Terug

Deel deze pagina:

Cambuur ontsnapt met 1-1 in Groningen

Door Klaas Willemsen 23 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag met 1-1 teleurstellend gelijk gespeeld tegen SC Cambuur. Chery bracht kort na de pauze op aangeven van Kostic, de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd kregen de gasten een penalty. Kappelhof maakte hands binnen het eigen zestienmeter gebied. Manu tilde de stand in evenwicht. Hoewel de gasten zeker mogelijkheden kregen, waren de beste kansen op meer - voor de trots van het noorden.

eerste helft

Een prachtige sfeeractie "Groningen is de voetbalstad van het Noorden" ging aan de wedstrijd vooraf. Ook het daarbij groen/witte vlagvertoon was indrukwekkend! Grunn begon aan de aftrap. De gasten namen de bal snel over en Ritzmaier werd in kansrijke positie gebracht. Zijn schot werd gekraakt. Uit de groen/witte tegenaanval werd Zeefuik gelanceerd. Zijn harde pegel gericht tussen de palen, kon ternauwernood tot corner worden verwerkt door Nienhuis. Ook de volley van Chery uit de hierna genomen hoekschop had wat ons betrefd een beter lot verdiend, de bal ging ruim over de lat. Blom had even later ook zo de bal op de stip kunnen leggen, Lukas Bijker haalde (in duel met) Kieftenbeld onderuit en ging daarna nog even heel dom door - op de groen/witte controleur, notabene binnen zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Blom vond het allemaal wel best... Een paar minuten later bereikte Hateboer met een prima voorzet Zeefuik, die net even teveel tijd nodig had.

In het tweede kwartier van de wedstrijd werden de gasten sterker. Grunn moest terug. De vrije trap van Ritzmaier werd met moeite gepakt door Bizot. Halverwege het eerste bedijf was het wederom Ritzmaier die Barto vond, Bizot ving de ingeschoten bal. Ook de kopbal van Leeuwin, na weer een vrije trap - was het moment dat de gasten dicht bij de openingstreffer waren. Bizot stond op de juiste plaats om een tegentreffer te voorkomen.

Na ongeveer een half uur ontstond er een penibele situatie voor het Cambuur doel. Nienhuis werd aangespeeld door een eigen verdediger en verslikte zich in de doorjagende Zeefuik en uiteindelijk Kostic die een prachtige voorzet voor een leeg doel gaf. De groen/witte aansluiting, was in geen velden of wegen te bekennen.

In het laatste kwartier voor de rust zou Grunn weer wat meer van zich laten horen. De Leeuw werd door Kieftenbeld prachtig de diepte ingestuurd, zijn schot schampte (voorlangs) de tweede paal. Zeefuik kreeg kort na dat moment nog een schotkans na het miskoppen van Leeuwin, zijn inzet ging maar net naast. Een handsbal in het geelblauwe strafschopgebied werd weggewuifd door scheidsrechter Blom. Ook de vrije trap van Chery op slag van rust, verdween in het zijnet.

tweede helft

De gasten probeerden de thuisploeg vast te zetten op de eigen helft. Uit een veelbelovende aanval verspeelde Ljouwerd de bal, Kostic brak uit op links en stoomde op richting achterlijn. Zijn voorzet bereikte de inglijdende Chery die knap de 1-0 tegen het net werkte. De Leeuw moest zich kort na de openingstreffer laten vervangen met waarschijnlijk een hamstringblessure.

De gasten zouden een korte fase hierna gevaarlijk worden. Mede geholpen door scheidsrechter Blom die vaak wel heel gemakkelijk de vrije trappen aan Cambuur schonk. Zo veroverde bijvoorbeeld Kostic in minuut 57 een bal, die als overtreding werd beoordeeld. De bal werd gevaarlijk in de zestien meter van Bizot gepompt en uit de rebound ging het leder via de lat over. Ook Ritzmaier was dicht bij de gelijkmaker, hij trapte vanuit een aantrekkelijke positie met de buitenkant van zijn schoen de bal op de groen/witte lat en over.

Het vreemde van deze wedstrijd was dat FC Groningen hierna sterker werd en voor het meeste gevaar zou zorgen. Met name Botteghin was dicht bij een treffer, eerst met het hoofd, kort hierna ging zijn schot onbedoeld met een curve via Van Boxtel bijna over Nienhuis heen die ternauwernood een redding kon verrichten. Het zit dan ook niet mee! Cambuur zou uit een tegenaanval op gelijke hoogte komen. Een bal over rechts werd met de hand van richting veranderd door Kappelhof die dit te opzichtig deed binnen zijn eigen strafschopgebied. Blom oordeelde penalty.

Dat onze supporters woedend zijn, men dacht dat het buiten de zestien was, is te begrijpen. Dat men daarbij ook nog sfeervlaggen in het veld gaat gooien getuigd niet van slimheid. De enige die hiermee gedupeerd wordt is onze FC! De KNVB komt al met belachelijke sanctie voorstellen omdat het hier gesneeuwd heeft. Laat staan wat voor leuke brieven uit Zeist Hans Nijland eerdaags weer kan verwachten....

Hoe dan ook, Manu nam de penal scoorde 1-1. In de slotfase was er dé kans op 2-1! Zivkovic die in het veld was gekomen voor Zeefuik werd met een steekpass schitterend aangespeeld door Nick van der Velden. Richairo's inzet werd uiteindelijk van de lijn gehaald. Tevens viel er in de slotfase nog een handsbal te noteren van Van Boxtel, arbiter Kevin Blom zag er niets in. Ook Chery kreeg nog een kans op aangeven van Kappelhof, maar hij raakte de bal verkeerd.

FC Groningen is met dit resultaat weinig opgeschoten en blijft staan op plaats 9. Aankomende zondagmiddag wacht het thuisduel tegen Feyenoord.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Hiariej (79’ Van der Velden), De Leeuw (57’ Kirm), Kieftenbeld, Chery, Zeefuik (83’ Zivkovic), Kostic.

Reserve bank: Van der Lei, Wijnaldum, Lindgren, Van Nieff.

Opstelling SC Cambuur

Nienhuis, Droste, Leeuwin (46’ Van Boxel), Van der Laan, Bijker, Van Moorsel (64’ Hemmen), El Makrini, Ritzmaier, Lukoki (89’ Van Brakel), Barto, Manu.

Reserve bank: Zeinstra, Pereira, Mulders, Schepers.

Toeschouwers: 19.709

Scores: 50’ Chery (Kostic) 1-0, 77’ Manu (strafschop) 1-1

Scheidsrechter: Blom

Overige officials: Van de Ven, Schaap en Mulder

Gele kaarten: 26’ De Leeuw, 59’ Van Moorsel, 60’ Hiariej, 75’ Kirm, 80’ Hateboer, 92’ Kieftenbeld, 93’ Van Boxel.

 

Reacties:
Sil02-03-2014 om 15:32

Wat een drama seizoen zeg... En dat met in mijn ogen een heel degelijke selectie. Jammer!

dennis12002-03-2014 om 15:50

bagger,bagger,bagger

MFEgrunn02-03-2014 om 15:56

Dat kun je wel zeggen Sil, dramatisch seizoen. Kom op zeg, thuis tegen Cambuur, dat MOET gewoon 3 punten zijn. En ik zal je eerlijk zeggen het is niet eens onverdiend voor Cambuur, 2x de lat geraakt, die Lukoki die nog over schiet voor een haast leeg doel, maar uiteraard worden ze geholpen door penalty door Blom, maar het was wel hands van Kappelhof, die zulke dingen ook wat te vaak laat gebeuren. Echt de instelling van dit slappe zooitje, die Cambuur spelers gooien de beuk erin, bij ons draven ze wat rond.. Pas op het laatst gooien ze vol de beuk erin. En waarom Zeefuik in de spits? Je hebt gewoon niet het gevoel dat hij gaat scoren.. Zivkovic heeft in zijn teen nog meer techniek dan Zeefuik in zijn hele lichaam. Gooi aub Zivkovic er gewoon in vanaf het begin (Ajax, Atletico, Milan etc zijn echt niet gek hoor).

Cantona02-03-2014 om 16:22

Een zeer trieste vertoning op een nog triester veld. En als dan ook zivkovic, Kostic en let maar op ook Cherry weggaan dan voorzie ik een dramatisch volgend seizoen. Maar ja één voordeel , we kunnen als je snel je seizoenskaart verlengt een tientje spenderen bij de fanshop.......

02-03-2014 om 16:24

Je kunt roepen wat je wilt MFEgrunn, maar zolang deze trainer hier de scepter zwaait, wordt het nooit wat. Deze "nono" heeft de jeugd getraint, is assistent geweest en heeft in al die jaren oogkleppen op gehad en naar z'n voorgangers gekeken hoe slecht die het deden,Het wordt nu toch eens hoog tijd dat deze "zeer slechte trainer" vertrekt. Een frisse wind,zoals dat zo mooi het, is echt nodig bij deze club en dan niet alleen op technische gebied maar ook op organisatorisch niveau. Veldmate en co. mogen ook wel eens in de spiegel kijken en dan hun conclusies trekken. en opsodemieteren.:(:(

02-03-2014 om 16:26

terecht dit Groningen voetbalt het slechtste voetbal van de eredivisie. Ze mogen van mij naar beneden wat een drama zeg de derde seizoen al. Nijland en Veldmaten leren het nooit wij willen een spits en betere spelers anders hoor je hier niet en wat ze nog meer moeten doen die van de looi weg schoppen steeds die Hiraije er stoppen

Hendrik02-03-2014 om 16:55

Uiteindelijk ben ik wel tevreden met een punt ook alle credits aan Cambuur. Het is gewoon een stugge ploeg elke tegenstander heeft het er moeilijk mee. Nog even over dat veld het leek of dat de koeien er over heen hadden gescheten. Allemaal duiven daar ongelofelijk . NIJLAND jij moet je diep en diep schamen. Lamlul

graaf02-03-2014 om 17:12

Inderdaad het derde seizoen al zonder beleving. Dit gaat weer kaarten kosten. Vandaag weer matig . Er zit totaal geen idee in .ze doen maar wat. Wanneer wordt men wakker

Hertog02-03-2014 om 17:22

Als Kappelhof niet die absurde en totaal onnodige handsbal had gemaakt waren de drie punten voor ons geweest. Echt absurd wat hij daar deed zeg!

02-03-2014 om 17:47

!

Cantona02-03-2014 om 17:58

Alles wat een team nodig heeft om een wedstrijd te winnen ontbreekt bij dit elftal, mannelijkheid , kwaliteit, snelheid enz. en een goede trainer. Deze laatste heeft een uitstraling alsof hij een voorganger is bij een uitvaartverzekering en heeft er naar mijn idee geen kaas van gegeten. Seizoen na seizoen hoop je op verbeteringen en weet je wel dat dit niet gaat gebeuren, ook voor het volgend seizoen zie ik het somber in. De betere spelers verdwijnen en wordt weer aangevuld door veel slechtere spelers enz. Nu zit ik er na zo'n 20 jaar stijf over na te denken of ik mijn seizoenkaart wel wil verlengen......300 Euro voor dit slechte spel is eigenlijk wel een tikkeltje teveel van het goede De Hel van het Noorden veranderd langzaam in de toendra van het noorden en wordt binnenkort alleen nog geschikt bevonden om de "rode koeien " van een nieuw graasveldje te voorzien. Het is triest om de eens zo roemruchte club van het noorden te zien af te zakken naar het bedenkelijk niveau waarop het zich nu bevind.

02-03-2014 om 18:19

Nijland en Veldmate tot hoe ver willen jullie gaan dat er nog meer kaarten weg gaan. Haal Mario Been hier maar heen beter dan deze Hiraije fan.

02-03-2014 om 18:33

Cantona dan ga toch naar vak D veel goedkoper hoor. Zo dat probleem ook weer opgelost.

FCGmijnclub02-03-2014 om 19:27

Natuurlijk is dit balen... op voorhand ga je er vanuit dat de drie punten thuis toch echt wel haalbaar moet zijn... Maar ik ben wel van mening dat FC genoeg kansen heeft gehad. En nu gaan zagen aan de stoelpoten van Van de Looi? Als we nou helemaal geen kansen krijgen, en structureel niet (vooruit) durven voetballen, kan ik me daar nog iets bij voorstellen.... Scoren is een kwaliteit. M.i. het grootste manco aan deze selectie. Ik heb geen idee hoe de clubkas er straks voor staat m.b.t de aankomende zomer, maar een goede doeltreffende kopsterke spits en een goede meevoetballende box to box middenvelder kan ons team een geweldige impuls geven.... Blij met Bizot, Hateboer, Botteghin, Van Nieff, Chery, van der Velden, Adorjan en Kostic. Benieuwd naar Nick Bakker als hij volledig hersteld is....

02-03-2014 om 19:36

1 goeie spits en alle andere ellende wordt verbloemt...als we eentje op de kop kunnen tikken die er tussen de 15-20 inschopt elk seizoen zien we veel leuker voetbal...maarja iedereen wil zo' n spits dus ik lul maar wat uit mijn nek.

jvantilt02-03-2014 om 19:45

Het was weer eens duidelijk hoe ver de linies van elkaar afstonden. Hoe'st mogelijk, want dat lijkt een eigenschap van dit elftal te zijn. Er niet meteen bij zijn, vanaf het begin. De verdediging die blijft hangen. Zo is het wel erg makkelijk voor een tegenstander te slalommen. Er schuilt al jarenlang een bangheid in dit elftal en de trainer lijkt het niet te kunnen oplossen. Cambuur was slimmer'; met een beetje mazzel hadden ze ook nog gewonnen. Het laat weer eens zien hoe weinig samenhang er in dit elftal zit, want individueel bezien zouden ze Cambuur moeten kunnen kloppen. De trainer, technisch team, lijkt er weinig grip op te krijgen. Er komen nog stevige potten aan; ik ruik degradatieangst en dat lijkt me terecht.

02-03-2014 om 19:59

Dat ruik je verkeerd...beejte paniekzaaien ook hè...

Cantona02-03-2014 om 21:08

We missen "gewoon" een cetrale middenvelder die heerst en verdeelt en misschien een goede spits

Marco02-03-2014 om 21:44

We laten Cambuur ontsnappen, we laten Utrecht ontsnappen, we laten Feyenoord thuis ontsnappen etc.... Groningen ontbreekt de kwaliteit om de kil te maken. Verdeidgend worden er gewoon nog basisfouten gemaakt. Dat zo'n Ritzmaier de bal op de lat kan schieten, kan omdat Bottghin niet buiten de 16 het duel aangaand, maar naar achteren de eigen 16 inloopt. Dan zijn ze bang om een overtreding te maken dus kunnen ze schieten. Ook een Kostic moet nog leren om veel meer overzicht voor het doel te bewaren. Zijn acties zijn prachtig, toch is het rendement zeer laag omdat hij niet de vrije man voor het doel vindt. De spelpatronen ontbreken. Als je een AZ ziet spelen dan zit er een idee en een gedachte bij iedere pass, hier doen ze maar wat, wat nog wordt gecompenseerd door een enkele creatieveling die nog wat moois laat zien. We hebben nog alle kans om aan de play-offs deel te nemen. Laat dat het doel maar zijn voor de laatste 8 wedstrijden, te beginnen met winst op Feyenoord.

bertje02-03-2014 om 23:03

Als we play offs gan spelen dan is het om degratie. Na driekwart seizoen nog geen ingeslepen patronen,geen absolute wil om te winnen,armoedig voetbal. De komende 4 wedstrijden met dit elftal 0 punten. En waar staan we dan?

JoGro03-03-2014 om 11:14

Dat er geen enkel persoonlijk duel wordt gewonnen daar erger ik me dood aan! Daar verlies je de wedstrijd mee. 1e 5 minuten was weer hoopgevend maar daarna net als anders......

JoGro03-03-2014 om 11:14

Dat er geen enkel persoonlijk duel wordt gewonnen daar erger ik me dood aan! Daar verlies je de wedstrijd mee. 1e 5 minuten was weer hoopgevend maar daarna net als anders......

dennis12003-03-2014 om 11:25

we hebben goede middevelders maar de alle slechtse speeld.adorjan en lindgren zijn toch veel beter dan die muis hiariej?hateboer hoort in het centrum vd verdediging,kan mangasco gewoon rechtsback,heb je aanvallend meer power.vind die vd looi niks.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!