MATCHDAY!! AZ - FC Groningen; Laat ons weer eens juichen!

Door Lukas van der Wal 11 reacties

Vandaag, om kwart voor acht begint de wedstrijd AZ - FC Groningen. De Trots van het Noorden heeft het traditiegetrouw lastig in Alkmaar. De Kaaskopppen hebben evenveel punten als de Groningers, maar een beter doelsaldo, waardoor ze negende staan. De FC staat op dit moment elfde. Het uitvak zal vanavond gevormd worden door 180 supporters.

Groenwit zal niet gaan sleutelen aan het systeem wat sinds vorige is geïntroduceerd. Tegen Excelsior was het resultaat teleurstellend. Grunn kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel, het publiek trakteerde de spelers op een fluit concert.

Tegen AZ zal de FC een andere instelling moeten gaan tonen. Voetballen met de staart tussen de benen gaat vanavond niet werken. Nick van der Velden is afwezig tegen zijn oude club, wegens een knieblessure. Antonia zal hierdoor weer een kans krijgen in de basis. Rasmus Lindgren is door Van der Looi ook gepasseerd, Hiariej en Kieftebeld zullen zij aan zij het slot op de deur zijn. Johan Kappelhof keert terug van een schorsing.

De vermoedelijke opstelling:

De Leeuw - Hoesen

Chery - Antonia

Hiariej - Kieftenbeld

Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Padt

Genoeg gesproken over de verwachtingen, vanavond moet het dan echt gebeuren! De thuisploeg is de favoriet en zal het spel moeten gaan maken. De omschakeling en de instelling zal vanavond uiterst belangrijk zijn. Het is aanhaken of afhaken met de grote middenmoot. FC Groningen kan aan het vertrouwen werken, mits er een resultaat wordt behaald.

Voor hen die willen, is alles mogelijk. Geen genade, wij zijn de Trots van het Noorden! Come on FC en laat ons weer eens juichen!