Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - NAC Breda

Door Thijs Faber 1 reactie

Zondagmiddag speelt de Trots van het Noorden tegen NAC uit Breda. Het duel begint om 16:45 in de Euroborg. Voor FC Groningen is het een goede kans om voor het eerst sinds 3 competitiewedstrijden weer eens te winnen. In deze 3 wedstrijden werd er 2 keer gelijk gespeeld en een keer verloren. De FC zal de punten hard nodig hebben met het oog op een plaats in de Play offs.

 

De tegenstander, NAC

NAC Breda is inmiddels al bezig met haar tweede trainer dit seizoen, ex-trainer Nebosja Gudelj werd al vroeg in het seizoen ontslagen vanwege uitblijvende resultaten. Maar ook met de nieuwe (interim-) trainer Hellemonds zijn de resultaten er zeker niet beter op geworden. NAC is op dit moment zoekende naar een nieuwe trainer. Eerder werd door diverse media Gert Jan Verbeek genoemd, maar deze week werd bekend dat de onderhandelingen vastliepen. Bij NAC keert Stipe Perica terug na een schorsing.

FC Groningen

De Trots van het Noorden presteert dit jaar wisselvallig. De ene week wint het met 2-0 van Ajax, de andere week gaat het kansloos onderuit tegen ADO Den Haag. Het lijkt erop dat coach Erwin van de Looi nog steeds zoekende is naar de juiste tactiek. Ook op dit moment is het nog onduidelijk in welke formatie de FC gaat beginnen. Dit komt omdat de inzetbaarheid van Danny Hoesen een vraagteken vormt voor Van de Looi en zijn mannen. De spits heeft last van zijn enkel. Mocht Danny Hoesen geblesseerd afvallen, dan lijkt het meest logische dat Van de Looi een andere tactiek kiest met een spits. Of Danny Hoesen daadwerkelijk niet van de partij is besluit de medische staf zaterdag op de training, zo meldt RTV Noord.

Historie (met dank aan FCGStats)

FC Groningen - NAC Breda 2-1

NAC Breda - FC Groningen 2-2

FC Groningen - NAC Breda 1-1

NAC Breda - FC Groningen 0-1

FC Groningen - NAC Breda 1-1

Vermoedelijke opstelling NAC Breda:

Ten Rouwelaar - Amieux - Ssewankambo - Van der Weg - Drost - Sarpong - Falkenburg - Matic - Seuntjens - Boateng - Tighadouini

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Padt, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff, Kieftenbeld, Antonia, Hiariej, Chery, Hoesen, De Leeuw

Kan FC Groningen eindelijk weer eens winnen? Op papier moet NAC te kloppen zijn, maar voetbal wordt natuurlijk nog steeds op gras gespeeld. De drie punten zijn zeker welkom in Groningen. Dennis Higler deelt aankomende zondag in een goedgevulde Euroborg de lakens uit. Come on FC, laat je van je beste kant zien!

 

Reacties:
Hendrik01-11-2014 om 20:25

Op papier !!! Maar in de praktijk is het een onberekenbare ploeg. Ik ga voor een gelijkspel.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!