Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing BVV Barendrecht - FC Groningen / tweede ronde KNVB beker

Door Redactie 8 reacties

Morgenavond (24 september) begint om 20.00 uur de bekerwedstrijd BVV Barendrecht - FC Groningen. Voor de topamateurs is dit de match van het jaar om ultieme dromen uit te laten komen ten koste van Eredivisionist en torenhoge favoriet FC Groningen. Zij wonnen in voorgaande bekerontmoetingen nog nooit van een profclub.

In de spelershoofden van de trots van het noorden zal deze pot ongetwijfeld iets minder tot de verbeelding spreken, je mentaal moeten opladen tegen (top)amateurs... En dan schuilt er nog altijd het klassieke gevaar van onderschatting dat tijdens dit soort krachtmetingen op de loer ligt. Hoe dan ook, FC mag zich niet laten verrassen en is aan de hand van zijn status verplicht om door te komen naar de derde ronde! Om deze ronde verder te komen zal onze FC zich meer moeten laten gelden dan de afgelopen drie uitduels, ook al is het "maar" tegen topamateurs.... Doet de ploeg dit niet, dan is een "bekerstunt" in de maak....

BVV Barendrecht
De club is opgericht in 1926 en groeide uit van een kleine dorpsvereniging naar een zaterdag topklasser. Vanaf 1976 heeft het als thuisbasis Sportterrein de Bongerd. Het complex telt maar liefst elf voetbal velden. Op het hoofdveld ligt er sinds een jaar een kunstgrasveld voorzien van veldverlichting. De nieuwe hoofdtribune dat tevens in 2013 werd opgeleverd heeft een capaciteit van 544 zitplaatsen. In 2012 telde Barendrecht bijna 2100 leden en is één van de grootste voetbalclubs van Nederland. Het team speelt in witte shirts en rode broeken. Momenteel bezet Barendrecht de elfde plek op de ranglijst.

Topklassers en een paar "oude bekenden"
Barendrecht speelt in dezelfde poule als HHC Hardenberg van (assistent)trainer Marcel Groninger. Ook Capelle (vorig jaar nog tegenstander van FC / uitslag 2-0), GVVV (tegenstander FC in 2012 / uitslag 1-2), SC Genemuiden (tegenstander van FC in 2010 / uitslag 2-3) en het roemruchte IJsselmeervogels waar FC Groningen in 2007 met 1-8 van won en in 1974 desastreus met 2-1 onderuit ging, komen uit in dezelfde groep.

Saillant detail, Barendrecht ligt in de buurt van Heerjansdam... Wie herinnert zich 1984, het jaar waarin FC Groningen op een 3-2 nederlaag werd getrakteerd en met pek en veren uit het bekertoernooi werd gekegeld? In 1987 revancheerde de trots van het noorden zich met 0-2.

Marges klein
Op die uitschieter na van 2007 tegen IJsselmeervogels, is de conclusie gerechtvaardigd dat op basis van de eerdere genoemde resultaten FC Groningen toch wel moeite heeft om topamateurs overtuigend van het veld te vegen. Voeg daaraan toe dat er statistisch gezien een reële kans is dat we gemiddeld één keer in de twintig jaar door de topamateurs vervroegd afscheid kunnen nemen van het bekertoernooi. We zijn nog niet helemaal gerust....

FC Groningen
Nick van der Velden is gepasseerd. Michael de Leeuw heeft een basisplaats. Rasmus Lindgren heeft zijn schorsing van één wedstrijd uitzitten en keert terug in de basis naast Kieftenbeld, waardoor Tjaronn Chery doorschuift naar de tien positie.

De vermoedelijke opstelling

Hoesen

De Leeuw - Chery - Antonia

Lindgren - Kieftenbeld

Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej

Padt

Uiteraard is FC Groningen de torenhoge favoriet! Maar - onze spelers zullen het steeds opnieuw weer moeten bewijzen. Wat ons betreft de hoogste tijd om te durven voetballen met intentie naar voren. Vlot aanvals spel in samenhang met kansen creëren is toch het minste wat je mag verwachten van een Eredivisionist? Gaat FC Groningen deze avond een succesje beleven waardoor het vertrouwen en durf weer terugkeert voor het verdere verloop van de reguliere competitie?

Laat ons weer eens juichen!

Come on FC!

 

 

Reacties:
campesino23-09-2014 om 16:48

daar gaan we weer, dubbele defensieve pivot, tegen het schrikbarend sterke real madrid eeh sorry barendrecht. en dan ook nog lekker de leeuw linksbuiten en nog maar weer eens een kans voor hoesen.:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

appie happie23-09-2014 om 17:22

Ik vind de leeuw op lb ook erg raar..en 2 verd.middenvelders ook. Ik zou spelen met de leeuw op middenveld opv lindgren..gewoon aamvallend ingesteld en niet zo kneuzig....berhoudend...getvfer schiet toch op man....1 ding als de fc morgen niet door gaat ist beurt met vd looi....dus ja waar hoop je op... En hoesen in de spits als hij morgen niet scoort,op de bank tergen w2.

Milko23-09-2014 om 18:04

Zou het echt zo zijn appie happie? Looi eruit bij een nederlaag? Ze gaan er naar toe om niet te verliezen, dus zal wel op t nippertje 0-2 worden. Maar ach... de beker winnen we toch niet dus :p

23-09-2014 om 18:42

Ik vind het kinderachtig om telkens over Hoesen te beginnen, snap die mensen niet. Ik denk dat Hoesen morgenvanavond wel een paar goaltjes gaat pakken. Ik denk echt dat Hoesen zijn vertrouwen een beetje gaat pakken dan. Tevens denk ik dat Hoesen dan een beetje vertrouwen gaat kweken bij zijn teamgenoten. Mocht Hoesen morgen niet minimaal drie doelpunten gaan maken dan valt Hoesen mij erg vies tegen. Dan heb ik het helemaal gehad met Hoesen. Nee Hoesen moet het morgen absoluut laten zien.

23-09-2014 om 19:15

HET grote nieuws voor mij is dat Van de Looi, Antonia vanaf het begin op rechts zet..."nieuwe" inzichten bij de trainer? Maar ik ben bang dat de Leeuw, Chery en Hoesen elkaar in de weg gaan lopen...voorspel 2-2 en penalties!

brummie23-09-2014 om 19:23

Ik verwacht een lastig potje, Fc heeft alles te verliezen, Barendrecht kan onbevangen spelen. Het vertrouwen na 2 uitnederlagen zal er ook niet op vooruit gegaan zijn. Prima dat vd looi vasthoud aan zijn basis met 2 verdedigende middenvelders en vd velde inwisselt voor de leeuw. Ploegen als Nac en Vitesse met hakken over de sloot door, concentratie, strijdlust en kansen afmaken morgen, daar gaan we voor, come on fc!

appie happie23-09-2014 om 20:43

Heerenveen en willem2 eruit tegen roda en een amateurclub. Dus hopelijk onderschat de fc. Barendrecht niet.. Vd looi hoeft van mij niet weg,hij heeft vorig seizoen de laatste 12 wedstrijden niet verloren,maar hij is nu even de weg kwijt..

23-09-2014 om 21:00

"uitgeschakeld door Heersjansdam in '84-wie herinnert zich dat niet?"..schrijft het artikel...jazeker! het was onder Berger als ik mij goed herinner...en die trainer had er nogal een handje van om wat te bluffen- hij was ook zeer ontgoocheld / van een koude kermis thuisgekomen na die kansloos verloren uitwedstrijd. Ik hoop eigenlijk op eenzelfde houding van de ploeg, nu : laten ze nu maar eens gewoon laten zien wie de sterkste is, en veel kansen creëren...gaan er allicht een paar in. Geronimooo: Hoesen krijgt van mij (ook) een standbeeld ( naast die van Tony van Leeuwen ) als hij er drie inschiet :D

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!