Terug

Deel deze pagina:

Van de Looi in gesprek met het DvhN

Door Redactie 1 reactie

Het nieuwe seizoen is begonnen. In de papieren versie van het DvhN (9 augustus) blikt de trainer terug op het afgelopen jaar en kijkt tevens vooruit op het nieuwe voetbaljaar. Coach Erwin Van de Looi geeft aan dat hij (inmiddels een jaar) als hoofdtrainer veel heeft meegemaakt en door deze ervaring er heel veel van geleerd heeft. FC Groningen heeft de competitie prachtig afgesloten, de weg er naar toe ging met vallen en opstaan. De eerste seizoenshelft was qua resultaten prima, met het ingaan van de winterstop stond FC op een goede positie. Maar - het spel was te wisselvallig, goede wedstrijden werden afgewisseld met slechte. Er zaten rare uitslagen tussen (Cambuur 4-1, Go Ahead 3-3). De trainer is van mening dat er na de winterstop er niet eens zo slecht werd gevoetbald, ondanks het gegeven dat de resultaten wel wat minder waren. De speelwijze is toen iets aangepast en Groningen is met zo'n eindsprint gekomen.

Krachtenspel
Van de Looi heeft van alles meegemaakt en doelt dan met name op de mindere tijden. Het krachtenspel rondom de club als het niet loopt, en welk krachtenspel er op hem als hoofd trainer afkomt. Op sommige dingen heb je dan geen invloed, zoals de mening van iedereen en wat iedereen schrijft en roept. Erwin Van de Looi is onverstoorbaar gebleven, is aan de ploeg blijven werken. "Ik denk dat het vertrouwen van ons in het team en het vertrouwen van het team in ons de sleutel is geweest om uit de slechte periode direct na de winterstop te komen". Alles bij elkaar is het een goed seizoen geweest.

Verbeteringen
De coach is van mening dat de spelers zich op veel punten kunnen verbeteren. "Als je stilstaat, wordt je ingehaald". Het veldspel, individueel. Er moet slimmer worden verdedigd. FC kreeg teveel penalty's, vrije trappen rondom het eigen zestien meter gebied en kaarten tegen.

Grote Markt - "het is stil in Heerenveen"
Spijt heeft de trainer niet over zijn uitspraak tijdens de huldiging richting de dorpelingen. Genoten heeft hij zeker! Ik heb gewoon feest gevierd met iedereen, ik heb niemand beledigd, in de euforie probeer je met elkaar iets leuks te doen. Dat is ook rivaliteit, Heerenveen is een prachtige club, het is harstikke leuk dat we hun als concurrent hebben, we stuwen elkaar op naar grote hoogte.

Terugkijkend op de transfers
FC Groningen heeft goed gereageerd op de dingen die zijn gebeurd en de dingen die de club heeft laten gebeuren. De transfer van doelman Bizot was niet tegen te houden. Padt kwam daarvoor terug. De ruil voor doelman Van der Lei/Van der Vlag wou de club zelf. Van der Lei kan nu meer ervaring opdoen. Linksback Giliano Wijnaldum had moeite met zijn rol als wisselspeler. Martijn Van der laan is hiervoor teruggekomen en kan zowel op de linksback als op de linker centrale verdediger positie uit de voeten. Ook de transfer van Zivkovic was niet tegen te houden, hij wou per se naar Ajax. Met Danny Hoesen is een spits gehaald die de TS graag wilde hebben. En ook Islamovic, die een andere type spits is dan Hoesen, wilde men ook heel graag toevoegen aan de selectie. Met het aantrekken van Antonia is iemand gevonden met hele specifieke kwaliteiten. Van de Looi is van mening dat genoemde aanwinsten spelers zijn - waar veel rek in zit.

Nieuwe rechtsback?
FC beraadt zich of er een nieuwe rechtsback moet gaan bijkomen. Hoe wordt het vertrek van Magnasco opgevangen? Er moeten minimaal zes spelers zijn voor vier posities. Met Hateboer is er slechts één echte rechtsback.

Zeefuik
Genéro weet wat er aan de hand is en dat hij mag vertrekken. Er wordt tevens ingezet op de ontwikkeling van de jeugd. Hagenauw en Arias zijn spelers met potentie. De situatie voor Zeefuik is moeilijk geworden. Club en speler zoeken naar een oplossing.

Michael de Leeuw
De Leeuw is van mening dat hij op een leeftijd is gekomen, dat hij altijd moet spelen. De Leeuw heeft de pech dat de TS een voorkeur heeft voor Chery op de 10 positie. De TS vindt dat Michael de Leeuw teveel kwaliteiten heeft om hem zomaar te laten gaan. Bovendien zou het dom zijn, hem naar een concurrent te laten gaan. De Leeuw zal ook dit seizoen weer goed kunnen worden gebruikt.

Belangstelling Kostic / Chery
Inmiddels is bekend geworden dat Kostic zijn transfer te pakken heeft naar VFB Stuttgart. Ook aan Chery die zich profileert en wat ouder is dan Kostic, wordt aan getrokken. Hij gaat er wat gemakkelijker mee om.

Reacties:
markboer1009-08-2014 om 10:32

ik denk dat van de looi en Nijland spelers beter kunnen huren met optie tot koop. vaak zijn de grote talenten nog niet zo goed om bij hun club te spelen ( ik bedoel de topclubs uit het buitenland ) als je voor een seizoen twee goeie talenten kunt lenen heb je ook gelijk meer aandacht van de supporters. ajax vittesse fc twente hebben dat volgens mij ook gedaan en mischien kun je zo ook hogerop komen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!