Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest met 0-1 van FC Utrecht

Door Vincent Duitsch 3 reacties

FC Groningen heeft gistermiddag helaas met 0-1 verloren van FC Utrecht door een treffer van Yoann Cathline in de 20e minuut.

In de ochtend van de wedstrijd sijpelden de eerste geruchten al binnen over dat zowel Etiënne Vaessen als Leandro Bacuna beginnen vanaf de bank. Dit nadat ze meerdere malen te laat zijn gekomen op de club en dus disciplinair werden gestraft door Dick Lukkien. Dit betekende dat Hidde Jurjus voor het eerst sinds Roda vorig seizoen weer zijn opwachting mocht maken als basisspeler. Finn Stam werd geposteerd op de rechterflank in plaats van Bacuna en Wouter Prins mocht op de linksbackpositie starten.

Het gemis van beide spelers maar vooral Bacuna was zeker merkbaar gezien de meeste aanvallen van Utrecht over rechts kwamen. Postema scoorde wederom niet en ondanks dat iedereen het hem zo gunt zal hij zich ondertussen wel zorgen beginnen te maken over zijn basisplaats door een goed spelende Brynjolfur Willumsson die in een korte tijd toch 4 kansen weet te creëeren.

Niet onbelangrijk om te vermelden; Alex Mortensen, de jongen die twee jaar lang geblesseerd is geweest maakte na die twee jaar zijn rentree in de Euroborg. Uiteindelijk misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd.

Komende zaterdag spelen wij uit in Sittard tegen het Fortuna van Danny Buijs, ook dit belooft weer een lastige wedstrijd te worden maar de doelpunten en punten beginnen met 0 uit 5 wel weer erg welkom te worden.

Reacties:
Stadjer8122-10-2024 om 08:58

Ja het is zuur. We staan al sinds augustus droog qua overwinningen en nu scoren we ook al een paar wedstrijden op rij thuis niet. De wil is er wel, en ik denk dat de kwaliteit er ook wel is. Maar het gebrek aan doelpunten begint ons weer parten te spelen al zijn er 11 gemaakt. We zijn er nu wel zeker van dat Postema te licht is, dat antwoord is binnen. Dus de club kan dadelijk op zoek. 

Hoe kan het dat een NAC al wel 4 zeges heeft? Dat zou toch de gedoodverfde degradant zijn, en werd hier ook voor de rode kaart in het stadion zoekgespeeld. En Heerenveen, die de FC al zoek speelde voordat ze met 10 en 9 man kwamen. Die ploeg kan er werkelijk waar niks van, de FC maakte hun beter dan dat ze zijn. Dat zijn wel zorgelijke dingen, want als je niet opgewassen bent tegen dit soort teams dan wordt het een heel moeilijk verhaal. Met realisme pak je zo'n Heerenveen op de counter in.

Groningen had de eerste weken een conditioneel voordeel maar loopt momenteel achter op de overige ploegen. Ja Utrecht, Ajax is geen simpel programma maar de manier waarop je volledig kansloos van GAE en Heerenveen verliest zijn een ding. Fortuna uit, NEC uit, Sparta thuis en PSV uit wordt een lastig ritje waarin de ploeg eigenlijk beter op resultaat kan gaan spelen. 2 of 3 gelijke spelen uit deze 4 is mogelijk, misschien een thuis winst op Sparta. En dan Willem II en PEC thuis die je eigenlijk moet gaan winnen om niet in het moeras te zakken. 

HermanBadkuip22-10-2024 om 09:18

Tsja alle teams uit de Eredivisie zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld, dát voordeel van FC Groningen in de beginfase van deze competitie is verdwenen....De speelwijze van de goed geoliede machien van Dick Lukkien is bij alle tegenstanders bekend, dús zal onze trainersstaf misschien voor een iets andere manier van voetballen moeten kiezen. Terugvallen op een 4-3-3 systeem met diepe, kopsterke spits en twee snelle vleugelaanvallers? Feit is wel, dat de dagen van Romano Postema als hardwerkende spits voorlopig (?) geteld zijn, een beetje ervaren verdediging kan zich makkelijk instellen op zijn spel....Op dit moment heeft ons team meer aan een agressieve (kop) sterke spits, die zich niet zó makkelijk uit zijn spel laat halen! Verwacht komende zaterdagmiddag in Sittard dat Brynjolfur Willumsson in de basis zal starten met Thom van Bergen en Thijs Oosting naast hem! Alex Mortensen kan altijd nog in de tweede helft ingebracht worden als dat nodig is.....Misschien dat een Nils Eggens ook weer eens aan bod komt? Op het middenveld zou ik graag Luciano Valente, Tika de Jong en Jorg Schreuders zien spelen, laat de laatste wedstrijden tegenvallende Johan Hove maar even banken....Achterhoede met Leandro Bacuna (gelukkig gaat zondag pas de wintertijd in.....), Marco Rente, Marvin Peersman en de fanatieke Wouter Prins staat als een muur! Keeper is mij om 't even, vind Ettiënne Vaessen en Hidde Jurjens even sterk, laat de laatste nog maar even staan, speelde foutloos tegen FC Utrecht!  

TirolBeuk22-10-2024 om 09:34

Lukkien vind het niet nodig om in de winterstop naar spitsen te zoeken , beetje vreemd als je ziet dat Postema en Mendes er niks van bakken , een kopsterke gelouterde spits zou niet misstaan , maar ja 

Boerentrien22-10-2024 om 11:48

Verstandig van Lukkien. Ik denk, dat we met Willumsson en Mortenson binnen de selectie wel de kwaliteit hebben, die nodig is. En dan hebben we ook nog een paar groeibriljantjes, zoals Oosting en Eggens. En ik schrijf Postema ook nog niet af. Wellicht doet hij het beter als invaller.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!