Terug

Deel deze pagina:

Afsluitende training zaterdag 18 oktober; Geen verrassingen in de basis, veel strijd en aanvallend spel

Door Lukas van der Wal 2 reacties

FC Groningen heeft vandaag de laatste training afgewerkt voor de thuiswedstrijd van morgen tegen Excelsior. Aanvallend spel voerde hierin de boven toon. De Trots van het Noorden lijkt klaar voor Excelsior-thuis.

De training begon met een rondo in twee groepen, basisspelers en reservespelers. Onder andere Antonia en Islamovic deden met de laatste groep mee.

Tijdens het positiespel waren er meerdere variaties te zien. Eerst 13 tegen 10 spelers. De nadruk lag op druk zetten en een hoge balcirculatie. Daarna 12 tegen 11 en als laatste weer 10(basisspelers, exclusief Padt) tegen 13 reserves. De groep van tien voetbalde zich goed onder druk uit van het overtal.

Als afsluiting werd er een partijspel gespeeld. Wederom lag de nadruk op hoog druk zetten en een snelle balcirculatie. Onder andere Chery liet zich goed gelden. De middenvelder was veel aanwezig en vroeg veel om de bal. De backs Hateboer en Van Nieff kwamen veelvuldig mee op. Dit resulteerde in veel drang naar voren.

Over het algemeen was het een goede training. Tijdens de afsluitende training konden we veel strijd zien. Ook bespeurden wij een positieve beleving. De voortekenen zijn goed, maar zondag moet het gaan gebeuren!

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Hiariej, Van Nieff; Van der Velden, Lindgren, Kieftenbeld, Chery; Hoesen en De Leeuw.
 
De wedstrijd tegen Excelsior begint zondag om kwart voor vijf. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar. De laatste overwinning van de Rotterdamse gasten in Groningen dateert al weer van 31 jaar geleden! Wij hebben er zin in, come on FCG!
 
Voor foto's, kijk onderstaande link.
 
 
 
 
Reacties:
18-10-2014 om 17:47

Vort met de geit!!!

18-10-2014 om 20:14

We winnen wel. Met moeite we winnen wel. De pest is alleen met deze tegenstander dat je het nooit goed genoeg kan doen. Iedereen verwacht namelijk een 3-0 oid. ongeacht wel systeem en welke spelers. Dus als de Fc flitsend speelt en er 5 in rost...dan nog heb je mensen met "tja tegen Excelsior". Maarja ook dit soort commentaren horen erbij...zal nooit anders zijn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!