Nabeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

Door Bas ten Hoor 1 reactie

Nabeschouwing; NIEUW ITEM bij Boerenmacht.nl

Na elke wedstrijd beoordelen een aantal leden van de Boerenmacht crew de wedstrijd van FC Groningen. De gemiddelde cijfers staan onder de nabeschouwing.

FC Groningen

De wedstrijd begon zonder enig tempo waarin FC Groningen de wedstrijd controleerde. Zo kwamen er aardige kansen (o.a.3 tegen 1 situatie) waarin Kostic voor eigen succes ging óf de bal niet bij een medespeler kreeg. Door het uitblijven van de openingstreffer riepen de spelers het onheil over zich heen. De (vreemde) wissels van Erwin van de Looi bleken niet het gewenste effect te hebben, en het was daarom ook de tegenstander die het initiatief overnam in de tweede helft.

FC Utrecht

Utrecht begon zwak aan de wedstrijd, net als FC Groningen. Het was vanuit Utrecht perspectief meer tegenhouden dan initiatief tonen. Er moet wel bij gezegd worden dat Utrecht probeerde op te bouwen in de eerste helft maar dat ze op het middenveld vast werden gezet door het middenveld van FC Groningen. In de rust heeft Jan Wouters blijkbaar een donderpreek gehouden, want na rust vlogen ze over de Groningers heen wat betreft kansen en duelkracht. Na een gemiste penalty en een fraaie vrije trap op de kruising, scoorde Martensson uiteindelijk de enige goal van de middag, 1-0. Over en uit voor FC Groningen.