Terug

Deel deze pagina:

Aankomend seizoen meer fulltime jeugdtrainers en specialisten in opleiding FC

Door Redactie 11 reacties

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de club met meer fulltime jeugdtrainers en specialisten aan de slag ten behoeve van de opleiding. Er wordt eveneens geïnvesteerd in vakmensen bericht de clubsite. Inspanningsfysioloog Robbert de Groot gaat zich volledig richten op de trainingsprogramma's van alle teams. Jarno Voorintholt die het afgelopen seizoen een gedeelte van de fysieke trainingen binnen de opleiding deed, neemt diens taken aangaande het eerste elftal over. 

Technisch Manager Ron Jans en hoofd opleiding Peter Jeltema hebben vandaag het één en ander uiteengezet. Beiden willen o.a. meer maatwerk bieden aan spelers in de opleiding en het programma 'Talenten op één' bewaken en verder uitbouwen. Jeltema wil met de fulltimers de ingezette lijn op Corpus doortrekken. 

Ron Jans heeft het plaatje rond dat er binnenkort op Corpus nog meer mensen zijn met specifieke kennis, die dagelijks met elkaar aan de slag zijn met één gemeenschappelijk doel, namelijk voetballers opleiden met een FC Groningen-DNA. De kernwaarden: strijdbaar, toegankelijk, ambitieus, onvoorwaardelijk en betrokken.

Inmiddels zijn (bijna) alle contracten van de jeugdtrainers verlengd of lopen nog langer door. Onder-13 heeft een vacature. Opmerkelijk is dat de jeugdtrainers tijdens het seizoen eveneens roulerend gaan assisteren bij andere teams binnen de opleiding.

De trainers

Onder-23: Alfons Arts en Gerard Wiekens

Onder-19: Marcel van Buuren en Paul Matthijs

Onder-17: Sander van Gessel

Onder-15: Bote Talsma

Onder-13: vacature

Onder-12: Byron Bakker

 

 

Reacties:
kees14-05-2018 om 21:07

verstandig beleid, lijkt mij.  Na alle personele wisselingen in de afgelopen jaren is er nu voor jeugdtrainers meer zekerheid en de spelers krijgen  nog meer dan voorheen te maken met de persoonlijke groei en sportieve doelstellingen van de jeugdopleiding.  Je kan zo spelers op tijd klaarstomen voor het grote werk, al zijn jonge spelers van nature nog grillig...Eerste taak is om naast fysieke en technische vaardigheden en het bijbrengen van tactisch inzicht om zo constant mogelijk te worden/en te presteren in de jeugdcompetities. Dat gaat gepaard met doorselecteren en vertaalt zich later weer uit met voor enkelen een snelle instroom op nog jonge leeftijd in de A jeugd en Eerste selectie van FC Groningen  en een metaliteit en fitheid die nodig is om een profvoetballer te worden. persoonlijke tegenvallers daargelaten.  Benieuwd of ze de goede jeugdspelers binnenboord kunnen houden als de grote clubs komen scouten.       

15-05-2018 om 09:58

Opvallend dat er met geen woord wordt gerept over de opvolger van Kemkers, die niet komt.

 

'Opmerkelijk is dat de jeugdtrainers tijdens het seizoen eveneens roulerend gaan assisteren bij andere teams binnen de opleiding' Gedoemd te mislukken, zie AJAX.

 

Verder alleen maar lof voor de fulltime omslag!

15-05-2018 om 11:22

Inderdaad, er komt geen opvolger voor Kemkers, juist opgemerkt. Wat betref de roulatie van jeugdtrainers onderling, zie ik het geen probleem worden. Bedenk wel "wij zijn Groningen" en in dat wespennest in Mokum gaat de laatste jaren van alles mis. Vind ik overigens niet zo interessant. Ik blijf liever wat dichter in de buurt, bij mijn club. Wel zo verstandig.

15-05-2018 om 11:55

Ne, de spelertjes van AJAX vonden het niet fijn 3x per jaar een andere trainer te krijgen, terwijl ze  net een band met de ander hadden opgebouwd

15-05-2018 om 17:18

Off topic:

Volgens "Sikkom 050" is Noordlease overgenomen door het Japanse bedrijf Hitachi. Zal de naam  "Noordleasestadion" straks Hitachiborg gaan heten?? We gaan het beleven!!!!

marcelfcg15-05-2018 om 17:42

Hitachi als nwe shirtsponsor zou niet verkeerd zijn.

Fan op afstand15-05-2018 om 20:27

Onze grote investeerder?

kees15-05-2018 om 22:03

Als het alleen om het stadion "zou gaan" zie ik eerst geen grote bezwaren... levert inkomsten op die de club nodig heeft.  En zo'n betonnen bak blijft gewoon hetzelfde...maar binnen in de omloop en publieke ruimtes en op de gevels van het stadion komt er natuurlijk wel e.e.a. te veranderen:  Hitachi... sinds 2017 HIKOKI geheten, IS TROUWENS SINDS 9 MEI 2018 SHIRTSPONSOR VAN FC UTRECHT   die naam was sinds electrisch gereedschap ( boren etc.) (en nu via de relatie-Doan ?) niet meer zo in beeld bij mij. Wel zis het een wereldwijd opererend bedrijf ( 100 miljard dollar omzet en 300.000 medewerkers )dat 108 jaar bestaat..behalve "tools" allerlei professionele elctronische en ICT producten zoals datasystemen en electrische warmtepompen

Ik ben heel benieuwd wat de club hier binnenkort over gaat meedelen aan de supporters.  De kleur van hun logo (op het shirt van FC Groningen kan ik mij nog voorstellen, maar in verlichte koeien-letters  in en om het stadion ...een Twente-rood probleempje dus...i

15-05-2018 om 22:15

Wat weer een kulbericht dit , om supporters te temperen. Fulltime jeugdtrainers en specialisten blablabla. 

kees15-05-2018 om 22:20

Achmed: weet jij dan wel  wat er achter dit kulbericht zit?   ... als er een opvolger van Kemkers zou komen dan zou die wel eens verkeerde ambities kunnen hebben... dat willen ze zeker niet- zoveel weet ik wel.. Komt er een grote investeerder of gedeeltelijke overname dan zal dat op het gebied van het commercieel management zijn .  Clubbeleid moet natuurlijk wel gegarandeerd blijven.

brummie15-05-2018 om 22:21

Hitachi heeft in februari 2017 Noordlease al overgenomen. Het contract met Noordlease is in 2016 afgesloten voor 6 jaar.

Ik zie een naamsverandering niet snel gebeuren, simpelweg omdat Noordlease een gevestigde naam is in Nederland. 

 

@ Kees, en mocht er toch een naamsverandering komen, zie ik het probleem ook niet. Het logo van Noordlease is nu blauw, doet je toch ook niet

direct aan Zwolle of de Graafschap denken? 

 

kees15-05-2018 om 22:56

ach Brummie - zie mijn toevoeging dat Hikoki al shirtsponsor is...bij FC Utrecht...  niks is te dol voor Hans Nijland als het om geldstromen gaat,  maar na wat naspeuren is het logo ( en de TOOLS trouwens ) van die firma  GROEN

kees15-05-2018 om 23:05

Iets anders:  iedere dag dat er nog geen nieuws over Zeefuik en/of Cassierra komt wordt ik meer ongerust...Het kan best zijn dat Ajax (en Zeefuik zelf )moeite heeft met een transfer en die huur-constructie voor-een-jaar van Cassierra .

Dat zou mij spijten als dit niet door zou gaan.

brummie16-05-2018 om 09:24

Wellicht bij officiele presentatie Buys/Spijkerman meer nieuws m.b.t. aanwinsten.

kees16-05-2018 om 12:01

Rochinha èn huur Cassierra èn Thijs Dallinga(Emmen) èn Tom Van Weert èn Hrustic   is samen teveel van het goede en ook te duur voor de spelersbegroting... Jans zit niet stil.  Maar Padt gaat wrschl weg en Veldwijk vrijwel zeker en Mahi zijn we nog ongewis maar gaat waarschijnlijk ook weg . er gaat dus nog een streep door enkele candidaten

Transferperiode is in grostste deel-Europa (meestal) vanaf 1 juni tot 31 augustus. Groningen heeft (traditioneel) al weer vroeg de selectie rond en kan bij vertrek in de late zomer van spelers alsnog een vervanger aanstellen.  

Maar Alejandro della Nave (rechtsbenig ) en Romeiro ( Kozakkebnboys, linksbenig ) heeft in de loop van het nieuwe seizoen in plaats van Drost en bij vertrek Bacuna wel zicht op een plaatsje in de buurt van  Doan op positiie 10  al komt er concurrentie van de eigen club bij

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!