Terug

Deel deze pagina:

Erwin van der Looi is niet tevreden over de huidige samenstelling van de selectie

Door Redactie 24 reacties

 

Trainer Erwin van der Looi is op dit moment niet content met zijn selectie. Dit valt te lezen in de papieren versie van Voetbal International . Met name de aanwezigheid van de hoeveelheid van de verdedigers laat te wensen over. De trainer vindt dat de Trots van het Noorden in het begin goed heeft geanticipeerd, maar niet op het vertrek van Filip Kostic en Stefano Magnasco.

 

'Dat is geen verwijt naar de clubleiding, want ze hebben er alles aan gedaan', zegt Van de Looi realistisch tegen Voetbal International. 'Mimoun Mahi hebben we erbij voor de lange termijn, maar we hadden echt twee à drie directe versterkingen erbij willen hebben. Iedereen bij de club vindt dat de kern goed is, maar deze selectie is wel wat te smal. We moeten niet te veel blessures krijgen en ook voor de concurrentie in de groep was het goed geweest als er spelers bij waren gekomen.'


Achterin had Van der Looi graag versterking gezien. Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan zijn enkele weken nog niet inzetbaar. Tevens staat Nick Bakker lang buitenspel na zijn operatie aan zijn kruisband. Wellicht dat de FC in de volgende transferperiode haar slag gaat slaan. Voor de nu taak, om schadevrij de wedstrijden door te komen.

 

Reacties:
11-09-2014 om 08:53

mijn vader zei het vroeger al: je moet het doen met wat je hebt....verder herinner ik mij nog die opmerking uit Nijland's mond van ongeveer een jaar geleden: "pas op de plaats maken" zei hij nog...Naar mijn idee had men deze zomer wat meer risico genomen met het aantrekken van de beloofde "ervaren spelers die er direct staan" ...Het zijn allemaal woorden, maar de gedachte erachter is een ieder duidelijk, ook voor trainer Van de Looi :bowdown:

11-09-2014 om 08:57

tja ik zal zeggen haal die wout brama op en die koolwijk op voor een jaar

11-09-2014 om 09:36

Achteraf praten is altijd makkelijk. Als je altijd als een mak lammetje achter de directie aanloopt en nooit eens een keer met de vuist op tafel slaat, dan krijg je situaties die nu zijn ontstaan. Nijland en co. zijn blij met de inhoud van de portemonnee op dit moment en vinden dat v.d.Looi het maar moet redden met hetgeen er nu op het veld staat. De gastjes die er bij zijn gekomen,daarvan is de helft geblesseerd en de andere helft van minder niveau,dus dat schiet ook niet op.Van de belofte dat er spelers bij zouden komen die er direct staan, is niets terecht gekomem. Eigenlijk heeft v.d.Looi wel een punt maar had dat beter eerder aan de directie kenbaar kunnen maken.Nu is het te laat en kan er niets meer bij, en heeft dat "miepen" helemaal geen zin.(L)(L)(L)

11-09-2014 om 09:46

Slap gelul Looi! Je zegt "ze hebben er alles aan gedaan" maar eigenlijk bedoel je het tegenovergestelde. Zeg dat dan ook. Nu zeg je het op een slinkse manier. Waarom praten over spelers over de lange termijn? Je kunt ze nu toch ook inzetten? We spelen niet tegen bayern München of Barcelona. Kom op kerel niet zeuren in de pers. Ook niet als er naar gevraagd word. Manman wat een gezeik weer zeg. Ongelooflijk.

11-09-2014 om 10:39

misschien dat er nog een club-vrije speler of eentje van een andere planeet kan komen, en is dát de bedoeling geweest van de opmerkingen van de trainer - Dat hij zich kennelijk zorgen maakt over het hogere verwachtingspatroon bij de fans en de wedstrijden dit seizoen, die nog "wel even" gewonnen moeten worden, te beginnen as. zondag, dat is duidelijk. En dat er alleen maar blessures bij gaan komen is bijkans een zekerheid. Hopen dus maar dat Botteghin Lindgren en Kappelhof niet door hun hoeven zakken!

11-09-2014 om 11:56

Bokko: meestal ben ik het met jou eens, maar profvoetbal is nu eenmaal zwaar gelinkt met geld, en de bereidheid om nu te investeren in duurdere aankopen was er duidelijk niet...dat hoeft op zich niet meteen te leiden tot verliespartijen, maar een kleine tegenslag, zoals bvlessures of vergtrek van basisspelers in de winter zal op tijd gecompenseerd moeten worden...en je weet uit ervaring dat spelers uit een ander land/andere voetbalcultuur enige tijd (maanden) moeten wennen aan de "Hollandse voetbalschool" ( Kirm, Magnasco, Kostic ) Dus, dat er zorgen zijn is begrijpelijk- en ik hoop dat de leiding deze ook deelt.

11-09-2014 om 12:20

Bokko je kunt voetballen niet vergelijken met wielrennen.

11-09-2014 om 12:23

Je kunt toch door de regels heen lezen is niet zo moeilijk hoor. Hij zeurt namelijk al een hele tijd om meer en meer en meer spelers. Looi is zelf degene die zeikt. Hij moet het doen met wat hij krijgt dat is zijn taak. In een team moeten alle gezichten dezelfde kan op staan. Als de trainer blijft mekkeren gaan de spelers dat ook doen. Misschien moet hij een keer zeggen dat hij blij is dat Chery blijft en Botteghin!

11-09-2014 om 12:42

er moeten gewoon wat beter spelers komen heel simpel. we verliezen zondag ook helaas van cambuur let maar op.

11-09-2014 om 12:47

We staan nu tweede en dat is prachtig maar de ranglijst is nu nog niet belangrijk. Laats gaf ik Looi nog een compliment persoonlijk...zo hoort het imo. Nu kraak ik hem om zijn opmerkingen. Moet kunnen. En ja we gaan dit seizoen nog wel een keer verliezen ja. Misschien dit weekend al. Dat is toch niks bijzonders?? We zijn Fc groningen. We verliezen we winnen etc. Niks mis mee zolang er volle bak inzet. Soms denken mensen dat ze aanhanger zijn van een europese topclub ofzo...ongelooflijk.

TomOkker11-09-2014 om 20:37

v/d Looi heeft weldegelijk een punt, nog 2 uitvallers en je hebt enkel A-junioren op de bank. Ik had echt gehoopt dat er een rechtsback en een een linksbuiten gehaald zou worden want dit ensemble redt het niet tot de winterstop. Maar goed dan zal het wel weer aan de trainer liggen of aan Hoesen.

hertopwil11-09-2014 om 21:07

Ik geloof ook zeker dat het beter is voor de selectie dat er nog 1 a 2 spelers bij moeten. Maar we kunnen wel jammeren maar nu is er niets meer te halen. laten we nou gewoon hopen dat de FC schade vrij doorkomt,en dan in de winter stop verder kijken. Anders speler er in van de beloften en anders A - jeugd mss wel spelers zonder ervaring,maar wel spelers die er nog voor willen gaan vooral in een volle Euroborg. Kom op mannen laten we nou eens positief zijn we staan 2e achter PSV en ik denk ook dat de F.C een goed pad is ingeslagen naar de TOP 5. Jammer dat er geen groot video scherm is voor zondag in de Euroborg. Of dat de supports home niet open is ivm het weigeren van de :fc: fans bij Cambuur. Denk dat de speler dit ook wel als zeer positief zouden ervaren.:thumbsup:

Marco11-09-2014 om 21:34

Vreemd is dan wel dat Groningen een bod uit brengt op rechtsbuiten Ondaan van Willem II. Rechtsback is niet nodig. Hebben we Hateboer met voldoende achtervang. Linksbuiten kan wenselijk zijn. Kijk eerst eens hoe Mahi het doet. Ga anders 4-4-2 spelen in sommige wedstrijden delen van wedstrijden. Met Islamovic en Zeefuik is er wel een goed aanspeeltpunt naast Hoessen.

11-09-2014 om 23:29

Marco: voorlopig wijkt Van de Looi niet van zijn basis elf af...Ik denk dat zolang de uitslagen /punten onze kant op blijven komen, dat spelers als Mahi en Islamovic gewoon nog flink de tijd krijgen om ingespeeld te raken in het team. En ik zie dan ook nu geen reden om weer die behoudende tactiek zonder gevaarlijke aanval, in de uitwedstrijden zoals vorige jaar te gebruiken. Ik hoop dat Hoesen zich kan onderscheiden, zondag!

12-09-2014 om 08:12

als dat zo is waarom speelt Zeefuik niet dan. En dan niet zeggen hij krijgt gaan kans kansen genoeg gehad.

12-09-2014 om 08:35

Magnasco naar huis sturen en dan miepen dat je geen spelers genoeg hebt. Hoe zout wil je het vreten?:(:(:(

MaxFCG12-09-2014 om 09:15

Ik snap zeker dat v.d. Looi vervangers wil voor de geblesseerden. Maar wat dan als de geblesseerden weer fit zijn? In dat geval zal huren beter zijn dan kopen...

12-09-2014 om 09:31

Zeefuik speelt niet omdat hij niet 90 minuten kan volhouden. Na 30min. is de accu leeg...daar heb je dus niks aan.

12-09-2014 om 11:03

Als je vindt dat Zeefuik geen eerlijke kans heeft gehad moet je helemaal Islamovic niet nu al afschrijven. Deze heeft namelijk daadwerkelijk geen eerlijke kans gehad. Zeefuik hoeft helemaal niemand te imiteren hij moet gewoon doelpunten maken. Klaar. Net zoals Hoesen/Islamovic etc.

12-09-2014 om 11:09

Je zal het altijd blijven houden. De één heeft de voorkeur voor Zweefduik en de ander voor Islamovic. Voor mij is het duidelijk. Islamovic is een speler met erg veel potentie en Zweefduik heeft in die twee jaar dat hij nu bij de club is, bewezen dat hij géén goeie spits is voor FC-Groningen. Topklasse zou hij mee kunnen komen,niet hoger!!! That's my opinion!!!!!(L)(L)(L)

12-09-2014 om 11:31

het kan aan mij liggen....maar ik bespeur in deze lijst met reacties een tendentie naar "welke speler is wel goed en welke is niet goed". Daarmee wordt de selectie zeker niet sterker. Alleen op de trainingen kan je het krachtsverschil tussen spelers uittesten. Daar is die trainer zelf bij trouwens. Maar laten we kijken hoe Zondagmiddag een koe een haas vangt...beter gezegd: een Groninger een Fries te grazen neemt. ..ik bedoel maar

12-09-2014 om 13:37

Bij NEC bijzonder leuk meegedaan, ja precies, niet meer en niet minder. Bij PSV waren ze blij dat hij weg was. Marcus berg is ook een speler met beperkingen, vandaar dat hij bij HSV is geflopt en bij PSV óók niet aan de bak kwam. Maar we hebben het nu over Zeefuik. De vraag is: Wat heeft deze jongen als spits nu in die twee jaar dat hij bij de FCG speelt, gepresteerd. Voor een spits die in twee jaar 9 doelpunten maakt toch erg magertjes, dacht ik zo. daarom zeg ik ook in mijn eerder reactie, dat het voor de FC-Groningen geen goede spits (en dan druk ik mij nog fatsoenlijk uit). Wat betreft Islamovic, wat jij Katwijk materiaal noemt (wat het ook moge betekenen), deze speler heeft de toekomst. Wacht maar eens af, als deze speler echt in de club is ingeburgerd en één of twee maal een invalbeurt heeft gehad, zal je zien dat deze knaap echt goed kan voetballen. Een andere factor speelt echter ook mee en dat is als je niet het lievelingetje van de trainer bent, dan kom je bij v.d. Looi ook niet aan de beurt. >>>>>>(L)

12-09-2014 om 13:38

>>>>>Hebben we kunnen zien bij Texeira en Magnasco!!!!!(L)(L)(L)

12-09-2014 om 14:43

Zeker drie keer in de week,Bokko, dus vertel mij niet of Islamovic goed of slecht traint. Met zeefuik hebben we het gezien in die twee jaar. Of een te hoog vetpercentage en aftrainen bij een sportschool of hij was geblesseerd. Maar goed, we kunnen er lang en breed over doorpraten, feit is dat Zeefuik exit is bij de club en dat Islamovic de toekomst heeft. That's it!!!!!(L)(L)(L)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!