Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen speelt met 1-1 gelijk tegen Almere City

Door Vincent Duitsch 46 reacties

Het was niet een al te beste wedstrijd in Almere maar met 1 punt mogen wij tevreden zijn. Daarnaast zijn wij na 4 wedstrijden nog steeds ongeslagen. En in de strijd voor handhaving telt elk punt!

FC Groningen kwam al snel op achterstand in de 8e minuut door een doelpunt van Baptiste Guillaume. En de rest van de eerste helft had FC Groningen dan ook geen antwoord op het ultradefensieve spel van Almere. In de 2e helft werd dit al beter wat uiteindelijk tot een doelpunt van Leandro Bacuna leidde. De score veranderde ook niet meer dus beide teams gaan met 1 punt meer de interlandbreak in.

Reacties:
Fan op afstand02-09-2024 om 13:25

Beter iets dan niets. 

Verwacht toch nog wel wat uitgaande transfers zoals Slor.

Herman Badkuip02-09-2024 om 14:17

We sprokkelen onze puntjes mooi bij elkaar hoor, ben dik tevreden met ons eigen FCG! Vier wedstrijden acht punten, in dit tempo zijn we met de winterstop al veilig! Slor, Krüger en Musampa moeten vandaag nog ergens anders onderdak zien te vinden, denk wel dat 't gaat lukken! Misschien heeft FCG nog een verrassing in petto? Zo niet, dan gaan we 't doen met de huidige selectie! Hoop dat alle sterkhouders behouden blijven!

Heiky02-09-2024 om 15:34

Prima inderdaad. Laten we niet vergeten waar we vandaan komen. En Almere heeft het vorig seizoen prima gedaan. Dus hoeven echt niet teleurgesteld te zijn in het resultaat. Sommige lieden  reageerden hier met "oh, Almere, dat wordt een makkie". Dat was een jaar of wat geleden misschien wel zo geweest maar we zijn en blijven 'slechts' promovendus he? Misschien even wennen maar geen enkele wedstrijd wordt een 'makkie'.

Fugazi02-09-2024 om 15:22

Hartstikke prima 8 uit 4. Punt in een uitwedstrijd is prima. We zijn gewoon prima onderweg. Ik hoop ook dat we de 3 laatste overbodige spelers nog kwijtraken. Verder verwacht ik er niets meer bij. Ik had nog graag een vleugelverdediger erbij gehad maar het is wat het is. Hier gaan we het mee doen en dat moet in principe voldoende zijn om ons te handhaven. 

Fan op afstand02-09-2024 om 15:35

Op X wordt geroepen dat Slor en Musampa waarschijnlijk nog vertrekken.  Niets over binnenkomende transfers.

Herman Badkuip02-09-2024 om 17:31

Zou fijn zijn voor FCG, maar natúúrlijk ook voor Kian Slor en Nordin Musampa als zij vanavond nog een leuke club kunnen vinden....Misschien komt er ook nog een club voor Florian Krüger?

Fan op afstand02-09-2024 om 17:27

Volgens X contract Musampa ontbonden. Als Slor niet weggaat wordt zijn contract ook ontbonden. 

Heiky02-09-2024 om 17:30

Zou toch sneu zijn voor Slor. Hoop toch echt voor hem dat ze hem nog ergens kunnen stallen.

Marco02-09-2024 om 17:32

Verkoop markt sluit. Verhuur of contactvrije spelers kan altijd. 

King Poffel02-09-2024 om 22:44

We kunnen zelf nog steeds spelers verkopen en verhuren hoor, aan landen waar de markt nog niet gesloten is. Acht de kans echter wel klein.

Alberto102-09-2024 om 20:02

Ik ben het met veel van de bovenstaande reacties niet eens. Natuurlijk is het zo, als je de laatste twee wedstrijden niet gezien hebt dat je blij bent met 8 uit 4. Maar er had tegen Almere meer in gezeten. Het begon al met een te slappe instelling en vervolgens in de tweede helft, bij veel balbezit, steeds op de helft van Almere hadden ze opportunistischer moeten gaan spelen, alle middenvelders speelden niet goed en ons centrale duo was weer lekker de bal eindeloos naar elkaar toe aan het schuiven. Niemand nam het initiatief om een andere aanpak te nemen, ook Lukkien niet. Hij had ook Peersman naar voren kunnen sturen en dan maar hoge ballen in het strafschopgebied en knokken dat je de tweede bal hebt. Nu bleek duidelijK, al een kwartier voor tijd, dat het wel oké was om een gelijkspel te halen. 
We hadden er nu van kunnen profiteren dat het team van Almere nog op elkaar ingespeeld moet worden. Dit was geen winnaarsmentaleit, niet echt professionele houding. 
ik hoop niet dat we weer afglijden naar het tikkie breed voetbal onder van de Looy/ Lukkien jaren geleden.

Alberto102-09-2024 om 20:02

Ik ben het met veel van de bovenstaande reacties niet eens. Natuurlijk is het zo, als je de laatste twee wedstrijden niet gezien hebt dat je blij bent met 8 uit 4. Maar er had tegen Almere meer in gezeten. Het begon al met een te slappe instelling en vervolgens in de tweede helft, bij veel balbezit, steeds op de helft van Almere hadden ze opportunistischer moeten gaan spelen, alle middenvelders speelden niet goed en ons centrale duo was weer lekker de bal eindeloos naar elkaar aan toe schuiven. Niemand nam het initiatief om een andere aanpak te nemen, ook Lukkien niet. Hij had ook Peersman naar voren kunnen sturen en dan maar hoge ballen in het strafschopgebied en knokken dat je de tweede bal hebt. Nu bleek duidelijK, al een kwartier voor tijd, dat het wel oké was om een gelijkspel te halen. 
We hadden er nu van kunnen profiteren dat het team van Almere nog op elkaar ingespeeld moet worden. Dit was geen winnaarsmentaleit, niet echt professionele houding. 
ik hoop niet dat we weer afglijden naar het tikkie breed voetbal onder van de Looy/ Lukkien jaren geleden.

Jantje02-09-2024 om 20:47

Als selectie zo blijft dan komt de FC voorin gewoon tekort aan creativiteit.  Voorspeling van mij is dan ook degradatie voetbal. Hoop natuurlijk dat ik ongelijk krijg hierin.

Hoekie02-09-2024 om 21:25

Misschien dat we Kramer in de spits kunnen zetten. Hij is gratis af te halen. 

Twee punt.02-09-2024 om 22:28

Moet je een kist vol broodjes kroket langs de lijn zetten, misschien kan hij dan z'n ellebogen beter onder controle houden, de onbenul.

Stadjer8102-09-2024 om 23:19

Musampa weg is goed nieuws. Bedankt voor niets, waardeloze speler. Kian Slor en Kruger komen ook tekort, maar die hebben zich wel ingezet. 

FCG_far away_103-09-2024 om 07:55

Ik begrijp wel dat sommige supporters graag her en der versterking zien komen. Als club die net gepromoveerd is en nog veel "oud zeer" aan spelers moet kwijtraken, snap ik wel dat de mogelijkheden zeer beperkt zijn. Vanuit dat oogpunt begrijp ik de club en de keuzes. Hier moeten we het mee doen en persoonlijk denk ik dat we het hiermee wel redden om te handhaven. Alle jonkies hebben een jaar tijd om te groeien en waar we tekort gaan komen, zal een uitdaging worden voor volgend jaar.

Voor nu vooral lekker voetballen en geniet er als speler van. Lol in je werk zorgt er voor dat je ook beter je best gaat doen.

Bierboer03-09-2024 om 08:54

Ik maak me nog niet heel veel zorgen en denk dat deze selectie zeker 4 ploegen eronder moet kunnen houden. De spelers welke worden gehaald vind ik in ieder geval beter passend dan de erfenis welke spelers nu langzaam weer de club verlaten. Kost tijd en geld en ja dan moet je pas op de plaats maken. Het voetbal is veel leuker om naar te kijken en de mentaliteit van deze selectie is in mijn ogen stukken beter dan het was. Trainer en staff nuchter en hebben er een echt team van gemaakt wat samen strijdt. Ik kijk in ieder geval met meer plezier en vertrouwen naar de fc dan afgelopen seizoenen. Handhaven en doorbouwen

Zeeman03-09-2024 om 11:48

Tjongetjonge, woord degradatie voetbal valt alweer, weer veel kommentaar over alles en weet ik veel, hou eens op zeg, de fc doet het goed , prima zelfs, wat willen jullie nog meer???? Wees eens een beetje meer positief zeg ipv dat negatieve gezeik van sommige heren of dames op BM.

Steun de FC  dit seizoen en wees eens meer positief. 

Hoekie03-09-2024 om 12:48

Zeeman@ Degradatievoetbal.... Jantje moet je niet serieus nemen..... je leest toch ook dat Jantje vindt dat FC Groningen werk moet maken van Kramer RKC. Dan begrijp je dus niets van het type voetbal dat FC Groningen wil spelen en welke spelers daar voor nodig zijn. Daar komt bij dat deze senior al een tijdje niet spoort en terecht voor 3 wedstrijden is geschorst. Over het algemeen wordt er best positief geschreven vind ik. 

Fugazi03-09-2024 om 13:45

Eens met Hoekie. Ik vind ook dat er juist positief over de FC wordt gesproken. Maar als er iets niet goed gaat dan mag dat toch ook benoemd worden. Je hoeft toch ook niet je kop in het zand te steken en te denken wat ik niet zie bestaat niet. Degradatie verhaal is natuurlijk onzin al mag hij zelf weten wat die denkt. Beetje onderbouwing is dan wel leuk. Dan kan je er tenminste over discussiëren. 

Boerentrien03-09-2024 om 14:02

Iedereen die het negatieve afbraakvoetbal in de laatste jaren van de Eredivisie heeft meegemaakt kan toch niet anders dan dolgelukkig zijn met hoe het nu gaat. De negatieve punten van nu zijn echt peanuts vergeleken met de situatie van toen. Gewoon lekker van genieten nu!

Herman Badkuip03-09-2024 om 15:06

Zo denk ik er ook over hoor....sta al jaren bekend als een positivo, was zélfs nog onterecht enthousiast in het seizoen vóór de KKD! Maar sinds Dick Lukkien het roer heeft omgegooid, zo'n 10 maanden geleden, zijn bijna alle supporters van FC Groningen héél terecht louter positief gestemd! Natúúrlijk moeten wij ook misstanden melden, om iedereen lekker scherp te houden! Onderbouwing is dan wél nodig, niet zomaar one-liners de site opgooien, daarna lekker discussiëren met elkaar! Dat maakt deze Boerenmachtsite juist zó levendig! In de tussentijd lekker blijven genieten van onze voetballers, die zich elke wedstrijd het vuur uit de sloffen lopen! Lekker aanvallend voetbal met veel hachelijke momenten voor beide goals, spanning en sensatie, zodat iedereen in de Euroborg én het sfeervak bij uitwedstrijden ons FCG blijft ondersteunen!

King Poffel03-09-2024 om 16:26

Aangezien handhaven ons eerste doel is, dacht ik laat ik het hier eens over een andere boeg gooien en met de volgende stelling komen:

'Gezien de 10e begroting van de eredivisie is FC Groningen het eigenlijk aan haar stand verplicht om zich dit jaar te handhaven'

Wat vinden jullie? Graag onderbouwen waarom wel/niet.

Boerentrien03-09-2024 om 17:19

Begrotingen zeggen niet zoveel, zo is in de praktijk wel gebleken. Ik vind, dat FC Groningen gezien het hoge toeschouwersaantal in de Euroborg èn het grote aantal meereizende uitsupporters aan haar stand verplicht is om in de Eredivisie te blijven. Met dergelijke aantallen hoor je gewoon in de Eredivisie te spelen.

Herman Badkuip03-09-2024 om 19:50

Begrotingen zeggen mij ook niet zoveel, tis niet altijd gezegd dat de teams met de grootste begrotingen ook elk seizoen bovenaan eindigen! Teams als Go Ahead Eagles en Sparta hebben geen grote begroting, maar presteerden vorig seizoen erg goed. De Deventenaren behaalden zelfs Europees voetbal door in de playoffs FC Utrecht, een team met een hogere begroting, in de finale te verslaan! Tis alleen maar goed dat teams als Willem II, NAC Breda én FC Groningen weer terug zijn in de eredivisie, natúúrlijk horen zij ook in de hoogste afdeling, teams met zo'n groot stadion én toeschouwersaantallen moeten niet in de KKD spelen! Persoonlijk vind ik dat een team als FC Groningen dit seizoen zeker rond plek 10 moeten eindigen....misschien zelfs kandidaat is voor de playoffs Europees voetbal? Alles staat of valt bij het niveau van de huidige, vrij jonge selectie, het team heeft nú nog het voordeel dat ze goed ingespeeld zijn, maar inherent aan jeugdspelers is een bepaalde mate van wisselvalligheid....Ben net als alle FCG-supporters benieuwd of onze jonge selectie écht eredivisie-waardig blijft...Heb er zélf veel vertrouwen in dat onze technische staf de zaken goed in de gaten blijft houden! Belangrijk is ook, dat de steun van het publiek in de Euroborg én tijdens de uitwedstrijden onvoorwaardelijk zal zijn, niet alleen in goede tijden zoals nú, maar ook als 't eventjes minder goed loopt!

Durovski03-09-2024 om 19:58

Handhaving gaat zeker lukken, plek 12 zou ook prima zijn. Nu we met Resink eindelijk weer een balafpakker erbij hebben is de selectie nog completer en bijna allemaal knokkers en technisch goede voetballers en dat in een vol stadion. Dat kan niet mis gaan! Lekker genieten van de drive en het soms mooie voetbal. Omdat de selectie nog jong is verwacht ik dat dit alles steeds beter en mooier gaat worden. Forza FCG 

Hoekie03-09-2024 om 20:02

Begrotingen zeggen niet zoveel, is in de praktijk wel gebleken schrijft Boerentrien. Hoge toeschouwersaantallen en het grote aantal meereizende uitsupporters waarmee Boerentrien denkt dat handhaving in de eredivisie een logisch gevolg is, biedt nog minder zekerheid. 
De club die zijn zaakjes goed op orde heeft met een goed plan en niet leeft van de waan van de dag zal uiteindelijk zich handhaven. 
In mijn optiek was FC Groningen een x aantal jaren geleden goed op weg. Het beleidsplan de jeugd op 1 en een topsportcentrum dat dit plan faciliteerde was een goede keuze. Dat blijkt nu het beoogde aantal jeugdspelers dat moest doorstromen naar de selectie inmiddels in het eerste elftal speelt. Er komen nog veel meer talenten aan en deze spelers hebben of krijgen het FC Groningen DNA. 
Kwaliteitsaankopen i.p.v. paniekaankopen. Ook daar slaagt de club in. Eerst schoon schip maken door fouten uit het verleden te herstellen en dan stap voor stap de weg omhoog inslaan. 
Alle neuzen dezelfde kant op. De club heeft nu (deels noodgedwongen) duidelijk gekozen voor de jeugd en zal dat pad moeten blijven volgen om de doodeenvoudige reden dat de vijver waarin gevist moet worden financieel lastig is. 

Oeleoptak03-09-2024 om 20:16

Als het gaat om waar de FC zal eindigen; ik voorspel met een magische vinger in de lucht plek 9 of 10. Dat is voor een promovendus best hoog. 
Om dit te halen is nodig:

-de inzet en pressing die steeds aan de dag wordt gelegd. Dit was helaas niet het geval in het eerste deel tegen Almere. Spelers dienen ervan doordrongen te zijn dat ze 100% moeten geven, anders verworden ze tot een middelmatig elftal. 
- de kansen zouden verbeteren als er een beter plan B zou zijn. Want als andere teams zich ingraven is een verbeterd plan A niet voldoende (motto Lukkien). Naar mijn mening moet er toch een breekijzer bij. Iemand die door de lucht bereikt kan worden. Een aanspeelpunt die een bal vast kan houden, ballen terug kan leggen. Niet toevallig viel het doelpunt tegen Almere door de lucht. 

King Poffel03-09-2024 om 21:01

Bedankt voor jullie antwoorden tot dusver en leuk om ook de verschillen en meningen te lezen.

Het lijkt me leuk om, als het hier eens wat rustiger op de site is, af en toe een stelling te droppen zodat we hier onze mening over die stelling kunnen geven, erover kunnen discussiëren en het hier gaande te houden in rustiger periodes. Een stelling kan door iedereen gedropt worden (als het dus wat rustiger is) en hoeft ook niet je eigen mening te zijn.

Weet niet wat jullie daarvan vinden?

Herman Badkuip03-09-2024 om 21:36

Geen verkeerd voorstel hoor King Poffel, tis nú natuurlijk vrij hectisch geweest met de start van de nieuwe competitie én de transferwindow, maar er zullen best periodes komen, dat wij een stelling kunnen droppen! 

King Poffel03-09-2024 om 22:14

Inderdaad. Daarom ook vrij overdreven drie keer aangegeven om dit in rustiger periodes te doen, dus helemaal mee eens.

Herman Badkuip04-09-2024 om 20:50

Vanmiddag een oefenwedstrijd van FC Groningen tegen SC Cambuur op Corpus. De Friezen wonnen dit duel, dat ontsierd werd door vreemde beslissingen van de scheidsrechter, met 3-1. Nieuwkomer Stije Resink maakte zijn debuut voor FCG, hij speelde ruim een uur mee met zijn nieuwe teamgenoten op de positie van Tika de Jonge. Bijna alle spelers van de selectie hebben speelminuten gemaakt, behalve de internationals Etiënne Vaessen, Sven Bouland en Leandro Bacuna. Centrale verdediger Marco Rente viel met een lichte blessure uit. De uitslag van 1-3 doet vermoeden dat FCG de mindere was van het team van Henk de Jong, maar niets van dat, de mannen van Lukkien hadden het beste van het spel en werd zeker 2 penalties onthouden....De selectie van Dick Lukkien krijgt nu vier dagen vrijaf om zich vanaf komende maandag te richten op het belangrijke thuisduel tegen Feijenoord op zaterdag 14 september in de Euroborg! (er is een samenvatting van dit oefenduel op het Youtube-kanaal van FC Groningen)

Fugazi05-09-2024 om 07:50

Het is voor de FC te hopen dat de blessure van Rente een lichte blessure is. Ik lees dat die een hamstringblessure heeft opgelopen en dat de ernst daarvan nog niet duidelijk is. Het zou toch een aderlating zijn als die een tijd niet kan spelen. Natuurlijk kan Blokzijl daar spelen maar Rente is het seizoen uitstekend begonnen. Je zal altijd zien dat er blessures ontstaan in de linie waar we het meest kwetsbaar zijn.

Herman Badkuip05-09-2024 om 15:54

Jouw laatste zin begrijp ik niet helemaal....wij hebben toch voldoende kwalitatieve verdedigers in onze selectie? Thijmen Blokzijl, Finn Stam en Sven Bouland....Blijft natuurlijk jammer dat Marco Rente geblesseerd is, maar dat is all in the game. We zullen alle spelers nodig hebben dit seizoen, er komen vast nog wel meer blessures en schorsingen....

Fugazi05-09-2024 om 17:51

Ik vind Blokzijl een prima verdediger die Rente kan vervangen. Bouland is onderweg maar is er nog lang niet. Die moet je de tijd gunnen maar vind ik nog niet klaar voor het echte werk. Stam heeft mij nog niet kunnen overtuigen. Is natuurlijk ook nog jong maar daarom vind ik dat we in die linie kwetsbaar zijn. Ik had graag nog een rechtsback erbij gezien. Helaas is dat niet gelukt afgelopen transferwindow. Ik vind de spoeling dus wat dun achterin.

King Poffel05-09-2024 om 18:32

@Herman, ben het hier ook eens met Fugazi. Stel je voor dat Rente er wel een tijdje uit ligt en er gebeurt ook wat met bijvoorbeeld Bacuna, dan is onze laatste linie echt niet goed genoeg met Stam, Blokzijl, Peersman en Prins. Die jongens zijn los van elkaar en met ervaring naast hun misschien oké maar bij hun gezamenlijk is de balans weg en mis je een stuk leiderschap (neerzetten van de spelers naast je en voor je bijvoorbeeld).

Herman Badkuip05-09-2024 om 12:57

Vito van Crooij, de 28-jarige ex-aanvaller van Sparta Rotterdam staat in de belangstelling van o.a. FC Groningen.....Heeft al gesprekken gevoerd met NEC Nijmegen, óók Fortuna Sittard en FC Utrecht zijn sterk geinteresseerd in de transfervrije Venlonaar, die geen perspectief meer had in Saudi-Arabië. Misschien valt zijn keuze wel op de Trots van het Noorden? Zou fijn zijn voor onze jeugdige aanvallers om een ervaren aanvaller in de selectie te hebben....

Fan op afstand05-09-2024 om 15:51

Zou ik wel willen zien komen.  Speler die zijn voeten bij anderen onder de tafel heeft geschoven. En ik zie hem liever dan Mendez, voor zover mijn geheugen mij niet in de steek laat.  Vond het altijd wel een creatieve voetballer met ook oog voor zijn medespelers. Maar de wereld vergaat niet als hij niet komt.  Denk dat de concurrentie beter kan betalen zoals NEC en Utrecht.

Herman Badkuip06-09-2024 om 13:01

Als Vito van Crooij voor het geld kiest, gaat hij naar FC Utrecht of NEC, kiest hij voor het voetbal, dan maken wij kans!

hermank196906-09-2024 om 12:03

Heb in het kort de oefenpartij gezien tegen Cambuur. Hieruit blijkt toch maar weer dat Postma geen dodelijke spits is. Niet om mijn gelijk te halen omdat sommige mensen denken dat het nog te vroeg in het seizoen is maar het is gewoon een feit mensen. Zeg niet dat hij slecht is maar geen spits maar in dienst van een spits moet spelen.

Herman Badkuip06-09-2024 om 12:59

Misschien heb jij wel gelijk hoor herman1969, maar geef onze Romano Postema tot de winterstop de tijd voor een definitief oordeel....We hebben trouwens Brynjolfür Willumsson nog achter de hand, lijkt mij een kopsterke spits, ook moeilijk van de bal te krijgen. En ....natúúrlijk jeugdspeler Nils Eggens uit O21!

Boerentrien06-09-2024 om 15:41

In de KKD kwam Postema wat moeizaam op gang en was er ook de nodige twijfel. En ineens wist hij het doel wel te vinden. Dus ja, geef hem even de tijd.

Fan op afstand06-09-2024 om 22:57

Kruger verkocht aan Beerschot.

Herman Badkuip07-09-2024 om 08:26

Florian Krüger heeft 't bij FCG eigenlijk nooit kunnen maken, misschien dat trainer Dirk Kuijt van het Belgische Beerschot hem op schot krijgt! Wens hem in elk geval veel succes.....zul je zien dat hij daar de pannen van het dak speelt!

Fido07-09-2024 om 08:22

Mooi voor hem hopelijk komt hij nu wel aan het spelen. Er komt steeds meer ruimte om evt in de winterstop een speler te halen als dat gewenst is

Fugazi07-09-2024 om 09:13

Goed nieuws moet ik zeggen. Is de beste oplossing voor zowel de FC als voor Kruger. Ik wens hem veel succes en dit geeft ons weer financiële ruimte. Win win.

King Poffel07-09-2024 om 09:46

Toch wel ook een hele goede transferwindow qua uitgaande transfers. Van Gelderen, Oratmangoen, Määttä, Musampa en Krüger van de loonlijst af en voor Van Veen en Lien worden de kosten (gedeeltelijk) gedekt. Abraham doet het erg goed in Zweden en Göteborg heeft een koopoptie, mochten zij hem niet definitief overnemen dan is er misschien een andere club die dat wel doet. Abraham heeft volgens transfermarkt zijn marktwaarde in ieder geval verdubbeld sinds hij bij Göteborg is gaan spelen.

Inkomend heeft de FC gericht ingekocht en ook met spelers waar ik zelf wel achter kan staan. Enige minpuntje in mijn ogen is dat er toch in de verdediging toch nog één speler bij had gemoeten.

Maar al met al vind ik het een verademing hoe deze transferzomer verlopen is vergeleken met de vorige jaren, een dikke 9 wat mij betreft! 

Hoekie07-09-2024 om 11:24

Goed nieuws dat voor bijna alle spelers waarmee de FC niet verder wilde een oplossing is gevonden. Dit geeft de club weer financiële armslag. Over Romano Postema: vooropgesteld dat ik niet gecharmeerd ben van het type speler dat hij is, verwart Hermank 1969 zijn mening met feiten. Romano heeft het naar behoren gedaan in de KKD.
Feit is dat hij in de voorbereiding geblesseerd is geraakt waardoor hij in de eredivisie de eerste 2 wedstrijden heeft gemist.

Feit is dat hij nu in de 2 eredivisiewedstrijden daarna circa 110 minuten speeltijd heeft gehad. Natuurlijk kan je van mening zijn dat Romano geen dodelijke spits is, maar dat is niet gebaseerd op feiten maar slechts zijn mening.

hermank196908-09-2024 om 11:58

Het feit waar jij het over hebt staat in het veld. Een hand boven zijn hoofd houden heeft geen zin! Dit is idd mijn mening. Je kan het aan zijn manier van lopen zien. Hij is een ''domme'' loper wat veel energie kost en niet volhoudt. Als een 9 zeg ik ja dat is meer zijn plek. Een echte spits herken je, althans ik wel. Maar wens hem oprecht zijn plek!

Hoekie08-09-2024 om 17:35

Het is eigenlijk heel simpel HermanK 1969. Een spits wordt altijd afgerekend op zijn doelpunten. Dat jij hem een domme loper vindt, doet niet ter zake. Als hij er in de eredivisie 10 tot 15 inschiet heeft hij i.m.o. goed gedaan. Jouw theorie dat hij meer een 9 is begrijp ik niet. De nummer 9 is toch in principe voor de speler die de doelpunten maakt? Hij komt denk ik technisch te kort om in dienst te spelen van een "echte spits" wie dat ook moge zijn. Dat betekent mijns inziens dat hij speelt als spits of hij speelt niet.  
Het kan best zijn dat hij tekort schiet en weinig doelpunten maakt, maar dat kun je niet zeggen op basis van 2 wedstrijden. Dat is geen feit maar mijn mening. 

Marco09-09-2024 om 10:28

Als Frank van Mosselveld iets van de club wil maken zal hij komende dagen in gesprek moeten gaan met de minister van binnenlandse zaken en de gemeenteraad. Dit is zijn werk. 

Een nieuwe burgemeester is zeer bepalend voor de sportieve toekomst van de club. 

Herman Badkuip09-09-2024 om 12:46

Kan Hans Nijland geen burgemeester van Groningen worden? Weet wat besturen is en heeft het beste voor met FC Groningen!

Twee punt.09-09-2024 om 17:29

@Herman,

Als jij dit als cynische grap bedoeld, kan ik het begrijpen maar als jij dit serieus meent, sla jij de plank volkomen mis. Hans Nijland heeft zijn tijd gehad en die naam moeten we nu zo langzamerhand vergeten. Oké, de man heeft ruim 20 jaar zijn hele hebben en houden aan de club besteed, en heeft veel goeds gedaan, maar hij is nu pensionado in Kolham en omstreken dus laten we hem nu met rust. .............afgesproken?..

Herman Badkuip09-09-2024 om 19:04

@ Twee punt,

Natúúrlijk was dit niet serieus bedoeld, maar dat wil niet zeggen, dat hij als pensionado achter de geraniums gaat zitten hoor.....Hij wilde ook algemeen voorzitter van de KNVB worden, dús je moet niets uitsluiten!

appie happie09-09-2024 om 19:17

Heren de scheids zaterdag Feyenoord  is Makkalie.hoe kan dit?

Echt niet normaal..Feyenoord moet en zal winnen.

Knvb  bij het belachelijke af!

 

Herman Badkuip10-09-2024 om 08:36

Hoe kan dat nou? Gaat onze politieagent niet staken? Zou waarschijnlijk eerst Ajax-Utrecht fluiten, krijgt nu van de KNVB de andere topper in de Eredivisie,,,,,,

Herman Badkuip10-09-2024 om 16:15

Heel fijn dat onze aanvoerder Leandro Bacuna nog steeds in topvorm is....hij scoorde op aangeven van zijn broertje Juninho de 3-0 voor Curacao in de interland tegen Saint Martin! Juninho Bacuna had de score al geopend met een fraai afstandsschot. De transfervrije, clubloze spits Gervane Kastaneer [oud-speler van o.a. ADO Den Haag] scoorde de 2-0 met een kopbal a la Bep Bakhuis....Misschien kan Leandro Bacuna deze spits meenemen noar Grunn?

King Poffel10-09-2024 om 17:55

Echt, de spelersuggesties waar jij af en toe mee op de proppen komt zijn voor mij soms onbegrijpelijk, lol.

Herman Badkuip10-09-2024 om 20:00

Zeg King Poffel, heb er nog eentje voor je, een geweldige rechtsback Joshua Brenet, óók international van Curacao en ook transfervrij op te halen.....Leandro Bacuna kan 'm zo meenemen!

King Poffel10-09-2024 om 21:35

Ik zei ook "soms" hè  

Herman Badkuip11-09-2024 om 07:22

Herman Badkuip11-09-2024 om 07:27

Heb al weer heel veel zin in zaterdag, denk dat FC Groningen tegen Feijenoord een heerlijke wedstrijd gaat worden! Oók benieuwd of onze nieuwe aanwinst Stije Resink in de basis zal staan.....Verwacht eerlijk gezegd dezelfde spelers als tegen Almere City FC, als er géén geblesseerde spelers zijn. 

Fan op afstand11-09-2024 om 17:11

Helaas Van Crooij naar NEC. 

Herman Badkuip11-09-2024 om 17:30

Was er al bang voor, bij NEC heeft geldschieter Marcel Boekhoorn een dikke vinger in de pap....Vito van Crooij heeft gekozen voor het grote geld! Daar kunnen wij niet tegenop, maar niet getreurd hoor, wij hebben een eredivisie-waardige selectie én gaan nog veel tegenstanders verrassen met ons strijdvaardige spel!

Fugazi11-09-2024 om 18:55

Ik geloof er ook helemaal niets van dat Groningen ook geïnteresseerd was in van Crooij. 

RKR12-09-2024 om 08:57

Wat moeten we met Van Crooij? FC Groningen speelt met 2 spitsen, en Schreuders als soort van rechtshalf. 

Fugazi12-09-2024 om 10:24

Precies dat

King Poffel12-09-2024 om 17:53

Schreuders verkozen tot talent van de maand in de eredivisie. Ik denk op basis van zijn twee goals en assists want de laatste twee wedsrijdens was hij niet denderend. Desondanks heel mooi voor hem en is het hem gegund!

ChiChi13-09-2024 om 12:21

Vanochtend geen Rente op de training. Blokzijl in zijn plaats.

Verder waarschijnlijk zelfde opstelling, dus Resink en Prins op de bank.

Herman Badkuip13-09-2024 om 15:59

Jammer dat Marco Rente met een hamstringblessure de topper tegen Feijenoord moet missen, maar ik heb 't volste vertrouwen in zijn vervanger Thijmen Blokzijl! Had Wouter Prins eigenlijk wel als linksback verwacht voor de wedstrijd van morgenavond, maar misschien is hij nog niet volledig wedstrijdfit....Denk wel dat Stije Resink en Wouter Prins in de tweede helft minuten gaan maken hoor.

Johan13-09-2024 om 21:12

Rente ga je zeker missen. 1 vd meest stabiele spelers. Ook een hoop power weg. Hoop dat ie er snel weer is. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!