Terug

Deel deze pagina:

Europees voetbal brengt winst voor FC

Door Redactie 0 reacties

De onkosten bedroegen 100.000 euro, hier tegenover staat een startbonus van 130.000 euro, FOX betaalt aan FC Groningen 13.500 euro en de recette van de return is voor de groen/witte clubkassa. Dit staat vandaag onder meer te lezen in de papieren versie van het DvhN. De verwachting voor donderdagavond is dat Euroborg (nagenoeg) is uitverkocht. FC Groningen heeft zich op voorhand niet rijk gerekend. Er is één Europees rondje begroot. Duidelijk is - mocht FC een ronde verder komen, de champagne opnieuw kan worden ontkurkt. De startbonus is dan 140.000 euro en de Euroborg zal wederom goed gevuld zijn. Ook FOX zal de wedstrijd graag live willen uitzenden.

Trainer Erwin van de Looi is van mening dat het geen eenvoudige opgave zal worden om Aberdeen uit het toernooi te knikkeren. De Schotten speelden het afgelopen seizoen in uitwedstrijden twaalf keer gelijk.

Martijn van der Laan kampt nog steeds met liesklachten. Het gaat de goede kant op. Mogelijk dat van der Laan aankomende maandagavond met de Beloften een halve wedstrijd inzetbaar is tegen Jong Heerenveen. Dit oefenduel wordt gehouden in Zuidlaarderveen.

Zeefuik en van Moorsel zitten niet bij de selectie. Voor beiden is geen toekomstperspectief meer bij FC. Er is nog steeds goede hoop dat Zeefuik verhuurd wordt aan Willem 2 en van Moorsel aan Sparta.

Hans Hateboer (buikspier) en Lorenzo Burnet (heup) maakten gisteren (uit voorzorg) de training niet af. Hun inzetbaarheid tegen Aberdeen is niet in gevaar.

Aberdeen FC arriveert vandaag op Groningen Airport Eelde en houdt vanmiddag om 17.30 uur een besloten training in de Euroborg.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!