Terug

Deel deze pagina:

Matchday! Ajax - FC Groningen

Door Daan Schiphorst 33 reacties

Matchday! vanmiddag om 16:45 wordt er in Amsterdam afgetrapt voor de wedstrijd tussen Ajax en ons FC Groningen.

FC Groningen

Na 7 wedstrijden staat de FC nog altijd in het linkerrijtje op de negende plek met ook negen punten.

Alhoewel dat er erg goed uit ziet heeft FC Groningen al 5 wedstrijden niet meer gewonnen, hier zaten wel twee goede gelijkspellen bij tegen Feyenoord thuis (2-2) en AZ thuis (0-0). 
Het laatste duel verloor FC Groningen in de Euroborg van Go Ahead Eagles met 0-1. Hiermee ging niet alleen de wedstrijd, maar ook de ongeslagen reeks in thuiswedstrijden van 343 dagen verloren.
FC Groningen mist sowieso Willumsson en Peersman nog die beiden een rode kaart kregen in de uitwedstrijd tegen Heerenveen en hier twee wedstrijden voor geschorst zijn. Tika de Jonge zal vanwege een blessure ook deze wedstrijd moeten missen. Valente is nog een twijfelgeval door naweëen van een hersenschudding.

Ajax

Ajax staat momenteel op de vijfde plek van de Eredivisie met tien punten.
de Amsterdammers lopen ook nog twee wedstrijden achter op veel ploegen waaronder FC Groningen door politiestakingen en hebben daardoor nog maar vijf competitiewedstrijden gespeeld.
De laatste wedstrijd die Ajax speelde was tegen Slavia Praag in de UEFA Europa League dat in een 1-1 eindigde. Het laatste Eredivisie duel van Ajax was een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk welke met 0-2 werd gewonnen. Na een lastig seizoen hoopt Ajax dit seizoen beter te presteren onder Francesco Farioli. Ajax mist in de wedstrijd tegen FC Groningen sowieso Ávila, Berghuis, Hlynsson en Fitz-Jim. Waarschijnlijks zijn Henderson, Weghorst en Traoré ook nog afwezig. 

Eerdere wedstrijden

Vorig seizoen was er natuurlijk geen wedstrijd tegen Ajax maar wel tegen jong Ajax. Deze wedstrijden won FC Groningen allebei door thuis 4-1 te spelen en uit 0-1.
In totaal speelde FC Groningen 44 keer eerder uit bij Ajax in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won Groningen twee keer van Ajax, speelde zij zeven keer gelijk en verloren ze 35 keer.
Sinds Ajax in de Johan Cruijff ArenA speelt heeft FC Groningen daar niet meer gewonnen twee keer gelijk gespeeld en voor de rest alle wedstrijden in dat stadion verloren. Het beste resultaat dat FC Groningen pakte in de Johan Cruijff ArenA was een 2-2 gelijkspel.

Uitsupporters

Er zullen heel weinig supporters in het uitvak zitten nadat de Supportersvereniging en andere groeperingen zoals de Noordtribune van FC Groningen heeft besloten niet de reis te maken naar Amsterdam.
Meerdere redenen zijn de oorzaak van dit besluit. Zo zou volgens de lokale driehoek en Ajax FC Groningen nieuw zijn in de eredivisie terwijl de club hiervoor 20 jaar in de eredivisie heeft gespeeld.
Bij de laatste editie zochten thuissupporters het uitvak op maar dit gebeurde buiten het uitvak en heeft niks te maken met een vervoersregeling. Ook kwam het argument dat Ajax supporters vaak met een verplichte buscombi naar uitwedstrijden moeten terwijl dit naar Groningen vrijwel nooit het geval is. 
Er zullen dus helaas weinig uitsupporters zijn om de FC aan te moedigen.

 

Come on FC!

 

 

Reacties:
appie happie06-10-2024 om 09:13

1-2net wakker...was een mooie droom.

 

Maar alle gekheid op een stokje,wanneer de FC weer zo speelt als de eerste wedstrijden.Dan zit er zeker een punt in..

Helaas is dit weer een tihsstip waarop hrt voor mij onmigelijk is om te kijken.

H

Naja we hopen er maar het beste van..

Iig mooi weer.

Heiky06-10-2024 om 11:31

Groningen speelt de laatste wedstrijden juist zonder vertrouwen. Als deze mentaliteit vandaag weer aan de dag gelegd wordt, vrees ik een forse afstraffing. Of je moet het scenario krijgen: Ajax totale offday (niet onmogelijk natuurlijk) en de FC een topdag. Alleen dan is er wellicht iets te halen.

appie happie06-10-2024 om 12:15

We wachten af..je weet het nooit Ajax wellicht nog moe van donderdag...en de FC op de weg terug..

Zoals gezegd 1 punt is al heel wat...

HermanBadkuip06-10-2024 om 09:24

Vanmiddag na twee jaar weer eens een uitwedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. In augustus 2022, de laatste keer dat beide teams elkaar in Amsterdam troffen, werd 't een flinke zeperd. Mede door drie goals van de vanmiddag afwezige Steven Bergwijn, verloren de groenwitten met maar liefst 6-1! Het huidige Ajax lijkt licht gehavend door veel blessures, maar speelde afgelopen donderdag in de Europa League een sterke eerste helft in Praag tegen Slavia. Gelukkig stond het vizier van Brian Brobbey niet op scherp, anders hadden de mannen van Farioli deze Europese strijd gewonnen! Ben benieuwd of de mannen van Lukkien vanmiddag stand houden in de strijd tegen Ajax.....Veel zal afhangen van de strijdwijze van FCG, gaan wij vrijuit spelen óf parkeren we de bus voor ons eigen strafschopgebied? Hoop dat onze youngsters met snelle counters de Amsterdammers pijn kunnen doen en dat wij bonuspunten kunnen pakken. Triest dat er bijna géén supporters in het grote uitvak zitten, de steun van de fanatieke aanhang hadden onze jongens vanmiddag heel goed kunnen gebruiken! Maar goed tis nait anders, ben er van overtuigd, dat onze vechtmachine zich vanmiddag vanaf 16.45 uur zal willen laten zien! Zij zullen gaan strijden voor een resultaat, ik teken zelf voor een 2-2 gelijkspel, maar wellicht hangt er een nóg grotere verrassing in de lucht? In de eredivisie is écht van alles mogelijk, je hebt 't gisteravond in Eindhoven bij PSV tegen Sparta kunnen zien......met een beetje mazzel had de koploper deze thuiswedstrijd verloren! Voor vanmiddag zeg ik : Forza FC GRUNN, kop d'r veur en laat lucky Ajax zien dat wij óók kunnen voetballen!  ps. de complimenten voor de geweldige voorbeschouwing van Daan Schiphorst!

ChiChi06-10-2024 om 12:44

Ik heb er erg weinig vertrouwen in vanmiddag.

De inzet, felheid en frisheid van de eerste wedstrijden is helemaal weg.

Dat is wel zorgelijk, ik denk helaas 4-0.

HermanBadkuip06-10-2024 om 15:01

Heb er wél vertrouwen in als ons jonge team haar eigen spel gaat spelen.....lekker vroeg druk zetten, felle duels om de bal én alle ballen naar de spitsen spelen! Iedereen zal heel scherp moeten zijn en zich helemaal leeg moeten knokken, dan is een resultaat tegen het huidige Ajax écht wel mogelijk!

Groen hart06-10-2024 om 14:13

Met kinderen win je de oorlog niet .

HermanBadkuip06-10-2024 om 14:57

Ben benieuwd óf er dan een winnaar komt......op de 40-jarige keeper Pasveer na, staan er alleen maar spelers van net onder óf boven de 20 in het team van Ajax.

marcelfcg06-10-2024 om 15:21

Benieuwd of we daar nu eens een scheidsrechter hebben die gewoon onpartijdig durft te fluiten.

no guts no glory06-10-2024 om 15:35

Wordt een lastige pot. Groningen is het vertrouwen wel kwijt. Maar je krijgt tegen Ajax uit altijd kansen in de omschakeling maar dan moet je wel nauwkeurig spelen . Dat is echter nogal matig verzorgd de laatste tijd. Misschien kan Mendes wat doen met zijn snelheid voorin. Feit is wel dat op papier Ajax ook geen wereld elftal heeft. Zeker met al die geblesseerden. Dit is wel de meest matige selectie van Ajax sinds jaren. In ieder geval zorgen dat je in het begin niet met 1-0 of 2-0 achter komt. 
Al met al ben ik toch bang voor een 3-1 of 4-1 nederlaag. 

Oeleoptak06-10-2024 om 17:33

1-0 achter dus. Hadden daar niet veel kansen voor nodig. Ajax zeker niet briljant, maar FC al helemaal niet. Spelen veel te veel terug, breed en durven niks als het wel zou kunnen of gaat veel te traag. Moet heel anders als ze nog wat willen. 
Nogmaals, een balvaste factor als Duarte was wordt node gemist, zijn passing en schoten ook. Daar krijg je toch meer body van in een ploeg waar de spelers vastigheid en meer durf aan ontlenen. Veel wisselmogelijkheden ipv bv Resink heb je niet behalve Pelupessy. 

HermanBadkuip06-10-2024 om 17:39

Met meer lef voetballen én heel nauwkeurig de bal naar voren spelen, dan zijn er misschien nog kansen op een resultaat....Misschien na de rust Thijs Oosting er in zetten voor Stije Resink, die mij tegenvalt?

Heiky06-10-2024 om 17:56

Resink valt in zijn algemeenheid wat tegen eigenlijk. Of is niet wat iedereen ervan verwachtte of kan zijn draai nog niet vinden.

no guts no glory06-10-2024 om 17:45

Wedstrijd loopt precies zoals ik voorspeld had. Nu moet je lef tonen op de goede momenten en het nauwkeurig uitspelen. En zorgen dat Brobbey niet kan kaatsen. Maar ja gemakkelijker gezegd dan gedaan. 

Heiky06-10-2024 om 18:04

En toch vind ik de FC beter spelen dan de afgelopen 2, 3 wedstrijden. Beetje jammer dat dit nou net weer tegen Ajax moet waar je, normaal gesproken, redelijk kansloos bent.

appie happie06-10-2024 om 18:08

Brobbey is een tank!!

marcelfcg06-10-2024 om 17:59

Wie bedenkt toch die achterlijke hoekschopvarianten.

Slinger die bal toch gewoon voor het doel.

King Poffel06-10-2024 om 18:13

Precies wat Heiky hierboven zegt, het gaat beter dan de afgelopen 2/3 (misschien wel 4) wedstrijden. Perfectie halen we toch niet, maar ik ben wat positiever nu dan anderen................... Blablabla.......1-1, ghehehe.

Wilde meer typen, maar komt later wel, haha.

Heiky06-10-2024 om 18:15

Vaessen!!

Oeleoptak06-10-2024 om 18:15

Tjonge jonge jonge. Sta je eindelijk op 1-1 heb je daar Blokzijl. Blunderde al eerder in de wedstrijd. 
Maar zie. Ze missen de strafschop!!!

En nu diverse spelers met kramp? Hoe kan dat? FC selectie is toch een van de fitste?

hermank196906-10-2024 om 18:15

Gelukkig gaat dit goed maar wat een sukkel van een Blokzijl! Gewoon meelopen!!

marcelfcg06-10-2024 om 18:23

Rustig aan man. Die jongen doet dat niet met opzet hè. Het is eigenlijk nog maar een jochie.

Oeleoptak06-10-2024 om 18:34

Helaas. De voorzetten worden er niet uitgehaald en dan is Weghorst dodelijk.

marcelfcg06-10-2024 om 19:24

Die Stam staat op 5 meter te dekken, zo haal je er natuurlijk nooit een voorzet uit.

Laat Stam lekker op de bank, Prins twee klassen beter.

hermank196906-10-2024 om 18:35

En daar hebben we dromer Blokzijl weer.

marcelfcg06-10-2024 om 19:28

Even iets verder kijken Herman, dan zie je dat de grootste fout door Stam gemaakt wordt die op 5 meter van Gaai staat terwijl je weet dat die de voorzet op Weghorst moet gaan geven.

marcelfcg06-10-2024 om 18:38

Snel Peersman er weer in, die had Weghorst onder het gras gestopt.

Hoe onterecht kan het zijn.

Heiky06-10-2024 om 18:41

 Tsja Marcel, het is niet anders. Ik moet wel zeggen dat ik weer een goedspelend Groningen gezien heb. Dissonant Blokzijl daargelaten die in mijn ogen een zeer ongelukkige wedstrijd speelde.

Bierboer06-10-2024 om 18:43

Mee eens. Blokzijl komt tekort op dit niveau. Niet alleen vandaag. 

Groen hart06-10-2024 om 18:44

Espn brrrr de blijdschap van de verslaggever.

JopieGall06-10-2024 om 18:49

Ik had op 5-0 gerekend. 1-1 tot blessuretijd is prima. Volgende 3 wedstrijden punten pakken! 

ChiChi06-10-2024 om 19:33

Sneu weg gekomen in blessuretijd,maar na het aantal kansen wel verdiende overwinning.

Blokzijl komt nog heel heel heel veel tekort ,net als Postema, voor de eredivisie.

Gelukkig volgende wedstrijd Peersman en Willumsson weer beschikbaar.

HermanBadkuip06-10-2024 om 20:18

Tweede helft heeft FCG gevochten voor wat het waard was! Slimme steekballen van Luciano Valente op de spitsen, wij werden steeds gevaarlijker en Ajax heeft 't best een periode in de tweede helft heel lastig gehad. Thijmen Blokzijl speelde een ongelukkige wedstrijd, gelukkig stond een ijzersterke Marco Rente naast hem! Rente speelde de eerste spits van Ajax, Brian Brobbey, helemaal uit de wedstrijd, met een felle en geslepen Marvin Peersman naast hem had ik 't nog weleens willen zien! Ook de wissel Luciano Valente voor Stije Resink pakte goed uit. Vind dat iedereen ontzettend heeft gevochten voor een resultaat in de Johan Cruijff Arena, maar het mocht hélaas niet baten....Toch geeft deze tweede helft de burger met een groenwit hart weer moed, onze jongens kunnen het nog wel en zullen dat in de komende wedstrijden vast weer laten zien. Over twee weken thuis tegen FC Utrecht zijn we weer helemaal compleet en kunnen we in een uitverkochte Euroborg weer gaan voor een resultaat!

no guts no glory06-10-2024 om 22:19

Rente was Brobbey niet de baas bij de eerste goal. Daar kwam het doelpunt van Klaasen uit voort. 

HermanBadkuip06-10-2024 om 20:40

Vind 't jammer dat een aantal posters zo afgeven op Thijmen Blokzijl en Romano Postema. Oók deze spelers doen net als de anderen hun stinkende best en hadden wat ongelukkige momenten. Om dan nú al te stellen, dat beide spelers het niveau van de eredivisie niet aankunnen, gaat mij iets té ver! Beide stadjers geven nooit op, ook niet als 't even tegen zit, ze blijven knokken voor elke bal!

ChiChi06-10-2024 om 23:04

Alleen je stinkende best doen en knokken voor elke bal is niet voldoende,

ZE MISSEN GEWOON KWALITEIT VOOR DE EREDIVISIE.

ChiChi06-10-2024 om 23:04

Alleen je stinkende best doen en knokken voor elke bal is niet voldoende,

ZE MISSEN GEWOON KWALITEIT VOOR DE EREDIVISIE.

Bombarda779107-10-2024 om 01:59

Eens Herman. Stel dat Postema en Blokzijl de mentaliteit hadden gehad van deze posters, dan waren ze niet verder dan 5e klasse gekomen

grunn196706-10-2024 om 21:33

Ik vond postema nog wel aardig spelen, blokzijl is een ramp kost je veel te veel punten. Al met al een aardige wedstrijd met net geen resultaat. 

no guts no glory06-10-2024 om 22:18

Ik was hier zo ziek van. Heb geen slok avond eten door mijn keel kunnen kijken. Als je 1 keer een kans gehad hebt om een punt te pakken van een sterk gedevalueerd Ajax was het vanmiddag. Ik baal hier zo van. Je mag met nog 5 minuten te spelen dit niet meer weg geven. De Ajax coach wisselt logisch door hun beste kopper ( Weghorst) en een vleugelverdediger (Gael) met een geweldige voorzet in te brengen. De taak is dan heel eenvoudig. Die bal mag niet voorkomen en Weghorst mag kost wat het kost niet in balbezit komen. En met een paar minuten te spelen lukt Ajax dit toch gemakkelijk. Ik mis de over mijn lijk mentaliteit. Vooral Stam ging hier gruwelijk in de fout. 

Thomas Portugal06-10-2024 om 23:05

Wouter Prins speelde als een echte terriër. Jammer dat hij eraf moest met kramp.

Oeleoptak07-10-2024 om 00:00

Vond het erg bijzonder dat veel spelers last van kramp hadden. Zie je anders nooit. 

Bombarda779107-10-2024 om 01:57

Nou wat een matige reacties weer... 

Respect hoe ze hebben gespeeld vandaag, mogen ze heel trots op zijn. Ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn en het ajax in de tweede helft erg moeilijk gemaakt. En Blokzijl, tegen drie topspitsen die tesamen van meer transferwaarde zijn dan FC Groningen en FC Emmen bij elkaar. Geweldig visitekaartje afgegeven! 

appie happie07-10-2024 om 08:34

Heb niks gezien.kijk ook de samenvatting niet..

Bas3807-10-2024 om 20:53

Groningen goed gespeeld verdiende een punt ? Ik zou toch wilhelmsun voor postema doen postema is het niet 

Bas3807-10-2024 om 20:53

Groningen goed gespeeld verdiende een punt ? Ik zou toch wilhelmsun voor postema doen postema is het niet 

Bas3807-10-2024 om 20:53

Groningen goed gespeeld verdiende een punt ? Ik zou toch wilhelmsun voor postema doen postema is het niet 

Bombarda779107-10-2024 om 22:23

Beetje meer respect voor Blokzijl is wel op zijn plaats. Hij moest het opnemen tegen Brobbey en twee verse en prima spitsen. Dat zijn geen koekebakkers. Komt ook niet dagelijks in een stadion van omvang arena. Het zijn nog jonge jongens. Beetje kalm aan. Dat verdient ie wel lijkt me. Man man man. 

 

HermanBadkuip08-10-2024 om 13:01

Ben en blijf altijd ontzettend trots op ons jeugdige en talentvolle FC Groningen! Na acht wedstrijden in de Eredivisie staan wij nog altijd in de middenmoot en laten onze youngsters in de meeste wedstrijden zien, dat zij altijd willen strijden voor een resultaat. Misschien zijn de verwachtingen van een aantal posters té hoog, zélf ga ik er nog altijd vanuit dat lijfsbehoud ons doel is in dit seizoen! Qua punten [9 na 8 wedstrijden] zitten wij redelijk op schema en natuurlijk zal er een keertje een mindere wedstrijd tussen zitten. Dat is toch inherent aan een jong én talentvol team, dat nog veel moeten leren. Thuis tegen FC Utrecht kan Dick Lukkien weer beschikken over een volledig fitte selectie, er komen nog meer jonge talenten [Mariani, Mortensen en Eggens] die op de deur gaan kloppen! Heel jammer, dat onze spelers door een aantal posters onrespectvol worden gevolgd....natuurlijk maken onze voetballers foutjes óf verkeerde inschattingen tijdens een wedstrijd, maar dan hoef je ze nog niet de grond in te trappen! Dat een Johan Derksen spelers al snel afbrand weten wij allemaal, zélf was hij ook maar een zeer beperkte linksback van Veendam en Haarlem......Foutjes maken én er van leren hoort bij de ontwikkeling van onze youngsters! 

ChiChi08-10-2024 om 16:50

Het is wel heel romantisch  veel jonge spelers in je elftal te hebben en sommigen  zoals Valente, v.Bergen en Schreuders kunnen heel ver komen.

Maar je moet wel punten pakken, want je hebt op de eerste 2 wedstrijden na, geen wedstrijd meer gewonnen!!!

Daarom is het goed dat tegen Utrecht Rente en Peersman weer in het centrum staan en ik zou Willumsson opstellen i.p.v.Postema,

dan heb je voorin meer kracht.

En ik zou Schreuders links neer zetten en Valente samen met Hove  in het midden en Mendes of Oosting op rechts en Prins linksachter.

 

 

val08-10-2024 om 18:05

FCG kan wel wat creativiteit gebruiken op het middenveld. Aanwas vanuit de jeugd is niet direct beschikbaar. De wedstrijd van FCG onder 21 tegen de leeftijdgenoten van SC Cambuur ( 1-0 winst met een doelpunt van Eggens) was niet bepaald hoogstaand. Vanuit de 1e selectie speelden mee; Emeran en Turay ,elk een helft, Bouland en Leicester ( na zijn blessure 30 minuten). Emeran maakte een matige indruk en was bepaald niet sterk in de duels. Wat een verschil met Mortensen qua intensiteit. De vraag is nog altijd waarom deze jongen vorig jaar is aangetrokken. Turay liet wat meer zien maar kan zijn belofte nog niet inlossen. Bouland speelde zeer degelijk en mag zich deze week weer laten zien bij Oranje onder 19 . Leicester is een talent met potentie. Als controleur komt hij het best tot zijn recht. Hij kan volgend jaar  Pelupessy vervangen. Tot nu toe doen de oudste talenten het goed in de competitie en staan bovenaan met 12 punten uit 6 wedstrijden. Feyenoord heeft 1 wedstrijd minder gespeeld en gaan bij winst FCG voorbij.

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!