Terug

Deel deze pagina:

Robert Maaskant akkoord met één wedstrijd schorsing

Door Klaas Willemsen 10 reacties

Het zou zo maar kunnen dat trainer Robert Maaskant de laatste twee reguliere wedstrijden van dit seizoen moet toekijken vanaf de tribune. Voor de aanklager zou “de optelsom” wel eens snel gemaakt kunnen zijn. Eerder dit seizoen kreeg de geplaagde coach (tegen VVV Venlo) een respect bandje onder zijn neus geduwd van fluitist Serdar Gözübüyük, dit naar aanleiding van de onterecht gegeven rode kaart aan Leandro Bacuna. En dit voorjaar uit tegen AZ ging het mis omdat de coach te opzichtig hé had geroepen na een vermanende toespraak van de scheidsrechter, die in eerste instantie wegliep. Ondanks het gegeven dat Maaskant van het veld was gestuurd bleef hij tijdens die wedstrijd aanwijzingen geven achter de dug out en dat mag niet! Het gevolg was dat de trainer de daaropvolgende wedstrijd mocht toekijken vanaf de tribune.

updated maandag 29 april : lees verder onderaan depagina

Scheidsrechter Ruud Bossen voelde zich zaterdagavond aangetast in zijn integriteit en dan ben je “aan de beurt”. Robert Maaskant vond de penalty (tweede goal) wel heel gemakkelijk gegeven en bij de inleiding van de vierde goal ging een duidelijke overtreding op Kieftenbeld aan vooraf. Volgens Maaskant lachte Bossen na de vierde Eindhovense treffer mee met van Bommel.

Tijdens de rust heeft Maaskant zijn excuses aangeboden en een hand gegeven aan Ruud Bossen. Hij dacht dat het daarmee was opgelost. Het pleit voor Robert Maaskant dat hij zijn excuses heeft gemaakt en toegeeft zijn emoties niet altijd even goed onder controle te hebben. Echter de verwachting is dat de aanklager gaat inzoomen op diens "verbale geweld" langs de lijn en het "aantasten van de integriteit" van Ruud Bossen. (Wordt vervolgd).

Update (1)maandag 29 april : schikkingsvoorstel één duel Maaskant

De aanklager betaald voetbal heeft FC Groningen een schikkingsvoorstel gestuurd voor één duel. Tot woensdagmorgen 10.00 uur heeft Grunn tijd om aan te geven om hiermee al of niet akkoord te gaan. De aanklacht luidt: Maaskant krijgt de schikking vanwege aanmerkingen op de arbitrage en/of het op verbale wijze in diskrediet brengen van de arbitrage door de integriteit van de scheidsrechter in twijfel te trekken.

Update (2) maandagavond 29 april: de coach is zich van geen kwaad bewust. 'Ik ga het voorstel zeker aanvechten, dit slaat nergens op', zegt Maaskant tegen Voetbal International. 'Ik zou niet weten waarom ik het zou accepteren.'

Update woensdag 01-05-2013: Robert Maaskant is "akkoord" met de schorsing van één wedstrijd, al is hij het er niet mee eens twittert Jan Mennega (DvhN). Dit betekent dat de trainer alleen de wedstrijd tegen VVV vanuit de dug out moet missen. Assistent Van der Looi zal de honneurs gaan waarnemen.

Reacties:
Hertog28-04-2013 om 09:13

Zou mooi zijn. Kan hij gelijk zijn biezen pakken. DOEI!!!

28-04-2013 om 10:30

Bossen heeft zijn eigen integriteit aangetast door zijn manier van fluiten.Die strafschop had nooit gegeven moeten worden want Magnasco heeft Mertens op geen enkele manier onrechtmatig afgestopt.Mertens had voor de fopduik een gele kaart moeten hebben,Voorafgaande aan het vierde doelpunt schoffelt van Bommel eerst Kieftenbeld onder het gras en scoort dan, daarna staan van Bommel en Bossen in broederlijke omarming samen te lachen als een paar kleine jongetjes. Bossen vind dan ook nog raar dat dat irritatie opwekt bij de tegenpartij.Zo zit het huidige scheidsrechterskorps in elkaar en als de KNVB hier niet strenger tegen optreedt dan wordt het alleen maar erger met de mannen in het zwart.Ze lopen nu al als alleenheersers over het veld met een air van "ik ben hier de baas", terwijl het de grootste sjoemelaars van Nederland zijn. Schaamteloos!!!!!!:o

28-04-2013 om 11:02

Amen

Hans7428-04-2013 om 12:25

Niks aan toe te voegen.:thumbsup:

Milko28-04-2013 om 13:56

Maaskantje heeft altijd wel wat te zeiken. Nu heeft hij een gesprekje gehad met de scheidsrechter waarbij hij vast meer heeft gezegd dan hij nu beweerd. Koffers pakken en lekker alvast opvakantie laten gaan. Met v/d Looi en Lukkien proberen de play-offs te pakken. Succes

Hans7428-04-2013 om 14:37

Heracles met dikke cijfers verloren in de kuip.Volgende week VVV daar moeten ze gewoon 3 punten pakken dan zijn de playoffs helemaal binnen.

Don Chaot29-04-2013 om 07:19

Kan van de Looi gelijk wennen en voelen hoe het is om hoofdtrainer te zijn!

29-04-2013 om 11:03

Appie,ben het met je eens,weet niet of je dat moet willen?misschien lekker nog 2 thuiswedstrijdjes in de play offs met een volle bak en dan laat hoerenveen of twente maar de play offs winnen,hebben ze een lekker verstoorde voorbereiding...:thumbsup:

01-05-2013 om 11:48

Dat er vóór en-tegenstanders zijn van de trainer Robert Maaskant, op deze site allang gebleken.Voor zijn opvolging was het misschien beter geweest om de supporters een profielschets voor te leggen, hoe de andere trainer eruit moest zien qua karakter, beleving en ervaring. Want wat willen we nu eigenlijk? We hebben in het verleden hier wel trainers gehad die qua emotie 3x erger waren dan Maaskant met o.a Rob Jacobs en nog een paar van die gasten. De laatste tijd waren het Ron Jans, een vrij rustige man met enkele emotionele uitschieters maar toch met een zeer kort lontje.Toen kwam Pieter Huistra, een "dooie dood" die amper uit z'n dug out kwam tijdens de wedstrijd, daarbij was hij emotioneel niet vooruit te branden t.o.v zijn club.Nu hebben we Robert Maaskant, een man met het hart op de tong, zegt wat hij denkt en handelt daarnaar, met alle gevolgen van dien.Straks krijgen we vd.Looi, in de ogen van velen ook een "dooie dood" maar qua prestaties maar af te wachten wat dit wordt. :)

01-05-2013 om 11:55

Vervolg van post 13:48, Mensen het is in de voetballerij moeilijk om het een ieder naar de zin te maken en daarom vindt ik dat wij de leiding van onze club het voordeel van de twijfel moeten geven en voor het volgende seizoen hen onze volledige steun moeten geven. Voor Robert Maaskant blijft er anders niets over om hem veel succes te wensen in het zoeken naar een geschikte club in het buitenland.Voor zijn tijd bij onze club wil ik hem in ieders geval hartelijk bedanken.Hij heeft het tenminste voor elkaar gekregen dat onze FC straks mee mag doen in de play-offs om Europees voetbal.Iets wat niet gezegd kan worden van de laatste twee trainers,hiervoor. :o:thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!