Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Flevo Boys - FC Groningen 3e ronde KNVB beker

Door Redactie 2 reacties

Morgenavond (woensdag 29 oktober) om 20.00 uur begint voor FC Groningen de bekerwedstrijd in Emmeloord tegen Flevo boys. Inzet is een plek bij de laatste zestien van het toernooi. De trots van het noorden is favoriet. Voor de zaterdag hoofdklassers is dit dé wedstrijd van het jaar. In Emmeloord en omstreken droomt men (sinds deze loting bekend werd), van een stunt. Aan FC de taak om deze klus niet te onderschatten en een ronde verder te komen.

 

Flevo Boys
De club werd opgericht in 1957 en speelt op het één der hoogste amateurniveau. Het wedstrijdshirt (dat bij ons als redactie nare associaties oproept) vertoont namelijk veel gelijkenis met dat onbeduidende ArenA driesterrentenue, ergens uit het westen. De zaterdag hoofdklasser telt ruim 1200 leden en de capaciteit rond het hoofdveld op sportpark Ervenbos biedt plaats aan ruim 3000 toeschouwers.

Foto - de Gelderlander

FC Groningen
Afgelopen zaterdagavond werd vriend en vijand positief verrast hoe Grunn in Alkmaar - AZ met 2-2 in bedwang hield. En wat was de winst dichtbij! Trainer Erwin Van de Looi had wat accenten gewijzigd, door Tom Hiariej naast Mikel Kieftenbeld te posteren. Tevens begon Jarchinio Antonia in de basis, Van der Velden was geblesseerd. FC Groningen speelde aantrekkelijk, er stond weer een strijdbaar collectief. Het grootste winstpunt ten opzichte van de afgelopen weken was dat de ploeg tot meerdere kansen kwam. Vanmiddag werd bekend dat Van de Looi met dezelfde elf gaat starten als tegen AZ.

Geblesseerd: Nick van der Velden, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan, Henk Bos, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa

De opstelling:
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Hoesen en De Leeuw

De positieve lijn doortrekken, zoals het afgelopen weekend tegen AZ. Een plek bij de laatste zestien ligt binnen handbereik!

Come on FC!

Reacties:
28-10-2014 om 18:19

En dan die andere rood-witte drollen uit ArenA dorp een pootje lichten!!:(:(:(

David7128-10-2014 om 18:47

Flevo Boys heeft veel geblesseerde spelers, het zou dus geen probleem moeten zijn er dik van te winnen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!