Terug

Deel deze pagina:

Column: Dennis Higler zou geboycot moeten worden

Door Gerard Postma 14 reacties

De winterstop is voorbij en afgelopen weekend werd de eredivisie hervat. FC Groningen speelde uit tegen RKC. Het betekende het debuut van verdediger Hans Hateboer. Hij vulde zijn eerste wedstrijd in het groen-wit prima in en gaf zelfs een assist op De Leeuw na een mooie rush over de zijkant. Alles leek prima, tot dat ene moment in de tweede helft. Hateboer voerde een uitstekende tackle uit, zo eentje waar je in Engeland voor gehuldigd wordt. Dennis Higler vond het echter te gevaarlijk en bestrafte Hateboer met een rode kaart. Onbegrijpelijk en een kantelpunt in de wedstrijd. En dan durft de KNVB ook nog met een straf te komen van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk!? Dit is trouwens niet de eerste keer dat Higler een wedstrijd uit de hand laat lopen. De man is een gevaar voor het Nederlandse voetbal.

Higler heeft namelijk een historie als het gaat om een wedstrijden in zijn eentje te doen beslissen door rare beslissingen te nemen, ongeacht de tegenstander. Of het nou de eredivisie, Jupiler League of KNVB beker is, elke wedstrijd onder zijn leiding heeft wel een moment waarin hij een hoofdrol speelt, zo erg dat het daadwerkelijk invloed heeft op de uitslag. Deze man is een wandelend spelregelboek dat zonder enige emotie een wedstrijd fluit. Het zou me niets verbazen als Higler nog nooit in zijn leven zelf tegen een bal heeft getrapt. Hij is een robot zonder enig gevoel, getraind door de KNVB om een wedstrijd te leiden zonder emotie. Alleen de regels tellen, waardoor een wedstrijd uiteindelijk geen wedstrijd meer is in Nederland. En hij is zeker niet de enige scheidsrechter, want zo kan ik er wel meer noemen. Neem bijvoorbeeld zo'n Serdar Gözübüyük. Een aanfluiting als je kijkt naar de rest van de wereld.

Het is zo erg, dat ik bij deze dan ook adviseer dat elke club in Nederland deze man bij de ingang zou moeten weigeren. Liever geen wedstrijd spelen, dan eentje onder zijn leiding om het zo maar te zeggen. Nederland zou Dennis Higler moeten boycotten en clubs zouden gelijk een telefoontje moeten plegen richting de KNVB, mocht deze besloten hebben Higler aan hun wedstrijd te koppelen. Dit zou een statement zijn richting Dick van Egmond en het Nederlandse scheidsrechterskorps waarmee duidelijkgemaakt wordt dat een groot deel van de huidige generatie scheidsrechters niets te zoeken heeft op de velden, met Dennis Higler als lichtend voorbeeld.

Misschien dat ik op deze manier even stoom moet uitblazen en misschien dat velen dit ook overdreven vinden. Ik vind het echter niet meer kunnen. Scheidsrechters als Dennis Higler veranderen het Nederlandse voetbal in een mietjesvariant, een lachertje. Je ziet het ook als Nederlandse clubs Europees mogen spelen en hun ogen niet kunnen geloven hoeveel er mag op de buitenlandse velden. Het is tijd dat de KNVB wakker wordt!

Gerard Postma
@GDHPostma

Reacties:
21-01-2014 om 20:11

JA!!in het stadion leek het een rode kaart waardig(van afstand)maar bij nader inzien is het maar amper een gele kaart waardig!!

Cryokir21-01-2014 om 20:17

Belachelijke column is dit het niveau waar de boerenmacht heen gaat? Die scheidsrechter is een normale man die zijn werk doet en fouten maakt en ik vond die overtreden ook buiten proportie zoals veel spelers van de FC dit seizoen naar geneigd zijn. Hij heeft een prima wedstrijd gefloten.

Eggie7821-01-2014 om 20:37

Het niveau van de scheidsrechters in NL is ook om te janken en als je zegt dat deze overtreding rood was dan snap je het niet. Het was gewoon geel... het was een stevige maar verder faire overtreding waar ze in Engeland voor op de banken zouden staan en door lieten spelen. Hier in NL kan en mag niks meer..laat toch lekker doorspelen en ingrijpen als het pas echt moet zoals hij wel deed bij die handsbal dat was gewoon een zeer terechte penal. Een van de weinige die het goed doet is Kuipers (en floot ook ajax-psv prima) en gaat terecht naar het WK... en ja een scheids mag fouten maken natuurlijk maar elke week maar weer?? nee. PS: Een column is een column en mag je je eigen mening in uiten zo lang je het netjes houd en ik zie in deze column geen rare dingen gewoon een eigen mening

Milko21-01-2014 om 21:07

Laten we de fouten van de spelers eens wegstrepen tegen de fouten van de scheidsrechters. Dan blijft er weinig over in het betaalde voetbal.

mbarkhof21-01-2014 om 21:27

Ik vond eigenlijk dat Higler voor zijn doen best wel goed floot tot aan de rode kaart. Normaal loopt hij met kaarten te wapperen alsof het strooigoed is. Hij had rustig een RKC speler (weet niet meer wie) en Bottigin geel kunnen geven. Dit heeft hij niet gedaan. Het probleem ligt niet zozeer bij de scheidsrechters ... maar meer bij de opgedragen instructies van de KNVB. Een wedstrijd fluiten in de geest van de wedstrijd mag niet meer. Alles moet strikt volgens het boekje. De scheidsrechters worden hier ook zo op beoordeeld. Alleen de echte scheidsrechters met een beetje persoonlijkheid, gaan hun eigen weg en dit resulteert vaak in mooiere wedstrijden.

JoGro21-01-2014 om 23:39

Gewoon een terechte oerdomme rode kaart! Nergens voor nodig op die plaats van het veld.

butcher983122-01-2014 om 08:02

Gewoon een onterechte oerdomme rode kaart! Nergens voor nodig op die plaats van het veld.

martinus6922-01-2014 om 08:06

@JoGro Man, het was een schoolvoorbeeld van een sliding. Kijk eens naar de foto in het Dagblad van het Noorden van afgelopen maandag. Daarin zie je wat voor een perfecte sliding het was met de benen aan de grond. Die speler van RKC was nog niet eens in de buurt en heeft met zijn toneelspel Hateboer een rode kaart aangesmeerd.

22-01-2014 om 16:06

de mensen die hier zeggen dat het rood was hebben er geen verstand van!!!!!!!

Cryokir22-01-2014 om 16:12

toegegeven higler geeft wat sneller een kaart.. net zoals bij spelers verschillen scheidsrechters ook.. hij had hem niet hoeven geven.. maar hateboer had hem nooit de aanleiding moeten geven om een rode kaart te trekken de tackle was onnodig.. als je zo hard in komt of het nou met 2 benen is of een gestrekt been of je nou de bal raakt of niet.. je neemt onwijs veel risico terwijl je met 0-1 voor staat en je de betere partij bent..

Milko22-01-2014 om 16:23

Martinus69: de foto die wordt gebruikt in het DVHN en FCGonline is niet de foto van de gegeven rode kaart. Slechte berichtgeving eb beeldvorming van de situatie.

22-01-2014 om 16:32

:thumbsup::thumbsup:

Aldert-Jan22-01-2014 om 19:40

Hij zou per direct gedegradeerd meten worden naar 4e klasse amateurs en dan proberen door veel te leren zich weer omhoog te werken. Deze man is een aanfluiting voor nederlands voetbal

Hendrik22-01-2014 om 23:00

Deze meneer Higler is geen topscheids maar dat zijn er wel meer niet. Deze Hateboer van het zelfde caliber als Letchert maakt een domme lompe overtreding klaar om mij krijgt hij 4 wedstrijden schorsing ik vind het goed. Dan leert hij er van toch. Maar waar mij het om gaat op dat trainingskamp in Spanje wordt even besloten door v/d Looi en die andere 2 we laten Hateboer even debuteren kijk ons even. Wel die krijgt rood en Burnet komt er in. Waarom niet direct Burnet er in ipv dat jonge spul te laten debuteren. Deze wedstrijd had 3 punten moeten zijn klaar. Je kan nu wel over deze scheids gaan zeiken . Maar de oorzaak ligt wel bij de leiding .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!