Terug

Deel deze pagina:

Jaarlijkse persdag FC Groningen

Door Redactie Boerenmacht 1 reactie

Vanmiddag (4 augustus) is de jaarlijkse persdag van FC Groningen en gaat de club onder meer nader in op de financiën en de sportieve doelstellingen. RTV Noord meldt dat Hans Nijland ingaat op het verhaal om de huisvestingslasten omlaag te brengen. Groningen betaalt procentueel het meeste van alle clubs. Dat kan ten koste gaan van de concurrentiepositie. Nijland benadrukt dat het de gemeenschap geen geld mag kosten. Groningen is al maanden in gesprek met de Euroborg NV en de gemeente. Nijland sluit af met de woorden dat de club nog volop in ontwikkeling is en dat er nog hele boeiende tijden zullen komen.

Visie Van de Looi
Coach Erwin Van de Looi is zeer tevreden met de nieuwe aanwinsten. Een plek in de play-offs is volgens de trainer realistisch, maar niet vanzelfsprekend. Het heeft ook te maken met de uiteindelijke selectie. Als de selectie de komende tijd verder wordt uitgehold dan komen de sportieve doelstellingen in het gedrang. De selectie moet zich volgens Van de Looi verder ontwikkelen en daar is ook ruimte voor, want Groningen is niet eerste geworden. Groningen wil komend seizoen ook attractief voetbal spelen, maar wel realistisch. Van de Looi memoreert aan de uitschakeling in Europa tegen Aberdeen. Het verlies deed pijn. Ook voor het aankomend seizoen zijn wederom Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren de aanvoerders.

Seizoenkaarten
Op dit moment zijn er 12.000 duizend seizoenkaarten verkocht. Groningen verwacht de komende periode meer kaarten te verkopen dan vorig jaar. In het seizoen 2013-2014 zijn er 12.427 kaarten aan de man gebracht. Nijland laat weten dat de club zich nog aan het beraden is op het vertrek van Stefano Magnasco naar zijn oude club in Chili. Het is nog niet duidelijk of er een vervanger gaat komen.

Begroting stijgt licht
De begroting laat net als vorig jaar een tekort zien van 1 miljoen euro. Nijland laat weten dat ze dit tekort met tonnen willen inlopen. Groningen is met de eigenaar van het stadion, Euroborg NV en de gemeente, in gesprek om de huisvestingslasten omlaag te brengen. Het moet budget-neutraal zijn en de gemeenschap geen geld kosten. Verder wil de club ook meer commerciële inkomsten genereren. De begroting van Groningen stijgt komend seizoen met 250.000 euro naar 17.250.000 euro.

FC Groningen wil graag komend seizoen weer Europees voetbal spelen, maar het wordt er niet gemakkelijker op. Groningen moet of de beker winnen, zegt Nijland of bij de eerste zeven eindigen in de competitie. En via de play-offs deelname aan de Europaleague afdwingen. De doelstelling is dan ook het halen van de play-offs.

 

 

 

 

 

Reacties:
Marco05-08-2014 om 08:35

Van mij mocht er wel gevraagd worden waarom adorjan niet is gebleven. Van de Looi gaf eerder in de pers aan door met hem te willen. Nu er weer wat geld, zie ik hem graag terug keren. Een creatieve speler kunnen we goed gebruiken, vond hem in de competitie thuis tegen az volwassen spelen. Met deze selectie moet het doel zijn: plek 5. Meer topsport mentaliteit bij de club. Nu Feyenoord is leeg gekocht, kunnen we 4de worden. De salarissen van de overhead/mangement/scouting zijn ongezond hoog. Als je de grootste aanwinsten van het seizoen bij cambuur en GEA weghaalt, moet je gaan snijden.Daar valt echt de winst halen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!