Terug

Deel deze pagina:

Aflopende contracten FC 1

Door Redactie 13 reacties

De datum van 1 april nadert in rasse schreden. FC Groningen is wettelijk verplicht om spelers die een aflopend contract hebben voor deze datum op de hoogte te stellen of het al of niet met betreffende speler verder wil. Formeel betekend dit ontslag. Bij FC Groningen Onder -23 heeft een "kaalslag" plaatsgevonden. Komt er voor de hoofdmacht eveneens uitgaande mutatie(s)?

 

Tot medio 2017:

1) Tom Hiariej (komt er wederom een verlenging?)

2) Hedwiges Maduro (moet weg van de club)

3) Jason Davidson is gehuurd tot 1 juli, op het moment van schrijven is niet bekend of de club met de Australiër verder wil.

Tot 2018 (excl. eenzijdige verlengings opties FC)

1) Kasper Larsen

2) Etiënne Reijnen

3) Yoëll van Nieff

4) Martijn van der Laan (mag weg van de club)

5) Desevio Payne

6) Bryan Linssen

Reacties:
21-03-2017 om 18:54

Ik zou alleen larsen en payne de contracten lichten mooi voor de breedte de rest hoeft nait. Voor linksback misschien die warmerdam ook een optie ipv davudson.

21-03-2017 om 19:06

Bart van Hintum is ook weer vrij

 

rob roy21-03-2017 om 19:30

Rinus Israels en Willy v.d Kerkhof ook!!!!!

The Cottage21-03-2017 om 19:31

Deze jongens hebben geen uitzicht op een basisplaats in het eerste en daarbij hebben zij niet de kwaliteiten voor FCG 1.

In de jeugd(o-15+0-17) en 0-23 spelen een paar spelers met potentie voor het eerste elftal.Ik noem een Hrustic(O-23), Daniel van Kaam(o-17 , Jesper de Backer(O-15) en Gerald Postma(o-23), dat zijn jongens die boven de rest uitsteken of kwaliteiten hebben die in het eerste gevraagd worden. In de jeugd wordt nu veel meer getraind op fysiek en het winnen van wedstrijden ipv positiespel en "leren".Je dient er gelijk te staan.  Zoals wij FC Groningen supporters dit ook graag willen zien: er wordt meer gelet op strijd leveren ,fysiek sterk zijn en een goede mentaliteit(ook in het teambelang denken, geconcentreerd voetballen, discipline op het veld en daarbuiten) hebben ,naast een goede basistechniek en handelingssnelhied.

 off -topic :

ik heb uitgezocht wat de leeftijden zijn van de 1e selectie per 01-07-2017(er van uitgaan dat er niemand weggaat). De start van het seizoen 2017-2018

Padt-27

Te Wierik-25

Reijnen-30

Davidson-26

Jensen-29

Weert-27

Linssen-26

Bacuna-19

Tibbling-22

Mahi-23

Larsen-24

Dan kom ik tot het volgende elftal:

Je hebt een ervaren as met Padt-Reijnen-Jenssen-Weert, allemaal jongens boven de 26 jaar en in de kracht van hun voetballoopbaan.

Verder bestaat de verdediging uit de backs te Wierik en Davidson(of een andere speler) en Larsen(24)/Memisevic(23) op het middenveld met Bacuna(19) of Tibbling(22)  +  een nieuwe speler met de kwaliteiten van scoren, assistjes en leiderschap(het is wat veel gevraagd ofschoon  broodnodig voor dit eltal), Mahi(23) of Linssen(26).

Dit elftal heeft een gemiddelde leeftijd van 25,3 jaar. Gemiddelde leeftijd van Feijenoord nu is 25,6 jaar.

Het laat zien wat het tecnisch beleid van de FC is, oudere /ervaren spelers in de as en daaromheen een  mix van mid-ervaring/ talentvolle jongens.

Het is qua leeftijd/ervaring een uitgebalanceerd elftal, over  sommige posities/spelers kun je discusieren of er geen betere spelers zijn alleen is het wel zo dat niet elke goede speler haalbaar is voor de FC: 1-te duur,2- wil zelf niet 3- andere club betaalt meer.

Dit is FC Groningen anno 2017. Kwalitatief goede spelers opleiden voor FCG 1, voor spelers uit de buitencategorie of een speler  die het eltal significant beter kan laten spelen een transfersom neerleggen,  genoeg geld in kas hebben om een transfervrije speler een goed salaris+tekengeld te bieden en zo mee te concureren met andere clubs.

Verder dient de scouting, niet de fout te maken om in de vijver met al die vissers en  het grote aas aan de haak te gaan vissen  , ofschoon nieuwe meren en plassen in kaart te brengen  om daar met minder vissers de middle en big fish te vangen!

Wat denken jullie hoe het elftal er uit komt te zien met de kennis van nu(duur contracten/aflopende contracten,  transferwensen, geld in de pot,Eredivisie ) , voor volgend seizoen?

M0i21-03-2017 om 21:14

Ben opgehouden met verlanglijstjes. De praktijk is dat transfers in en uit niet te voorspellen zijn, vaak last minute gebeuren, en we dan vaak denken dat de TS onvoldoende heeft geanticipeerd. Zouden de Leeeuw en Kappelhof ooit hebben gedacht nog eens met Bastian Schweinsteiger in één team te spelen? De bal is rond, transfers zijn grillig en ik schijn een scorebord supporter te zijn 

21-03-2017 om 19:57

rob roy ja en Abe lenstra staat ook weer op om bij Groningen te voetballen sjomp

 

rob roy21-03-2017 om 20:49

Dei fraize will'n we d'r nait bie hebb'n, Lulletje rozewater!!!!!!!!!

ronald197621-03-2017 om 22:53

Als zo door gaat gaat onze club kapot  elk jaar word het minder  dit seizoen ng maar 6 wedstrijden gewonnen belachelijk. Nijland heeft veel voor onze fc betekend dit is het ideale moment om frisse wid door onze fc te laten gaan.  Nijland en jeltema weg.  En faber ook weg.   Er moet heeeel wat veranderen anders spelen wij elk jaar rond 13.  14 15 16 plek doe aub mahi idrissi weg mooi weer voetballers past hier niet willen strijd elke week weer

brummie22-03-2017 om 09:40

We hebben inderdaad maar 6 wedstrijden gewonnen,  en teveel gelijk gespeeld. Zeker in thuiswedstrijden. Als fc tegen bijv. Ajax, Utrecht en go ahead thuis wel de volle buit had gepakt, hadden we 6 puntjes meer en stonden we prima op plek play offs. De verschillen zijn gewoon klein. 

Je zegt wel mahi en idrissi weg , maar dit zijn juist spelers die creatief zijn en individueel een wedstrijd kunnen beslissenom 

Het zou zeer onverstandig zijn om  jeltema, nijland en Faber te lozen. Fc is gebaat bij continuiteit. Er wordt nu de resultaten tegenvallen vooral gekeken wat er allemaal niet goed gaat. Ondanks dat gaat er natuurlijk ook gewoon dingen wel goed. Maar dat moet je wel willen of kunnen zien. 

Magno22-03-2017 om 12:14

Helemaal met brummie eens. Het is belangrijker voort te bouwen op wat we nu hebben, dan zomaar alles om te gooien. Als nu Jeltema, Nijland en Faber tegelijk weggaan ben ik benieuwd wie die leemte goed gaan opvullen. Het is een zeer groot risico en ik verwacht dat het dan nog slechter zal gaan. Neemt niet weg dat dit een zeer teleurstellend seizoen is en er zeker wat moet veranderen, maar ik zie liever andere veranderingen.

Mahi mag wat mij betreft ook zeker blijven. Een goede, creatieve speler, die altijd hard werkt. Hij is nog te vaak ongelukkig in zijn acties en kan nog niet het hele team op zijn schouders nemen, maar hij is in mijn ogen de beste speler na Padt dit seizoen. Als we Mahi en Idrissi wegdoen blijft een vrijwel geen creatieve speler meer over.

Marco21-03-2017 om 23:11

Alleen Linssen haalt het play-offs niveau, de rest kan vertrekken. 

blauwevogel22-03-2017 om 07:01

We zitten na dit seizoen( die feitelijk al afgelopen is ) op 15 volgwaardige a spelers (incluis) ter wierink) alleen nog een beslising voor hiariej.davidson&payne.

Mijn gevoel zegt deze zomer vertrek Tibbling,Mahi& Padt

Dus 12 plus 3 vraagtekens waarna je tot de conclusie kunt komen dat er wel degelijk 6 a 7 nieuwe spelers gekocht moeten worden 1 van 7 wordt waarschijnlijk Hrustoc die als enige O23 doorschuift

Jantje22-03-2017 om 08:02

Jensen en Bacuna weg en daar vervangers voor halen. Bruns lijkt mij dan een prima versterking.verder een nieuwe linksback. en Hoesen terug halen bij de ploeg en we zijn klaar als er verder iemand meer weg gaat.

ronald197622-03-2017 om 09:43

Brummie. Idrissi. Mahi.  Inderdaad creatief.  Maar dat laten ze veeeeeeel te weinig zien  

Mahi scoord dan nog wel eens maar idrissi niks 

brummie22-03-2017 om 10:08

Mahi is onze topscorer en idrissi is nog erg jong. Daarbij rendeert idrissi met name in 4 3 3. Aangezien we nu ander systeem spelen is dat in zijn nadeel. 

kees22-03-2017 om 10:21

ik mag misschien concluderen dat met wisselende trainers en grote aantallen mutaties in de selectie je geen houvast meer hebt aan een bepaald spelsysteem. Met een versterkte defensie spelen is ook in de mode. backs die alleen maar aanvallen en dan binnendoor passen.  Dat gaat door zolang als het duurt...  Er wordt bij de club veel meer gekeken naar een noodverband waar 't spel het meeste pijn doet...en dat levert meestal geen extra rendement in punten en samenspel op.

In de tijd dat Tadic door Kostic werd vervangen met Chery erbij was Tadic de "king of the assists".  zo maken spelers elkaar beter, en worden andere spelers sterker.   

  

brummie22-03-2017 om 10:26

Natuurlijk had Mahi tegen Roda uit en Willem II een doelpunt moeten maken. Maar het zijn mensen en geen machines. Haller heeft er maar 1 meer ingeprikt dit seizoen en dolberg en van wolfswinkel 2 meer. Maar weghorst heeft er bijv 3 minder in liggen. Mahi draait wat dat betreft gewoon een prima seizoen!

Nogutsnoglory123-03-2017 om 14:40

Mee eens en die Haller moet iets van 10 miljoen opleveren volgens Utrecht. Dan doet Mahi het zo slecht nog niet. 

campesino22-03-2017 om 15:46

Discusiëren over Mahi is gewoon debiel. Is met Padt, met afstand de beste speler die we hebben.

En Idrissi heeft een normale inzinking na een prima start. De vraag is nu of hij het oppikt of niet. maar in potentie één van de betere spelers van groningen. zulke jongens moet je gewoon zuinig op zijn en zeker niet gaan uitfluiten. voor de rest is tibbling blijven steken, linssen verder afgegleden en spelen larssen en reijnen naar behoren. bacuna kan misschien nog wat worden en wat overblijft is 13 in een dozijn.

kees22-03-2017 om 19:44

Nou ...daar is Hans Nijland weer blij mee!  : die 13 e speler op een begroting van 12.  een "meevaller" dus 

 

Maar serieus: hebben wij het niet allemaal over mee- en tegenvallers...  terwijl je toch ween team moety zien te smeden wat zo constant mogelijk presteert...Daarom zeg ik: geen m iddelmaat erbij in de spelers van buiten...uitzondering voor jonge spelers die hierboven genoeg bij naam zijn genoemd.   

Nogutsnoglory123-03-2017 om 14:43

Helemaal mee eens. Denk dat er met Tibbling ook nog wel wat rek in zit. Heeft een goede mentaliteit maar word een beetje misbruikt door Faber. Dan weer links , dan weer rechts op het middenveld en zelfs al als rechtsbuiten misbruikt. Hoop dat hij eindelijk eens centraal op het middenveld mag spelen. 

Ronnie 23-03-2017 om 14:55

Voel je je als supporter ook zo in de maling genomen door fc groningen?

Werd er in de winsterstop nog gezegd dat fc groningen met Payne de vervanger in huis had voor Hateboer, mag hij nu voor niets vertrekken! Onbetrouwbare gasten daar.

we hebben straks niet eens genoeg spelers om twee elftallen te vullen. Of de heren gaan nog stunten en komt er een bus vol nieuwe spelers. De verlenging vd seizoenkaarten komt er weer aan.

benieuwd welke marketingstunt fc uit gaat halen, want voot tevwierik alleen verlengen mensen hun kaart echt niet.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!