Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Excelsior

Door Hester Swabedissen 26 reacties

FC Groningen zal zondagmiddag in Euroborg haar vierde thuiswedstrijd spelen tegen SVB Excelsior. De club uit Rotterdam speelt na twee seizoenen afwezigheid weer mee in de Eredivisie. Het fluitsignaal van dit duel zal klinken om 16:45 uur. FC Groningen is thuis nog ongeslagen en hoopt dit te kunnen behouden.

Vorige wedstrijd FC Groningen
De vorige Eredivisiewedstrijd, uit tegen Feyenoord, was één groot drama. Er werd met 4-0 verloren in de Kuip en de FC was nergens te vinden. In de hele wedstrijd heeft Groningen maar één echte kans gecreëerd, waar Feyenoord kans na kans kreeg Sergio Padt te passeren. Er kan gezegd worden dat het gelukkig bij 4-0 bleef, aangezien er maar één ploeg aan het voetballen was en dat was de thuisploeg.

Trainer Erwin van de Looi heeft daarom het roer omgegooid en wil gaan werken met een ‘twee spitsensysteem’. Hij zegt op de website van FC Groningen: “We waren na de wedstrijd tegen Feyenoord erg teleurgesteld over het resultaat en zijn al langer ontevreden over het spel, vandaar dat we hebben gekozen voor een andere invulling van het systeem. We hebben tijdens de wedstrijd in Erfurt een eerste stap gezet met een goede eerste helft waarin we niet tot scoren kwamen en een tweede helft waarin het een open wedstrijd werd.” Van de Looi zal het systeem met twee spitsen ook toepassen in de wedstrijd tegen Excelsior. “Het ziet er op de trainingen goed uit en de spelers voelen zich er lekker bij. Het is sinds de wedstrijd in Erfurt voor iedereen duidelijk wat er van ze wordt verwacht.”

Tegenstander
Excelsior staat op de dertiende plek van de Eredivisieranglijst. De club uit Rotterdam heeft de afgelopen vier wijdstrijden geen winst behaald en hun laatste overwinning is alweer een tijdje geleden, namelijk op 30 augustus. Excelsior trainde zelfs vrijdagmorgen achter gesloten deuren: “Dat gebeurt niet zo vaak en we gaan er ook geen gewoonte van maken, we wilden echter wat andere oplossingen uitproberen en dat wilden we in alle rust doen”, aldus Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen. Excelsior verloor op 5 oktober met 3-0 van PSV en zal dus vastberaden zijn om aanstaande zondag drie punten mee naar huis te nemen. Verdediger Bas Kuipers op de website van Excelsior: “Wij willen elke wedstrijd punten pakken, ook tegen ploegen waartegen dat op voorhand lastig lijkt. Daar gaan we dus ook komende zondag weer ons best voor doen.”

Historie
Vr 23-03-2012 Excelsior - FC Groningen 0-1
Za 17-09-2011 FC Groningen - Excelsior 2-0
Za 18-12-2010 Excelsior - FC Groningen 2-2

Geblesseerden
Lorenzo Burnet, Hilal Ben Moussa, Martijn van der Laan, Mimoun Mahi en Henk Bos.

Vermoedelijke opstelling
Padt

Hateboer - Botteghin - Hiariej - Van Nieff;

Kieftenbeld - Lindgren - Van Der Velden - Chery;

De Leeuw - Hoesen

Op Twitter wordt naar aanleiding van de training van vrijdagmorgen gesuggereerd dat Jarchinio Antonia wordt gepasseerd, ook al was Nick van der Velden niet aanwezig op die training vanwege persoonlijke omstandigheden. De beweegredenen om Van Der Velden in de basis op te stellen in plaats van Antonia, zijn niet bekend.


Scheidsrechter
Eric Braamhaar

Zowel FC Groningen als Excelsior zal aanstaande zondag aanvallend gaan spelen, omdat beide clubs een goed resultaat willen neerzetten na de nederlagen van vorige speelronde. Van de Looi wil de supporters aanvallend voetbal laten zien: “De intenties zijn altijd aanvallend, of dat nu met drie spitsen is of met twee. Het gaat daarbij om de uitvoering en we hopen dat die uitvoering zondag beter is dan de laatste weken. We willen heel graag winnen en het liefst met goed en aanvallend voetbal waarmee we het publiek kunnen vermaken. Daar gaan we vol voor. Wij zijn nieuwsgierig en hopen dat het publiek dat ook is en dat ze zondag met die verwachting naar het stadion komen.”

Reacties:
Reinier9317-10-2014 om 17:04

En waar blijft antonia in de basis elf?

17-10-2014 om 17:05

heeft lang geduurd, die twee weken competitiestilte... ik verwacht veel van Groningen deze wedstrijd. Op inzet alleen moeten ze Excelsior de baas kunnen zijn en misschien is de boodschap na die nederlaag tegen de andere Rotterdamse stadsclub dit keer wel begrepen. De geblesseerden zijn nog niet (helemaal) terug of hadden een terugval ( Burnet, Zeefuik; Van Nieff en Hateboer spelen nu meer opkomend, volgens Van de Looi...we will see :fc:

17-10-2014 om 18:21

Mocht ik achter lopen excuus maar dit is natuurlijk een voorbeschouwing waarin ik iets aan mis want waar is inderdaad Antonia? Zit ie op de bank? Wat is de reden? En waarom staat vd Velden er weer in? Die was toch juist gepasseerd de laatste keer? Is die plotseling weer in vorm door dit systeem? Mocht ik er naast zitten excuus maar een beetje meer info hier omtrent kan geen kwaad inzake een voorbschouwing.

appie happie17-10-2014 om 20:01

Geronimoo een beetje respekt graag voor vrijwilligers.....

no guts no glory17-10-2014 om 20:13

Excelsior thuis moet natuurlijk altijd kunnen al is het alleen maar op inzet. Denk dat 4-4-2 een beter systeem is voor deze selectie.Vind het echter zeer jammer dat Lindgren en Kieftenbeld weer gezamelijk op het middenveld spelen.Minstens 1 van de 2 moet in mijn bescheiden mening vervangen worden.Een schrijnend tekort aan creativiteit.Bovendien halen ze elke snelheid uit het spel met hun tikkie breed en tikkie terug.En met name Kieftenbeld heeft totaal geen spelinzicht,bijna elke bal die hij veroverd levert hij bijna direkt weer in om vervolgens een overtreding te maken om het weer te herstellen.Een bal over meer dan 10 meter spelen is gegarandeerd balverlies.In de winterstop een box to box speler halen met wat creativiteit scheelt een slok op een borrel.Ben benieuwd als Ben Moussa fit is of die het misschien kan brengen,heb wel positieve verhalen over hem gehoord.

17-10-2014 om 20:24

Appie je hebt gelijk. Excuus. MODERATOR - We hebben je eerste reactie iets aangepast, lees s.v.p. de huisregels, Excuses aanvaard!

FCGmijnclub17-10-2014 om 21:05

@ Geronimoo, onze schrijfster Hester bepaalt nou eenmaal niet de opstelling. FF tot tien tellen s.v.p. in het vervolg. We weten niet altijd alle ins en outs. Vd Looi kiest nu als spitsen voor Hoesen en de Leeuw. Daardoor begint Antonia op de bank. De backs moeten hoog staan, bedoeling is om zelfs dieper te gaan staan dan de controleurs. Waarschijnlijk gaat vd Looi er van uit dat Nick vanuit het middenveld meer kan toevoegen dan Antonia.

Woltjer17-10-2014 om 21:26

Op inzet winnen, alsjeblieft zeg ! Tegen deze ploeg moet je gewoon puur op voetballend vermogen winnen, Als er iemand gaat winnen op inzet zijn het wel de amateurs uit Rotterdam. Juist door te voetballen win je van ploegen van dit kaliber.

Marco17-10-2014 om 21:29

4-4-2. Noodzakelijk. Na 8 wedstrijden wel duidelijk dat inkopen op 4-3-3 niet is gelukt. Kunst is om Chery dicht bij de 16 van tegenpartij te krijgen, en dat Hoesen begnt te scoren. Ook bij een strafschop Hoesen de bal maar geven. Spits moet scoren en vertrouwen op doen. Liever zou ik eens willen zien dat Van Nieff en Lindgren worden omgewisseld. Van Nieff deed het goed in de Jup op het middenveld, tegen ploegen als excl. in een thuiswedstrijd, zou het goed zijn om hem weer op het middenveld te zetten. Juist ook omdat het voetballend vermogen van Lindgren/Kieftenbeld heel beperkt is. Winnen of crisis.

Marja170117-10-2014 om 22:13

Las bij de app van rtv noord dat ze het over 4-2-2-2 hadden.... Dan staan er alvast 2 in het doel hihi Maarre laat het ajb waar zijn, dat het enigszins gaat werken en dat we een mooie wedstrijd krijgen met mooi weer erbij, dan is veel al snel weer vergeten :thumbsup:

18-10-2014 om 06:54

Marco: het is niet een kwestie van "winnen of crisis", maar de club kan een winstpartij goed gebruiken om niet weg te zakken. Het oogt allemaal wat krampachtig dit seizoen: leiding met de hand op de knip en het nu beloofde "anders" spelen/ tactische aanpassingen op links..:o trouwens, spelen met 2 controleurs blijft echt wel hetzelfde. Ik denk dat het belangrijkste is dat de spelers zelf het koppie niet laten hangen.

18-10-2014 om 08:05

Hester? Ok nu begrijp ik waarom iedereen zo mild is als nu ook al dames hier teksten mogen plaatsen. Hester het zijn er toch wel elf hè in die opstelling??

18-10-2014 om 10:33

Geronimoo: zonder vrijwilligers geen Boerenmacht. Voetbal is voor iedereen.. Ongeacht geslacht, ras, etc! Dus graag wat meer respect voor de inzet van de vrijwiligers Wees blij dat je hier kan reageren, bij een bepaalde site kan dat niet, moet dat hier ook? Alsjeblieft niet, dus houdt het normaal!

Marja170118-10-2014 om 10:59

Ik welk tijdperk leef jij Geronimoo? Voetbal is idd voor iedereen en anders ga je maar terug de middeleeuwen in. Ook vrouwen hebben tegenwoordig aardig wat kennis over voetbal!! Sorry ik houd er niet van om iemand zo persoonlijk aan te spreken maar vind dit te ver gaan, jammer vooral!

HesterSwabedissen18-10-2014 om 11:04

Marja for president!

18-10-2014 om 11:30

Hester wil je met me trouwen? Gaan we samen Fc kijken.

Marja170118-10-2014 om 11:42

Haha Hester, dat gaat ook weer wat te ver hoor :o ;) maarre wij vrouwen, we mogen er zijn! Proud to be a farmer-in :bowdown:

jvantilt18-10-2014 om 17:46

Het kan natuurlijk een flinke overwinning worden, maar ook een teleurstellend verlies. Dat maakt het ook zo onvoorspelbaar. Hoe vaak heb ik niet gelezen dat de training goed verliep, er bezieling leek te zijn, het schamelijk verlies tot een nieuw elan leidde van 'we gaan er tegen aan vanaf de eerste minuut'. Uiteindelijk telkens neus op de deksel, geen deuk in een pakje boter, achteraf 'dit was slecht' en alle voetballerproza nadien. Mocht er een overwinning uitkomen - de vraag is of dit aan de eigen capaciteten zal liggen - dan maakt een zwaluw nog geen zomer. Ik vrees echter een kille herfst.

18-10-2014 om 18:00

JanvanTilt: er is beloofd dat ze met een instelling de wedstrijd in zullen gaan van "te winnen", dus daar zal het niet aan liggen. Wel kunnen er gaten vallen in de verdediging, en evenzo zal nog moeten blijken of ze die hoge druk vanaf de backs op de flanken ook in de wedstrijd laten zien...Deze wedstrijd gaat vast goed komen :clap:- het is immers record warm voor de tijd van het jaar- een kille herfst??? misschien...maar we bekijken het keer op keer, toch ;)

18-10-2014 om 18:03

Southampton wint vandaag met 8-0 (2x Pélle)...I (L) British football !

18-10-2014 om 18:20

Verdomme Kees ik moet nog kijken! Lekker bezig jij...

18-10-2014 om 18:26

Nog steeds opgewonden, Geronimoo? ...grow up!

18-10-2014 om 18:34

Dank je zal ik doen.

Hendrik18-10-2014 om 19:45

Hiarijee centraal achterin :( komt dat wel goed

FCGmijnclub18-10-2014 om 19:58

Tommie manifesteert zich dit seizoen niet meer langer als een heer in het voetbalverkeer, dit komt goed:thumbsup:

18-10-2014 om 20:57

Hiariej speelt achterin inderdaad steeds meer volgens het VCP ( verkeerscirculatieplan) :thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!