Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen; op zoek naar herstel!

Door Lukas van der Wal 14 reacties

Aanstaande zondag, mag de Trots van het Noorden zich gaan revancheren voor de blamage tegen SC Cambuur. FC Groningen gaat op bezoek bij FC Utrecht. De wedstrijd staat onder leiding van Janssen en begint om kwart voor vijf. De mannen van Erwin van de Looi worden gesteund door 282 supporters.

FC Utrecht
De Domstedelingen speelden vorige week in eigen huis gelijk tegen ADO den Haag. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. Van beide partijen was het een wanvertoning, die pas tegen het eind van de wedstrijd het kijken waard werd.

Na vijf wedstrijden staat FC Utrecht op de tiende plaats op de ranglijst. De mannen van Alfen wisten tot nu toe zeven punten binnen te slepen, dat zijn er twee minder dan FC Groningen. Attractief zijn deze wedstrijden nog niet, maar vijf keer wisten de roodhemden te scoren. In die wedstrijden kregen ze "maar" zeven tegendoelpunten te verwerken.

Deze statistieken zeggen aanstaande zondag helemaal niets. De thuisploeg heeft op papier een goede ploeg, echter geluk hebben ze ook nog niet gehad. Zoals zo vaak is de Trots van het Noorden een goed medicijn voor een ploeg uit vorm, laten we hopen dat het deze keer niet zover komt.

FC Groningen
Zoals we weten, ging de FC afgelopen week zwaar de boot in bij Cambuur Leeuwarden. Groenwit verloor met 3-0, maar deze uitslag had erger kunnen uitvallen. Tot overmaat van ramp, kreeg middenvelder Rasmus Lindgren de rode kaart, na twee keer een gele prent. Een terechte uitsluiting kunnen we zeker niet ontkennen. Het veldspel was niet best. Cambuur zette de FC goed vast met opportunistische voetbal. Van de Looi, had dit kunnen verwachten, maar had zijn mannen hier niet goed op voorbereid. Natuurlijk, de spelers moeten het uitvoeren, maar de trainer moet hier voor waken.

Vermoedelijke opstelling
FC Groningen zal zoals het nu lijkt, noodgedwongen een wijziging gaan doorvoeren. Middenvelder De Leeuw zal eindelijk weer een basisplaats gaan krijgen, dit in plaats van de geschorste Lindgren. Op "tien" zal hij moeten gaan zorgen voor een positieve vibe. De Leeuw laat op de clubsite weten dat hij zichzelf niet voorbij wil lopen, hij wil zich bewijzen, maar niet ten koste van alles.

Padt

Hiariej-Botteghin-Kappelhof-Van Nieff

Kieftenbeld-De Leeuw-Chery

Van der Velden-Hoesen-Antonia

Morgen, zullen wij de afsluitende training gaan bezoeken. Eventuele veranderingen zullen wij dan morgen gaan plaatsen. De training is ook te volgen via ons Twitter-account.

Come on FCG!

Met De Leeuw in de basis verwachten wij een aanvallender FC dan vorige week. Tevens zal er gespeeld gaan worden op echt gras, dus smoesjes kunnen we niet meer bedenken. Het wordt tijd dat bijvoorbeeld Nick van der Velden weer zijn vorm gaat oppakken van vorig seizoen. Afgelopen wedstrijd was het niet best, Nikinho blijft desalniettemin belangrijk voor de ploeg.

We hopen dat Danny Hoesen eindelijk bediend gaat worden. De spits oogt op dit moment niet gelukkig voorin. Hij werkt hard, maar het rendement is nog laag.

Naast de geschorste Lindgren, zullen de geblesseerden Mahi, Burnet, Van der Laan, Ben Moussa en Bakker niet inzetbaar zijn tegen FC Utrecht.

Zondag moet het gebeuren!
Kwart voor vijf, aanstaande zondag, zal het dan moeten gaan gebeuren! De FC zal de schroom van zich af moeten gaan gooien. In Leeuwarden was het niet best, bij winst in Utrecht zal de Trots van het Noorden ongetwijfeld goede zaken gaan doen. Wij hebben er zin in, resultaat is mogelijk maar dan zal de FC als een team moeten gaan opereren. Het wordt tijd dat de boer de macht grijpt!

Reacties:
19-09-2014 om 15:48

0-3

FCGolé19-09-2014 om 16:16

Waarom staat er Bizot i.p.v. Padt.

FCGmijnclub19-09-2014 om 17:03

:lol::lol::lol::lol::lol:

19-09-2014 om 17:25

Hahah wat een grap Zal het weekend gevoel wel zijn geweest :$:$:$

19-09-2014 om 19:03

Hiariej zou door zijn knie zijn gegaan...en Hateboer komt bij absentie terug als RB. Ik ben erg benieuwd of de combinatie De Leeuw en Hoesen wat gaat opleveren. Het lijkt mij allemaal wat dartel voorin, die twee met Chery en Antonia. Liever zag ik Van Nieff op 10 bij deze wedstrijd, want er moet wel gif in. Wordt waarschijnlijk een moeilijk laatste half uur.

Marco19-09-2014 om 19:57

Groningen moet eens beginnen met de intentie om op voorsprong te komen. Waarschijnlijk stort Utrecht dan in, en kunnen we het in de counter afmaken. Liever de Leeuw rechtshalf en Chery centraal. DE Leeuw moet het nu maar laten zien dat hij meer is dan een super sub. Off record: Contract Yassine El Ghanassy bij AA Gent is ontbonden. Wellicht kan Groningen hem een stageplek aanbieden. Kan zomaar de ontbrekende linksbuitenspeler zijn, waarvoor we dan geen 1,5 miljoen hoeven neer te leggen.

no guts no glory19-09-2014 om 20:09

In ieder geval 1 positief punt: Onder scheidsrechter Ed Jansen hebben we een erg positieve balans.Met andere woorden met Edje Raketje zijn de 3 punten al bijna binnen.Hopelijk kunnen we in een uit wedstrijd eindelijk een beetje meer naar voren spelen.Al zal dat niet gemakkelijk worden want Utrecht zal zeker voor eigen publiek na een slechte vorige thuiswedstrijd vroeg druk willen zetten.Als ze er maar voor zorgen dat de linies dichter op elkaar spelen en dat er geen grote gaten vallen op het middenveld waar de tegenstander makkelijk tussendoor kan voetballen.Dus niet met de kont naar achteren middenveld maar naar voren verdedigen en de aanval direkt ondersteunen bij bal bezit.Voor de Leeuw zie ik daarin een belangrijke taak weggelegd in tegenstelling tot van der Velden.Volgens mij is die niet fit genoeg om grote afstanden energiek te overbruggen.

Hendrik19-09-2014 om 20:16

Van Ado en Cambuur is Utrecht de zwakste maar dat is geen garantie spelen dit keer op echt gras zal mkj benieuwen

20-09-2014 om 01:07

Marco: De leeuw z'n kwaliteiten liggen niet in het combinatiespel op het middenveld en op het opbouwen, dus die komt zeker niet rechtshalf. Denk dat Hoessen met de Leeuw een beurtelings aanvallende rol hebben en dat Chery als derde er met de :fc: vandoor gaat...zoiets

20-09-2014 om 03:50

Marco Off record: Hoezeer we Kostic ook missen als dreigende speler...deze El Ghanassy heeft net als Hoesen een heleboel afgereisd de laatste jaren: lees zelf maar.. "Begin dit jaar werd de voormalige Rode Duivel (één cap) tot eind vorig seizoen uitgeleend aan Al Ain FC. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten bedong ook een aankoopoptie, maar lichtte die niet. Voor de 24-jarige Belg van Marokkaanse afkomst was het al zijn derde uitleenbeurt. Eerder werd de grillige flankspeler door de Oost-Vlamingen al bij het Engelse West Bromwich Albion (2012) en het Nederlandse Heerenveen (2013) gestald. "

20-09-2014 om 06:22

Utreg heeft een baggerploeg. Scoren erg moeilijk. De Fc moet dit met 1 controleur kunnen doen.

Marco20-09-2014 om 09:59

off record: om die reden schrijf ik ook dat hij eerst op stage moet komen.. Voetballen kan hij wel, dan kun je beoordelen hoe stabiel zo'n jongen in elkaar zit en hoe hij valt in de groep. Bij H'veen heeft hij mooie dingen laten zien. Hij is nu 24, vanaf die leeftijd zoeken mensen ook vaak meer vastigheid, hij misschien ook.

Secember20-09-2014 om 11:25

Off record : volg de Belgische competitie op de voet (ben ook Belg), en El Ghanassy kan idd een goeie zijn, mits een stage inderdaad. Een heleboel afgereisd, ja dat wel, maar zijn periode in KAA Gent, liet hij hele mooie dingen zien, snelheid en altijd overzicht. Mss toch effe opvolgen ...

Secember20-09-2014 om 11:25

Off record : volg de Belgische competitie op de voet (ben ook Belg), en El Ghanassy kan idd een goeie zijn, mits een stage inderdaad. Een heleboel afgereisd, ja dat wel, maar zijn periode in KAA Gent, liet hij hele mooie dingen zien, snelheid en altijd overzicht. Mss toch effe opvolgen ...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!