Terug

Deel deze pagina:

Kort nieuwsoverzicht vrijdag 7 februari

Door Redactie 0 reacties

FC Groningen blijft in categorie 2

FC is vandaag opnieuw door de KNVB ingedeeld in categorie 2. Dit bericht RTV Noord. Een aantal keren per jaar wordt de financiële huishouding van alle betaald voetbalclubs doorgelicht.

Tim Matavz

Hans Nijland heeft vandaag tegen RTV Noord gezegd (als de transfer tussen PSV en Rubin Kazan definitief wordt beklonken) dat FC Groningen een bedrag van PSV tegemoet kan zien van vijf procent boven het bedrag van € 5,25 miljoen, het bedrag waarvoor Matavz in 2011 aan de Eindhovenaren van de hand werd gedaan. Ook kan FC een opleidingsvergoeding tegemoet zien. In totaal betekent dit een totaalbedrag dat naar verluidt zal liggen tussen € 200.000 en € 230.000. Een welkome aanvulling voor de groen-/witte clubkas.

Kostiç en Chery

Coach Frank de Boer van Ajax is gecharmeerd van Filip Kostiç en vindt het een interessante speler. Niet dat de Serviër eerste keuze is, maar de Amsterdamse scouting volgt hem zeker. Ook Tjaronn Chery wordt gevolgd die het een hele eer vindt dat De Boer positief over hem is. Chery is niet bezig met een transfer en wil zich volledig focussen op de wedstrijd van komende zondagmiddag en belangrijk zijn voor de FC.

FC Groningen-Vit€$$€

Ondanks het atoomoverleg in Nederland en de politie macht die daarvoor (in Den Haag) op de been wordt gebracht gaat de wedstrijd FC Groningen-Vitesse gewoon door op 22 maart. Na overleg met de lokale driehoek is besloten dat er in Euroborg gevoetbald kan worden. De wedstrijden Heracles-Feyenoord, RKC-Ajax, FC Twente-ADO, Go Ahead Eagles-NAC en FC Utrecht-Cambuur, die eveneens in het weekeinde van21, 22 en maart gepland waren, worden verplaatst naar woensdag 2 en donderdag 3 april. De KNVB heeft in al haar wijsheid besloten om deze vijf wedstrijden om 15:45 uur te laten beginnen. Voor de beroepsbevolking een dubbele onmogelijkheid: supporters kunnen de wedstrijd niet bijwonen en ook niet op televisie volgen. De eerste (volgens onze redactie: volledig te begrijpen) oproepen tot actie zijn al gesignaleerd. We zijn benieuwd welk vervolg het voornemen van de KNVB zal krijgen.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!