Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing AZ - FC Groningen

Door Redactie 4 reacties

Aankomende zaterdagavond om 19.45 uur moet het gebeuren. FC Groningen begint aan zijn zesde uitwedstrijd van dit seizoen. Het AFAS stadion in Alkmaar vormt het wedstrijdtoneel. Wij zijn er klaar voor! De Alkmaarders hebben na negen speelronden met 13 uit 9 - evenveel punten als FC. Echter op doelsaldo toonden de Noord Hollanders zich (tot nog toe) iets slagvaardiger, zij troffen namelijk drie keer vaker het vijandelijke doel dan Grunn. Maar - ook AZ draait nog niet top. Het afgelopen seizoen bezocht FC twee keer kaasstad. Begin februari verloor de equipe van Van de Looi binnen het eerste half uur met 2-0 door toedoen van Nemanja Gudelj. De trots van het noorden liet zich met name tijdens de eerste 30 minuten, compleet van het veld blazen... Het laatste uit treffen op 15 mei verliep glorieuzer (play offs) en resulteerde in een 0-0 eindstand, hetgeen de opmaat was naar die onvergetelijke return - waardoor de trots van het noorden zich toegang verschafte tot de Europa League. Nu ruim vijf maand na dato ziet de groen/witte wereld er iets minder gekleurd uit en vertoont de Martinistad selectie herfst verschijnselen. Er zal zaterdag meer nodig zijn dan alleen tegenhouden en inzet tonen. Durf gevraagd!

AZ
John van de Brom is kort geleden aangesteld als nieuwe trainer. Marco van Basten deed op eigen verzoek een stapje terug als assistent. Van coach Alex Pastoor werd afscheid genomen. Flankflitser Steven Berghuis is nog steeds geblesseerd, collega spits Aron Johansson heeft afgelopen maandag na maandenlange blessureleed zijn opwachting gemaakt bij de Beloften. Aangetrokken werden deze zomer o.a. Guus Hupperts, Mikhael Rosheuvel, Muamer Tankovic en Robert Muhren. Vertrokken o.a. Willie Overtoom, Donny Gorter, Fernando Lewis, Roy Beerens, Nick Viergever, Donny Avdic, Etiënne Reijnen en Johann Gudmundsson. In financieel opzicht hangen er donkere wolken boven het Alkmaarse. Er blijkt een miljoenentekort te zijn op de begroting waardoor AZ tijdens de aankomende transferperiode en anders uiterlijk volgend jaar zomer gedwongen spelers moet verkopen.

FC Groningen
Over de wedstrijd tegen Excelsior is inmiddels genoeg over gezegd. Eerder deze week brachten wij een mogelijkheid ter sprake, n.a.v. het artikel van Wim Masker/Gezinsbode) of FC Groningen misschien beter af is met de ruit op het middenveld. De vraag is of Erwin Van de looi dit aandurft of - wordt het toch een 4-2-2-2? Johan Kappelhof zal na zijn schorsing van één wedstrijd zeker terugkeren in de basis. Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan zijn nog steeds geblesseerd.

Wij gaan er vanuit dat Hans Hateboer en Yoëll van Nieff opnieuw in de basis staan als vleugelverdediger met in het centrum Johan Kappelhof en Eric Botteghin en op doel Sergio Padt. Vandaag op de training waar onze site fotograaf Jan Koopman aanwezig was werd duidelijk dat Rasmus Lindgren niet in de basis start. Zijn plek wordt ingenomen door Tom Hiariej. Allrounder Hiariej die dit seizoen een goede ontwikkeling doormaakt en over een prima basistechniek beschikt kan voetballend iets toevoegen aan het middenveld. Tjaronn Chery is een vaste waarde en afgaande op de wedstrijd van het afgelopen weekend zou het ons niets verbazen dat Jarchinio Antonia in de basis komt voor Nick van der Velden die de laatste maanden weinig zijn stempel kan drukken. In de spits staan Danny Hoesen en Michael de Leeuw.

de vermoedelijke opstelling:

De Leeuw - Hoesen

Chery - Antonia

Hiariej - Kieftenbeld

Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Padt

 

In een flow terechtkomen of in een dip. De uitdaging aangaan of angstig wegkruipen in je schulp. Vallen maar bovenal durven op te staan!

COME ON FC!!

 

 

 

Reacties:
hermanpetra24-10-2014 om 19:03

Waarom nou holladijee voor lindgren.... dan had ik liever kieftenbelt er uit gehaald. Maar nog beter holladijee op de bank

Marco24-10-2014 om 21:26

Kwalitatief liggen ploegen dicht bij elkaar. Groningen heeft geen vertrouwen en zullen daarom veel fouten maken en daardoor verliezen. Opstelling klopt niet. Terug naar 4-3-3. Antonia als rechtsbuiten. Zeefuik diepe spits als aanspeelpunt en Hoessen er om heen. Linkerkant voorin openlaten. Lindgren, Chery en Kieftenbeld er achter. Een half uur voor tijd wissel je Hoesen voor De Leeuw en Van NIeff laat je links op het middenveld spelen en Lindgren linksback het laatste half uur. Dode spelmomenten benutten, en veel Antonia zoeken in de diepte en linies dicht bijelkaar houden. Denk dat er te weinig vertrouwen is, en dat het net als Utrecht uit, afloopt.

no guts no glory24-10-2014 om 22:13

Alles is beter dan Kieftenbelt en Lindgren naast elkaar als controleurs op het middenveld. Ben een voorstander van Hiarijee op het middenveld ( al had ik persoonlijk Kieftenbelt op de bank gezet ) Tommy is de laatste tijd 1 van de lichtpuntjes,was tegen Excelsior ook 1 van de weinigen die een voldoende haalden. Werd ook namens de supporters na Botteghin uitgeroepen tot man of THE match. Ben ook voorstander van een 4-4-2 systeem met 1 controleur.

ties25-10-2014 om 17:59

Nou. De leeuw had ook vette mooie kopbal drie punten naar Groningen vandaag.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!