Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen - Feyenoord

Door Vincent Duitsch 48 reacties

Matchday! Na het interlandweekend vorige week mogen wij weer naar onze FC. En wel tegen Feyenoord

FC Groningen
FC Groningen is nog steeds ongeslagen in de competitie na het gelijkspel tegen Almere. Aan onze selectie om dat vandaag tegen Feyenoord te continuëren. Wegens een blessure van Marco Rente zal vermoedelijk Thijmen Blokzijl in de basis staan. Hiernaast zal vermoedelijk ook Wouter Prins in plaats van Finn Stam een basisplaats krijgen. Hiernaast zou Stije Resink ook zijn debuut kunnen maken.

Vermoedelijke opstelling: Vaessen, Prins, Blokzijl, Peersman, Bacuna, Hove, Resink, Valente, Schreuders, van Bergen en Postema.

Feyenoord
Feyenoord is minder voortvarend aan de competitie begonnen met 2 gelijke spelen en 1 verliespartij. Hiernaast werd de klassieker verboden ivm de politiestaking.

 

Come on FC!

NB: deze voorbeschouwing is geschreven voor de daadwerkelijke opstelling bekend is in verband met een vakantie van uw redacteur. Om deze reden is er wellicht ook geen nabeschouwing.

 

Reacties:
Rapdoel14-09-2024 om 01:34

Ik hoop op minimaal 1 punt....hup fc

appie happie14-09-2024 om 07:22

Feyenoord komt met knikkende knieën naar de Euroborg,net als vroeger.FG is weer om bang van te worden.Heerlijk.

Ik ken een aantal  010 supporters en die maken zich wel degelijk zorgen.Feyenoord is geen eenheid...de spits scoort niet,achterin loopt het nog niet.

Kortom er liggen kansen voor ons,vooraf teken ik ook voor 1 punt,wellicht zit er meer in het vat.

Wat ik raar bind is dat de nwe middenvelder (van Almere) gekocht niet direct speelt.Lukkien verrast wel meer ook Oosting,dure aankoop speelt niet vanaf begin.

Maar oke,ik hoop dat ik op tijd thuis kan zijn ivm werk..18.45 is voor te vroeg om naar stadion te kunnen komen.

Herman Badkuip14-09-2024 om 08:57

Ben benieuwd naar de opstelling van beide teams voor de wedstrijd van vanavond....bij de FCG ontbreekt in elk geval een steunpilaar in de achterhoede. Marco Rente is niet de meest getalenteerde centrale verdediger, maar staat elke wedstrijd zijn mannetje! Hoop dat zijn vervanger Thijmen Blokzijl zijn kansen op een basisplek gaat pakken. Wouter Prins linksachter lijkt mij toch de beste optie, maar misschien is hij nog niet helemaal wedstrijdfit....Stije Resink op het middenveld is nog geen zekerheidje, vond dat Tika de Jonge het tot nu toe niet onverdienstelijk doet! Oók bij tegenstander Feijenoord de nodige vraagtekens....Calvin Stengs is geblesseerd en Ramiz Zerrouki geschorst, ook Quindsley Hartman is nog altijd geblesseerd en Lutsgarel Geertruida naar Leipzig vertrokken....Veel nieuwe spelers die nog moeten wennen aan elkaar én het systeem van trainer Priske....misschien ligt dáár ons voordeel voor vanavond, want FC Groningen is een ingespeelde vechtmachien! Uitverkochte Euroborg met veel fanatieke FCG-supporters gaat zeker helpen in de strijd tegen de Rotterdammers! Reken zélf een beetje op een zwaarbevochten 2-1 thuiszege voor de mannen van Lukkien! Veel plezier allemaal in de sfeervolle Euroborg of thuis voor de buis! Come on FC, kop d'r veur en drie punt'n! Forza FC Grunn! 

ChiChi14-09-2024 om 09:41

2-2

Ik begrijp er niets meer van, de dure aankopen op de bank!

Resink is (nog ) beter dan de Jonge en Oosting is beter dan Postema.

En een gehuurde speler, Stam, staat eigen jeugd, Prins, in de weg.

TomOkker14-09-2024 om 22:39

Je zegt het goed je begrijpt het echt niet

FCG_far away_114-09-2024 om 09:53

Ik snap het wel. Lukkien geeft ze de tijd om in te passen. De speler die er nu staat, heeft het tot nu toe prima gedaan. Het is wellicht een verbetering, maar waarschijnlijk alleen als de samenwerking met andere spelers goed loopt. Dat zal misschien nu nog wat minder automatisch gaan dan Lukkien zal willen. Oosting valt nu al geregeld in op die positie, dat zal met Resink ook gebeuren.

Heb geduld, het elftal staat al prima met de huidige bezetting.

ChiChi14-09-2024 om 10:17

Oosting mag hoogstens 10 minuten invallen, dan kan je maar weinig meer laten zien.

Ik heb vaker gezegd  Postema komt tekort in de eredivisie.

de Jonge komt er wel maar komt op dit moment ook nog tekort.

Herman Badkuip14-09-2024 om 10:17

Dick Lukkien is niet een man van grote wijzigingen in een team, zeker niet als zijn basisteam ruim voldoende functioneert....de nieuwe spelers worden rustig gebracht als het nodig is. Komt allemaal goed hoor, uiteindelijk staan de beste spelers in het team! Denk dat Thijs Oosting, Brynjollúr Willumsson, Noam Emeran, Fofin Turay, Stije Resink, Nils Eggens, Rui Mendes en Wouter Prins nog even geduld moeten hebben.....maar ook hún tijd komt! We zullen dit seizoen alle selectiespelers nodig hebben! En ook Alex Mortensen komt er aan!

Harris14-09-2024 om 11:30

Als we Feyenoord kunnen pakken is het vanavond wel denk ik en als de stand het toelaat of als de wedstrijd het nodig heeft kunnen  de nieuwe spelers ook invallen.We hebben een goede selectie met een duidelijke speelwijze..

 

campesino14-09-2024 om 12:28

Man man, begint dat geneuzel over postema weer. Beetje zielig. 

Wat de nieuwelingen betreft. Tegen de meeste tegenstanders heeft groningen niet de betere spelers, maar wel een beter team. Jongens die vooral met een hoge intensiteit voetballen. Jeugdspelers hebben minder mieite zich daar aan aan te passen, want die zijn daarop getraind. De niewkomers moeten daar duidelijk aan wennen. Maar zoals badkuip al stelt, die jongens komen er wel.

Ik ga voor 1-1 vandaag

no guts no glory14-09-2024 om 15:41

Ik hou het ook op een zwaar bevochten gelijkspel 1-1. 
Denk dat we Feijenoord beter nu kunnen treffen. Zijn nog niet echt ingespeeld. Strengs ontbreekt ook. Zerrouki ook al zijn de Feijenoord fans daar blij om , volgens hen vertraagt die het spel alleen maar. Opstelling van Feijenoord nog erg twijfelachtig. Spelen ze met een verkapte rechtsbuiten( Nieuwkoop) die de hele zijkant bestrijkt of met een echte vleugelspeler ( Pexaio ). Feijenoord heeft veel opties maar zeker geen ingespeeld team. De Zuid-Koreaan Hwang is nog niet speelgerechtigd. 
Ik denk dat als Groningen Quinten Timber kan neutraliseren er zeker een resultaat gehaald kan worden. Dat is By far toch hun beste speler. Een geweldige dynamische middenvelder. 
Come on FC. We hebben niets te verliezen. Punten tegen Feijenoord zijn bonus punten. Gewoon er vol opklappen. Zij hebben ook vrees voor een fanatieke Euroborg en een tegenstander die er vol voor gaat. 

Heiky14-09-2024 om 16:55

 Laten we eerlijk zijn: Feijenoord heeft (bijna) op elke positie een betere speler. Echter kan ik ze moeilijk inschatten op het moment. Zijn hun 2 belangrijkste spelers verloren afgelopen weken en het is de vraag hoe hun vervangers het gaat doen (volgens mij is er niet eens een vervanger voor Wieffer binnen gehaald maar daar kan ik naast zitten). Het is dus even afwachten hoe ze voor de dag komen maar zoals campesino al zei: Groningen is een team wat, grotendeels, al een seizoen lang een goed ingespeeld team is en daar valt ook veel voordeel uit te behalen. Of het allemaal ook goed genoeg is gaan we vanavond zien.

King Poffel14-09-2024 om 17:48

Zeven zelf opgeleide spelers in de basis! Ben best wel trots op onze club 

Herman Badkuip14-09-2024 om 18:35

Ziet er naar uit dat Tika de Jonge afhaakt na de warmingup met liesproblemen....Stije Resink staat dus voor basisdebuut!

TomOkker14-09-2024 om 19:06

We zijn getuige van de slechste commentator van ESPN wat een drama vent

King Poffel14-09-2024 om 19:13

Ze zijn tegenwoordig allemaal bagger, op misschien Leo Oldenburger na. Maar ben al lang blij dat die narcistische Evert Ten Napel opgerot is.

hermank196914-09-2024 om 19:21

Wie nu nog steeds zegt dat Postema onze 1e spits is heeft er geen verstand van! Ik blijf steeds maar zeggen dat hij dat niet is, geloof me nu maar. Je ziet het aan alles mensen!!

TomOkker14-09-2024 om 20:18

Hou toch eens op man, jij ziet helemaal niks

TomOkker14-09-2024 om 20:18

Hou toch eens op man, jij ziet helemaal niks

Oeleoptak14-09-2024 om 19:27

Eens wat betreft commentator. 
Helaas 0-1 achter. Dat bij een spaarzaam moment dat F wel eens over de middellijn kwam. 
Wij hadden wel een veldoverwicht maar tot grote kansen kwam het niet. Paar keer net niet. Daar ligt een probleem bij ons. Was in vorige wedstrijden ook al. 

Druk zetten door de spitsen leverde in de KKD veel op en hier tegen mindere clubs ook nog wel. Maar tegen betere clubs is dat alleen energieverlies. Dan heb je meer aan technisch vaardiger spelers. Bij Postema is de balaanname al vaak een probleem. Dan wordt scoren lastig. 

Groen hart14-09-2024 om 19:27

Met Postema speel je met 10 man

hermank196914-09-2024 om 19:37

Hij loopt als een kip zonder kop, weet totaal niet waar hij moet lopen. En dat zal zo blijven tegen elke club.

TomOkker14-09-2024 om 20:19

gelul

JopieGall14-09-2024 om 19:27

Jammer dit. 3 kansen verprutsen en dan komt F met speels gemak op 0-1. Zenuwen of onkunde?

TomOkker14-09-2024 om 20:22

kwaliteit van Feijenoord denk je niet?

Herman Badkuip14-09-2024 om 19:48

Leuk eerste kwartier, maar Feijenoord toch een maatje te groot voor FCG....Jammer van de eigen goal van Thom van Bergen, zou onze spitsen wisselen, de snelle Rui Mendes en Thijs Oosting er in! Tweede helft wordt ook weer counteren voor FCG, misschien kunnen we nog een klein resultaat halen...Wordt lastig denk ik na de rust als Feijenoord nog meer gaat drukken. Voorin moet FCG sneller en nauwkeuriger voetballen...

Heiky14-09-2024 om 20:22

 Ik behoor zeker niet tot het kamp 'Postema bashers' maar krijg toch stilaan het idee dat het een prima KKD speler is maar dat de ED toch niet zijn niveau is. Hartstikke nuttig vorig seizoen maar waar van Bergen zich goed door ontwikkeld heeft, is Postema een beetje op het Eerste Divisie level blijven hangen. Ik heb niet graag kritiek op de eigen jeugd maar soms moet je ook realistisch zijn.

Oeleoptak14-09-2024 om 20:06

Tijd voor wissels. 

Oeleoptak14-09-2024 om 20:17

Wissels zijn er maar slap verdedigen aan linkerkant.

0-2. 

En steeds weer te weinig doortastendheid bij het andere doel. Oosting komt er in. 

hermank196914-09-2024 om 20:20

Ze hebben zich kranig verweerd maar het is allemaal net niet en dat zie je de laatste paar partijen. Goede spits helaas niet aanwezig.

TomOkker14-09-2024 om 21:09

herman je zeurt we hebben welspitsen get real bro

hermank196914-09-2024 om 21:17

Tom, niet in het veld! We hebben zeker wel spitsen maar die staan er niet in.

Oeleoptak14-09-2024 om 20:39

Nou ja zeg. Zei ik ooit dat Willumson mij een gemiddelde speler leek. Maakt ff 2 goals en wat voor goals!!! 

hermank196914-09-2024 om 20:45

En tegen Feyenoord!

TomOkker14-09-2024 om 21:47

 het zij je vergeven

Herman Badkuip14-09-2024 om 20:46

Wat een geweldige spits....Brynjolfúr Willumsson! Twee geweldige goals, ook prima invalbeurten van Thijs Oosting en Rui Mendes! Boeren geven nooit op, Feijenoord weet 't nu ook! Heerlijke wedstrijd, vooral 't laatste kwartier!

hermank196914-09-2024 om 20:48

Petje af maar a.u.b. geen Postema meer in de spits Lukkien!

Herman Badkuip14-09-2024 om 20:50

Kom nou toch hermank1969, óók Romano Postema heeft er voor gevochten, net als alle andere strijders van Lukkien!

hermank196914-09-2024 om 21:12

Hey naamgenoot, snap jij het nu echt niet? Wie zegt dat hij niet gevochten heeft, goed lezen a.u.b. Je wordt afgerekend op je positie en in dit geval goals! Hij hoort meer op een 10 en niet op 9! Je zag een paar keer dat hij iemand bediende en daar ligt zijn sterke kracht. Dus ja hij mag de volgende zeker wel spelen maar niet als spits. Dus volgende keer goed lezen Herrie!

En je zegt het zelf ook, wat een geweldige spits die Williumson. Dus?!

TomOkker14-09-2024 om 21:45

Je wordt afgerekend op je positie blijkbaar vind jij dat een spits altijd moet scoren maar we hebben afgelopen week kunnen zien dat een een spits op een ander manier nuttig kan zijn voor een team. Daarbij gaf v Persie, toch iemand die er iets over kan zegggen me dunkt, aan dat een spits niet altijd hoeft te scoren. Overigens deel ik die mening al 20 jaar. ik weet niet waar jij bent blijven steken maar het voetbal wordt op dit moment op een hoger niveau gespeeld dan de periode waaraan jij aan refereerd.

Hoekie14-09-2024 om 22:21

HermanK 1969 Je bent een beetje heel erg in de war. Lees je eigen post in het vorige artikel op 8 september en daar beweer je precies het tegenovergestelde over de positie 9 en 10 voor Postema wat je nu zegt. Tijdstip 11.58. 

Stadjer8114-09-2024 om 20:51

Ik vond die gozer sowieso wel een goede indruk maken tijdens zijn invalbeurten. Lijkt aardig sterk en doelgericht te zijn, wel een type dat past in het spel dat FCG speelt.

En Feyenoord is de nummer 2 van afgelopen seizoen, en in principe de beste ploeg op PSV na. Ze verliezen thuis ook niet van hun. FCG staan 5e met een doelsaldo van +4. En met AZ en Feyenoord achter de rug hebben ze niet louter ploegen uit het rechterrijtje gehad. Je kunt na vandaag ook concluderen dat ze thuis van niemand hoeven te verliezen, op allicht PSV na. Als zij dit thuis kunnen blijven brengen gaan ze nog genoeg punten binnenharken, en af en toe wat resultaat in een uitduel zoals bij RKC, en je bent gewoon in potentie weer een subtopper.

 

 

Oeleoptak14-09-2024 om 20:56

Heb het even opgezocht. 
Brynjólfur betekent wolf van de bergen. 
De wolf is voor ons ook wel zo gemakkelijk toch...

King Poffel15-09-2024 om 10:46

Klinkt ook nog eens lekker: Wolf Willumsson!

campesino14-09-2024 om 21:36

We hebben voetbaltechnisch wel eens betere voetballers gehad. Maar wat zie ik dit toch graag. Hoe kan je niet van zo'n ploeg houden. Geweldig karakter. Zelfs met 2-0 achter laten ze niet de koppies hangen. Heerlijk.

TomOkker14-09-2024 om 22:47

Belangrijkste op dit moment is dat de bal naar dezelfde kleur shirtje gaat en dat heb ik de afgelopen jaren, voor de Lukkien periode, veelal gemist. De uitbraken van FCG zijn dodelijk en dat is het het spel wat wij op dit moment spelen en ik  kan mij daar prima in vinden. FCG kan op elk momet scoren heerlijk toch?

Boerentrien14-09-2024 om 21:54

Dit gelijke spel voelt als een overwinning. Het was in 1 woord geweldig om in de Euroborg te zijn. Wat een sfeer en wat een ontlading.

TomOkker14-09-2024 om 22:00

Laten we duidelijk zijn mensen dit FCG blijft gaan een geweldige teamprestatie en als je nu nog iemand wilt afzeiken dan heb je echt niet in de gaten wat er op het veld gebeurd. Dat gezeik over een spits lees ik hier al 15 jaar dus laten we daar maar eens over ophouden. Wat hebben wij een lekkere ploegie. BTW nog even de groeten aan de Peersman Bashers, of had ik dat al gedaan? Daarnaast de Postma haters kunnen wat mij betreft een hele grote pot op. Laat mij maar weten waar het aan schort maar aan bord opschoot en onderbuik opmerkingen kan niemand wat mee, hooguit dat jij jezelf voor schut zet. Ik heb de bord op schoot bingokaart al klaar liggen.

Hoekie14-09-2024 om 22:01

Geweldige voetbalavond in de Euroborg. Op wilskracht een verdiend punt uit het vuur gesleept. Keeper Vaessen is een geweldenaar en zal moeilijk te behouden zijn als hij dit nivo blijft etaleren. Ook Tymen Blokzijl speelde een zeer sterke partij. Willumson solliciteert naar een basisplaats door elke invalbeurt uit te blinken. Heb deze speler eerder al genoemd als sterk gescout na gezeur op dit forum dat de scouting niet deugt. We hebben nog meer goed gescoute spelers zoals Mortenson die helaas langdurig geblesseerd is geweest. 

HermanK @ Probeer ook een beetje te genieten van het spel van de FC. Ik heb even geturfd en kom in dit artikel alleen op 6 posts dat jij  Postema probeert af te zagen. Het staat je natuurlijk vrij je mening te ventileren maar het komt een beetje zielig over dat je inhoudelijk geen andere bijdrage kunt leveren dan het draaien van dezelfde plaat. 

TomOkker14-09-2024 om 22:48

Stadjer8115-09-2024 om 01:18

Heerenveen verliest dus met 9-1(!) van AZ. Tja. Of dat positief is voor ons valt te bezien. Die ploeg wil thuis gaan antwoorden, of zal de pot dichtgooien en op resultaat gaan spelen zoals Almere deed na hun afstraffing. Heerenveen speelde namelijk net als Almere in de eerste duels ook redelijk kamikaze.

Maar het bewijst wel mijn vermoeden, ook Heerenveen is niet veel soeps onder Van Persie.

Ook NAC wint weer trouwens. En die hadden in de vorige ronde natuurlijk ook gewoon van FC Utrecht moeten winnen. 

Bierboer15-09-2024 om 08:03

Mooi avond in de euroborg. Sterk teruggekomen en karakter getoond na tien minuten voor tijd met 0-2 achter te staan. Veassen keepte geweldig en hield de fc in de wedstrijd. Vond peersman ook erg sterk spelen achterin en ook bacuna als aanvoerder voorop in de strijd. Eerste goal krijg je ongelukkig tegen en de 0-2 valt vlak nadat je eigenlijk op 1-1 moet komen. Dan zo terugkomen echt knap. De nieuwe aankopen lijken allemaal wat toe te voegen, Vond de wissels prima invallen. Dick heeft de boel goed op de rit en ook complimenten voor de supporters , heerlijke sfeer in de euroborg. 

m o i15-09-2024 om 09:02

Het is allemaal al gezegd, wat een geweldige sfeer en wat een vermaak daar waar het moet gebeuren, op het veld. Veel inzet, maar ook goed opgezette aanvallen, en wat mij betreft de actie van de wedstrijd: de tackle van Peersman in de 16 waarna de goal viel. Iedereen zonder uitzondering een hele dikke voldoende. Toch nog even zeuren: vond Makkelie niet geweldig fluiten, en met een groen-witte blik ook te vaak voor de Rotterdammers. 

Harris15-09-2024 om 09:21

Wat ik gistermorgen zei is Feyenoord te pakken. Dat had ook gekund.Uiteindelijk 2-2 is ook prima. Zondag naar friesland tegen een getergde tegenstander.Een resultaat in de vorm van 3 punten is goed mogelijk. Dat zijn nog belangrijkere punten dan het punt van gisteren. Hoop dat meevalt met de blessure van Tika.Ben benieuwd wie zondag start in de spits naast van Bergen. Ik gun het Postema op basis van vorig seizoen en hoop dat hij er" doorheen" komt maar er moet wel iets gebeuren de komende weken.Verder misschien weer Rente terug voor Blokzijl? Heb ze liever beide maar ja  of dat logisch is?

 

Herman Badkuip15-09-2024 om 09:36

Wat een heerlijke strijd in de Euroborg gisteravond tussen FC Groningen en Feijenoord, twee teams, die allebei voor de overwinning gingen én vochten voor elke bal! De strijd opgeven is voor de mannen van Lukkien écht geen optie! Vond ook scheidsrechter Danny Makkelie erg sterk, liet veel toe, soms gingen de duels een beetje over de grens, maar het hoge tempo bleef in de wedstrijd. Het aanvalsspel golfde heerlijk heen en weer, met prachtige momenten voor beide doelen. Tis al eerder gezegd, ook de invallers bewezen tegen Feijenoord hun waarde....Brynjolfur Willumsson het IJslandse goudhaantje met zijn twee geweldige goals, Thijs Oosting en Rui Mendes met hun aanvallende instelling én ook de nog weinig in het spel gebrachten Noam Emeran en Joey Pelupessy vochten als leeuwen voor een goed resultaat tegen de mannen van Priske! Zo zie je maar weer, je hebt alle selectiespelers nodig om te scoren, niet alleen de basiself! Laten we nou voor eens en altijd eens stoppen met het gekat op een speler óf spelers, die misschien een mindere dag hebben! Ga er altijd vanuit, dat iedere speler van FCG zijn uiterste best doet, soms lukt dat de ene wedstrijd beter dan de andere....En als 't effe niet wil lukken, wisselt trainer Dick Lukkien hem in voor een andere strijder. Met de instelling van onze spelers is helemaal niets mis, ze gaan er elke wedstrijd voor als de brandweer! Wat een wereld van verschil met het vorige seizoen in de eredivisie, toen onze spelers al snel het koppie lieten hangen als 't even tegenzat. Maar mede door de geweldige steun van het thuispubliek in de Euroborg, blijven onze gasten maar gaan! Zelfs de supporters van Feijenoord werden er stil van! Tis toch een feest om dit FC Groningen te zien voetballen!

ChiChi15-09-2024 om 10:21

Volledig met jou eens!

Maar met spelers die hun best doen moet toch normaal zijn?

Maar je kan ook zien wie op het eredivisie  niveau tekort komt.

Met mijn bericht van gister had ik de eindstand al voorspelt...................!!

TomOkker15-09-2024 om 21:45

Euh op wie doel je precies chi chi? Toch niet Postema?

TomOkker15-09-2024 om 21:51

Mooie samenvatting Herman maar wil er toch nog ietjes aan toevoegen. Als je als topclub van Nederland 20 minuten voor tijd  al tijd gaat rekken alsof je wedstrijd wel over de streep zal trekken, dan is het toch geweldig dat strijd het wint van van laf voetbal want F'noord was niet bij machte om te wedstrijd echt te controleren. Maar een diepe buiging voor de supporters, zoals Lukkien al zei wellicht net dat duwtje die we nodig hadden.

Metworst15-09-2024 om 10:15

Het was een heerlijke pot, met een geweldige ontknoping. Dat ze terug konden komen komt ook door de strijd en intensiteit van het basiselftal. De wissels deden het allen prima, maar onderschat het afmattende werk van de gewisselde spelers niet, inclusief Postema. 

Boerentrien15-09-2024 om 11:32

Zo is het precies!

ChiChi15-09-2024 om 17:46

Toch maar tegen Heerenveen Willumsson ip.v. Postema!

TomOkker15-09-2024 om 22:06

Ik denk dat Lukkien erg duidelijk is voor wat betreft de nieuwkomers. Voordat mensen weer helemaal los gaan op de trainer is Lukkien volgens mij erg duidelijk "Willumson moet fitter worden". Resink na 80 minuten kramp zegt genoeg wat het spelletje va FCG vraagt. Het is mij op dit moment te makkelijk om te roepen wie er moet spelen en wie niet daar moeten we m.i. ver van blijven. Zoals ik het nu zie verwacht ik over eeen maand een Oosting op 10 en Willumsen naast v Bergen en Resink voor de Jong en als alles heel blijft gaan we nog mooie tijden beleven. Mooi om te zien dat een Peersman het verlies van Rente, die overigens fantastisch speelde tegen AZ, goed opvangt natuurlijk ook alle credits voor Blokzijl maar hoe Peersman exelleerde was natuurlijk fantastisch om te zien.

Durovski15-09-2024 om 10:57

Een prachtig resultaat van een geweldige selectie waarln veel spelers kunnen scoren. Samen met het harde werken maakt dit de kracht van onze FC. Lastig te verdedigen voor onze tegenstanders. 

Stadjer8115-09-2024 om 15:27

We hebben inderdaad weer scorend vermogen in de ploeg. Volgens mij hebben een stuk of 6 spelers bij ons gescoord. Alleen PSV heeft na 5 wedstrijden meer gescoord, en AZ nu dankzij die negenklapper. Daarna volgen wij en Feyenoord. We weten van Oosting, Valente, Hove en Postema dat ze ook een goal kunnen maken.

Dat is natuurlijk een enorm verschil met het degradatiejaar.

Herman Badkuip16-09-2024 om 09:00

Verwacht dat het basisteam tót de volgende interlandbreak [ná de uitwedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena] niet veel zal veranderen....Binni Willumsson, Thijs Oosting, Stije Resink én Rui Mendes zullen nog even geduld moeten hebben om als basisspeler te worden ingezet door Dick Lukkien. Uiteraard zal hij deze spelers wel steeds meer speeltijd in de tweede helft geven afhankelijk van hun wedstrijdfitheid én blessures van de basisspelers. Denk dat we blij mogen zijn met de huidige, kwalitatief sterke selectie, waarin ook de invallers het verschil in de wedstrijd kunnen maken! Je hebt aan Feijenoord gezien hoe wisselvallig een [nog] niet ingespeeld team functioneert. Je kunt wel allemaal sterren en talenten in het veld hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat 't een écht team is! Ben er wel van overtuigd, dat het team van Priske binnen een aantal weken veel sterker zal zijn en vast wel weer bij de top drie van onze eredivisie terecht komt! En een FC Groningen in de huidige vorm is zéker kandidaat voor een plekje in het linkerrijtje!

King Poffel16-09-2024 om 11:27

Het meeste is denk ik wel gezegd en geschreven. Onze selectie is in de breedte kwalitatief gegroeid waarbij zelfs onze bankzitters ook van eredivisie niveau zijn, een aantal van de invallers zullen op termijn ook basis worden. Het bevestigt ook nog eens weer de goede transferzomer met gerichte aankopen en het lozen van een hoop overbodige (lamzakkerige) spelers, complimenten aan de betrokkenen.

Zonder anderen tekort te willen doen vond ik Peersman veruit de beste man op het veld. Hij ging voorop in de strijd en ontpopte zich als een echte leider, waar de jonkies naast hem ook weer profijt van hadden.

Herman Badkuip16-09-2024 om 13:11

Je hebt volkomen gelijk als je Marvin Peersman de beste man op het veld vond....tóch kreeg keeper Etiënne Vaessen weer alle credits! Ook niet verkeerd natuurlijk, want hij had prima reddingen tegen Feijenoord. Vooral de slidings van Peersman op de bal zijn ijzersterk, speelt vaak op het randje in zijn fanatisme. Zal ook vast wel eens een rode kaart gaan pakken dit seizoen, maar 't is een geweldig voorbeeld voor de jonge verdedigers Thijmen Blokzijl en Finn Stam, die mede door het optreden van Peersman óók erg sterk speelden! Sneu voor Tika de Jonge, dat hij in de warmingup met een blessure uitviel.....Heerenveen uit zal wel té vroeg voor hem zijn? Maar dan is er nog géén man overboord, want ook Stije Resink deed 't erg goed! 

Fan op afstand16-09-2024 om 11:32

Knappe prestatie van de FC.  Echter Feijenoord is op dit moment nog zoekende denk ik. Maar doet niets af aan de prestatie van de FC.  Zeker na de 2-0 achterstand.  Wat spelers betreft hou ik twijfels bij Postema en Mendes.  Wat wel gezegd dient te worden is dat er eindelijk goed ingekocht is deze zomer. Had er wat mij betreft nog wel 1 of 2 spelers bijgemogen maar het is wat het is.

Herman Badkuip16-09-2024 om 13:15

Heb absoluut geen twijfels over Romano Postema en Rui Mendes hoor....Romano heeft zich de longen uit zijn lijf gelopen en was ongelukkig in twee kansrijke situaties voor het doel van Feijenoord! Rui had de voorassist op de eerste goal van Binni Willumsson en wordt steeds gevaarlijker! Je hebt gelijk als je stelt, dat FCG goed én gericht heeft ingekocht in de transferwindow, alle aankopen hebben hun waarde al bewezen en vechten allemaal voor een basisplek! Wat een weelde voor onze technische staf, ze hebben binnen de huidige selectie véél keus!

Herman Badkuip17-09-2024 om 15:36

Ben benieuwd of de trainer van Heerenveen, Robin van Persie, woord houdt en ook tegen Twente vanavond gaat aanvallen....zal toch niet weer een zeperd tegemoet willen zien?

King Poffel17-09-2024 om 15:53

Hoop dat Heenveen wint, bij verlies zullen ze zondag alleen maar nog getergder zijn.

Fan op afstand17-09-2024 om 19:52

Gaan ze nog aanvallender spelen en dat is gunstig voor ons met onze snelle aanvallers. Alleen lijkt het mij verstandig dat ze de bal erin schieten.  Zeker Postema. 

Herman Badkuip17-09-2024 om 21:15

Reken maar dat Romano Postema ook getergd zal zijn! Wil net als alle teamgenoten óók graag scoren, dat lijkt mij duidelijk. Maar het maakt toch niet uit wie er scoort, als er maar gescoord wordt door FCG!

Twee punt.18-09-2024 om 09:23

Zijn we met z'n allen weer een "kop van jut" te zoeken? Hou eens een keer op over dat gezeik over Postema. Die speler maakt heus zijn doelpuntje wel, als we maar geduld hebben, wat zeker bij een aantal posters niet aanwezig is.

Grunnfanatic20-09-2024 om 07:19

Zijn we nu met z'n allen weer iedereen aan het aanvallen die het waagt om een negatief geluid te laten horen. Wat is er nou lekkerder dan bij voetbal ook een keer te zeiken over de dingen die niet goed gaan. We zijn hier toch geen sekte waar we de jongens op het veld alleen maar mogen aanbidden. Het laten horen van een negatief geluid heeft niets te maken met het feit of je de club wel of niet onvoorwaardelijk steunt. Postma is bij Groningen nooit onomstreden geweest en dan is het logisch dat er discussie ontstaat. Vroeger bij de Romeinen werd er al gediscussieerd in het forum dus dit lijkt me er ook een prima plek voor. Laten we hier nou eens ophouden met iedereen die een ander geluid dan jij laat horen gelijk op de man aan te vallen. Dat doen we in de maatschappij al genoeg. 

Twee punt.20-09-2024 om 20:00

Ongefundeerde onzin! Je bent zeker Mo Hankouri vergeten die hier is vertrokken omdat hij hier zo bekritieerd werd. O0k voetbalers zijn mensen, ook dat ben je schijnbaar vergeten.Kwestie alzheimer misschien 

Twee punt.20-09-2024 om 20:00

Twee punt.20-09-2024 om 20:00

Twee punt.20-09-2024 om 20:00

Twee punt.20-09-2024 om 20:00

 

Twee punt.20-09-2024 om 20:00

 Sorry, 6 keer dezelfde post lijkt mij 5 keer teveel.

Fugazi21-09-2024 om 09:50

Niet alleen 5 keer teveel. Ook je reactie op Grunnfanatic slaat helemaal nergens op. Grunnfanatic zegt helemaal niets verkeerd en jij haalt er zaken bij die nergens op slaan. Vervolgens beticht jij hem ook nog van het hebben van Alzheimer. Dus jij denkt dat Mo El Hankouri hier is vertrokken door een negatieve reacties hier op het forum. Hahaha. Dan overschat je dit forum toch wel een beetje. Ik ben het volledig met Grunnfanatic eens dat er hier door sommigen heel overdreven wordt gereageerd als je een kritische reactie plaatst. Dit is een forum in Nederland toch? Of leven we in Noord Korea? 

Grunnfanatic22-09-2024 om 03:39

Ik ben juist hartstikke blij met de reactie van Twee punt. Dit bewijst precies mijn gelijk in mijn post. Dank je!

Marco18-09-2024 om 09:40

Postema is de ideale spits om Heerenveen af te jagen en in de fout te dwingen.

De aanvaller is afhankelijk van aanvoer. Tegen Almere kreeg hij een lastige voorzet die hij knap in verre hoek kopte, helaas kwam de bal op de paal. Tegen Feyenoord heeft hij geen kans gekregen of gemist. Hij werkt hard, waardoor tegenstanders moe worden. 

Lukkien heeft meerdere opties voorin. Alle aanvallers hebben specifieke kwaliteiten. Goed dat er voorin keuze is. 

Herman Badkuip18-09-2024 om 19:00

Lukkien heeft niet alleen meerdere opties voorin, óók voor de verdediging én het middenveld! Begrijp heel goed dat hij tevreden is met zijn huidige selectie!

King Poffel20-09-2024 om 16:02

Van Bergen opgeroepen voor de voorselectie van Jong Oranje. Mooi Waark!

Herman Badkuip20-09-2024 om 16:12

Zeker weten, als ik Michael Reiziger was zou ik er nog meer uit Grunn oppikken voor jong Oranje! 

Herman Badkuip20-09-2024 om 16:18

Zin in zondagmiddag tegen het Heerenveen van trainer Robin van Persie! In tegenstelling tot veel journalisten/analisten ben ik best wel positief over het spel van de Friezen. Natuurlijk ze hebben flink verloren van AZ in Alkmaar, maar met de rust hadden ze ook zo maar voor kunnen staan! Tegen Twente in Enschede vond ik het team van Robin van Persie best verdienstelijk opbouwen, er zit een idee achter hun spelletje....Ze zullen nog even de tijd nodig hebben om het helemaal onder de knie te hebben, maar het zal geen walkover worden voor FCG! Jammer dat Marco Rente en Tika de Jonge er nog niet bij kunnen zijn, maar hun vervangers zijn ook in vorm!

Boerentrien21-09-2024 om 09:06

Ik besef, dat het moment steeds dichterbij komt, dat we een keer  een wedstrijd gaan verliezen. Maar laat het please niet tegen die Friezen zijn. Maar in deze vorm en met deze inzet moet het toch goedkomen? Ik durf er niks van te zeggen. Het is en blijft een derby en daarin is alles mogelijk.

Fugazi21-09-2024 om 09:55

Ik heb toch winst voor de FC op mijn toto formulier gezet. Ik ben het met je eens hoor Boerentrien. Statistisch gezien komt het dichterbij dat we een keer gaan verliezen. Bij mij is het glas deze keer half vol. Dus zeg ik dat het statistisch gezien ook dichterbij komt dat we weer een in Heerenveen gaan winnen 

Herman Badkuip21-09-2024 om 10:02

Het kan friezen óf dooien....verwacht een heerlijke pot voetbal met veel intensiteit van beide teams. Een wedstrijd op het scherpst van de schede, veel kaarten én hachelijke situaties voor beide doelen! Uiteindelijk zal het team met de juiste, strijdvaardige instelling én speelwijze deze Derby van het Noorden nipt gaan winnen!

Rapdoel21-09-2024 om 22:15

FC staat er goed voor, ik hoop op minimaal 1 punt, mochten het er 3 worden zou super zijn, Go FC

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!