Terug

Deel deze pagina:

Winnaar het mooiste FC Groningen verhaal - bijdrage 1

Door Redactie 6 reacties

Boerenmacht heeft in de maand juni - twee keer een oproep gedaan aan onze leden en lezers om in de pen te klimmen met de vraag, doe mee en schrijf het mooiste FC Groningen verhaal! Wij belonen de winnaar met een wedstrijdshirt van FC Groningen, die door Hoofdsponsor Essent ter beschikking is gesteld. Essent heeft ons in tussentijd niet één maar drie wedstrijdshirts toegezonden. Wij zijn Essent daarvoor zeer erkentelijk en vinden het fijn dat we nu drie winaars kunnen belonen. Tevens willen wij iedereen die een artikel heeft aangeleverd bedanken voor zijn of haar inzending. De aankomende week verzenden wij de wedstrijdshirts aan de drie winnaars.

We beginnen met een bijdrage van Marja Hülshoff. Zij schreef een verhaal recht uit het hart en neemt ons mee naar 22 december 2013. Het afscheid van - en eerbetoon aan clubicoon Martin Koeman die vandaag 26 juli - 76 jaar zou zijn geworden. 

22 december 2013 (FC Groningen - NEC 5-2)    geschreven door: Marja Hülshoff

De wedstrijd tegen NEC stond in teken van het overlijden van Martin Koeman, onze club icoon van de FC. Als ik er weer aan terug denk, krijg ik weer kippenvel, krijg ik weer een klein knoopje in mijn maag.

Het was 20 december toen mijn oom toch plotseling (na een aantal dagen op bed te hebben gelegen) overleed. Uiteraard is dat al iets wat je raakt. 18 december overleed Martin Koeman wat mij op dat moment iets minder raakte omdat ik al verdriet in de familie had. Wel was ik er goed van geschrokken omdat ik mij er bewust van ben en was hoe belangrijk hij voor onze FC is. Ik volgde en beleefde het dan ook zeker langs de zijkant mee.

22 december was er weer een wedstrijd van de FC al stond mijn hoofd er niet na, ging ik toch naar de wedstrijd. Als supporter, als wel mijn medeleven tonen aan Martin maar ook om er even tussen uit te zijn.

Her en der zag je de supporters heen en weer aan het lopen, je voelde de intense maar bedrukte sfeer vanaf het begin. Je voelde aan dat er een mooi herdenkingsmoment zou gaan komen.

Ik stond tijdens deze wedstrijd met zeer dubbele gevoelens op de tribune. Aan de ene kant van wat doe ik hier als wel aan de andere kant dat ik mij er van bewust van was dat je eigenlijk als supporter er bij "moest" zijn.

Op het moment van het herdenken van Martin Koeman hield ik het even niet meer droog, wat een kippenvel moment was dat! Iedereen muis en muis stil, zo waardig zo dubbel zo mooi! Ja, wat was ik "blij" dat ik er toch bij aanwezig was.

De FC heeft er vervolgens een mooie wedstrijd van gemaakt en won deze ook. Voor mij was dit dan één van de meest waardevolle wedstrijd van de FC tijdens het seizoen van 2013/2014 en ik zal deze wedstrijd in herinneringen blijven koesteren.

Reacties:
FCGmijnclub26-07-2014 om 11:48

Mooi geschreven Marja, ik ben onder de indruk hoe je deze unieke FC belevenis op papier hebt gezet!

Marja170126-07-2014 om 13:06

Tja wat kan ik zeggen.... Dank in ieder geval voor je reactie FCGmijnclub, doet me goed want ik kan verklappen dat ik toch even twijfelde om het in te sturen..

26-07-2014 om 17:39

Gefeliciteerd Marja n.a.v jouw unieke verhaal. Chapeau!!!!(L)(L)(L)

Marja170126-07-2014 om 19:24

Dank voor je reactie Rob Roy alleen hoef je mij er echt niet er voor te feliciteren hoor. Bij het "schrijven" had ik niet eens door dat ik iets kon winnen. Omdat het zo'n speciale wedstrijd voor mij was zag ik min of meer mn "kans" om het met te delen. Mijn oom vond overigens voetbal ook geweldig.

NickJager27-07-2014 om 13:58

Mooi verhaal!

Marja170127-07-2014 om 22:36

Dank je Nick

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!