Terug

Deel deze pagina:

Gemeenteraad fracties Christenunie en Stadspartij willen een spoeddebat over sportcarousel + update woensdag 23 april

Door Klaas Willemsen 1 reactie

De Christenunie en de Stadspartij willen een spoeddebat over de sportcarousel meldt RTV Noord. Beide fracties zijn onaangenaam verrast, dit naar aanleiding van uitlatingen van Hans Nijland in de Gezinsbode. Hans Nijland gaf een paar weken terug, in het bewuste artikel onder meer aan - dat een verbouwing van het Corpushuys op locatie van Swieten, goedkoper is dan de nieuw te bouwen "blikvanger" langs de A7.

Update woensdagmorgen 23 april: lees verder onderaan het artikel

Beide partijen maken zich zorgen over de huidige gang van zaken op het sportcomplex Corpus Den Hoorn. De komst van het topsportcentrum direct langs de A7 - was toch de belangrijkste reden dat er geen plaats meer was voor VV Gronitas? De partijen vragen zich af of het gedwongen vertrek van Gronitas niet te voorbarig is geweest. Daarbij is er onduidelijkheid over het aantal trainingsvelden dat geclaimd wordt door FC Groningen. Dit blijken er meer te zijn dan hetgeen is afgesproken. Andere gebruikers moeten in de toekomst een kwartier van hun trainingstijd inleveren. Volgens het beleidsplan zou de breedtesport er niet op achteruit gaan. Er blijken al met al nog veel hiaten te zijn ten opzichte van de eerdere gemaakte afspraken en de uitvoering. Dit zorgt voor onrust bij de overige gebruikers, aldus beide fracties in een brief aan het stadsbestuur.

Update dinsdagmiddag 22 april: In reactie op bovenstaand bericht stelt FC Groningen - via de clubsite dat het zich constructief zal opstellen ten aanzien van de betrokken partijen, op het nieuw in te richten sportcomplex. FC Legt drie eigen velden aan, vier bestaande velden worden aangepakt. Omdat één van de nieuwe velden op de plek van de opstallen van Gronitas komt, moest het clubgebouw wijken. FC Groningen stelt dat de aanleg van de sportvelden nu al noodzakelijk is om deze vanaf medio 2015 optimaal te kunnen bespelen. De club is in gesprek met de Gemeente Groningen en de overige sportverenigingen om tot een passende planning te komen voor alle trainings en wedstrijdactiviteiten. De trots van het noorden distantieert zich van opmerkingen dat medegebruikers minder zeggenschap of beperktere mogelijkheden zouden hebben.

Of er nieuwbouw komt langs de A7 of dat het Corpushuys wordt gerenoveerd om miljoenen te besparen - is niets over vermeld.

Update woensdag 23 april - Met de komst van FC Groningen naar Sportark Corpus Den Hoorn zou de breedtesport erop vooruitgaan. Deze voorwaarde wordt nu volledig genegeerd door wethouder Dig Istha. FC Groningen eist naast de drie velden die ze exclusief in gebruik gaat nemen een extra voetbalveld op. Afgelopen donderdag werd bekend dat de Gemeente Groningen meegaat met deze eis. Een nadere uitleg of onderbouwing ontbreekt. De toezegging namens de Gemeente aan FC Groningen om de club een extra veld toe te wijzen, gaat tegen alle eerdere gedane afspraken in.

In de praktijk betekent dit dat de overige gebuikers - GRC en Groen Geel, Groningen Giants (American football) en GSRC (rugby) zich moeten bedruipen met drie velden. De eerder beloofde capaciteit is voor de clubs hard nodig. Volgens de KNVB is de huidige capactiteit (vier velden) al te gering.

Zo zou wethouder Dig Istha in de raadscommissievergadering van 5 februari jl. nog hebben gezegd dat FC Groningen drie velden in gebruik gaat krijgen. Het extra veld (nr 7) is van de baan. Dit naar aanleiding van vragen van o.a. Groen Links en de PVDA over claims van de FC op een extra veld.

Heeft Dig Istha de raad voorgelogen? Op papier staat dat de verbouwing van Corpus Den Hoorn ten goede komt aan de breedtesport. De sportclubs willen dat de Gemeente zich aan hun woord houdt. Daarvoor moet de exclusiviteits claim van FC Groningen, waarvoor geen argumenten zijn gegeven, komen te vervallen.

voor het volledig artikel - zie Gezinsbode

 

 

Reacties:
22-04-2014 om 15:18

Een storm in een glas water???????

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!