8125-08-2024 om 18:49

Het is voor een promovendus natuurlijk een goed resultaat, gelijkspelen tegen een subtopper als AZ. 

Almere bewijst er weinig van te kunnen en zijn hekkensluiter pur sang. Ook al was het PSV, normaal ga je er thuis toch niet af met 1-7. FC Groningen moet daar gewoon winnen, als dat gebeurt hebben we na 4 duels al meer dan de helft van het totaal aantal punten dat we in 2022/23 behaalden.

Heiky25-08-2024 om 20:45

Vorig seizoen was AZ subtop maar ik denk dat ze dat kunstje dit seizoen niet gaan herhalen. Hebben met Pavlidis en Sugawara toch een jasje uitgedaan.Doet niets af aan de wedstrijd uiteraard. Wat Almere betreft: hier ligt onderschatting op de loer: ook een mindere ploeg kan ineens een top dag hebben.

Fan op afstand25-08-2024 om 20:00

We moeten niet nu al met het hoofd in de wolken gaan lopen.  Tuurlijk gaat het lekker maar er moet ervaring bij. Zeker het middenveld kan ervaring gebruiken.  En Postema moet zijn techniek verbeteren en zijn handelingssnelheid moet omhoog. In de KKD krijg je wat meer tijd om te handelen dan in de ED. Maar denk een prima test voor de jeugd en ze zijn er goed door gekomen.  

Herman Badkuip25-08-2024 om 20:34

Je hebt volkomen gelijk hoor Fan op afstand, gaat zeker lekker met FCG, maar we zijn er nog niet.....Romano Postema speelde zijn eerste duel op het hoogste nivo en moest duidelijk wennen, was nog niet scherp genoeg, handelingssnelheid moet verbeteren! Maar dat gold vanmiddag ook voor Jorg Schreuders en Luciano Valente, die niet zo sterk speelden als tegen NAC en RKC, veel onnodig balverlies....Thom van Bergen daarentegen groeit met de week, beste stoorzender en balafpakker en bleef maar gaan! De rest van het team was oké, Etiënne Vaessen is in een bloedvorm en keept met veel zelfvertrouwen zonder helm! Volgende week zaterdagmiddag 16.30 uur in het Yanmar Stadion tegen Almere City FC moeten ze er weer staan! Zij zijn flink op hun muil gegaan tegen PSV, maar zullen ongetwijfeld revanche willen nemen! Wordt weer een lastig duel hoor.....

FCG_far away_125-08-2024 om 23:18

@Herman, Romano heeft voor degradatie natuurlijk wel al wedstrijden op eredivisie niveau gespeeld. Voor dit seizoen was het idd de eerste.

Ik ben wel blij met het punt.  We hadden hier makkelijk kunnen verliezen. Ook heb ik mooie combinaties gezien tussen veel verschillende spelers. Dat zat er voor de kkd echt niet zo goed in.

BOUWE25-08-2024 om 21:29

We speelden goed alleen ik vind het jammer dat Postema niks leert van kansen missen..ik vind daar mag wel wat aandacht aan gegeven worden hij is geen koele afmaker 

.25-08-2024 om 21:53

Hoeveel kansen heeft ie gemist vandaag? De Fc heeft 2 doelpogingen gehad he.

hermank196925-08-2024 om 22:08

Juist daarom moet je meer concentratie in je spel hebben. Dit geeft wel aan dat het tot nu toe geen 1e spits is voor de eredivisie, ook al is het pas z'n eerste wedstrijd. Tehen Almere zie ik meer kams voor Postema.

.25-08-2024 om 22:35

Noem eens een spits die geen kansen mist?

Denk je dat we Manchester City zijn?

BOUWE25-08-2024 om 22:46

Hij is wel een goede voetballer maar hij mist te veel kansen 

.25-08-2024 om 22:54

Noem data aub:

- aantal kansen gekregen vs gemist

Boerentrien25-08-2024 om 23:03

Postema komt net terug van een blessure. Geef het even tijd. De doelpunten komen echt wel. 

Marco26-08-2024 om 00:07

Dat we in de 1ste helft geen enkele kans konden creëeren iin een thuiswedstrijd is zorgwekkender dan dat een spits een kans verprutst. Ook waren de hoekschoppen zwak

Herman Badkuip26-08-2024 om 08:05

Bovenstaande posts kloppen bijna allemaal hoor, FCG is goed op weg, maar er zijn nog veel verbeterpunten voor het team van Lukkien! Reken maar dat de technische staf én spelers daar de komende tijd tijdens hun trainingen aan gaan werken! Verder is het net wat Lukkien zelf steeds aangeeft, wij weten pas na zo'n wedstrijd of tien waar FCG staat....Laten we voor nú blij zijn met onze pikstart én nog ongeslagen status! Vol zelfvertrouwen op weg naar Almere met deze geweldige selectie jonge, leergierige én talentvolle voetballers!

Boerentrien26-08-2024 om 08:09

We komen net uit de KKD, spelen met nagenoeg nog hetzelfde team en  hebben ons nu staande weten te houden tegen een ploeg uit de top van de eredivisie. Ik vind het echt geen zorgelijke situatie. Integendeel ik vind de start boven verwachting. Eerste doel is immers handhaving.

 

TomOkker28-08-2024 om 19:23

Het enige wat zorgwekkend is dat er mensen roepen dat we een spits hebben die geen kans benut nadat er geen enkele kans te hebben gecreërd. Wie deze onzin begrijpt mag het mij uit leggen. Beste mensen als je wat roept is het misschien handig dat je een beetje verstand hebt van de materie. Het stuitert hier alle kanten op.

.26-08-2024 om 09:41

Bovenstaande posts kloppen helemaal niet bijna allemaal. Een spits afschrijven, wederom, omdat hij een kans mist is zeer onjuist.

Vorig jaar heeft Postema zijn gelijk gehaald en gaat dit dit seizoen ook weer doen. Hij staat namelijk vaak op de juiste plek en dat is in zijn voordeel. 

Diverse lui hebben geen vertrouwen  in spelers van eigen bodem. En dat blijven ze maar herhalen. Lijkt wel of ze hopen dat men gaat falen om zo gelijk te krijgen. 

Alsof een spits van ver per definitie beter is.

 

Twee punt.26-08-2024 om 15:47

Ja Herman, je hebt gelijk, maar waarom kritiek op Postema terwijl die jongen net terug is van een blessure en nog geen enkele voetbalritme heeft. Hij mist een dot van een kans en wordt gelijk door enkelen afgezaagd. Let daar ook eens op voordat je oordeelt over mijn vorige post

Twee punt.26-08-2024 om 10:03

@.

Punt.......... je zult nu zo langzamerhand wel gemerkt hebben dat er hier op dit forum de spelers graag afgemaakt worden. Typisch een Groninger gewoonte, zeuren tot ze er bij neer vallen........bah, wat een rot gewoonte..

Herman Badkuip26-08-2024 om 11:03

Ben ik niet met jou eens hoor Twee punt. Er zijn ook genoeg positieve posts over onze spelers, je moet niet alles over één lijn scheren! Geniet zélf altijd van de positief realistische posts van Boerentrien....

Heiky26-08-2024 om 12:21

Valt wel mee hoor. Je hebt nu eenmaal supporters die kritisch zijn en dat mag.Hoort er zelfs bij. Kritiek is wat anders dan nodeloos zeuren en zaniken. In het verleden, toen het echt vreselijk slecht ging, had je types als Brombeer en nog 1 waarvan me de naam ontschoten is, die alleen maar liepen te reageren als het even niet liep en op zich is dat prima maar het was ongefundeerd zaniken en spelers afbranden. Nu het weer goed gaat, hoor of zie je die figuren niet meer.

RKR26-08-2024 om 12:09

Postema is lastig te beoordelen, kon eerder het niveau niet aan en was ook geen onverdeeld succes in de KKD. De club had aanvankelijk geen vertrouwen in hem.

Hij heeft een sterk seizoen gehad, en de wisselwerking met oa. Van Bergen was goed. Hij past wel in het systeem van druk zetten. Maar hij zal minder kansen krijgen op dit niveau, en normaal gesproken minder goals gaan maken. Het is wel goed om toch een aanvallende versterking te polsen, vorige week was hij afwezig en speelde we soort van zonder echte spits.

 

 

.26-08-2024 om 13:41

Kon eerder het niveau niet aan? Postema is nu 22. Over welke periode heb je het? Toen hij 19/20 was? De periode Roda? Ver van huis en nog erg jong en dan verwacht je een prestatie van formaat?

Wat had je toen dan verwacht? Dat een tiener er even 15 inschiet bij  Roda/ Fc? 

Ook jij kunt zien dat hij vaak op de juiste plek staat om af te ronden. Dat kun je niet leren, dat is talent. Dat is de basis. Nu zie je ook nog eens dat hij erg hard werkt, te hard denk ik, dan gaan de goals vanzelf komen.

Het verwachtingspatroon is onrealistisch bij diverse supporters. Laat de spelers daar niet de dupe van worden aub.

Een beetje spits kun je pas beoordelen zo rond zijn 25ste. 

FCG_far away_126-08-2024 om 13:53

Eens met .   Postma doet soms teveel werk. Dit gaat ten koste van de scherpte. Bij minder intensieve arbeid, hou je meer energie over bij een kans. Helaas hebben we (nog) niet de selectie om Postema minder werk te laten doen. Hij zal in dit geval dan meer inhoud moeten creëren en beter doseren.

Hoekie26-08-2024 om 12:18

Punt en twee punt hebben wel een punt. Er zitten forumleden in de wachtkamer te wachten tot de jonkies het laten afweten om daarna hun "gelijk" te halen. De ergste azijnzeikers Brombeer en zijn broer Dijk zijn een half jaar geleden afgehaakt. Het kan zijn dat ze een ban hebben gekregen, maar het kan ook zijn dat ze bang zijn zelf afgemaakt te worden door de positivo's.

Op dit moment schrijft het merendeel erg positief over het elftal. Dat kan ook bijna niet anders want we zien verfrissend en aanvallend voetbal. Natuurlijk worden hier en daar slordigheden begaan. Dit was zeker niet de sterkste wedstrijd van Valente en Schreuders. Postema miste helaas een opgelegde kans. Dat kan gebeuren. Tom van Bergen speelde weer geweldig. Daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven. Al met al 7 punten in de knip.  Nu oppassen dat ze niet in de valkuil trappen tegen Almere. Die wedstrijd wordt misschien wel lastiger dan AZ.

Twee punt.26-08-2024 om 15:55

Dank Hoekie, ik ben blij dat jij dit zo benoemd. Er zijn nu eenmaal mensen die te gauw oordelen en de realiteit uit het oog verliezen. Maar goed, we gaan het over voetbal hebben. Prachtige wedstrijd gezien, veel spanning en een meer dan terechte uitslag.

Heiky26-08-2024 om 12:51

Goed. We zijn in de laatste week van de transferperiode beland. Benieuwd of er nog iets gehaald wordt of dat daarmee gewacht wordt tot de winterperiode. En.....komen we nog van van Veen af?

Fugazi26-08-2024 om 13:28

Ik ben ontzettend blij met de manier hoe de FC zich momenteel presenteerd. 7 punten uit 3 wedstrijden als promovendus is meer dan uitstekend. Er heerst veel positivisme en dat is alleen maar mooi. Uiteraard gaat nog niet alles goed maar dat is niet zo gek. Gisteren gewoon een knap punt in een verder spannende maar best wel saaie wedstrijd. Er gebeurde weinig voor beide doelen. Ik ben ook best kritisch en ben ook benieuwd als Postema het op dit niveau kan laten zien maar zijn werklust is fantastisch. Dat is gewoon erg belangrijk in de speelwijze van de FC. Ik hoop overigens nog wel dat er een vervanger voor Duarte wordt gehaald ondanks dat Tika de Jonge het boven verwachting goed doet. Alleen vind ik de spoeling voor die posities erg mager. Nog een week en dan weten we zeker met welke spelers we verder gaan. Het collectief krijgt momenteel gewoon een ruime voldoende. Op naar Almere waar we ons gewoon weer opnieuw moeten bewijzen. Een overwinning is geen abc-tje. Daar moeten we weer keihard voor werken. 

Harris26-08-2024 om 14:04

Kijk waar we nu staan en vorig jaar rond deze tijd ( oktober)  ( opbouwend ) kritisch is altijd prima, dat houdt iedereen scherp maar je moet  nooit vergeten om van het moment te genieten. Misschien hebben we goud in handen met onze jonge ploeg? Dat weten we niet, dat maakt de uidaging des te groter. Krijgen we een terugslag? ja normaal gesproken wel. Ik ben heel benieuwd hoe dit elftal zich gaat ontwikkelen en op psv na hoeven we echt voor niemand onder te doen. Ik ben heel benieuwd naar Feyenoord thuis, als daar een paar spelers zijn verkocht kunnen we ze pakken. Almere uit is 3 punten. Afwachten verder wat er nog bij komt en weggaat komende week. 

Hoekie26-08-2024 om 15:14

Almere uit is 3 punten.... Ik hoop niet dat ze met deze instelling daar naar toe gaan, want dan gaat het gewoon mis. Almere kreeg tegen PSV een paar dotten van kansen.

appie happie26-08-2024 om 16:16

Rustig aan met Almere 3 punten,die gaan er vooor zaterdag hoor..krijgen wij de ruimte..moeten we dan wel iets mee doen!

Sammy26-08-2024 om 17:48

Zou me niets verbazen als Almere zeer verdedigend gaat spelen ook al spelen ze thuis. Daar is nu de druk al aanwezig met 0 uit 3.  Vrees dat we weinig ruimte krijgen en dat het dus aankomt op creativiteit vanuit middenveld en goede voorzetten. Iets waar de FC nog veel te verbeteren heeft. 

FC NL05026-08-2024 om 15:08

Langeler heeft bij de podcast van RTVNoord te kennen gegeven dat Groningen concreet bezig is met een middenvelder, dat ze mocht dit niet rondkomen ze nog 3 andere opties achter de hand hebben 

Herman Badkuip26-08-2024 om 19:52

Dan moet het wel een ervaren middenvelder zijn, die er gelijk staat! En dat de komst van een nieuwe middenvelder de opzienbarende ontwikkeling van Tika de Jonge niet tegenhoudt.....dat is een beetje mijn angst. Maar aan de andere kant, concurrentie is voor onze jonge spelersgroep nooit verkeerd, daar worden ze alleen maar sterker van!

.26-08-2024 om 21:56

De Jonge wissel zou jammer zijn. Scoorde de laatste 3 wedstrijden telkens een 7 of hoger. Dat is meer dan prima voor een jonge debutant.

Fan op afstand26-08-2024 om 18:00

Hoop dat het niet alleen bij een middenvelder blijft. En dat KvV voor het weekend een andere club heeft. 

Jantje26-08-2024 om 20:31

Puntje is geweldig natuurlijk. Maar spel van de fc was niet best op paar momenten na. Wil je onderin weg blijven  dan zal er twee versterken moeten komen. Een middenvelder  en een sterke spits. 

Herman Badkuip26-08-2024 om 20:57

Misschien is Zakaria Eddahchouri van Telstar wel de (kop)sterke spits, die FCG nodig heeft....scoorde in de eerste tegen Jong PSV weer een heerlijk doelpunt! Was in de afgelopen winterstop ook in beeld bij FC Groningen, maar was toen nog geblesseerd...Fijn om zo'n extra spits erbij te hebben, naast Thom van Bergen en Romano Postema. Zie in Thijs Oosting en Brynjolfur Willumsson toch meer aanvallende middenvelders, dan échte spitsen....

TomOkker28-08-2024 om 19:47

Onzin Jantje we spelen met 2 heel bewegelijke spitsen die elke achterhoede mits voldoende druk vanaf het middenveld de stuipen op het lijf jaagt. Wil je een zogenaamde kopsterke spits hebben dan zul je ook wingers nodig hebben. Hebben we hier ook wat meer te zeiken.

Jantje26-08-2024 om 21:22

Ik zou kramer halen van rkc

Boerentrien26-08-2024 om 21:39

Liever geen spits erbij dan Kramer halen. Lijkt me niet bevorderlijk voor het behoud van de goede sfeer binnen het team. 

Oeleoptak26-08-2024 om 21:46

Ik weet niet waar jij je voetbalwijsheid vandaan haalt. Maar we proberen net een spits van 33 te slijten, Kramer is 35. Die denk ik niet minder is dan Kramer. Bovendien is Kramer een mannetje met eisen. Wil niet te hard trainen, claimt een uitzonderingspositie. Denk niet dat onze staf, ons team op zo'n figuur zit te wachten. En de meeste mensen hier ook niet denk ik. 
Wat het functioneren van het team betreft, dat gaat prima hoewel het altijd beter kan. Maar dat probeerde jij natuurlijk ook te zeggen. 

.26-08-2024 om 21:52

Wie houdt jou tegen Jantje? Samen met Kramer op de bank hangen en voetbal kijken.

Hoekie26-08-2024 om 22:21

Je blijft grappig Jantje. De club wil juist af van seniorenvoetbal. Opa van van Veen inruilen voor Opa Kramer. Nu snap ik hoe jij bij de voorspelling Groningen-AZ 1-5 uitkomt. 

King Poffel26-08-2024 om 21:58

Prima wedstrijd gisteren. Weinig kansen weggegeven en helaas zelf ook weinig gecreëerd omdat het vaak mis ging in het laatse gedeelte op het veld, maar dat vind ik niet zo'n ramp. Dat kan gewoon een keer gebeuren, zijn nog steeds jonge gasten en nog steeds in ontwikkeling. Bij vlagen echt hele goede combinaties gezien tot aan dat laatste gedeelte en ook echt vaak genoten van het combinatiespel.

Zal niet elke speer bij langs gaan maar bij deze alvast wel gezegd hebbende dat je krediet kunt opbouwen en afbreken, elke speler (niemand uitgezonderd) heeft vanaf vorig jaar ontzettend veel krediet opgebouwd.

Postema mist een kans, kan gebeuren. Verliest eerste helft ook een bal op eigen helft omdat hij zelf wil open draaien waar hij beter had kunnen kaatsen. Is dit erg? Nee, kan ook gebeuren en geeft alleen maar Postema zijn drive aan om zichzelf te willen bewijzen (helemaal na zijn blessure) en is de gretigheid die we van hem kennen en wat ook vaak positief heeft uitgepakt.

Valente had zijn wedstrijd niet volgens sommigen. Dat klopt als je alleen kijkt naar zijn keuzes en balverlies hoog op het veld. Maar liever daar dan op het middenveld, daar waar hij juist de beste keuzes maakte waardoor je onder de druk van AZ uit kwam en de verdediging ontlastte.

Dan Van Bergen. Het viel mij de eerste twee wedstrijden ook al op; het lijkt wel of hij zich in de zomer nog verder ontwikkeld heeft, Naast zijn werklust heeft hij nu een verschrikkelijk hoge handelingssnelheid, is erg behendig n de kleine ruimte, is goed in de combinaties (1x spelen) en maakt de juiste keuzes, Ik geniet tot nu toe echt van hem.

Zoals gezegd ga ik niet iedereen bij langs, maar over de hele wedstrijd acht eigen opgeleide spelers die gespeeld hebben vind ik super en bijna een ieder van hen heeft het eredivisie niveau.

Als laatste wil ik Prins nog wel even noemen, die jongen viel ook echt goed in!

Hoekie26-08-2024 om 22:23

Goede uiteenzetting.

m o i27-08-2024 om 00:01

We hebben dezelfde wedstrijd gezien Poffel, goed verhaal. Had zelf ook Rente er nog even uitgelicht, die speelde een prima pot. 

.26-08-2024 om 22:02

We speelden trouwens met 6 zelf opgeleide spelers in de basis. Dat is toch redelijk uniek. Bij welke andere club zie je dat? Compliment naar de opleiding.

Toen Nijland, jaren geleden, iets riep van 70% zelf opleiden dacht ik dat ie weer eens lam was...maar het kan dus wel.

Hier en daar zullen we een tikkie krijgen maar we delen ze ook uit.

 

King Poffel26-08-2024 om 22:09

Ik verklaarde hem ook voor gek toen hj dat aangaf, maar hij heeft daarin wel gelijk gehad,

En vergeet niet dat naast de zes zelf opgeleide spelers dat er ook nog twee zelf opgeleide spelers invielen. Wat een feest 

Herman Badkuip26-08-2024 om 22:17

Zakaria Eddahchouri heeft vanavond tegen Jong PSV 2x gescoord.....zal nú wel te duur zijn voor een overgang naar FCG!

appie happie26-08-2024 om 22:21

Hij wou toch  veel te veel verdienen..nee die gaat niet komen!!

King Poffel26-08-2024 om 22:21

Allemaal leuk en aardig maar hebben we in aanvallend opzicht niet al genoeg spelers? Middenveld en verdediging heeft net iets meer voorrang denk ik.

Johan26-08-2024 om 22:24

Erg goede speler idd Herman

Marco26-08-2024 om 23:16

Train de jonge spelers maar om ze beter te maken. 

Aks we nog een kwaliteit kunnen halen is het mooi, huidige selectie is op dit moment voldoende om in de eredivisie te blijven. 

Herman Badkuip26-08-2024 om 23:18

Het lag volgens mij iets anders Appie, FCG was echt geïnteresseerd in Zakaria Eddahchouri, maar hij was geblesseerd aan zijn knie en daardoor zag FCG er vanaf...Denk als ze nu een nieuwe poging wagen, de spits van Telstar wel toehapt. Lijkt mij dat hij liever bij een topclub in de eredivisie speelt, dan bij een topclub in de KKD! Geld zal echt geen probleem zijn hoor....

Fugazi26-08-2024 om 23:30

Ik ben het wel met Appie eens. Volgens mij had Eddachouri iets te hoge eisen. Maar goed, hoe het daadwerkelijk tijdens de onderhandelingen is gegaan kunnen wij natuurlijk niet zeggen. Ik vind het wel een goede speler overigens. 

appie happie27-08-2024 om 07:36

v Bergen,Postema,Oosting Eggens..Waar moet hij spelen? Hij wil eerste spits zijn..dat lukt dus zomaar niet in Groningen..nee die komt niet hoor.

Fan op afstand27-08-2024 om 10:15

Juninho Bacuna gaat spelen in de zandbak. Geen FC. Weet eigenlijk niet of dat nu zo'n ramp is. Denk het niet. 

TirolBeuk27-08-2024 om 10:24

Lekker voetbal om te zien met gretige jonge talenten , Postema gaat nog flink scoren . En de werklust is super , chapeau Dick 

BOUWE27-08-2024 om 20:59

Ik geef ook een compliment aan dick Lukkien en zijn spelers..maar ik ben bang dat de jonge spelers straks een terug slag krijgen en ervaring hebben we haast niet ja bacuna en Vaessen de rest is jong daar moet wat beter op gewerkt worden en Duarte ben je kwijt voor de rest harstikke goed bezig maar nu volhouden 

King Poffel28-08-2024 om 09:03

Nog een kleine week tot het sluiten van de transfermarkt, ben benieuwd met wie de FC nog op de proppen komt.

Vind het trouwens nog steeds zonde dat Daniël van Kaam hier niet meer speelt. Denk dat hij heel goed in dit team met jonge gasten had gepast en dan ook nog op de plek van Duarte. Maar ja, helaas is het anders gelopen.

Herman Badkuip28-08-2024 om 12:36

Blijft jammer inderdaad, Daniël van Kaam als aanvallende middenvelder was een optie geweest.....maar ja tis niet anders. Zelfde vind ik over Remco Balk, had in dit team ook niet misstaan. Soms zit 't mee en soms zit 't tegen....ben in elk geval blij met de huidige selectie van Dick Lukkien!

Alberto128-08-2024 om 22:23

Van Kaam kan goed voetballen maar mist het venijn, winnaarsmentaliteit en duelkracht om op eredivisie niveau mee te kunnen. Net zo'n soort voetballer als Hiejarie destijds. Balk heeft wel die aspecten maar weet niet of hij wel goed genoeg is. Paar jaar geleden speelde El Azzouzi nog in dat jeugdelftal. Van hem vind ik het wel zonde dat ze die lieten gaan.

TirolBeuk28-08-2024 om 10:26

Lees net dat KVV naar st mirren gaat , zou niet gek zijn , strik er om und schusss 

Oeleoptak28-08-2024 om 15:50

Waar lees je dan dat dat definitief is, die transfer. Weet wel dat Mirren belangstelling heeft, maar nog niks van een bod of zo. Daar heb ik niks van gelezen of gehoord??

TirolBeuk28-08-2024 om 20:29

Op X jfcgroningen

Marco28-08-2024 om 12:37

Zou een goede oplossing zijn. Blijft een lelijk hoofdstuk.

Speler had al nooit gehaald moeten worden, omdat hij totaal niet past in de speelwijze van Lukkien. Dat had al intern een no go moet zijn.

Verder moest hij bediend worden door Abraham, Turay en Emeran. Die hebben het gevraagde niveau nooit laten zien. 

Verder nog het gereis naar Schotland, een uitgesproken karakter en tegenvallende resultaten. 

Met zijn doelpunten heeft kvv bijgedragen aan punten en een beter doelsaldo dan Roda. 

Jantje28-08-2024 om 17:35

Had Kevin van Veen graag terug gezien in de basis bij de FC.

Postuma kan dit nivo gewoon niet aan.          

.28-08-2024 om 18:36

Volledig met je eens m.b.t. PostUma.

Herman Badkuip28-08-2024 om 18:44

Vind 't onwijs knap van Jantje en dat zij na één wedstrijd al hebben gezien dat Romano Postema het niveau van de Eredivisie niet aankan.....Van die Jantje begrijp ik helemaal niets, die had KvV graag terug gezien in de basis????? Heeft hij onder een steen gelegen of zo? KvV was gewoon de grootste misspeer van FCG, wees blij dat hij weer terug gaat naar de Schotse competitie! Heeft bij FCG werkelijk waar niets meer te zoeken!

King Poffel28-08-2024 om 19:01

@Herman, denk dat . sarcastisch was gezien de "U".

@Jantje, eerst met Kramer aan komen zetten en nu met KVV, heb jij een hekel aan FC Groningen ofzo (lol)? En zo als Herman ook zegt, knap dat je na één wedstrijd al ziet dat Postema het niveau niet aan zou kunnen.

Heiky28-08-2024 om 20:17

            Kevin van Veen kon het niveau al helemaal niet aan. Continu een conditionele achterstand, zit/zat met zijn hoofd in Schotland (wat dan ook wel weer te begrijpen valt). Maar het is inmiddels bekend dat jij een voorliefde hebt voor overjarige spitsen en weinig vertrouwen hebt in de jonge lichting strijders. En op basis van 1 gespeelde wedstrijd, waarin hij nog niet helemaal fit was ook, alweer beginnen met het afbranden van Postema....echt te makkelijk.             

Fan op afstand28-08-2024 om 17:39

Kan iemand mij vertellen wanneer de internationale transfermarkt sluit?

.28-08-2024 om 18:34

De transfermarkten in de grote Europese topcompetities sluiten  op 30 augustus.

King Poffel28-08-2024 om 18:40

Google even op "sluiting transfermarkt vi". Zou normaal het je wel willen geven hier maar er zijn zo veel verschillende sluitingsdata en die staan bij VI op een rijtje.

Fan op afstand28-08-2024 om 19:35

Thanks. Bedankt voor de tip 

BOUWE28-08-2024 om 19:55

Ik vind dat Postema veel kansen laat liggen hij werkt hard maar nog niet op deze niveau 

TomOkker28-08-2024 om 20:08

zondag voor de 2e keer in 18/19 jaar weer eens, door toeval, in de Euroborg geweest en meteen ook de laatste keer. Live op TV zie ik meer en beter neem ik het tenenkrommend commentaar voor lief. Ik hoef niet zo nodig naar vaders (met zoon of dochter) te kijken die meedingen voor de dorpsgek van het jaar. Gaan helemaal door het lint terwijl i.m.o. de scheids het goed had gezien en dit gebeurd bijna om de 10 minuten. Dat deze mensen amper weten dat er lucht in een bal zit kan ik mee leven maar om zo uit je dak te gaan met je kind naast je gaat mij te ver 

Herman Badkuip28-08-2024 om 22:11

Tsja op Wimbledon óf Roland Garros gaat 't heel anders....emoties horen nou eenmaal bij de voetbalsport TomOkker! Maak je geen zorgen om de kinderen hoor, zij kennen hun vaders en weten dat zij een uitlaatklep nodig hebben!

Heiky28-08-2024 om 23:09

                Ik zou graag in je plaats gaan Tom maar helaas zit ik 250 kilometer verderop en moet vaak werken op wedstrijddagen. Jaren geleden kwam ik er met enige regelmaat en met veel plezier. Dat plezier lijkt nu weer helemaal terug te zijn overigens.        

TirolBeuk28-08-2024 om 20:33

Ga lekker tennissen 'Tom Okker ' 

BOUWE28-08-2024 om 20:54

Dat gaat zeker lekker voetbal is zweervol de laatste tijd bij fc Groningen geen gehouhoer meer gewoon met elkaar zweervol dat is een groot compliment waard voor de supporters elke week bedenken zei wat anders zo door gaan op deze weg ..maar nu even wat anders de transfer windows  is zo gesloten ik hoor nog niks bij fc Groningen zei hebben over een vervanger voor Duarte gaat halen ze willen nog een recht back hebben waar blijft het dan volgens mij heb je tot zaterdag de tijd je hebt dan nog twee dagen hoe zit dat hoever zijn ze ermee

Hoekie28-08-2024 om 21:42

Gelukkig is er maar 1 Tom Okker. Als we met 20.000 supporters voor de buis gaan zitten, wordt het een erg saaie bedoening in het stadion. Met 1 blijkbaar vervelende gebeurtenis in 19 jaar om dan stadionbezoek te mijden, zegt meer over Tom Okker dan over de stadionbeleving van supporters die wel naar het stadion komen.

TomOkker29-08-2024 om 10:50

1 vervelende gebeurtenis? Dit gedrag is schering en inslag en voor was voor mij de reden om de Nederlandse stadions te mijden en bezoek sindsdien regelmatig wedstrijden in de Premier League. Okay af en toe een bezoekje aan het kasteel.

Hoekie29-08-2024 om 12:08

Ik kom al bij de FC  GVAV) toen Piet Fransen, Tonny van Leeuwen, Gerrit van Tilburg en noem ze maar op hier speelden. Ook in die tijd waren er af en toe supportersrellen op momenten dat het slecht ging met de club. In  het degradatiejaar nog geen 2 jaar geleden heb ik mij ook geschaamd voor het gedrag van hooligans want dat zijn het. Natuurlijk zijn er nog steeds heethoofden die hun emotie niet onder controle hebben, maar ik kan gelukkig nog steeds genieten van de geweldige sfeer waarover heel Nederland spreekt. Ik vind het jammer voor jou dat jij je door een kleine minderheid je plezier laat vergallen. Misschien zit je op de verkeerde tribune want op onze tribune (Piet Fransen) is nooit wat aan de hand. 

Twee punt.29-08-2024 om 12:32

Tom Okker heeft hier wel een punt, maar in het verre verleden toen onze club nog in het Oosterpark voetbalde ben ikzelf, tijdens een wedstrijd tegen Feyenoord, bij een doelpunt van onze GVAV, bijna doorgedrukt tegen een dranghekje. Ik stond aan de lange zijde, met als gevolg dat ik s'avonds in het ziekenhuis lag met drie gebroken ribben. Als ik nu naar de samenvattingen kijk op de TV en ik zie de hysterische reacties van supporters tijdens een doelpunt dan is dat niet alleen emotie maar ook pure waanzin dat hun uit de ogen straalt. Alleen daarom ziet men mij niet in de Euroborg want tussen zulke waanzinnige idioten wil ik mijn leven niet riskeren. Goed dat Tom Okker dit even ter sprake heeft gebracht. Chapeau Tom.!!!!

Hoekie29-08-2024 om 13:37

Tweepunt@ Erg vervelend dat je dat overkomen is. Ik stond toen ook aan de lange zijde vijverksnt onder het scorebord. Ik weet als de dag van gisteren dat de staanvakken tegen Feijenoord en Ajax mudvol waren en de kans op ongelukken was groot. De schuld lag in mijn beleving meer bij de club die teveel kaarten verkocht en daardoor de kans op ongelukken voor lief nam. Een vergelijking met de Euroborg gaat mank. De uitsupporters zijn gescheiden van het thuispubliek en er zijn bijna overal zitplaatsen.

Hoekie29-08-2024 om 13:39

Tweepunt@ Erg vervelend dat je dat overkomen is. Ik stond toen ook aan de lange zijde vijverksnt onder het scorebord. Ik weet als de dag van gisteren dat de staanvakken tegen Feijenoord en Ajax mudvol waren en de kans op ongelukken was groot. De schuld lag in mijn beleving meer bij de club die teveel kaarten verkocht en daardoor de kans op ongelukken voor lief nam. Een vergelijking met de Euroborg gaat mank. De uitsupporters zijn gescheiden van het thuispubliek en er zijn bijna overal zitplaatsen.

BOUWE28-08-2024 om 21:51

Dat vindt ik ook hoekie bij elke wedstrijd gebeurt wel wat niet dat ik het altijd goedkeur ik zeg altijd als je rellen of vuurwerk op veld gooit ook voor de kosten staan dan ben je een held niet als je wegloopt dan ben je een mietje kijk geweld in de stadions sta ik volledig niet achter het is zinloos en de club krijgt de schade en boete je hebt de club ermee dat moet je beseffen dus doe het niet ga na stadion om een mooie wedstrijd te zien steun je club met juichen en feestvreugde daar helpt je de club mee dus geeft ik deze tip mee

Herman Badkuip28-08-2024 om 22:13

Kijk daar hebben we nog eens wat aan....een fijne tip van onze Bouwe!

BOUWE28-08-2024 om 22:39

Ja dat vindt ik relschoppers daar heb je niks aan daar helpt je de club niet mee daar krijg je een slechte naam door en dat moet je zeker niet willen daarom vraagt ik stop daarmee aub je kunt van dat geld een goede spelers kopen plaats van boetes te betalen aan de knvb die spek je alleen maar een mooie sfeer aktie is toch veel leuker en mooier en ook voor de buis dat mensen zeggen wat een mooie club is dat van fc Groningen die laten zien hoe het moet 

BOUWE28-08-2024 om 22:43

Plaats van wat een rot club wat wat een verveelde suportus daar zal ik nooit heen gaan dat moeten we toch niet willen laten we nu eens zien van hoe het moet van mooie sfeer aktie mooie sfeer spingen en dansen laten wij nu eens zien hoe het moet 

Oeleoptak29-08-2024 om 00:10

Hé Bouwe, ben of was jij heftruckchauffeur? Dacht zoiets gehoord te hebben. 

Wat Jantje betreft zou je zeggen dat dat een account is om hier de boel een beetje op te naaien. Om het wat spannender te maken misschien. Of misschien vindt hij die rol zelf wel leuk. 

Aangaande dat bericht van jfcgroningen op X. De overgang van KVV is nog niet in kannen en kruiken. Denk ook niet dat hij daar zijn huidige salaris zal krijgen. Wat dat betreft heeft de FC zich lelijk in de vingers gesneden. 

BOUWE29-08-2024 om 06:57

Het gaat niet over deze site maar om het gedrag van de supporters we klachen wel van dat we geen spelers meer kunnen kopen maar dat doen we zelf een beetje al die rellen kost de club zoveel geld dat je geen spelers kunnen kopen er moet gewoon minder boetes komen we hoeven de knvb niet vet te spekken hoe doen we dat om feest te vieren een sfeer volle tribunes en laten zien dat we fc Groningen zijn vriendelijk heid 

BOUWE29-08-2024 om 06:57

Het gaat niet over deze site maar om het gedrag van de supporters we klachen wel van dat we geen spelers meer kunnen kopen maar dat doen we zelf een beetje al die rellen kost de club zoveel geld dat je geen spelers kunnen kopen er moet gewoon minder boetes komen we hoeven de knvb niet vet te spekken hoe doen we dat om feest te vieren een sfeer volle tribunes en laten zien dat we fc Groningen zijn vriendelijk heid 

BOUWE29-08-2024 om 07:09

Soms vraag je af met wat voor gevoel ga je naar de stadion om feest te vieren of om te rellen en de boel verzieken en de club op kosten te jagen dat is het verschil 

Fan op afstand29-08-2024 om 08:35

Als ik de internationale transfermarkt regels goed lees en men wil bij de FC KvV slijten aan een club op het eiland genaamd GB dan hebben ze t/m morgen de tijd dat te regelen. Ben benieuwd. 

Oeleoptak29-08-2024 om 12:05

FC koopt Stije Resink van Almere. Middenvelder centraal en secundair AM. 21 jaar, 1,86 rechtsbenig. Aldus RTV Noord. Supporters Almere zijn er zeer teleurgesteld onder. 

Naast deze speler schijnen ze met nog iemand bezig te zijn. Geen idee wat en hoe en waar. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!