Terug

Deel deze pagina:

"Coach Erwin van de Looi grijpt in"

Door Redactie 32 reacties

De geplande driedaagse reis naar het Duitse Erfurt komt trainer Erwin van de Looi prima uit. FC Groningen is eregast bij Rot Weis Erfurt, zij nemen afscheid van hun oude stadion. De trainer is niet tevreden over het spel van zijn ploeg en zal de reis gebruiken om eens stevig met zijn spelers van gedachten te wisselen meldt VI. "Het wordt namelijk een hele klus om ons spel weer op peil te krijgen," zegt Van de Looi tegen Voetbal International. "Het resultaat in Rotterdam was verschrikkelijk teleurstellend. Daar hebben we een goede tik van gekregen, maar we zijn al langer niet tevreden" zegt de geplaagde coach. De trainer vindt het de tijd om iets anders te proberen nu gebleken is dat FC na acht wedstrijden absoluut niet constant is geweest. Ondanks het vertrouwen aan de spelers ontwikkelt het spel zich niet ten goede. Dan moet je als trainer ingrijpen.

 

Reacties:
07-10-2014 om 00:43

Eindelijk, ik stel voor dat Van de Looi hier gaat mee-posten :bowdown: en onder de blognaam: stevie wonder

bart bekkering07-10-2014 om 01:07

Wijzigingen op het middenveld en voorhoede graag. Islamovic voor Hoesen. Daar hoeft niet eens over nagedacht te worden. Lindgren eruit en De Leeuw erin. Van der Velden eruit wanneer Mahi klaar is.

Marja170107-10-2014 om 04:12

Goedemorgen, slapen jullie wel eens? ;) Wat is er mis met Islamovic, wat heb ik gemist? Ik ben van mening dat die speelminuten moet gaan krijgen, een goede kans om zich te kunnen laten zien.

Don Chaot07-10-2014 om 05:05

Stevie Wonder hahahaha:thumbsup::D

Roelofsky07-10-2014 om 08:54

Vrees dat er niet meer in te grijpen valt. Als deze trainer net zo tegen zijn spelers praat als voor de camera dan vrees ik dat zijn praatjes zijn uitgewerkt. Er zit totaal geen enthousiasme in deze man. De FC is een laffe counter ploeg geworden. Liever verliezen met aanvallend voetbal dan dit. Er zit totaal geen lijn in. Tegen ajax konden de spelers zich nog zelf motiveren en was het voetbal wel aardig. Daarna gingen ze weer mee in het spel van de trainer en werd het niks. Nijland het natuurlijk triest maar wordt wakker. Natuurlijk hoop ik dat ik het verkeerd zie maar ik vrees van niet.

07-10-2014 om 09:18

Jij zat ook al weer vroeg achter jou PC'tje Marja. Ben het met je eens dat Islamovic eens een keer een kans moet hebben. Misschien tegen Rot Weiss, om te beginnen ?:thumbsup:

zaagmuldersweg07-10-2014 om 09:45

Als er toch geen voetballen is,misschien volgende week even op stage naar Leeuwarden of Zwolle. Neem Veldmate en Koolhof dan ook gelijk maar mee. die kunnen daar ook nog wel het een en ander leren. Cambuur en Zwolle verliezen ook wel es een keer hoor maar het is zo vreselijk leuk om daar naar een wedstrijd te gaan.

hertopwil07-10-2014 om 09:50

Hoezo een spitsen probleem! Bij jong FC loopt volgens mij iemand rond die ze er gemakkelijk in knalt (Denkovski) komt die eigenlijk weg. Ik vind het nu wel hoog tijd dat er iets veranderd moet worden,maar ja als Hoesen steeds buiten de 16 meter gebied staat komen de voor zetten ook nooit aan. Al weten we ook allemaal wel dat deze jongen kan voetbalen. Ik denk dat er iets binnen de groep aan de hand is,ook al omdat Cherry zondag zo reageerde op zijn supporters.En Niick gewoon boos werd omdat hij gewisseld werd. Hans regel dat eens gauw ,we willen onze FC terug. Hopelijk komt er snel een einde aan dat gerommel bij onze FC.

brummie07-10-2014 om 10:39

Het is te hopen dat burnet, van der laan en mahi weer snel speelklaar zijn. Van der Looi heeft nu niet echt veel keuze. Zie ook wel een rol voor burnet of van nieff op het middenveld. Ben benieuwd welke keuze vd looi gaat maken, chery rendeert toch het beste met achter zich 2 controleurs en voelt zich daar ook het meest happy bij. Maar laten we geen paniekvoetbal spelen met zn allen. Het beste medicijn in deze situatie is een overwinning thuis op excelsior. De spelers zullen beter moeten, en het publiek moet er achter de ploeg blijven staan. Support je club in voor en tegenspoed!

Hoekie07-10-2014 om 12:21

v.d. Laan ligt er waarschijnlijk nog wel weken uit. Heeft een blessure die al steeds weer terugkomt. Heel vervelend voor hem en voor de FC. Wordt al geroepen dat de FC met blessureverleden een groot risico heeft genomen. Vreemd. We hebben toch een medische staf? Of moet die ook weg? Ik blijf optimistisch. 3 punten tegen Excelsior en nog wat doorsprokkelen....

07-10-2014 om 14:59

Looi moet ook naar zichzelf kijken. De man is zelden positief. Zet vaak een gezocht op alsof net zijn hele familie is overleden. Daarnaast geeft hij de spelers een strijdplan vol met angst. Geen enkele drang naar voren bespeur ik bij deze trainer. Zeg elke dag tegen je spelers dat ze toppers zijn en laat ze aanvallen.

brummie07-10-2014 om 15:11

Kon wel familie van jou zijn geronimoo, jij bent ook zelden positief :lol: Weet niet hoe hij tijdens trainingen is, maar hij komt erg serieus over. En mist wat charisma, maar dat hoeft hem natuurlijk niet een slechte trainer te maken.

07-10-2014 om 15:27

Klopt echter zijn strijdwijze is er eentje van de angst. Dus die spelers denken dan dat hij geen vertrouwen in ze heeft...gaat dubbelop dan hè.

07-10-2014 om 15:36

Ben wel eens op de training aanwezig maar heb deze trainer nog nooit zien lachen. Bij een interview op de TV zie je hem ook nooit grijnzen, laat staan lachen. Moet eens een voorbeeld nemen aan die trainer van Cambuur. Die straalt tenminste positiviteit uit en gaat leuk om met de spelers. Ook zo kweek je dan vertrouwen. Met een chagrijnige kop ben je natuurlijk gauw op zo'n knakker uitgekeken als speler zijnde. Inderdaad Geroninmoo, hij kijkt net of zijn hele familie net het loodje heeft gelegd. .......Ain ôale zwaartkieker is't.....:(:(:((

appie happie07-10-2014 om 15:46

Idd saaier kan bijna niet RR....ik erger me ook dood aan die pier...als ik zijn baas was kreeg hij elke dag een Trap in zijn reet...oneeee dan had ik hem nooit aangenomen..... Misschien ist wel een wajonger

brummie07-10-2014 om 16:58

Frank de boer, john van de brom, peter bosz, dwight lodeweges, cocu, alfred schreuder, marco van basten etc.....Dat zijn echte feestgangers! Die staan elke dag vol charisma voor de microfoon.... volgens mij is het gros van de trainers gewoon saai. Zij moeten w8rden beoordeeld op prestaties, niet op uitstraling. Westerhof was een softie, jans werd in zijn laatste jaar uitgekotst, huistra was ook soft, maaskant een blaaskaak en vd looi een saaie lul. Tja....

07-10-2014 om 17:51

Ja Bokko, zoals jij het stelt is het lijntje erg smal, maar er is ook een gulden middenweg en dat is hoe je op een prettige manier met mensen om kunt en moet gaan en dat is dhr.v.d Looi nou niet met de paplepel ingegeven. Je kunt aan de ene kant heel serieus te werk gaan maar aan de andere kant moet je ook eens een keer een kwinkslag uitdelen of tenminste eens een keer een grijns produceren. Ik heb het hem nog niet zien doen. Altijd een uitgestreken gezicht trekken verraad vaak je geestelijke gesteldheid en dat is mijns inziens bij deze trainer niet best.:o:o:o

appie happie07-10-2014 om 18:00

Idd RR je moet serieus zijn,maar eern geintje maakt de boel los..vd looi heeft nog nooit een geintje gemaakt..het is bijna een zwarte kousen figuur...ehhhh bijna!!!!!! Ik verslik me bijna, bij Velp links af..

07-10-2014 om 18:02

Ze hebben gewoon geen lol in hun werk. Spelers en trainer. Dat straalt er gewoon van af. Daar moet verandering in komen.

07-10-2014 om 18:43

Is ook weer waar. De spelers staan niet op hun vertrouwde plek en dat helpt óók niet mee om vertrouwen te krijgen. En over jouw laatste zin. Zijn er wel friezenmoppen waar je om kunt lachen? Ben ze nog niet tegen gekomen.:D:D:D

brummie07-10-2014 om 19:05

Bokko, Volgens mij deelt fc de jeugdopleiding met cambuur en spelen hetzelfde systeem 4 3 3 toch? Er zijn verder max 3 posities in het veld waardoor vd looi spelers neerzet op een andere positie. Dat zijn van nieff en antonia. Vd velden is uit vorm, maar kon vorig seizoen op alle 3 voorste posities prima uit de voeten. Dus staan er nog 8 spelers wel op hun juiste positie. Denk niet dat spelsysteem op de schop moet, maar de uitvoering. Wat te doen bij balverlies en wanneer druk zetten. Afstand linies etc.

Marja170107-10-2014 om 21:07

Ja ik was vanmorgen weer vroeg op om naar het werk te gaan RR :thumbsup: Duik nu ook maar snel mn bedje weer in want ook morgen gaat de wekker weer vroeg af. Verder denk ik (lukt vast niet) dat ik even wat afstand doe van de Fc want als ik weer diverse reacties en berichten lees wordt ik weer boos en NIET om de reacties zelf (laat dat ajb duidelijk zijn, vind het juist mooi dat er hier eens wat meer leven in de brouwerij is) maar omdat het momenteel allemaal zo slecht is. Ik word er niet blij van. Welterusten mannen!

07-10-2014 om 21:43

Nog even de Gezinsbode van maandag erbij gehaald...die waren ook (weer) heel kritisch, dat ze het "lek" niet boven gaan krijgen! Het is trouwens nogal wat als je als trainer in het BEGIN van het seizoen constateert dat het al langer niet goed was... Kieftenbeld's interview over het ontbreken van het teamgevoel vond ik schokkend...Het is misschien een beetje scheve vergelijking, maar ik moet toch weer denken aan Maaskant's eerste half jaar...in december stond hij er een weekend naast-..en Marja (L) deed hier het licht al uit; gelukkig maar-hoeven we dat niet ook in de gaten te houden.

08-10-2014 om 04:48

Het gaat tot het winter ook niks meer worden met dit elftal. Zelfs op de bank zitten geen beste spelers laat staan in het veld . We hebben kwaliteit nodig en zolang hij die bos er ook steeds weer inzet gaat het echt niks worden.

Marja170108-10-2014 om 20:02

Dan vallen wij, supporters, toch een aantal wedstrijden in? Volgens mij gaan we dikke potten winnen met o.a. passie voor de club, motivatie om een pot te winnen, etc :clap:

Marco08-10-2014 om 20:26

Vd Looi treft weinig blaam. Dankzij hem hebben we vorig jaar Europees voetbal gehaald en zijn we nog financieel gezond waardoor we ons in de winterstop kunnen versterken (geld Kostic die hij aan het voetballen kreeg) Verder is het een beginnende coach en zal nog veel fouten maken. Ik zie zelf ook liever een Gert Jan Verbeek of een Mario Been. Het is ondenkbaar dat NIjland en Veldmate een sterke persoonlijkheid als trainer naast zich dulden. Dat zal niet gebeuren, die willen niet aangesproken worden op hun faalbeleid. Wees maar zuinig op vd Looi, en stuur spelers die zeuren maar weg. Er kunnen er slechts twee voetballen: Chery en Antonia en de rest is meer last dan lust. eigen talentjes uitgezonderd.

08-10-2014 om 21:11

Been??? ben je die Rotterdammer Jacobs dan vergeten? ik schiet in een spontane huilbui als ik Been voetbalcommentaar hoor leveren op Fox: open deuren en heel veel achteraf-gelijk. De man is geen schim meer vergeleken met zijn NEC periode. :(

Woltjer10-10-2014 om 16:03

Goede serie, matige serie, het hoort er allemaal bij. Het voetbal laat te wensen over, oke dat kan. Wat echt zorgelijk is, dat er geen geloof meer is in eigen kunnen, of anders gezegd er is geen passie/voetbalvreugde. Ik denk echt dat we in een neergaande spiraal zitten. Tegen de amateurs van Rotterdam moet er overtuigend woren gewonnen, zo niet is het onrust, mischien eens goed dat de boel dan eens escaleerd.

10-10-2014 om 21:54

Na vanavond ( Ned-Kazachstan, overmacht, maar pas late winst 3-1 ) wordt toch weer bewezen dat de trainers maar beperkt invloed hebben op het resultaat; natuurlijk een wissel kan het verschil maken, of een kleine omzetting waarmee de tegenstander overlopen wordt. Terug naar FC Groningen. Van de Looi zegt: het wordt een hele klus om ons spel (!) - dwz. niet de spelers! - weer op peiol te krijgen. Maar daar kan de coach toch eindeloos op trainen...en dat dit al een mooi poosje bekend is, dan denk je toch: voorúit nou...zet je zinnen op een winst en ga ervoor alsof het een halve finale KNVB beker is....en dat komt er dus niet van- van de spelers dus. Misschien waren het woorden bedoeld in algemene zin, en om aan te geven dat je nooit zekerheden hebt voor de eerstvolgende wedstrijd...toch zal het moeten, want de tegenstanders zitten niet stil. FC Groningen heeft diverse zwakke plekken en spelers missen veel kansen: daar wordt wel degelijk gebruik van gemaakt door de tegenstander.

FCGmijnclub11-10-2014 om 13:54

Spelers missen veel kansen Kees? Heb ik iets gemist....

12-10-2014 om 16:41

FCG-mienclub....die zwakke plekken heb jij vast gezien, en die "kansen" zijn er misschien niet veel, maar een paar...en die worden niet benut dat bedoel ik maar: 360 minuten in uitwedstrijden niet scoren is gewoon niet goed...maar je mag van mij ook zeggen: slecht. Maar laten we positief afsluiten: Hoesen/Islamovic en Antonia samen met wervelstorm Chery ...daarvan mag je toch wat verwachten? :bowdown:

14-10-2014 om 11:58

Onder het item :" van de Looi grijpt in" moeten we scherp kijken naar de opstelling van spelers en het tactisch concept. Vandaag las ik op een andere site dat er getraind is, vanochtend, voor een mogelijke basis tegen Excelsior: en het mooie is, dat we gelijk kunnen zien of de spelers beter uit der verf komen. De Leeuw - Hoesen --------Chery - Van der Velden -----Kieftenbeld- Hiariej Van Nieff - Baas - Botteghin - Hateboer ------------- Padt

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!