Terug

Deel deze pagina:

Selectie FC Groningen geeft veel vraagtekens voor het nieuwe seizoen

Door Redactie 15 reacties

Als over ruim een maand de eerste training begint en op maandag 23 juni bekend wordt wie de eerste Europese tegenstander wordt van onze FC, zal de grote vraag zijn met welke spelers Grunn aan zijn negende Europese seizoen begint. Wim Masker (Gezinsbode) schrijft vandaag het volgende in de papieren versie. Van de elf basisspelers van de laatste weken is het vertrek van Richairo Zivkovic zeker en lijkt het vertrek van Maikel Kieftenbeld hoogstwaarschijnlijk. Mogelijk vertrekt ook Lorenzo Burnet transfervrij en verder aast Tjaronn Chery op een vertrek. Afwachten wordt het nu of er clubs gaan komen voor de spelers Filip Kostic, Eric Botteghin en Marco Bizot. In het slechtste geval blijven er vier basisspelers over; Hans Hateboer, Johan Kappelhof, Rasmus Lindgren en Nick van der Velden.

Masker gaat er vanuit dat het niet zo'n vaart zal gaan lopen. Burnet en Kieftenbeld kunnen probleemloos weg, voor de andere spelers moet er een afkoopsom op tafel komen. Mutaties zijn er eveneens bij de wisselspelers te verwachten nu Krisztian Adorjan en Andraz Kirm vertrekken. FC Groningen wil doelman van der Lei graag verhuren zodat de keeper elders meer ervaring kan opdoen en bij een goed bod op Stefano Magnasco mag ook hij weg. Michael de Leeuw zal ongetwijfeld weg willen als er niets in zijn situatie veranderd, voor Género Zeefuik geldt dit waarschijnlijk ook.

Of Tom Hiariej en de van hun kruisbandblessure herstellende Henk Bos en Nick Bakker blijven - dan wel worden verhuurd, zal afhangen hoever FC Groningen Europees reikt. Mocht FC na één of twee rondes klaar zijn, hoeft de selectie niet zo breed te zijn. FC zal hoe dan ook spelers gaan aantrekken, om te beginnen vervangers, voor de vertrekkende spelers.

Reacties:
timdb1234520-05-2014 om 15:52

De Leeuw ook weg als Chery weggaat?

the fc mijn club!20-05-2014 om 16:10

kostic zei zelf nog dat hij nog minimaal een jaartje wou blijven en ik hoop ook dat hij zich aan zijn woord houd. misschien omdat Fc Groningen europa ingaat wil kieftenbeld wel blijven. burnet kunnen we denk ik wel opvangen. ik denk dat Botteghin ook nog wel een jaartje blijft (mss zelfs twee.) en bizot blijft denk ik ook wel. maar natuurlijk van wat ik zeg is niks zeker dus...... :/:(

20-05-2014 om 16:20

Gewoon Danny hoesen halen en die Meleggoeie middenvelder erbij en een verdediger dan zijn we klaar.

20-05-2014 om 16:37

Maakt allemaal gewen ene reet uit wie er komt zolang we maar kunnen zingen...laat ons weer eens juichen FC FC Groningen... Al halen ze een tuinkabouter van 150 kilo met twee schele ogen en een dubbele hernia...als hij ze er in trapt is Geronimoo fan van hem!

Marco20-05-2014 om 17:25

Moet een nieuwe spits komen. Niet een talentje die 1,5 jaar werk heeft om het niveau bereiken maar een spits die er direct staat en het verschil maakt. Nu we Europees spelen zou huren een reële optie moeten zijn. Huren ben ik normaal niet zo voor. Wil je oogsten dan heb je een speler nodig die het verschil maakt. Het salarisplafond mag van mij zelfs voor een scorende huurspits aan de kant worden gezet. en Matavz of Wolfswinkel etc. kan ons een paar ronde verder brengen. en scorende spits verdiend zichzelf terug. kostic, Botteghin, Chery niet in deze window verkopen, dan maar in de winterstop. Nu spelen we Europees en dan moet je met een zo'n goed mogelijk team spelen.

20-05-2014 om 17:32

Drank op? Matavz an van Wolfswinkel??? Die gasten verdienen minimaal een miljoen... Ook al kon het dan was het nog belachelijk als de Fc dat deed.

RKR20-05-2014 om 19:15

Zou Castelen een optie zijn nu het contract van Kirm niet is verlengd?

20-05-2014 om 19:28

Castelen is een ouwe kerel...mag niks kosten dan misschien anders niet.

21-05-2014 om 13:06

Turuc, Jozefzoon (of Lukoki), van de Hoorn, Sno en Higdon.

butcher983121-05-2014 om 15:22

Lars Veldwijk sterke kerel,scoort ook tegen eredivisi ploegen,zag je wel in de nacompetitie.Antonia lekker snel,en pikt zijn doelpuntjes ook mee. Dit zou mijn keuze zijn.

Greatone21-05-2014 om 15:38

En toch is een topscorer uit de Jupiler League geen garantie voor succes bij FC Groningen. Zie Kolder & Koc en in zekere zin ook de Leeuw.

21-05-2014 om 20:24

Een spits uit zuid amerika is ook geen garantie voor succes...nou was hij ook geen topscorer maar toch. Ik denk...en dat hoop ik niet...dat er geen spits bijkomt zolang we Zeefuik hebben. Dat is nog steeds onze nr.1 spits...dure jongen denk ik dus dan komt er niet zomaar 123 een topscorer bij etc.

22-05-2014 om 11:21

Higdon naar FcG en Zeefuik weer naar NEC, gesloten beurs? Zeefuik is bekend met NEC en kan proberen via de Jupiler League weer aandacht op zich te vestigen. Hij moet alleen meer scoren, als aanspeelpunt is hij erg goed.

opa22-05-2014 om 12:17

Chery ziet zichzelf heel goed bij Ajax passen, maar dat vindt die middenvelder van PEC ook, dus als hij daar heen wil staat hij in een lange rij

Marco22-05-2014 om 17:56

Wat willen jullie toch allemaal met die lage regionen spelers. We spelen Europees voetbal na zes jaar. Laat ze dan een spits halen die bewezen heeft dat niveau aan te kunnen. We willen toch niet zoals FC utrecht al na 1 ronde worden uitgeschakeld door een veredeld amateur elftal, waarna we weer 6 jaar moeten wachten. Goede spits huren is juist goedkoop. Nu willen ze de selectie uitbreiden van 22 naar 25. Dan heb je per saldo er 3 bankzitters bij. Dan staat je kapitaal niet op het veld. Steek die 3 extra salarissen en makelaars kosten in een gehuurde topspits. Dan heb je er Europees en 24 competitie wedstrijden meer plezier van, dan die bankzitters die nog 5 minuutje mogen invallen voortijd. Burnet laten gaan. Is aardig rondom de middenlijn. Boekt progressie in de aanval. Verdedigend drama. Kijk maar eens waar al het gevaar van Roda weg kwam, juist vanaf de vele voorzetten vanaf rechts. Burnett staat er bij en laat alles toe. Vervangen die jongen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!