Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY!! FC Groningen - Excelsior; Drei punten, aans niks!!

Door Lukas van der Wal 11 reacties

Vandaag is het eindelijk weer zover! FC Groningen speelt weer een competitiewedstrijd in de eigen Euroborg. De Trots van het Noorden is in eigen huis nog ongeslagen. We hopen dat dit na vanmiddag ook zo is! Excelsior is de tegenstander, de Kralingers hebben een positieve spelopvatting en zijn hierdoor een niet te onderschatten ploeg. De wedstrijd wordt afgetrapt op de waardeloze tijdstip van kwart voor vijf.

Vorige speelronde speelden de Rotterdammers de uitwedstrijd tegen PSV. De gasten verloren met 3-0, aanvaller Botaka wist zich toch te onderscheiden. De Lampjes hadden het moeilijk met de balvaardige, creatieve speler. Een Van Mieghem en Auassar zijn ook spelers waar de FC voor moet waken. Op de goal bij de Kralingers staat Coutinho, een prima keeper.

Echt gras
Op papier heeft de FC een betere selectie, budget en trainersstaf. Alleen wordt deze strijd niet op papier beslecht maar op echt gras en geen kunstgras. De laatste training van gisteren die we zagen was zeer positief. Een actieve en aanvallende spelopvatting. We verwachten een heuse storm op de goal van Excelsior. De backs, Hateboer en Van Nieff zullen hierin een rol moeten gaan spelen. De opdracht is simpel, veel mee opkomen om druk naar voren te creëeren.

De opstelling
Padt; Hateboer, Botteghin, Hiariej, Van Nieff; Van der Velden, Kieftenbeld, Lindgren, Chery; Hoesen en De Leeuw

Wijzigingen basis
Alleskunner Hiariej vervangt de geschorste Kappelhof in de basis. Van de Looi heeft gekozen voor een 4-4-2 concept. Van der Velden en Chery staan geposteerd aan de flanken, maar krijgen de opdracht om naar binnen te knijpen. Hierdoor moet er ruimte ontstaan voor de opkomende backs. Voorin zullen Hoesen en De Leeuw de dienst moeten uit gaan maken. We zijn benieuwd naar de samenwerking. Mocht het niet lopen, dan kan de FC gebruik maken van onder andere Antonia en Mimoun Mahi! Laatstgenoemde zit weer bij de selectie na een blessure!

DREI PUNTEN AANS NIKS!
Genoeg gelul, vanmiddag moet het gaan gebeuren! Geen genade voor de gasten en vol op de aanval. Het wordt weer tijd dat in de Euroborg een galashow wordt gegeven! Bij winst zal de FC in het linkerrijtje staan!

Reacties:
appie happie19-10-2014 om 09:48

Id . Waardeloos tijdstip.middag we . Begin avond weg...en je er al de hele dag aan te denken....mist studio sport...maar een mooie wedstrijd kan alles goed maken...ik ben er klaar voor...15.15 weg..inmiddels weten we dan of cambuur heeft gewonnen

19-10-2014 om 10:08

Galashow met deze voorhoede kan je vergeten. Bal zal vast en zeker voor de pot komen maar alleen de Leeuw zal voor de bal gaan. De rest kan niet koppen van de aanvallers/middenvelders. Ballen over de grond hebben weinig nut met de Leeuw en Hoesen voorin. De Leeuw kan weinig met een bal en Hoesen wil geen bal. We winnen wel en wees daar blij mee. Ik verwacht niet meer dan dat.

brummie19-10-2014 om 10:12

Hoop vandaag een leuke pot voetbal te zien. Ben benieuwd hoe het 4 4 2 uit gaat pakken vandaag. Winst zou mooi zijn, zowel voor de supporters als voor het vertrouwen van de ploeg. Come on fc!

FCGmijnclub19-10-2014 om 10:28

Als de instelling goed is, vergroot dit onze kansen op een goede uitvoering.... Come on FC!!:clap:

Marja170119-10-2014 om 11:30

Precies, als de vechtlust er weer is dan kan dat zeker een positieve uitwerking hebben. Tijdstip inderdaad zeer beroerd en de snacks niet te eten bij de fc. Dat wordt dus van te voren thuis nog ff wat eten. Come on FC, dat het een mooie sportieve middag / avond mag gaan worden :clap:

19-10-2014 om 13:08

Laat ons eens weer juichen!:bowdown:

19-10-2014 om 15:06

Laat ons weer eens juichen..............0-1 Kieftenbeld.........hoera!!!!!!!!:(:(:(

19-10-2014 om 15:15

Nait best... Wel de overhand... Ik mis passie!

jvantilt19-10-2014 om 15:41

Veel tikkie terug vanuit het middenveld naar een verdediging die achterblijft in opschuiven naar voren. Dat kenschetst het allesbehalve attractieve, snelle, positiewisselend voetbal. Het is dat ook Exelcior niets te bieden heeft wat allesbehalve de verdienste van Groningen is.

19-10-2014 om 16:46

Straks moeten we weer luisteren naar een lulverhaal van die trainer. Wanneer komt de tijd dat deze gast eruit wordt geschopt. Slechter dan dit kan toch eigenlijk niet. En ja, Bokko stond natuurlijk weer te juichen op de tribune, want positief moet je toch blijven, al is het tot de laatste snik. Tjonge jonge wat een rommelzootje is dit FC-Groningen zeg!!!!!!! En Nijland maar geld tellen tot hij er bij neervalt.

Marja170119-10-2014 om 17:01

Het was echt ongelooflijk! En af en toe heb ik heus geklapt maar ben blij dat er mensen zijn die kunnen fluiten. Oké af en toe was het wel aanvallende maar oh zo makkelijk weer dat er naar achteren gespeeld wordt. En laten we het ajb niet over vd Velde hebben met n mooie kunstjes als het 10-0 Had gestaan..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!